IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
Obrazy płyt Windows 10 do pobrania
Sparc
dodano 21-10-2015, 12:00
Nr wypowiedzi: #1


Ponboczek
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 20 028
Rejestracja: 23/08/06
Nr użytkownika: 75
Laptop: MacBook Pro



https://www.microsoft.com/pl-pl/software-do...ad/windows10ISO


--------------------
Some systems don't need improvement
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Snooze
dodano 3-10-2016, 22:18
Nr wypowiedzi: #2


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 71
Rejestracja: 11/12/07
Nr użytkownika: 4 856
Laptop: CLEVO P51DM2-G; i7 6700K, GTX 1070



w trakcie instalacji można pominąć podanie klucza? Jak długo wtedy Windows 10 będzie mi działał?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
poncho
dodano 26-03-2017, 21:59
Nr wypowiedzi: #3


hanys
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 5 440
Rejestracja: 5/02/14
Nr użytkownika: 59 335



Spotkał się ktoś z problemami przy pobraniu obrazu win10?

Wcześniej nie raz to robiłem bez problemu a teraz na końcu pobierania wyskakuje błąd:

Załącznik (obraz)


--------------------
MSI GT72VR i7 6700HQ GTX1070 16GB RAM 128GB SSD 256GB SSD WIFI KILLER 1435 3Dmark11

HP ELITEBOOK 840 G1 i7 4600U AMD Radeon HD8750M FHD IPS 8GB Ram 128GB SSD 1TB HDD

Instrukcja rozbiórki LENOVO Y510p
Go to the top of the page
 
+Quote Post
poncho
dodano 28-03-2017, 23:04
Nr wypowiedzi: #4


hanys
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 5 440
Rejestracja: 5/02/14
Nr użytkownika: 59 335



Poradziłem sobie po cygańsku i pobrałem system na telefon ale nadal nie wiem dlaczego nie mogę pobrać na kompa. W sumie na dwa bo na Elitebooku kończy sie takim samym błędem...


--------------------
MSI GT72VR i7 6700HQ GTX1070 16GB RAM 128GB SSD 256GB SSD WIFI KILLER 1435 3Dmark11

HP ELITEBOOK 840 G1 i7 4600U AMD Radeon HD8750M FHD IPS 8GB Ram 128GB SSD 1TB HDD

Instrukcja rozbiórki LENOVO Y510p
Go to the top of the page
 
+Quote Post
under555
dodano 30-03-2017, 1:05
Nr wypowiedzi: #5


fachman
******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 310
Rejestracja: 9/11/16
Nr użytkownika: 69 389
Laptop: y50-70



Mam to samo....
i jutro potrzebuje zainstalować Windowsa 10 Pro 64 Bity UEFI (chcę iso obraz, sobie rufusem na pendrive zrobię).

Też wysypuje taki błąd - wielu ludzi to ma.

Windowsa 8.1 pobierałem kilka dni temu i wszystko spoko.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reklama
dodano 30-03-2017, 1:05
Nr wypowiedzi: #


.









Go to the top of the page
 
Quote Post
SonicQ
dodano 30-03-2017, 7:40
Nr wypowiedzi: #6


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 527
Rejestracja: 18/03/12
Z: Lublin
Nr użytkownika: 47 264



Z ciekawości sprawdziłem i u mnie jest ok.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mindla
dodano 30-03-2017, 10:20
Nr wypowiedzi: #7


epny
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 990
Rejestracja: 7/01/13
Nr użytkownika: 53 287



Działa bez żadnego problemu, internet z Play jesli ma to jakiekolwiek znaczenie.
Antywirus Panda także problemy są z waszej winy czy ustawień komputera/laptopa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
under555
dodano 30-03-2017, 13:07
Nr wypowiedzi: #8


fachman
******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 310
Rejestracja: 9/11/16
Nr użytkownika: 69 389
Laptop: y50-70



Ja nagrywałem na Win10

Mam Eset Smart Security

W sieci wiele osób ma problemy z tym wiec nie wiem
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kamilo23
dodano 30-03-2017, 14:29
Nr wypowiedzi: #9


Hejter HP
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 971
Rejestracja: 4/04/12
Nr użytkownika: 47 608
Laptop: ¯_(ツ)/¯



Próbowałeś innym programem do robienia pena?


--------------------
HP EliteBook 8770w i7 3920xm nVidia Quadro K5000M
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mindla
dodano 30-03-2017, 14:50
Nr wypowiedzi: #10


epny
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 990
Rejestracja: 7/01/13
Nr użytkownika: 53 287



Sam pobieram jako "ISO dla innego komputera".
Nie widzę żadnego sensu od razu robić pendrive z obrazem systemu.
Jak pobieram ISO to mogę go wypalić na DVD czy też z tego ISO zrobić bootowalnego pena dowolnym programem a nie softem od MS.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lapciarz
dodano 30-03-2017, 18:34
Nr wypowiedzi: #11


epny
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 818
Rejestracja: 6/05/09
Nr użytkownika: 19 465



https://www.youtube.com/watch?v=OvnokYMCEyM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 30-03-2017, 19:00
Nr wypowiedzi: #12


マツダ恋人
********

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 9 421
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



QUOTE(mindla @ 30-03-2017, 15:50) *
Nie widzę żadnego sensu od razu robić pendrive z obrazem systemu.

dokladnie, sciagam obraz, i pozniej uzywam go kiedy tylko chce, pare minut z rufusem i mam pendrivea kiedy tlyko chce. zreszta ja to mam pare penow z systemami, win 10 pl, win 10 no, win 10 ang, win 7 pl itp


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700K | GTX 1070 | eGPU
LAPTOP: 820 G3 IPS SSD 3G + DELL U2713HM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jeleń
dodano 30-03-2017, 19:53
Nr wypowiedzi: #13


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1 009
Rejestracja: 11/12/12
Z: Kraków
Nr użytkownika: 52 713



QUOTE(mindla @ 30-03-2017, 14:50) *
Nie widzę żadnego sensu od razu robić pendrive z obrazem systemu.

Co kto lubi, ja nie widzę sensu korzystania ze starych iso na płytkach bo potem aktualizacje po zainstalowaniu systemu trwają dłużej niż zgranie świeżej wersji na pendriva wink.gif


--------------------
Obecnie:
GT62 6RE: i7-6700HQ, 16GB RAM, jakiś dziwny Kingston 256GB SSD + 256GB ADATA SP900 SSD, GTX1070
GT62 7RE: i7-7700HQ, 16GB RAM, jakiś dziwny Samsung 256GB SSD + 1TB Hitachi 7k1000 HDD, GTX1070


Sprzedam:
- chłodzenie GPU (maxwell) do GT72,
- chłodzenie GPU z mostkiem (maxwell) do GT60/GT70 i innych MSI GT
- m3000m (maxwell)
- 2x8GB RAM 1600mhz ddr3, WD Scorpio black 500GB, 7200rpm 2,5"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mindla
dodano 30-03-2017, 20:17
Nr wypowiedzi: #14


epny
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 990
Rejestracja: 7/01/13
Nr użytkownika: 53 287



QUOTE(jeleń @ 30-03-2017, 19:53) *
Co kto lubi, ja nie widzę sensu korzystania ze starych iso na płytkach bo potem aktualizacje po zainstalowaniu systemu trwają dłużej


Nie pojmujesz tego że z obrazu ISO też mozna bez problemu dowolnym programem zrobić bootowalnego pendrive z systemem.
W każdej chwili a ISO i tak pozostanie nienaruszone.
To zdecydowanie lepszy pomysł niż robić od razu pena zamiast obraz ISO
Ale ...kto by potem płakał na forum komputerowym gdyby wszystko było takie oczywiste.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jeleń
dodano 30-03-2017, 20:42
Nr wypowiedzi: #15


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1 009
Rejestracja: 11/12/12
Z: Kraków
Nr użytkownika: 52 713



Doskonale to rozumiem, nie wiem tylko jaki jest sens trzymać na dysku iso, skoro pobranie z neta to moment, cały proces jest banalny i automatyczny. Po co to komplikować i jeszcze potem czekać aż dodatkowo ściągną sie updaty bo iso było stare? No chyba, że ktoś ma mocno limitowany internet, ale ściąganie updatów też zje trochę transferu.

A jak będę chciał zachować instalkę na poźniej to przecież nikt mi nie każe formatować pendriva zaraz po instalacji... Wiem, że używanie do prostych zadań większej ilości programów niż jest to potrzebne jest bardziej PRO, ale jak coś działa jak trzeba i jest wygodne to po co komplikować?


--------------------
Obecnie:
GT62 6RE: i7-6700HQ, 16GB RAM, jakiś dziwny Kingston 256GB SSD + 256GB ADATA SP900 SSD, GTX1070
GT62 7RE: i7-7700HQ, 16GB RAM, jakiś dziwny Samsung 256GB SSD + 1TB Hitachi 7k1000 HDD, GTX1070


Sprzedam:
- chłodzenie GPU (maxwell) do GT72,
- chłodzenie GPU z mostkiem (maxwell) do GT60/GT70 i innych MSI GT
- m3000m (maxwell)
- 2x8GB RAM 1600mhz ddr3, WD Scorpio black 500GB, 7200rpm 2,5"
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 25-06-2017 - 8:57