IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

9 Strony: V  « < 7 8 9  
Reply to this topicStart new topic
[K] i7 6700, 4770, 4790 lub wersje + mobo + ram lub pojedynczo
ketrab
dodano 11-07-2018, 14:38
Nr wypowiedzi: #161





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 169
Rejestracja: 27/05/15
Nr użytkownika: 64 871



korzychxp co tym razem za płytę zamówiłeś?


--------------------
8700k / AORUS Gaming 7 / 2x8 Gskill 3200 / Asus dual 1060 6GB OC / MP500 240+Iridium PRO 240+st3000nm0033
Go to the top of the page
 
+Quote Post
korzychxp
dodano 11-07-2018, 15:27
Nr wypowiedzi: #162





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 173
Rejestracja: 10/09/17
Nr użytkownika: 71 874





Go to the top of the page
 
+Quote Post
Skipper_25
dodano 11-07-2018, 16:33
Nr wypowiedzi: #163





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 659
Rejestracja: 8/11/16
Nr użytkownika: 69 381



Obudowa socketu jest brudna od pasty. Jakim cudem znalazła się tam ta pasta?

Pierwsze zdjęcie. Górny lewy róg. Pierwszy rząd pinów. 9 pin. Jeden do góry i w prawo. To jakiś brud, pasta bądź klej?

Drugie zdjęcie. Otwór montażowy do postawy chłodzenia. Od czego są te ślady na płycie głównej?


--------------------
I po kawce.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
korzychxp
dodano 11-07-2018, 16:46
Nr wypowiedzi: #164





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 173
Rejestracja: 10/09/17
Nr użytkownika: 71 874



Używana płyta więc taką dostałem. Premierę miała przed 4790 więc pewnie ma 5 lat.

Ten 9 pin nie widzę tam nic dziwnego. Drugie foto z lampą troche wyrazniej pokazuje.

Normalne rzeczy jak stara część. Najważniejsze tutaj są piny. Wydaje się są okej.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Skipper_25
dodano 11-07-2018, 16:55
Nr wypowiedzi: #165





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 659
Rejestracja: 8/11/16
Nr użytkownika: 69 381



https://zapodaj.net/4c05825cdd180.jpg.html

Moim zdaniem i tak winny jest bios.


--------------------
I po kawce.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reven1010
dodano 12-07-2018, 7:05
Nr wypowiedzi: #166


Głupota powinna boleć.


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 4 052
Rejestracja: 12/06/11
Nr użytkownika: 39 959
Laptop: Dell G5



Nie wiem czy ktoś nie wrzucał wcześniej: https://us.msi.com/Motherboard/support/B85-...ate#support-cpu
Tam jest lista obsługiwanych cpu i biosy do ściągnięcia pod konkretny. Ja bym próbował


--------------------
Laptop: Dell G5 i5-8300H | 8GB DDR4 2666MHz | GTX 1060 6GB | Samsung 970 Evo 250GB NVME | Win 10 Home
PC: Ryzen 2600 @4.0GHz 1,28VCore | Grandis XE1236v2 | MSI B450 Tomahawk | Samsung 970 Evo 250GB NVME | Crucial MX300 750GB | Toshiba 2TB 7200rpm | EVGA FTW GTX 1070 8GB | 16GB DDR4 3200MHz G.Skill Ripjaws | EVGA B3 650W | Fractal Design Define C | Win 10 Home
FireStrike i7-5775C@4,3GHz + GTX 1070 2075MHz Core/2200MHz Memory
---
Star 486-n (wciąż działa) ->Acer 3002lm -> Acer Aspire 5100 -> Asus K50AB -> Asus K53SV -> Clevo P150HM -> Thinkpad Edge E430 -> Elitebook 8460p -> HP 6730S -> Dell G5
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Skipper_25
dodano 12-07-2018, 12:00
Nr wypowiedzi: #167





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 659
Rejestracja: 8/11/16
Nr użytkownika: 69 381



Oczywiście że ktoś podesłał ale Autor wie lepiej. Szkoda marnować czas na pomaganie skoro on nic sobie z tego nie robi. Zamiast zaktualizować bios i się upewnić to kupuje kolejną płytę. IQ 200.


--------------------
I po kawce.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
korzychxp
dodano 12-07-2018, 12:19
Nr wypowiedzi: #168





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 173
Rejestracja: 10/09/17
Nr użytkownika: 71 874



QUOTE(korzychxp @ 11-07-2018, 9:48) *
Dobra. Zainstalowałem bios i nie działa.


Że tak zacytuję sam siebie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Skipper_25
dodano 12-07-2018, 12:34
Nr wypowiedzi: #169





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 659
Rejestracja: 8/11/16
Nr użytkownika: 69 381



Ale ten 2.9? Nawet jeżeli zainstalowałeś najnowszy to i tak ponosisz wielkie ryzyko kupując nową płytę. Na tej MSI musi chodzić, skoro inne procesory działają.

Jakaś płytę kupiłeś? Tę od Gigabyte?

Jeżeli tak, to zobacz sobie czym się różnią poszczególne rewizje. Na stronie producenta znajdziesz takie informacje.


--------------------
I po kawce.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
grzybek141
dodano 25-07-2018, 14:51
Nr wypowiedzi: #170





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 3 911
Rejestracja: 30/11/09
Nr użytkownika: 24 068
Laptop: coś od HP



i7 którą korzychxp zakupił odemnie okazała się uwalona, sprzęt jest już u mnie, kasa dawno zwrócona wraz z kosztami wysyłek, wyszła lipa za co przeprosiłem i to tyle w temacie ode mnie.


--------------------
Stacjonarny:
MSI Z270 Camo SQUAD | CPU - CELINA:D | 1070ti 8GB | 16GB 3000MHz 2x8GB HyperX Predator | 250GB 970 EVO | 27' 2k iiyama | W10 PRO
Laptop:
ProBook 650 G1
i5 4200m | 8GB RAM | 180GB SSD | HD | W7
Sprzedam:
Pamięci SODIMM & DIMM , SSD , HDD , GPU i inne -> klik
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CzarnyMax
dodano 26-07-2018, 11:18
Nr wypowiedzi: #171





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 648
Rejestracja: 22/03/08
Z: Świnoujscie
Nr użytkownika: 8 548
Laptop: Clevo P870DM2 / i7-6700K / Corsair 32GB 3000Mhz / GTX1080 / 2x M.2 SSD Samsung 950 PRO 512GB / 1TB SSHD Seagate Hybrid 2.5



Widzę że zakupiłeś już bebechy szkoda bo mam na sprzedaż i7-6700K + mobo z-270 Asrock Gaming K6 na gwarancji


--------------------
Posiadam
Clevo P870DM2 / i7-6700K / Corsair 32GB 3000Mhz / GTX1080 / 2x M.2 SSD Samsung 950 PRO 512GB / 1TB SSHD Seagate Hybrid 2.5
3DMark 11
http://www.3dmark.com/3dm11/11864379
3DMark FireStrike
http://www.3dmark.com/fs/11146888
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Yedi
dodano 26-07-2018, 12:01
Nr wypowiedzi: #172





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 007
Rejestracja: 25/07/11
Z: NDM
Nr użytkownika: 41 108
Laptop: Lenovo X250



I sprzedasz zestaw za 750 pln jak chciał twórca tematu ? Jeśli tak to zapraszam na pw smile.gif


--------------------
Indoor: i4-8400/16GB/GTX Zotac 1070 /1TB SSD :)
Indoor: Lenovo X250/500GB SSD/Win 10
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CzarnyMax
dodano 26-07-2018, 14:58
Nr wypowiedzi: #173





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 648
Rejestracja: 22/03/08
Z: Świnoujscie
Nr użytkownika: 8 548
Laptop: Clevo P870DM2 / i7-6700K / Corsair 32GB 3000Mhz / GTX1080 / 2x M.2 SSD Samsung 950 PRO 512GB / 1TB SSHD Seagate Hybrid 2.5



QUOTE(Yedi @ 26-07-2018, 14:01) *
I sprzedasz zestaw za 750 pln jak chciał twórca tematu ? Jeśli tak to zapraszam na pw smile.gif

a spoko nie widziałem ceny no 750 złotych to za mało nawet za cepa laugh.gif


--------------------
Posiadam
Clevo P870DM2 / i7-6700K / Corsair 32GB 3000Mhz / GTX1080 / 2x M.2 SSD Samsung 950 PRO 512GB / 1TB SSHD Seagate Hybrid 2.5
3DMark 11
http://www.3dmark.com/3dm11/11864379
3DMark FireStrike
http://www.3dmark.com/fs/11146888
Go to the top of the page
 
+Quote Post
korzychxp
dodano 26-07-2018, 15:23
Nr wypowiedzi: #174





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 173
Rejestracja: 10/09/17
Nr użytkownika: 71 874



QUOTE(grzybek141 @ 25-07-2018, 15:51) *
i7 którą korzychxp zakupił odemnie okazała się uwalona, sprzęt jest już u mnie, kasa dawno zwrócona wraz z kosztami wysyłek, wyszła lipa za co przeprosiłem i to tyle w temacie ode mnie.

Cóż, jak pech to pech. Zapewne na 10 kupionych procków 9 by chodziło hehe, ale grunt że juz po sprawie smile.gif

QUOTE(CzarnyMax @ 26-07-2018, 15:58) *
a spoko nie widziałem ceny no 750 złotych to za mało nawet za cepa laugh.gif

Zestaw to szukałem do tysiaka mniej więcej, ale razem z ramami. Jakby dało się z DDR3 to 900zł. Wersji K nie brałem pod uwagę, bo wiadomo, że sporo drożej.

Na teraz jakbym kupował to widzę tak

6700 - ok 600zł.
Mobo z DDR3 z outletu (3 lata gwarancji) za 180zł.

Ramy zostawiam swoje.

Takie są ceny.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

9 Strony: V  « < 7 8 9
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 14-12-2018 - 1:55