IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

89 Strony: V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
Laptop HP Pavilion dv6-6150ew i dv6-6b60ew
Shaggy
dodano 20-09-2011, 18:50
Nr wypowiedzi: #41





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 105
Rejestracja: 12/09/11
Nr użytkownika: 42 545
Laptop: HP dv6 6150ew



a moglby ktos powiedziec jak to z ta grafika jest? bo jak odpala sie 3dmarka to zawsze pisze tam o karcie intela.. i jak z tym biosem? skąd wziaść tą aktualizacje i czy jest mi ona wogole potrzebna? no i jeszcze jedno obadal ktos ten pilot i antenke TV? bo ja niemam podlaczonego wifi naraazie i nie moge skonfigurowac.. jak to dziala?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Silyen
dodano 20-09-2011, 19:03
Nr wypowiedzi: #42





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 22
Rejestracja: 25/08/11
Nr użytkownika: 42 000



QUOTE(hgfdsa @ 20-09-2011, 18:07) *
Oto tak zabiegany screen z temperatury świeżo po 3dmark06 (...)

Jeśli ktoś ma dv6-6160ew (z i7) i też mógłby wrzucić coś takiego, to będę zobowiązany. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kazek
dodano 20-09-2011, 19:14
Nr wypowiedzi: #43


性交マツダ


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 10 133
Rejestracja: 9/01/07
Z: zerodwadwa
Nr użytkownika: 465
Laptop: Dell E6400 & Lenovo X60t



3dmark nie bardzo rozgrzewa podzespoły. Furmark+prime95 zapodajcie lepiej.


--------------------
NA SPRZEDAŻ:
Dell Latitude E6400 WXGA+ T9600 Intel HD
Lenovo X61s
Lenovo X60t tablet
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pajelo
dodano 20-09-2011, 22:05
Nr wypowiedzi: #44





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 38
Rejestracja: 6/06/11
Nr użytkownika: 39 818



Mógłby ktoś mi podpowiedzieć jak wejść do BIOSU w tym modelu laptopa
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Shaggy
dodano 20-09-2011, 22:47
Nr wypowiedzi: #45





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 105
Rejestracja: 12/09/11
Nr użytkownika: 42 545
Laptop: HP dv6 6150ew



kurde kazdy o swoim gada;/ xD a mam jeszcze pytanie do tych co kupili mianowicie mieliscie folie jakieś na matrycy albo obudowie? Ja miałem tylko szmatkę na klawiaturze.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duzyy
dodano 21-09-2011, 1:54
Nr wypowiedzi: #46


Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 42 347
Rejestracja: 5/06/11
Nr użytkownika: 39 799
Laptop: Jaki laptop?



Nie ma folii na matrycy ani na obudowie, jedynie podkładka między ekranem na klawiatura i folia zabezpieczająca na całego laptopa ze stickerem HP smile.gif


--------------------
ASUS A6M-Q035 -> ACER AS 5024 WLMi -> HP nx6110 -> HP 6710s -> MAXDATA ECO 4510 IW -> TOSHIBA SATELLITE L300-10B -> HP PAVILION DV7-1260ew -> SAMSUNG R720-JS01PL -> ASUS 1201NL -> FUJITSU M2010 -> SONY VPCEB3M1E(8GB PC1333 GOODRAM, i7-640m) -> ASUS Eeepc 904HD -> Samsung Galaxy Tab 10.1 -> Samsung NP-N150-HAP2 -> HP 8510w z Full HD :) -> ACER AS7551G -> HP PAVILION DV6-6b60ew -> Asus G73JH-TZ002 -> Lenovo Y580 -> MSI GT683DX -> Samsung NP530U3C-A04PL -> Asus G73JH-TZ002 -> Asus G53SW (i7-2670qm, 8GB,SSD) -> Asus EeePC 1201n -> Acer Extensa 5220 -> Lenovo G580 -> Lenovo u260 -> Samsung R522 -> Samsung R720 -> HP DV6-6030ew -> MSI GE620DX -> HP Probook 4330s -> HP Probook 4340s -> HP Probook 640 G1 ->

Nie odpisuje na PW - jeśli masz pytania - pytaj na forum

Szukasz laptopa do gier lub wydajnego sprzętu? Wejdź tutaj!
Posiadasz laptopa Lenovo i chcesz spersonalizować OKR ? Wejdź tutaj
Moja recenzja Samsung Galaxy Tab 10.1 3G Mini wątek o Tab 10.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
19sayid62
dodano 21-09-2011, 11:28
Nr wypowiedzi: #47





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 4
Rejestracja: 21/09/11
Nr użytkownika: 42 868



BIOS ściągasz tutaj
Po instalacji wymagany jest restart. Później musisz jeszcze wejść do BIOSu klikając F10 albo F12 i tam zmienić ustawienia na ręczne przełączanie grafiki.

Antena u mnie nie odbiera ani jednego kanału. Ale jest to wina dużej odległości od nadajnika. Trzeba ją skonfigurować w Windows Media Center.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MrWacek69
dodano 21-09-2011, 19:29
Nr wypowiedzi: #48





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 31
Rejestracja: 24/07/11
Nr użytkownika: 41 060
Laptop: HP Pavilion dv6-6150ew



Zakupiłem tego laptopa i mam kilka pytań. Skąd mogę pobrać sterowniki do karty graficznej Radeon? Jak mogę włączyć samodzielne przełączanie się między kartami?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chris_
dodano 21-09-2011, 22:50
Nr wypowiedzi: #49





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 30
Rejestracja: 1/08/11
Nr użytkownika: 41 298



http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

update biosu wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Machu
dodano 21-09-2011, 23:14
Nr wypowiedzi: #50





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 32
Rejestracja: 14/11/10
Nr użytkownika: 33 846



Co daje aktualizacja BIOSu, warto?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Shaggy
dodano 22-09-2011, 10:45
Nr wypowiedzi: #51





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 105
Rejestracja: 12/09/11
Nr użytkownika: 42 545
Laptop: HP dv6 6150ew



A ten program Catalyst Control Center (czy jakos tak) to czasem nie jest to samodzielne przelaczanie? bo niewiem poprostu czy tez potrzebny mi ten bios.. przeciez tym programikiem ustawiamy jaka grafa w danej grze/programie ma byc..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Machu
dodano 22-09-2011, 15:37
Nr wypowiedzi: #52





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 32
Rejestracja: 14/11/10
Nr użytkownika: 33 846



Mogę prosić użytkowników 6150ew o wklejenie swoich wyników w 3dmark06 w rozdzielczości 1024x768? Dzięki z góry.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tomasz Cyba
dodano 22-09-2011, 15:44
Nr wypowiedzi: #53


Naczelny Notebookcheck.pl


Grupa: Naczelny
Wypowiedzi: 23 958
Rejestracja: 13/07/06
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 2



Informacje dla osób zaglądających do tego wątku a nieśledzących informacji pojawiających w innych tematach:

1) od 23 IX HP dv6-6150ew będzie do kupienia nawet za 2590 PLN w Media Markt,
2) ruszyły nasze testy dv6-6150ew i dv6-6160ew.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Machu
dodano 22-09-2011, 15:50
Nr wypowiedzi: #54





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 32
Rejestracja: 14/11/10
Nr użytkownika: 33 846



Poczytałem trochę zagraniczne fora i doczytałem się jednej ważnej rzeczy. Podkreslam prawdopodobnie w 6150ew radeon 6770m 2gb jest wersja o NIZSZYM taktowaniu niz poprzedni 6770m 1gb. Z czego to wynika? Mysle ze z tego, ze poprzednie 6770m sie troche za mocno grzaly, wiec dokladajac rok gwarancji musieli dac troche nizsze taktowanie grafiki na wszelki wypadek jakby padla. Mysle, ze rozpaczac nie ma co, jak ktos chce moze zawsze sobie skrecic w gore. Roznica mysle bedzie gdzies kolo 500-700 pkt w 3dmark06.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andw77
dodano 22-09-2011, 15:51
Nr wypowiedzi: #55





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 109
Rejestracja: 26/03/10
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 27 375
Laptop: DELL XPS 14 GT630M DDR5 HD+



QUOTE(Machu @ 22-09-2011, 15:56) *
Poczytałem trochę zagraniczne fora


Jakiś link? :-)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Machu
dodano 22-09-2011, 15:58
Nr wypowiedzi: #56





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 32
Rejestracja: 14/11/10
Nr użytkownika: 33 846



Przeczytałem kilka stron tego tematu, jednak nie wiem dokładnie gdzie to było http://www.thinkdigit.com/forum/laptops-ne...-thread-10.html wypowiadalo sie na ten temat wiecej niz jedna osoba.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kazek
dodano 22-09-2011, 16:06
Nr wypowiedzi: #57


性交マツダ


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 10 133
Rejestracja: 9/01/07
Z: zerodwadwa
Nr użytkownika: 465
Laptop: Dell E6400 & Lenovo X60t



Wątpię. Zresztą na testach są odświezone dv6, więc nie ma problemu by sie spytać jakie są takty kart.


--------------------
NA SPRZEDAŻ:
Dell Latitude E6400 WXGA+ T9600 Intel HD
Lenovo X61s
Lenovo X60t tablet
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Machu
dodano 22-09-2011, 16:10
Nr wypowiedzi: #58





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 32
Rejestracja: 14/11/10
Nr użytkownika: 33 846



No kilka dni jeszcze poczekamy, ja w sumie nie zaprzeczam temu faktowi zwlaszcza, ze moj 6770m 2gb osiaga troche nizsze wyniki w benchmarkach niz 1gb. Przegladajac takze wyniki 6770m notebookcheck mozna rozwinac sobie liste i sprawdzic na jakim sprzecie osiagali te wyniki, w KAZDEJ specyfikacji 2gb jest na koncu, oczywiscie roznice sa malutkie ale sa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kazek
dodano 22-09-2011, 16:12
Nr wypowiedzi: #59


性交マツダ


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 10 133
Rejestracja: 9/01/07
Z: zerodwadwa
Nr użytkownika: 465
Laptop: Dell E6400 & Lenovo X60t



AiN pisał, że po wgraniu nowego BIOSu uzyskuje się wyższe wyniki. Spaprane jest to nowsze przełączanie grafik raczej, stąd te niższe wyniki pewnie. Zresztą niedługo się okaże.


--------------------
NA SPRZEDAŻ:
Dell Latitude E6400 WXGA+ T9600 Intel HD
Lenovo X61s
Lenovo X60t tablet
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Machu
dodano 22-09-2011, 16:24
Nr wypowiedzi: #60





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 32
Rejestracja: 14/11/10
Nr użytkownika: 33 846



dzięki kozak, tyle, że AiN odnosi się do 6160ew, gdzie jak sam pisze jest starsza wersja BIOSu, a w 6150ew nowsza. Dzisiaj wieczorem sprobuje zaktualizowac BIOS i wrzucic wyniki 3dmark06, zobaczymy czy jakas poprawa jest czy tez nie.

6150 ma F.1A, na stronie HPka jest dostepny F.1A, wiec wychodzi na to ze mam najnowszy.


Wybacz, sprawdzilem swoj BIOS, jest jednak f.17, czyli stary, jak zaktualizuje to dam znac. Wybaczcie, ze pisze tak nieczytelnie ale nie chce postow pod soba pisac dlatego edytuje.


BIOS zaktualizowany, wynik ten sam...

Dobra, przelaczylem jeszcze w BIOSie na funkcje "fixed" i wynik skoczyl o 600pkt, jest około 11600 w 1024x768, dzięki AiN!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

89 Strony: V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (2 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 21-10-2018 - 10:57