IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

18 Strony: V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
Windows 10 za darmo
Ireneusz
dodano 19-03-2015, 22:07
Nr wypowiedzi: #41


epny
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 148
Rejestracja: 23/12/10
Z: Śląsk
Nr użytkownika: 35 069
Laptop: Dell Vostro 3500



SandyBridge to 2 generacja po moim i5 M560 więc i chipset nowszy, z autopsji pisałem bo obróbka filmów dłuższa o minimum 10minut, przeglądarki internetowe też czkawkę miały a procesor nie jest słaby + 8GB RAM < więc to nie wina sprzętowa, testowałem te nowe OS (8/8.1/10) na innych Dell z lat 2008 do 2010 i to nie jednostkowy problem, tak na marginesie od Windows 8 za dużo usług sieciowych działa a nie wszystkie da się wyłączyć (żrą zasoby procesora / pamięci / Microsoft tylko wie co jeszcze ślą do niego czy gdzie indziej).


--------------------
Proszę o nie spamowanie skrzynki PW zapytaniami co Kupić czy Problemami ze Sprzętem/Oprogramowaniem < od tego jest Forum .



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mullrof
dodano 20-03-2015, 13:06
Nr wypowiedzi: #42


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 3 380
Rejestracja: 15/12/11
Nr użytkownika: 45 204
Laptop: Takie tam nie wiadomo co od MSI



ja na win10 spadek wydajności jakiś tam widziałem ale nie jakiś drastyczny.
a dopracują ten system jeszcze i myślę, że nie będzie żadnej różnicy


--------------------
MSI GX60 po swapie do GT60:
CPU: i7 4810mq, GPU: AMD 8970m 2GB, RAM: 8GB, SSD: 120GB, HDD 750GB

No i tablecik :)
Teclast X80 Pro: CPU: Intel x5 Z8300, RAM: 2GB, Matryca: 8'' FullHD, System: Windows 10 64 bit.

Praca: Dell Latitude E5530 z dwurdzeniowym i7 3 gen.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
K4CP3R
dodano 20-03-2015, 22:30
Nr wypowiedzi: #43


fachman
******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 498
Rejestracja: 3/04/09
Nr użytkownika: 18 947
Laptop: HP 2570p



Pytanie z innej beczki. Ktoś wie coś na temat współpracy 10 z E-GPU? tongue.gif Niestety 8.1 w tej kwestii się nie popisał a to jest dla mnie główny czynnik determinujący zmianę systemu.


--------------------
PC: i7-6700 | 8 GB 2133MHz | GTX 660 | 256GB Samsung evo 850
HP 2570p: i7-3612QM | 8GB 1600MHz | SSD - Crucial MX 100 - 256 GB + WD Blue 1 TB
PS4
Było: 8460p | Dell Vostro 3450 i3 ATI | Tośka A500D-10j
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kony
dodano 21-03-2015, 8:14
Nr wypowiedzi: #44


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 600
Rejestracja: 4/09/13
Nr użytkownika: 56 939
Laptop: Lenovo T430



QUOTE(Ireneusz @ 19-03-2015, 22:10) *
Microsoft tylko wie co jeszcze ślą do niego czy gdzie indziej).

NSA musi wiedzieć, co robisz na komputerze wink.gif Teraz już każdy nowy Win i Mac ma odpowiednie wejścia, aby sprawdzać co robi użytkownik na kompie, dlatego bardzo bawiła mnie nowa reklama windy z podkreśleniem na 'security' i 'privacy'. Zresztą, nawet firmware wielu dysków twardych ma takie wejścia, a skoro Toshiba, czy Sandisk zgodziły się na coś takiego, to tym chętniejszy z pewnością był Microsoft i Apple, które użytkowników mają zupełnie w pupie i interesuje ich tylko zysk.


--------------------
Moje byłe eGPU: T430, Pe4l 2.1b, GTX 560Ti
Moje kolejne byłe eGPU: T430, EXP GDC 8.0, GTX 670
h y p e r b o o k | g a m e r a g o n | x t r e e m | d r e a m m a c h i n e s
Moje lapki: Compaq Presario V2000 -> Toshiba Satellite L500 -> stary Dell -> Panasonic Toughbook CF-71 -> Lenovo Thinkpad T430
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mati5000
dodano 26-03-2015, 1:11
Nr wypowiedzi: #45


bajtel
***

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 37
Rejestracja: 3/05/14
Nr użytkownika: 60 447



co do starych chipsetów to win 10 technical preview spokojnie poleciał na moim ibm T43 i sterki all co prawda nie dedykowane pod win10, ale jednak smiga


--------------------
IBM ThinkPad T43 | 14.1 XGA | Pentium M 1.86Ghz | 2GB RAM | 40GB HDD
IBM ThinkPad A22M | 15.2 XGA | Pentium III 800Mhz | 256MB RAM | 40GB HDD
IBM ThinkPad X21 | * 12.1 XGA | Celeron 500Mhz | 320MB RAM | 40GB HDD
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reklama
dodano 26-03-2015, 1:11
Nr wypowiedzi: #


.









Go to the top of the page
 
Quote Post
Andi T61
dodano 1-06-2015, 13:32
Nr wypowiedzi: #46


Pancerniak
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 605
Rejestracja: 9/09/14
Nr użytkownika: 61 891
Laptop: Lenovo T61



Pojawiła się juz na waszych windowsach możliwość zarezerwowania Windows 10? U mnie dziś wyskoczyło.


--------------------
T61: Intel Core 2 Duo T7300, 2 GB ram, Mobile Intel® 965 Express Chipset Family (X3100), Hdd Hitachi 160 GB 7200 rpm, WXGA+ 1440/900
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chomicius
dodano 1-06-2015, 13:42
Nr wypowiedzi: #47


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1 660
Rejestracja: 26/02/13
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 54 251



QUOTE(Andi T61 @ 1-06-2015, 15:38) *
Pojawiła się juz na waszych windowsach możliwość zarezerwowania Windows 10? U mnie dziś wyskoczyło.

Tak. Mam 8.1 .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SonicQ
dodano 1-06-2015, 13:55
Nr wypowiedzi: #48


fachman
******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 496
Rejestracja: 18/03/12
Z: Lublin
Nr użytkownika: 47 264



Mi też to wyskoczyło. Zastanawiam się poważnie nad tą aktualizacją, ale obawiam się że Lenovo nie opracuje nowych sterowników do takiego archaika jak z580.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SkubiDoo
dodano 1-06-2015, 13:59
Nr wypowiedzi: #49


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 882
Rejestracja: 7/11/09
Nr użytkownika: 23 453



To nie jest jeszcze aktualizacja ludzie...


--------------------
Sprzedam matrycę IPS LG dla y50-70 - PW

Laptop: HP EliteBook 8470p | i5-3320M + Gelid GC-Extreme | 4GB RAM DDR3 | 320GB HDD | HD+ Screen |

Desktop:

CPU: Intel i7-4790K + Reeven Okeanos + Gelid GC-Extreme
MOBO: ASUS Z97-Pro Gamer
RAM: Kingston HyperX Savage DDR3 2x8GB 2400MHz CL11
GPU: Gigabyte GTX 970 WindForce 3X
PSU: BeQuiet! Pure Power L8 530W CM
SSD+HDD: SSD Crucial MX100 256GB + HDD Seagate Barracuda 2TB + Transcend 1TB USB 3.0
CASE: Phanteks Enthoo Pro + 5x SilentiumPC Zephyr 120 mm
MONITOR: iiyama ProLite GB2488HSU-B1
AUDIO: aim SC8000, Harman Kardon 2.1 Soundsticks II, Kingston HyperX Cloud
PERYFERIA: Roccat Savu & Roccat Taito Pad, Logitech K120, Logitech C270, Leadtek WinFast DTV Dongle H
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sparc
dodano 1-06-2015, 15:39
Nr wypowiedzi: #50


Ponboczek
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 19 490
Rejestracja: 23/08/06
Nr użytkownika: 75
Laptop: MacBook Pro



http://www.spidersweb.pl/2015/06/windows-1...-systemowe.html
http://www.spidersweb.pl/2015/06/windows-1...go-brakuje.html
http://www.spidersweb.pl/2015/06/windows-1...miera-data.html


Darmową aktualizację z Windows 7 i 8.1 dla konsumentów pobrać będzie można wcześniej przez Windows Update i uruchomić 29 lipca.
Nie ma możliwości przejścia z 7 i 8 Home na 10 Pro.
Ani z wersji 32 bit na 64 bitową.
Aktualizacja jest przypisana do płyty głównej i można będzie jej dalej używać gdy minie rok.

Sprzedaż pełnej wersji systemu ruszy 31 lipca w cenie:
Windows 10 Home 109,99 dolarów (ok. 410 złotych). http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...6-892-_-Product
Windows 10 Professional 149,99 dolarów (ok. 560 złotych) http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...8-491-_-Product
Przedsprzedaż jak widać już ruszyła.

Cortana nie będzie działała w Polsce.
Xbox Music i Video chyba też.


--------------------
Some systems don't need improvement
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ireneusz
dodano 1-06-2015, 17:20
Nr wypowiedzi: #51


epny
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 148
Rejestracja: 23/12/10
Z: Śląsk
Nr użytkownika: 35 069
Laptop: Dell Vostro 3500



Rezerwacja dla aktualizacji Windows 8.1 do 10 już mi się pokazała na PC, wymóg to włączona automatyczna aktualizacja + komunikaty Windows Update w Centrum Akcji, w Windows 7 nic się nie wyświetla ale to mnie nie interesuje (sprawdziłem tylko).


--------------------
Proszę o nie spamowanie skrzynki PW zapytaniami co Kupić czy Problemami ze Sprzętem/Oprogramowaniem < od tego jest Forum .



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sylwester Cyba
dodano 1-06-2015, 17:23
Nr wypowiedzi: #52


Koordynator Notebookcheck.pl
********

Grupa: Administrator
Wypowiedzi: 9 361
Rejestracja: 12/07/06
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 1



W Windows 7 ta ikona też się pojawiła na pasku zadań.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ireneusz
dodano 1-06-2015, 17:29
Nr wypowiedzi: #53


epny
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 148
Rejestracja: 23/12/10
Z: Śląsk
Nr użytkownika: 35 069
Laptop: Dell Vostro 3500



To Microsoft mnie chyba nie lubi bo Windows 7 pro mam i nic się na pasku nie pokazuje a 3 razy reset ustawień robiłem i szukałem aktualizacji, wszystkie nowe poprawki mam zainstalowane, chyba skanowali Dell Vostro 3500 i doszli że antyk to Windows 10 nie zaskoczy rolleyes.gif


--------------------
Proszę o nie spamowanie skrzynki PW zapytaniami co Kupić czy Problemami ze Sprzętem/Oprogramowaniem < od tego jest Forum .



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sylwester Cyba
dodano 1-06-2015, 17:31
Nr wypowiedzi: #54


Koordynator Notebookcheck.pl
********

Grupa: Administrator
Wypowiedzi: 9 361
Rejestracja: 12/07/06
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 1



Tak, ikona pojawia się pewnie tam gdzie nie ma problemu z aktualizacją. U mnie wspomniał tylko o potrzebie odinstalowania Samsung Eco Mode.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ireneusz
dodano 1-06-2015, 17:42
Nr wypowiedzi: #55


epny
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 148
Rejestracja: 23/12/10
Z: Śląsk
Nr użytkownika: 35 069
Laptop: Dell Vostro 3500



To chyba wyjaśnia wszystko wink.gif
tak na co dzień Windows 7 używam i tam nic nie wyskakuje
PC nowy i od razu dziś pokazał na pasku monit o rezerwację, nie wiem od kiedy to puścili bo dziś dopiero PC odpaliłem, nawet @ nie musiałem podawać bo jadę z konta Microsoft cool.gif


--------------------
Proszę o nie spamowanie skrzynki PW zapytaniami co Kupić czy Problemami ze Sprzętem/Oprogramowaniem < od tego jest Forum .



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sparc
dodano 1-06-2015, 17:50
Nr wypowiedzi: #56


Ponboczek
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 19 490
Rejestracja: 23/08/06
Nr użytkownika: 75
Laptop: MacBook Pro



Oczywiście pojawia się tylko uprawnionym.

Darmowa aktualizacja nie dotyczy firm ani licencji wolumenowych.


--------------------
Some systems don't need improvement
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maklakiewicz
dodano 1-06-2015, 17:56
Nr wypowiedzi: #57


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1 266
Rejestracja: 5/04/15
Nr użytkownika: 64 387



QUOTE(Sparc @ 1-06-2015, 18:56) *
Darmowa aktualizacja nie dotyczy firm, licencji wolumenowych ani piratów.

Mam w7 home w kompie na firme i dziś pojawiła się informacja o aktualizacji do w10.


--------------------
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
alienware m17x r3 / i7 2860qm / 8gb
alienware m17x r4 / i7 3610qm / 8gb / 7970m
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
SPRZEDAM: HP 8710p
KUPIĘ: wifi Intel 6300 Dell
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Był: XPS 13 9343 // Elitebook 840 G2 // HP 8710p // Dell Inspiron 700m
Go to the top of the page
 
+Quote Post
frankmartin
dodano 1-06-2015, 17:59
Nr wypowiedzi: #58


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2 146
Rejestracja: 3/01/14
Nr użytkownika: 58 802
Laptop: Acer v3-772g with 4210m gtx850m gddr5



A jak mam windowsa fabrycznego z lapem to powinno się wyświetlać?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sparc
dodano 1-06-2015, 18:02
Nr wypowiedzi: #59


Ponboczek
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 19 490
Rejestracja: 23/08/06
Nr użytkownika: 75
Laptop: MacBook Pro



Tak, choć może z opóźnieniem.

QUOTE(maklakiewicz @ 1-06-2015, 19:02) *
Mam w7 home w kompie na firme i dziś pojawiła się informacja o aktualizacji do w10.

Bo pewnie macie wykupioną subskrypcję z opłaconą aktualizacją do 10.


--------------------
Some systems don't need improvement
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ireneusz
dodano 1-06-2015, 18:12
Nr wypowiedzi: #60


epny
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 148
Rejestracja: 23/12/10
Z: Śląsk
Nr użytkownika: 35 069
Laptop: Dell Vostro 3500



Subskrypcja nie ma tu nic do rzeczy Sparc, aktualizacja ma być za free rolleyes.gif
tak na marginesie Windows 10 będzie mocno okrojony vs Windows 8.1 a w porównaniu do Windows 7 to już przepaść,
ciekawy artykuł tu http://www.spidersweb.pl/2015/06/windows-1...go-brakuje.html cool.gif
znając życie tylko fani nowinek Microsoft zaangażują się w testowanie Windows 10, przymus automatycznych aktualizacji niestety zaowocuje niekiedy padami OS,
ja już czarno to widzę i ta 10 chyba znowu będzie niewypałem tak jak poprzednie Windowsy (Windows 7 to ostatni dobry OS) cool.gif


--------------------
Proszę o nie spamowanie skrzynki PW zapytaniami co Kupić czy Problemami ze Sprzętem/Oprogramowaniem < od tego jest Forum .



Go to the top of the page
 
+Quote Post

18 Strony: V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 21-02-2017 - 15:31