IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

7 Strony: V  « < 5 6 7  
Reply to this topicStart new topic
eMachines eMG640-P563G32Mnk, 17 cali za 1299 złotych w Biedronce
Marcio
dodano 25-01-2012, 10:59
Nr wypowiedzi: #121


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 5
Rejestracja: 27/12/11
Nr użytkownika: 45 464



QUOTE(Marcio @ 28-12-2011, 13:08) *
Dzwonilem do serwisu normalnego od zwyklych uzywanych laptopow bo w przypadku tego modelu to trzeba dzwonić na jakies infolinie i tam tylko mozna zglosic uszkodzenie... ale na pewno nic bym sie nie dowiedzial co to by było...
Z tego co mi w serwisie powiedzieli to problem jest prawdopodobnie z karta graficzną (nakreslajac dokladnie sytuacje)
I coś mi świta ze ostatnio przed tym zdazeniem zainstalowałem wygaszacz 3D ktory potrzebuje dużej mocy kartę graficzną i tu moze być przyczyna ze sie widocznie za bardzo zgrzała. Wiec wiecie odradzam tym którzy lobią grać zbytnio nie obciążać karty graficzne na tym modelu szczególnie gry i programy wykorzystujące OpenGL lub directx!!! To tak na wszelki wypadek...
(no chyba ze ktos musi grac:) to moze by skonsultowac temperatury kart graficznych ja podam swoja ktoś tam jeszcze jedna i moze wyjdzie ze ja mam jakiś trefny model... tylko jaki program użyć który rejestruje temperatury kart graficznych?)

Bynajmniej ja odinstalowalem wygaszacz i pewnie problem sie juz nie powtórzy a DVD to sobie daruje, szkoda mi oddawac lptopa do serwisu tym bardziej wiedząc ze będzie podroż do czech i spowrotem a ja juz nie mam kartona :/ W dodatku nie wiem czy juz wróci czy oddadza kase, a za ta cenę to nic juz lepszego nie kupie


Dodam jeszcze że ze względu na to że często laptop jest używany w domu w jednym miejscu wyciągnołem baterje i bez baterji też tak się zdażyło że nie chciał się załadować nawet bios (tylko czarny ekran, na pewno dyski nie pracowały czyli mimo tego ze czarny ekran to do windowsa nie wchodził) A Wy używacie tej baterji czy nie, bo wydaje się że ona się nie potrzebnie zużywa gdy laptop jest używany w domu, a gdy bedzie potrzbna na wyjscie z laptopem to jej parametry beda zaniżone, dobrze kompinuje odlączając baterje gdy jej nie potrzebuje? Dodam że jest to mój pierwszy laptop z tąd moje takie pytanie:)

No to kto może niech poda temperature karty graficznej, ewentualnie procesora, najlepiej po jakiejś grze...
Najlepiej użyć do tego tego samego programu HWMonitor_1185_64.zip
Wersja 64bit do windowsa 7

Z góry dziękuje za zangażowanie i przetestowanie naszych laptopów eMG640
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kwaku
dodano 1-02-2012, 13:40
Nr wypowiedzi: #122


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 3
Rejestracja: 9/11/11
Nr użytkownika: 44 263



godzio nie potrafisz czytać ze zrozumieniem... tysiąse to nie miliony jakiś problem z jednostaki?
Właśnie za 150 zł wymieniłem RAM z 3 na 8 wiele się nie zmieniło, ale jest lepiej. Nadal twierdze, Winda pożre każdą pamięć....
Najwieksza wada to obudowa... pasukdna do czyszczenia.
Serwis ... super. Mimo, że odmuwiłem rejestracji, na każde pytanie odpowiadają natychmiast.
Karta grafiki mogła byc lepsza, spędziłem cały dzień w sklepie prubując kupić 27'' do lapka. Nikt w sklepie nie potrafił wyjaśnić, dlaczego po podłaczeniu lapka do zewnętrznego monitora obraz wyświetrlany jest z 1,5cm marginesem. Serwis wyjaśnił i wszystko działa. Gdyby sterownik karty był lepiej napisany, pewnie wszystko zadziałało by odrazu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marcogal
dodano 16-02-2012, 1:14
Nr wypowiedzi: #123


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 8
Rejestracja: 8/11/11
Nr użytkownika: 44 214



QUOTE(kwaku @ 1-02-2012, 12:40) *
...spędziłem cały dzień w sklepie prubując kupić 27'' do lapka. Nikt w sklepie nie potrafił wyjaśnić, dlaczego po podłaczeniu lapka do zewnętrznego monitora obraz wyświetrlany jest z 1,5cm marginesem. Serwis wyjaśnił i wszystko działa...

Czy mógłbyś podzielić się informacją co wyjaśnił Ci serwis i na czym polega rozwiązanie problemu ?
Dzięki.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marcogal
dodano 7-03-2016, 23:07
Nr wypowiedzi: #124


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 8
Rejestracja: 8/11/11
Nr użytkownika: 44 214



Hello,
Czy komuś udało się zaktualizować / zainstalować z Windows7 do Windows10 na tym laptopie ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marcogal
dodano 28-05-2016, 18:25
Nr wypowiedzi: #125


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 8
Rejestracja: 8/11/11
Nr użytkownika: 44 214



QUOTE(marcogal @ 7-03-2016, 23:08) *
Hello,
Czy komuś udało się zaktualizować / zainstalować z Windows7 do Windows10 na tym laptopie ?

Zaktualizowałem do Windows 10 Home.
Za pomocą narzędzia Media Creation Tool.
Po aktualizacji trzeba było ręcznie dodać sterownik SATA AHCI w menedżerze urządzeń.
Gdyż nie był dostępny napęd dvd.
Po aktualizacji sterownika wszystko jest OK.
Podsumowując aktualizacja przebiega szybko i bezproblemowo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

7 Strony: V  « < 5 6 7
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 25-04-2018 - 4:54