IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

4 Strony: V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
Lenovo OneKey Rescue - nie działa? WEJDŹ!, Poradnik dla osób mających problem z OKR.
duzyy
dodano 6-09-2013, 19:05
Nr wypowiedzi: #41


Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 42 329
Rejestracja: 5/06/11
Nr użytkownika: 39 799
Laptop: Jaki laptop?



Nie jeśli nie był wcześniej wgrywany ani aktywny.


--------------------
ASUS A6M-Q035 -> ACER AS 5024 WLMi -> HP nx6110 -> HP 6710s -> MAXDATA ECO 4510 IW -> TOSHIBA SATELLITE L300-10B -> HP PAVILION DV7-1260ew -> SAMSUNG R720-JS01PL -> ASUS 1201NL -> FUJITSU M2010 -> SONY VPCEB3M1E(8GB PC1333 GOODRAM, i7-640m) -> ASUS Eeepc 904HD -> Samsung Galaxy Tab 10.1 -> Samsung NP-N150-HAP2 -> HP 8510w z Full HD :) -> ACER AS7551G -> HP PAVILION DV6-6b60ew -> Asus G73JH-TZ002 -> Lenovo Y580 -> MSI GT683DX -> Samsung NP530U3C-A04PL -> Asus G73JH-TZ002 -> Asus G53SW (i7-2670qm, 8GB,SSD) -> Asus EeePC 1201n -> Acer Extensa 5220 -> Lenovo G580 -> Lenovo u260 -> Samsung R522 -> Samsung R720 -> HP DV6-6030ew -> MSI GE620DX -> HP Probook 4330s -> HP Probook 4340s -> HP Probook 640 G1 ->

Nie odpisuje na PW - jeśli masz pytania - pytaj na forum

Szukasz laptopa do gier lub wydajnego sprzętu? Wejdź tutaj!
Posiadasz laptopa Lenovo i chcesz spersonalizować OKR ? Wejdź tutaj
Moja recenzja Samsung Galaxy Tab 10.1 3G Mini wątek o Tab 10.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
haxigi
dodano 6-09-2013, 21:15
Nr wypowiedzi: #42


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 56
Rejestracja: 28/08/10
Nr użytkownika: 31 408



a to usunę tę partycję lenovo, zawsze to 30gb wolnego tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thekross
dodano 7-09-2013, 7:33
Nr wypowiedzi: #43


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 6/09/13
Nr użytkownika: 56 964
Laptop: Lenovo Y580



Witam,
potrzebuję pomocy, mam dysk SSD, na który mam system (w partycjonowaniu komputer widzi go jako Disk1) oraz dysk HDD (w partycjonowaniu zapisany jako Disk 0), partycja LENOVO_PART została zrobiona na Disk 0 (HDD) i wydaje mi się, że właśnie przez to potem przy próbie recovery systemu nie widać nigdzie pliku backup.wsi. Jakieś pomysły? czy da się w ogóle o zrobić na 2 różne dyski?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
haxigi
dodano 8-09-2013, 11:44
Nr wypowiedzi: #44


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 56
Rejestracja: 28/08/10
Nr użytkownika: 31 408



a tak z ciekawości może ktoś ogarnąć strukturę dysku LENOVO z działającym OKR tj. z wgraną kopia systemu na tę partycję?

Może da się zrobić kopię windowsa już wgranego i przerobić odpowiednio foldery i pliki z tej partycji. Ja w dskmgr zmieniłem jej wartość tak że w windowsie moge przeglądać i widze, że są tam jakieś foldery i pliki bat. Zapewne wystarczy w odpowiednim formacie dodać kopię windowsa i powinno tez działać smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
haxigi
dodano 12-09-2013, 13:24
Nr wypowiedzi: #45


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 56
Rejestracja: 28/08/10
Nr użytkownika: 31 408



odświeżę bo mam pytanie.

Zrobiłęm wszystko wg tutoriala i teraz gdy naciskam przycisk OKR to łąduje się ten niebieski ekran, coś leci w okienku dosowym, ale trawa się nie ładuje biggrin.gif W systemie nie mam wgranego programu do OKR, ma to jakiś związek?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reklama
dodano 12-09-2013, 13:24
Nr wypowiedzi: #


.









Go to the top of the page
 
Quote Post
haxigi
dodano 14-09-2013, 16:06
Nr wypowiedzi: #46


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 56
Rejestracja: 28/08/10
Nr użytkownika: 31 408



https://www.youtube.com/watch?v=d55C_rc4ZxI

Wideo tutorial jakby ktoś koniecznie chciał widzieć jak się to robi tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hoodedman
dodano 23-09-2013, 7:14
Nr wypowiedzi: #47


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1 011
Rejestracja: 3/07/07
Nr użytkownika: 1 769



QUOTE(thekross @ 7-09-2013, 8:06) *
Witam,
potrzebuję pomocy, mam dysk SSD, na który mam system (w partycjonowaniu komputer widzi go jako Disk1) oraz dysk HDD (w partycjonowaniu zapisany jako Disk 0), partycja LENOVO_PART została zrobiona na Disk 0 (HDD) i wydaje mi się, że właśnie przez to potem przy próbie recovery systemu nie widać nigdzie pliku backup.wsi. Jakieś pomysły? czy da się w ogóle o zrobić na 2 różne dyski?

podbijam. Nie padła odpowiedź a jestem w takiej samej sytuacji. Ktoś może to zweryfikować zanim zacznę przewalać 1TB danych ze swojego laptopa wacko.gif i stawiać system na nowo?

Mam też prośbę do szczęśliwców w posiadaniu ISO do recovery o podlinkowanie tego na jakimś normalnym serwerze. Ten z darmową rejestracją nie pozwala mi nic pobrać. Za każdym razem jak kliknę w link to wywala mnie na stronę główną jakiegoś syfnego serwisu (nawet po zarejestrowaniu) nie widzę tam żadnych linków do pobrania.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Frytek
dodano 18-10-2013, 14:15
Nr wypowiedzi: #48


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 81
Rejestracja: 10/11/07
Nr użytkownika: 4 031
Laptop: poki co, brak;]



Witajcie.

Kupiłem ostatnio y580 i postępowałem według poradnika z tego wątku. Niestety nie OKR nie działał. Tzn po jego naciśnięciu przez chwilę był czarny ekran, później ładował się normalnie W7. Dodatkowo, jeżeli w Windowsie noramlanie odpalilem OKR i kliknąłem na recovery to restartował się i zachowywał tak jak gdybym nacisnął przycisk na wyłączonym - start W7.

Rozwiązaniem było uruchomienie jeszcze raz z nośnika bootowalnego (nie koniecznie DVD, jak jest w poradniku, pen drive też może być) z OKR 7.0 i wybranie opcji nr3 - Fix ASD. Dopiero wtedy tak naprawdę stworzyła się kopia. I od tego momentu przycisk zaczął działać jak należy.

Apeluję, żeby dodać to do pierwszego wątku - ułatwi działanie innym. Dodam, że mam dysk mSATA na którym stawiałem system (i na nim jest partycja lenovo part) i możliwe, że to z tego powodu nie zadziałało od razu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ernet
dodano 10-02-2014, 9:39
Nr wypowiedzi: #49


bajtel
***

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 33
Rejestracja: 2/02/14
Nr użytkownika: 59 278
Laptop: LENOVO IdeaPad Z510



Szkoda,że tego nie przeczytałem PRZED instalacja OS ( lapa kupiłem bez systemu ).
czy dobrze zrozumiałem,że PO wgraniu OS już nie mozna stworzyć OKR ?
1.(Czy)Trzeba by zrobić cała instalację OS od początku ?
2.Czy w takim przypadku instalacj OKR sformatuje/usunie moje obecne partycje ( D,E,F ) ?
3. Dlaczego są potrzebne 2 pliki do wypalaenia
https://www.youtube.com/watch?v=d55C_rc4ZxI

I czy się różni przywracanie systemu przez OKR, a przywracanie systemu przez wbudowany program w Windows ?
( przywracanie systemu do punktu....podany jest czas tworzenia kopi systemu).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ernet
dodano 10-02-2014, 12:11
Nr wypowiedzi: #50


bajtel
***

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 33
Rejestracja: 2/02/14
Nr użytkownika: 59 278
Laptop: LENOVO IdeaPad Z510



Nie mogłem edytować swojego postu, stąd powtórzenie z dodatkowym punktem "4".

QUOTE(Ernet @ 10-02-2014, 9:15) *
Szkoda,że tego nie przeczytałem PRZED instalacja OS ( lapa kupiłem bez systemu ).
czy dobrze zrozumiałem,że PO wgraniu OS już nie mozna stworzyć OKR ?
1.(Czy)Trzeba by zrobić cała instalację OS od początku ?
2.Czy w takim przypadku instalacj OKR sformatuje/usunie moje obecne partycje ( D,E,F ) ?
3. Dlaczego są potrzebne 2 pliki do wypalaenia
https://www.youtube.com/watch?v=d55C_rc4ZxI
4. Czy OKR 7 zadziała z Windows 8 ?

I czy się różni przywracanie systemu przez OKR, a przywracanie systemu przez wbudowany program w Windows ?
( przywracanie systemu do punktu....podany jest czas tworzenia kopi systemu).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duzyy
dodano 10-02-2014, 12:32
Nr wypowiedzi: #51


Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 42 329
Rejestracja: 5/06/11
Nr użytkownika: 39 799
Laptop: Jaki laptop?



Przywracanie przez OS nie zawsze się uda i nie zawsze pomoże. OKR robi fabryczne przywrócenie.
Tak, musisz na nowo się bawić jeśli chcesz mieć OKR.
OKR 7 może nie działać z 8.
OKR działa na 2 partycjach tylko jak pamiętam.


--------------------
ASUS A6M-Q035 -> ACER AS 5024 WLMi -> HP nx6110 -> HP 6710s -> MAXDATA ECO 4510 IW -> TOSHIBA SATELLITE L300-10B -> HP PAVILION DV7-1260ew -> SAMSUNG R720-JS01PL -> ASUS 1201NL -> FUJITSU M2010 -> SONY VPCEB3M1E(8GB PC1333 GOODRAM, i7-640m) -> ASUS Eeepc 904HD -> Samsung Galaxy Tab 10.1 -> Samsung NP-N150-HAP2 -> HP 8510w z Full HD :) -> ACER AS7551G -> HP PAVILION DV6-6b60ew -> Asus G73JH-TZ002 -> Lenovo Y580 -> MSI GT683DX -> Samsung NP530U3C-A04PL -> Asus G73JH-TZ002 -> Asus G53SW (i7-2670qm, 8GB,SSD) -> Asus EeePC 1201n -> Acer Extensa 5220 -> Lenovo G580 -> Lenovo u260 -> Samsung R522 -> Samsung R720 -> HP DV6-6030ew -> MSI GE620DX -> HP Probook 4330s -> HP Probook 4340s -> HP Probook 640 G1 ->

Nie odpisuje na PW - jeśli masz pytania - pytaj na forum

Szukasz laptopa do gier lub wydajnego sprzętu? Wejdź tutaj!
Posiadasz laptopa Lenovo i chcesz spersonalizować OKR ? Wejdź tutaj
Moja recenzja Samsung Galaxy Tab 10.1 3G Mini wątek o Tab 10.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ernet
dodano 10-02-2014, 14:10
Nr wypowiedzi: #52


bajtel
***

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 33
Rejestracja: 2/02/14
Nr użytkownika: 59 278
Laptop: LENOVO IdeaPad Z510



QUOTE(duzyy @ 10-02-2014, 12:08) *
Przywracanie przez OS nie zawsze się uda i nie zawsze pomoże. OKR robi fabryczne przywrócenie.
Tak, musisz na nowo się bawić jeśli chcesz mieć OKR.
OKR 7 może nie działać z 8.
OKR działa na 2 partycjach tylko jak pamiętam.

Dzieki za info.. .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rafał Pietrzak
dodano 16-02-2014, 22:06
Nr wypowiedzi: #53


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 23
Rejestracja: 2/02/14
Nr użytkownika: 59 282



Wcale nie musimy tracić danych ani instalować windowsa "znów" jeśli nie mamy recovery w ogóle. Można pominąć opcję 1, zamienić ją tylko na zrobienie paru GB (u mnie tylko 2) NIEPRZYDIELONEGO miejsca. Potem odpalamy płytkę z recovery, wciskamy 2, instaluje nam recovery na tym miejscu tworzac sobie partycje. Probujemy uruchomic przy pomocy klawisza OKR, nie dziala, to dobrze, znow bootujemy plyte, opcja 3, recovery dziala. Obraz systemu (partycji systemowej) ktora mamy obecnie (wciaz) mozemy zrobic programem one key recovery uruchamianym z poziomu windowsa i zapisac np na partycji D i potem z recovery wybierac ten obraz (domyslna sciezka w programie OKR i w samym recovery jest taka sama). Oszczędza to dużo czasu, no i nerwów. W moim wypadku bootowanie OKR nie tworzyło mi w ogóle obrazu systemu (opcja 2, a początkowo robiłem wszystko według poradnika, parę godzin, instalowanie aktualizacji i szykowanie systemu i sterowników -- wczoraj i pusty dysk). Dziś pokombinowałem po swojemu i sprawdzałem po kolei co jak u mnie działa i tak oto mam. Przyciisk OKR działa, przywracanie też, a backup leży bezpiecznie na partycji D, oraz w razie "awarii" czy przypadkowego usunięcia dysku przenośnym. Gra i trąbi smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ernet
dodano 17-02-2014, 10:26
Nr wypowiedzi: #54


bajtel
***

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 33
Rejestracja: 2/02/14
Nr użytkownika: 59 278
Laptop: LENOVO IdeaPad Z510



@Rafał Pietrzak. A jak zrobić tę małą partycję,jeśli już mam ich kilka ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rafał Pietrzak
dodano 19-02-2014, 17:49
Nr wypowiedzi: #55


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 23
Rejestracja: 2/02/14
Nr użytkownika: 59 282



Jeśli masz kilka partycji już (ale nie więcej niż 3 o ile dobrze liczę, ale mogę się mylić) skracasz jedna (ostatnia pewnie najlepiej) o jakieś 2-3 gb (zmniejszasz rozmiar) i to miejsce zostawiasz nieprzydzielone. Polecam do tego EaseUS partition master - prosty, intuicyjny, DARMOWY (do domowego użytku).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zenon23
dodano 8-10-2014, 19:07
Nr wypowiedzi: #56


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 3
Rejestracja: 8/10/14
Nr użytkownika: 62 256
Laptop: Lenovo Z510



Czy ktoś miał taki problem lub ma pomysł jak zaradzić? Mianowicie zrobiłem wszystko według instrukcji i kiedy komputer jest wyłączony przycisk działa, komputer się włącza, można wybrać recovery i wszystko jest jak w tym linku na YT ale nie wiem jak zrobić obraz... W windows 7 jak wciskam ten przycisk nie dzieje się nic...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duzyy
dodano 8-10-2014, 21:56
Nr wypowiedzi: #57


Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 42 329
Rejestracja: 5/06/11
Nr użytkownika: 39 799
Laptop: Jaki laptop?



Na pewno jakiś krok został źle zrobiony.


--------------------
ASUS A6M-Q035 -> ACER AS 5024 WLMi -> HP nx6110 -> HP 6710s -> MAXDATA ECO 4510 IW -> TOSHIBA SATELLITE L300-10B -> HP PAVILION DV7-1260ew -> SAMSUNG R720-JS01PL -> ASUS 1201NL -> FUJITSU M2010 -> SONY VPCEB3M1E(8GB PC1333 GOODRAM, i7-640m) -> ASUS Eeepc 904HD -> Samsung Galaxy Tab 10.1 -> Samsung NP-N150-HAP2 -> HP 8510w z Full HD :) -> ACER AS7551G -> HP PAVILION DV6-6b60ew -> Asus G73JH-TZ002 -> Lenovo Y580 -> MSI GT683DX -> Samsung NP530U3C-A04PL -> Asus G73JH-TZ002 -> Asus G53SW (i7-2670qm, 8GB,SSD) -> Asus EeePC 1201n -> Acer Extensa 5220 -> Lenovo G580 -> Lenovo u260 -> Samsung R522 -> Samsung R720 -> HP DV6-6030ew -> MSI GE620DX -> HP Probook 4330s -> HP Probook 4340s -> HP Probook 640 G1 ->

Nie odpisuje na PW - jeśli masz pytania - pytaj na forum

Szukasz laptopa do gier lub wydajnego sprzętu? Wejdź tutaj!
Posiadasz laptopa Lenovo i chcesz spersonalizować OKR ? Wejdź tutaj
Moja recenzja Samsung Galaxy Tab 10.1 3G Mini wątek o Tab 10.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zenon23
dodano 9-10-2014, 15:53
Nr wypowiedzi: #58


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 3
Rejestracja: 8/10/14
Nr użytkownika: 62 256
Laptop: Lenovo Z510



hmmm zastanawiam się gdzie bo to dosyć proste było... wlożyłem płytę OKR, wybrałem 1, wybrałem 120000 na dysk C, wyłączyłem, zainstalowałem windows, nic nie zmieniałem w partycjach tylko wybrałem C i sterowniki, potem znów płyta OKR opcja 2, nie działało więc opcja 3 i działało ale pisało i piszę że nie ma obrazu kopii początkowej i nie da się zrobic, albo nie wiem jak, w Win przycisk OKR nie działa... Trochę mi się już nie chcę (przynajmniej narazie jeszcze raz system wgrywać..) więc pytanie:

- czy można się jakoś dostać do tego dysku ukrytego Lenovo?? Ściągnąłem OnekeyRecovery (19mb program dla win 8 ze strony lenovo) i robi kopie (przycisk nie dział dalej jakby co) ale nie widzi tej ukrytej partycji (ja też nie) i robi mi kopie na dysku D... program startujący pzy wyłączonym kompie OKR widzi ukrytą partycję (jako C) i widzi też partycję D (ale nie jest to moje D tylko moje C) natomiast mojego D nie widzi (!?).. - stąd jeszcze pytanie dodatkowe czy jak zrobię tą kopie i wżuce na swój dysk systemowy C czy to będzie działać potem w razie w.??? (choć nie o to przecież i tak chodzi bo ta ukryta partycja jest..)

Z góry dzięki za pomoc i sugestie:)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zenon23
dodano 10-10-2014, 6:20
Nr wypowiedzi: #59


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 3
Rejestracja: 8/10/14
Nr użytkownika: 62 256
Laptop: Lenovo Z510



Jedyna jeszcze możliwość to że coś nie tak z boot mode i boot priority było ustawione... Jak powinny być ustawione obie te opcje żeby działało OKR? Czy to bez różnicy?
Miałem ustawione boot mode: legacy support a boot priority: UEFI first...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mindla
dodano 12-10-2014, 15:05
Nr wypowiedzi: #60


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 851
Rejestracja: 7/01/13
Nr użytkownika: 53 287



W jaki sposób zrobić aby w Lenovo T61 działał przycisk ThinkVantage który w fabrycznym systemie pełni tą samą rolę co OKR w nowszych modelach Lenovo.
Nie mogę pobrać tego OKR 7.0 w dodatku zainstalowało mi się sporo syfu z pogardzaną Operą jako domyślna przeglądarka.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

4 Strony: V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 24-01-2017 - 16:10