IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

38 Strony: V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
HP Pavilion dv6, dv7 - kompendium, dla modeli z Intel Sandy Bridge i AMD Llano; z HD 6770M i innymi GPU
specnaz3miasto
dodano 19-07-2012, 22:12
Nr wypowiedzi: #21





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 545
Rejestracja: 14/07/11
Nr użytkownika: 40 779
Laptop: HP DV7 6140 & Dell XPS 13 9343 FHD



hmm to ja tez moglbym miec 1600 smile.gif coz przynajmniej czegos nowego sie dowiedziale, myslalem ze wszystkie sandy bridge obsluguja do 1333

a jednak nei moglbym miec, widze ze z Twojego info wynika ze 2630 nie obsluguje 1600, trudno, tak czy tak nie ejst mi to potrzebne bo nei gram w wymagajace gry
Go to the top of the page
 
+Quote Post
misieek
dodano 19-07-2012, 22:17
Nr wypowiedzi: #22


<3 nhl.pl


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 952
Rejestracja: 17/05/09
Nr użytkownika: 19 647



@specnaz3miasto: Nie wiem na ile jestes "zajarany" notkiem, ale możesz wsadzić memki które mają niższe opóźnienia, albo właśnie 1600MHz i beda one dzialac na 1333 ale z nizszym CL (mniejsze opoznienia) i tez bedzie jakas roznica na plus, pytanie czy zauwazalna. Ja polecam od siebie wstawic dysk SSD - sa tanie, a komputer dostaje duzego kopa, a drugi dysk podlaczyc zamiast napedu.


--------------------
ASUS UX42VS
:: Intel Core i7-3517U
:: 6GB DDR3 1600MHz CL9
:: 128 + 24GB SSD
:: nVidia GeForce GT645 1GB GDDR5
:: w planach 14" fhd mat ips
:: BluRay RW slim
:: Windows.... no wlasnie

- recenzja w krotce
Go to the top of the page
 
+Quote Post
specnaz3miasto
dodano 19-07-2012, 22:18
Nr wypowiedzi: #23





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 545
Rejestracja: 14/07/11
Nr użytkownika: 40 779
Laptop: HP DV7 6140 & Dell XPS 13 9343 FHD



mam juz ssd samsunga 830 smile.gif a drugi dysk mam w miejsce...miejsca an drugi dysk smile.gif mam dv7 6140 i ściągnalem sobie kabelek ze stanów do drugiego slotu na dysk
Go to the top of the page
 
+Quote Post
misieek
dodano 19-07-2012, 22:19
Nr wypowiedzi: #24


<3 nhl.pl


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 952
Rejestracja: 17/05/09
Nr użytkownika: 19 647



Kabelka nie trzeba bylo ze Stanow. Ale rzeczywiscie, masz dv7 a ten ma dwa miejsca na dysk.


--------------------
ASUS UX42VS
:: Intel Core i7-3517U
:: 6GB DDR3 1600MHz CL9
:: 128 + 24GB SSD
:: nVidia GeForce GT645 1GB GDDR5
:: w planach 14" fhd mat ips
:: BluRay RW slim
:: Windows.... no wlasnie

- recenzja w krotce
Go to the top of the page
 
+Quote Post
specnaz3miasto
dodano 19-07-2012, 22:20
Nr wypowiedzi: #25





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 545
Rejestracja: 14/07/11
Nr użytkownika: 40 779
Laptop: HP DV7 6140 & Dell XPS 13 9343 FHD



musialem ze stanow bo w pl sprzedaje go jeden sklep za 190 zl plus podatek plus przesylka 45 zl najtansza a sciagajac ze stanow zaplacilem okolo 150 zl z przesylka i po 2 tyg mialem kabelek, HP nie dawalo w zestawie kabelka do podlaczenia drugiego dysku
Go to the top of the page
 
+Quote Post
misieek
dodano 19-07-2012, 22:22
Nr wypowiedzi: #26


<3 nhl.pl


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 952
Rejestracja: 17/05/09
Nr użytkownika: 19 647



A takie cos nie pasowalo by?
http://allegro.pl/kieszen-dysku-konektor-h...2480910569.html - i taniej nawet sie znajdzie.

A jak za krotki to przedluzyc, albo poszukac takiego kabelka od ODD + przelotka


--------------------
ASUS UX42VS
:: Intel Core i7-3517U
:: 6GB DDR3 1600MHz CL9
:: 128 + 24GB SSD
:: nVidia GeForce GT645 1GB GDDR5
:: w planach 14" fhd mat ips
:: BluRay RW slim
:: Windows.... no wlasnie

- recenzja w krotce
Go to the top of the page
 
+Quote Post
specnaz3miasto
dodano 19-07-2012, 22:25
Nr wypowiedzi: #27





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 545
Rejestracja: 14/07/11
Nr użytkownika: 40 779
Laptop: HP DV7 6140 & Dell XPS 13 9343 FHD



http://pl.eetnordic.com/product.aspx?id=KI...able-kit-for-HP to musial byc taki kabelek, a w stanach kosztuje 29 dolców plus przesylka. ten w pl jest bez vatu i przesylki, jak skonfiugrowalem koszyk z najtansza przesylka to wyszlo kolo 300 zl
Go to the top of the page
 
+Quote Post
misieek
dodano 19-07-2012, 22:28
Nr wypowiedzi: #28


<3 nhl.pl


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 952
Rejestracja: 17/05/09
Nr użytkownika: 19 647



To jest taki sam jak pokazalem, tylko ze dluzszy. Jesli sam nie czujesz sie na silach, mogles dac jakimus znajomemu po elektroniku, lub do serwisu elektronicznego i za 10-20zł by Ci przedluzyli


--------------------
ASUS UX42VS
:: Intel Core i7-3517U
:: 6GB DDR3 1600MHz CL9
:: 128 + 24GB SSD
:: nVidia GeForce GT645 1GB GDDR5
:: w planach 14" fhd mat ips
:: BluRay RW slim
:: Windows.... no wlasnie

- recenzja w krotce
Go to the top of the page
 
+Quote Post
specnaz3miasto
dodano 19-07-2012, 22:39
Nr wypowiedzi: #29





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 545
Rejestracja: 14/07/11
Nr użytkownika: 40 779
Laptop: HP DV7 6140 & Dell XPS 13 9343 FHD



hm tylko po co mam sie martwic ze cos bedzie nie tak z tym kablem? smile.gif po jakims czasie cos by sie spieprzylo i tylko bym na siebie sie wkurzal ze zjaralem plyte glowna badz dysk. 150 zl to nie az takei duze pieniadze ale 300 to juz za duzo dla mnei na kabelek, tak mam pewnosc ze nic mi sie nei stanie bo jest to produkt ktory hp autoryzuje i nie robia z tym problemu (dzownilem do HP specjalnie w tej sprawie)

http://www.newmodeus.com/shop/index.php?ma...products_id=379 tutaj link do skleu z ktorego kupowalem, moze komus sie to przyda, na nbr ludzie tez z tego sklepu kupowali

widze ze w sygnaturce masz wifi intel ultimate n 6300, gdzie je kupiles? to musi byc jakies specjalne pod hp? tez zastanawialem sie nad wifi bo mam dosyc dobry router ktorego nie wykorzystuje w pelni, 3 antenowy z czestotliwoscia 5Ghz
Go to the top of the page
 
+Quote Post
misieek
dodano 19-07-2012, 22:47
Nr wypowiedzi: #30


<3 nhl.pl


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 952
Rejestracja: 17/05/09
Nr użytkownika: 19 647



Jesli chcesz kupic karte jest na allegro:
http://allegro.pl/hp-ultimate-n-6300-450mb...2504756002.html


z tym ze wypadaloby jeszcze 3 antene dolozyc bo sa tylko dwie sad.gif


--------------------
ASUS UX42VS
:: Intel Core i7-3517U
:: 6GB DDR3 1600MHz CL9
:: 128 + 24GB SSD
:: nVidia GeForce GT645 1GB GDDR5
:: w planach 14" fhd mat ips
:: BluRay RW slim
:: Windows.... no wlasnie

- recenzja w krotce
Go to the top of the page
 
+Quote Post
specnaz3miasto
dodano 19-07-2012, 22:49
Nr wypowiedzi: #31





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 545
Rejestracja: 14/07/11
Nr użytkownika: 40 779
Laptop: HP DV7 6140 & Dell XPS 13 9343 FHD



to chyba narazie sobie to odpuszcze, az tak niechce mi sie grzebac w lapku, ale dzieki za link smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
misieek
dodano 19-07-2012, 23:44
Nr wypowiedzi: #32


<3 nhl.pl


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 952
Rejestracja: 17/05/09
Nr użytkownika: 19 647



Jakie temperatury macie w IDLE (spoczynku) dla procesorow Intel Core i5 oraz Core i7 przy kartach HD6770?


--------------------
ASUS UX42VS
:: Intel Core i7-3517U
:: 6GB DDR3 1600MHz CL9
:: 128 + 24GB SSD
:: nVidia GeForce GT645 1GB GDDR5
:: w planach 14" fhd mat ips
:: BluRay RW slim
:: Windows.... no wlasnie

- recenzja w krotce
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rolender
dodano 21-07-2012, 11:10
Nr wypowiedzi: #33





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 102
Rejestracja: 29/04/12
Nr użytkownika: 48 055



w spoczynku przy i7 mam 40-50
Go to the top of the page
 
+Quote Post
domel7
dodano 21-07-2012, 14:16
Nr wypowiedzi: #34





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 243
Rejestracja: 24/05/12
Z: D.C.
Nr użytkownika: 48 520
Laptop: HP dv7-6020sw i52410M, HP EB8560P i72620M, Dell xps702 L702x i72630QM 1080p 3D, Asus S56CM i5-3317U, Samsung NC10 z Atomem na pokładzie:-)



QUOTE(specnaz3miasto @ 19-07-2012, 22:39) *
musialem ze stanow bo w pl sprzedaje go jeden sklep za 190 zl plus podatek plus przesylka 45 zl najtansza a sciagajac ze stanow zaplacilem okolo 150 zl z przesylka i po 2 tyg mialem kabelek, HP nie dawalo w zestawie kabelka do podlaczenia drugiego dysku

Jest jeszcze coś takiego http://allegro.pl/2nd-hdd-cable-kit-for-hp...2502792066.html
to chyba to samo i cena jakby korzystniejsza biggrin.gif


--------------------

Pozdrawiam
Wady wielkich ludzi są pociechą matołów.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
misieek
dodano 21-07-2012, 14:52
Nr wypowiedzi: #35


<3 nhl.pl


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 952
Rejestracja: 17/05/09
Nr użytkownika: 19 647



Chyba zaczne robic takie kable i sprzedawac na allegro za 100zł a pozniej wybuduje sobie palac. Ludzie....po co przeplacac?


--------------------
ASUS UX42VS
:: Intel Core i7-3517U
:: 6GB DDR3 1600MHz CL9
:: 128 + 24GB SSD
:: nVidia GeForce GT645 1GB GDDR5
:: w planach 14" fhd mat ips
:: BluRay RW slim
:: Windows.... no wlasnie

- recenzja w krotce
Go to the top of the page
 
+Quote Post
domel7
dodano 21-07-2012, 15:13
Nr wypowiedzi: #36





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 243
Rejestracja: 24/05/12
Z: D.C.
Nr użytkownika: 48 520
Laptop: HP dv7-6020sw i52410M, HP EB8560P i72620M, Dell xps702 L702x i72630QM 1080p 3D, Asus S56CM i5-3317U, Samsung NC10 z Atomem na pokładzie:-)



QUOTE(misieek @ 21-07-2012, 15:11) *
Chyba zaczne robic takie kable i sprzedawac na allegro za 100zł a pozniej wybuduje sobie palac. Ludzie....po co przeplacac?

Niezły pomysł na biznes wink.gif i chętni by się znaleźli ja mogę być pierwszy.


--------------------

Pozdrawiam
Wady wielkich ludzi są pociechą matołów.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
misieek
dodano 21-07-2012, 15:20
Nr wypowiedzi: #37


<3 nhl.pl


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 952
Rejestracja: 17/05/09
Nr użytkownika: 19 647



QUOTE(domel7 @ 21-07-2012, 15:32) *
Niezły pomysł na biznes wink.gif i chętni by się znaleźli ja mogę być pierwszy.

Ja nie potrafie byc taki zeby tak zerowac na ludziach.

Jak pisalem wyzej, wystarczy kupić taki kablek:
http://allegro.pl/konektor-dysku-hdd-do-hp...2486867342.html
http://allegro.pl/hp-dv5-konektor-hdd-prze...2500391257.html
za 20zł!!

a są i tańsze!

http://allegro.pl/tasma-konwektor-hdd-sata...2501375863.html

za 15zł

a bywają jeszcze tańsze i go po prostu przedłużyć.



--------------------
ASUS UX42VS
:: Intel Core i7-3517U
:: 6GB DDR3 1600MHz CL9
:: 128 + 24GB SSD
:: nVidia GeForce GT645 1GB GDDR5
:: w planach 14" fhd mat ips
:: BluRay RW slim
:: Windows.... no wlasnie

- recenzja w krotce
Go to the top of the page
 
+Quote Post
peen
dodano 22-07-2012, 11:05
Nr wypowiedzi: #38





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 298
Rejestracja: 9/03/09
Nr użytkownika: 18 341
Laptop: HP



Gdyby ktoś by zainteresowany tym dłuższym kablem to chyba go gdzieś mam w rupieciach. Musiałbym poszukać. Proszę o PW.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rolender
dodano 22-07-2012, 18:26
Nr wypowiedzi: #39





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 102
Rejestracja: 29/04/12
Nr użytkownika: 48 055



QUOTE(misieek @ 21-07-2012, 15:39) *
Ja nie potrafie byc taki zeby tak zerowac na ludziach.

Jak pisalem wyzej, wystarczy kupić taki kablek:
http://allegro.pl/konektor-dysku-hdd-do-hp...2486867342.html
http://allegro.pl/hp-dv5-konektor-hdd-prze...2500391257.html
za 20zł!!

a są i tańsze!

http://allegro.pl/tasma-konwektor-hdd-sata...2501375863.html

za 15zł

a bywają jeszcze tańsze i go po prostu przedłużyć.


gdzie mozna przedluzyc taki kabelek?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
domel7
dodano 22-07-2012, 21:12
Nr wypowiedzi: #40





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 243
Rejestracja: 24/05/12
Z: D.C.
Nr użytkownika: 48 520
Laptop: HP dv7-6020sw i52410M, HP EB8560P i72620M, Dell xps702 L702x i72630QM 1080p 3D, Asus S56CM i5-3317U, Samsung NC10 z Atomem na pokładzie:-)



QUOTE(peen @ 22-07-2012, 11:24) *
Gdyby ktoś by zainteresowany tym dłuższym kablem to chyba go gdzieś mam w rupieciach. Musiałbym poszukać. Proszę o PW.

To ja jestem zainteresowany

QUOTE(rolender @ 22-07-2012, 18:45) *
gdzie mozna przedluzyc taki kabelek?

raczej we własnym zakresie


--------------------

Pozdrawiam
Wady wielkich ludzi są pociechą matołów.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

38 Strony: V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 18-07-2018 - 14:26