IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Closed TopicStart new topic
router blokuje allegro
informator_boga
dodano 10-07-2018, 18:44
Nr wypowiedzi: #1





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 582
Rejestracja: 28/03/16
Nr użytkownika: 67 834



Witam,

Wrocilem z urlopu, odpalilem wszystko tak jak zawsze. Okazalo sie, że nie działa domena allegro. Wszystko inne działa tylko allegro nie. OLX działa. Podłaczyłem się kablem bezposrednio pod modem Multimedii i działa normalnie.

Router przywróciłem do ustawien fabrycznych i nic nie pomogło. Wina laptopa nie jest bo na telefonie podłaczonym pod ten router przez wifi to samo.



QUOTE
Ta witryna jest nieosiągalna
Serwer allegro.pl potrzebował zbyt wiele czasu na odpowiedź.



Jakies pomysły?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sylwester Cyba
dodano 10-07-2018, 19:43
Nr wypowiedzi: #2





Grupa: Administrator
Wypowiedzi: 9 790
Rejestracja: 12/07/06
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 1



Może to wina oprogramowania typu antywirus albo firewall. Normalnie ten komunikat oznacza problem z DNS.

Sprawdź jaką masz zawartość pliku \Windows\System32\Drivers\etc\hosts.

We właściwościach połączenia z siecią jest też zakładka "Protokół internetowy w wersji 4 (TCP/IPv4)" i dalej "Uzyskaj adres serwera DNS automatycznie". Jak wpiszesz tam preferowany i alternatywny serwer DNS to może coś się zmieni.

A co to za router? Model, producent?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
informator_boga
dodano 11-07-2018, 20:38
Nr wypowiedzi: #3





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 582
Rejestracja: 28/03/16
Nr użytkownika: 67 834



Router firmy totolink. Teraz nic nie sprawdze bo jestem na urlopie. Wina antywirusa odpada bo na telefonie to samo i na kazdym urzadzeniu podlaczonym pod wifi.

Co ciekawe router przywrocilem do ustawien i nic to nie pomoglo. Moze allegro cos zmienilo?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
darthbercik
dodano 11-07-2018, 20:46
Nr wypowiedzi: #4





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 751
Rejestracja: 6/06/13
Nr użytkownika: 55 752
Laptop: 8470p / iPh 6



Może serwer dns-owy jest źle przypisany do Wi-fi? Wszystko z automatu przypisane, czy manualnie?


--------------------
Aktualnie : MBP 13 late 2018 256/16 + Desktop 8700/1070/16/512 nvme
------------------
Było -> Lenovo z570 -> Y580 -> EB 8470p -> ASUS g56jr -> g551jw -> P751DM2-G
Go to the top of the page
 
+Quote Post
informator_boga
dodano 11-07-2018, 21:06
Nr wypowiedzi: #5





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 582
Rejestracja: 28/03/16
Nr użytkownika: 67 834



Nic nie zmienialem. Jedyne co zrobilem po wyciagnieciu z pudelka to nadalem hasla wifi i tak od 7 miesiecy dzialalo bez najmniejszego problemu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nowiutki
dodano 11-07-2018, 22:24
Nr wypowiedzi: #6





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 9 002
Rejestracja: 9/03/11
Nr użytkownika: 37 490



cmd -> ipconfig /flushdns zrobione?


--------------------
eGPU.pl - mój blog o tematyce zewnętrznych kart graficznych do laptopów
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T-9
dodano 12-07-2018, 0:31
Nr wypowiedzi: #7





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 1 643
Rejestracja: 15/09/10
Nr użytkownika: 32 135



Ustaw custom DNSa dla danego urządzenia (komputer/telefon/etc...) np googlowsi 8.8.8.8 i wtedy zobacz, bo może twój provider "filtruje" po owym dns'ie, u mnie multimedia wywala stronę szukaj.interia czy jakoś tak jak niepoprawny adres www - niech spadają na drzewo


--------------------
GT62VR, i7 7700HQ, 16GB 2133mhz, PM951 512gb nvme, 2TB HDD, GTX 1060 6GB, FHD ips, Win 10
8460p, T420, 850 G1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
informator_boga
dodano 15-07-2018, 16:43
Nr wypowiedzi: #8





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 582
Rejestracja: 28/03/16
Nr użytkownika: 67 834



Przepraszam, ze nie odpisywalem. Wyjechalem na kilka dni. Odlaczylem jak zawsze caly sprzet od zasilania. Wrocilem, podlaczylem i dziala. Cuda na patyku.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Closed TopicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 22-11-2019 - 8:14