IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
Windows 10 rozłącza Wi-Fi, Alienware m18x
Platun
dodano 18-01-2016, 8:16
Nr wypowiedzi: #1


Kawasaki zx 10r


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 229
Rejestracja: 10/06/11
Nr użytkownika: 39 919
Laptop: Alienware m18x



Witam,
mam oto taki problem zrobiłem aktualizacje systemu z Windows 7 do Windows 10 wszystko było super do czasu... Musiałem zrobić format dysku C a więc pyk pendrive tralal system stoi. Windows pobrał sobie parę aktualizacji i od tego czasu mam problem z Wi-Fi po jakimś czasie mnie rozłącza... I czasami nawet nie chce mnie na nowo połączyć... I muszę ręcznie to robić.

1. Router jest dobry(nowy) do tego na drugim laptopie to nie występuje.
2. Zmieniałem sterowniki na nowsze/ starsze ale ten problem dalej występuje, a te sterowniki co miałem do Win7 niestety nie działają na Win10 (wyskakuje cały czas błąd od systemu, że to oprogramowanie nie działa)

Karta sieciowa to- karta broadcom 802.11n network adapter
Windows 10 Home (oryginalna wersja)

Już brak mi pomysłów co jeszcze mogę zrobić a to rozłączanie jest strasznie irytujące... Już nawet myślałem żeby wrócić do Win7 ale jednak przypasowała mi ta nowa winda ;/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ermenegildo
dodano 18-01-2016, 8:49
Nr wypowiedzi: #2





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 278
Rejestracja: 2/11/12
Z: Mazury
Nr użytkownika: 51 874
Laptop: HP EliteBook 850 G2



Spróbuj w menedzerze urzadzen odszukac karte sieciowa i w jej ustawieniach odhaczyc opcje "zezwalaj na wylaczanie tego urzadzenia w celu oszczedzania energii" - cos w ten desen tongue.gif , dokladnie nie pamietam, bo siedze na linuxach.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
przybytek
dodano 18-01-2016, 8:50
Nr wypowiedzi: #3





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 964
Rejestracja: 7/03/08
Z: Trójmiasto
Nr użytkownika: 8 010
Laptop: MSI GS65 8RE



Miałem tak samo w swoim poprzednim 8470w zaktualizowanym do Win10. Przyczyną był po prostu brak dedykowanych sterowników dla WiFi (Intela) pod nowego Windowsa. Upewnij się, że te które instalujesz wspierają Dziesiątkę.


--------------------
  • MSI GS65 8RE // i7-8750H | GeForce GTX 1060 | 256 GB SSD NVMe Samsung PM981 | 16 GB DDR4 2666MHz | FHD IPS 144 Hz | 10152 3dMark FireStrike
  • Clevo W230SS // i7-4710MQ | GeForce GTX 860M | 250 GB SSD mSATA Samsung 850 EVO | 128 GB SSD mSATA Crucial M550 | 12 GB DDR3 1600 MHz | FHD IPS
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Platun
dodano 18-01-2016, 9:06
Nr wypowiedzi: #4


Kawasaki zx 10r


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 229
Rejestracja: 10/06/11
Nr użytkownika: 39 919
Laptop: Alienware m18x



QUOTE(ermenegildo @ 18-01-2016, 8:55) *
Spróbuj w menedzerze urzadzen odszukac karte sieciowa i w jej ustawieniach odhaczyc opcje "zezwalaj na wylaczanie tego urzadzenia w celu oszczedzania energii" - cos w ten desen tongue.gif , dokladnie nie pamietam, bo siedze na linuxach.

To też już robiłem i nie działa.



QUOTE(przybytek @ 18-01-2016, 8:56) *
Miałem tak samo w swoim poprzednim 8470w zaktualizowanym do Win10. Przyczyną był po prostu brak dedykowanych sterowników dla WiFi (Intela) pod nowego Windowsa. Upewnij się, że te które instalujesz wspierają Dziesiątkę.

Tak ściągałem pod Win10 tylko przy próbie instalacji wyskakuje wiadomość, że moje sterowniki dla tego urządzenia sa aktualne, i wersja która jest zainstalowana to 6.30.223.256 a najnowszą którą znalazłem to 7.35.333.0 ale niestety nnie da się jej zainstalować.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duzyy
dodano 18-01-2016, 9:14
Nr wypowiedzi: #5


Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 42 347
Rejestracja: 5/06/11
Nr użytkownika: 39 799
Laptop: Jaki laptop?



Da się.....

Usuń aktualne i wskaż ręcznie nowe z serii 7 smile.gif


--------------------
ASUS A6M-Q035 -> ACER AS 5024 WLMi -> HP nx6110 -> HP 6710s -> MAXDATA ECO 4510 IW -> TOSHIBA SATELLITE L300-10B -> HP PAVILION DV7-1260ew -> SAMSUNG R720-JS01PL -> ASUS 1201NL -> FUJITSU M2010 -> SONY VPCEB3M1E(8GB PC1333 GOODRAM, i7-640m) -> ASUS Eeepc 904HD -> Samsung Galaxy Tab 10.1 -> Samsung NP-N150-HAP2 -> HP 8510w z Full HD :) -> ACER AS7551G -> HP PAVILION DV6-6b60ew -> Asus G73JH-TZ002 -> Lenovo Y580 -> MSI GT683DX -> Samsung NP530U3C-A04PL -> Asus G73JH-TZ002 -> Asus G53SW (i7-2670qm, 8GB,SSD) -> Asus EeePC 1201n -> Acer Extensa 5220 -> Lenovo G580 -> Lenovo u260 -> Samsung R522 -> Samsung R720 -> HP DV6-6030ew -> MSI GE620DX -> HP Probook 4330s -> HP Probook 4340s -> HP Probook 640 G1 ->

Nie odpisuje na PW - jeśli masz pytania - pytaj na forum

Szukasz laptopa do gier lub wydajnego sprzętu? Wejdź tutaj!
Posiadasz laptopa Lenovo i chcesz spersonalizować OKR ? Wejdź tutaj
Moja recenzja Samsung Galaxy Tab 10.1 3G Mini wątek o Tab 10.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Platun
dodano 18-01-2016, 9:21
Nr wypowiedzi: #6


Kawasaki zx 10r


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 229
Rejestracja: 10/06/11
Nr użytkownika: 39 919
Laptop: Alienware m18x



Nie da się ponieważ jak odinstaluje sterowniki to również usuwa mi urządzenie i wtedy jak daje "skanuj w poszukiwaniu zmian sprzetu" to instaluje mi sterowniki z serii 6 ;/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duzyy
dodano 18-01-2016, 9:25
Nr wypowiedzi: #7


Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 42 347
Rejestracja: 5/06/11
Nr użytkownika: 39 799
Laptop: Jaki laptop?



Da się. Kombinuj.


--------------------
ASUS A6M-Q035 -> ACER AS 5024 WLMi -> HP nx6110 -> HP 6710s -> MAXDATA ECO 4510 IW -> TOSHIBA SATELLITE L300-10B -> HP PAVILION DV7-1260ew -> SAMSUNG R720-JS01PL -> ASUS 1201NL -> FUJITSU M2010 -> SONY VPCEB3M1E(8GB PC1333 GOODRAM, i7-640m) -> ASUS Eeepc 904HD -> Samsung Galaxy Tab 10.1 -> Samsung NP-N150-HAP2 -> HP 8510w z Full HD :) -> ACER AS7551G -> HP PAVILION DV6-6b60ew -> Asus G73JH-TZ002 -> Lenovo Y580 -> MSI GT683DX -> Samsung NP530U3C-A04PL -> Asus G73JH-TZ002 -> Asus G53SW (i7-2670qm, 8GB,SSD) -> Asus EeePC 1201n -> Acer Extensa 5220 -> Lenovo G580 -> Lenovo u260 -> Samsung R522 -> Samsung R720 -> HP DV6-6030ew -> MSI GE620DX -> HP Probook 4330s -> HP Probook 4340s -> HP Probook 640 G1 ->

Nie odpisuje na PW - jeśli masz pytania - pytaj na forum

Szukasz laptopa do gier lub wydajnego sprzętu? Wejdź tutaj!
Posiadasz laptopa Lenovo i chcesz spersonalizować OKR ? Wejdź tutaj
Moja recenzja Samsung Galaxy Tab 10.1 3G Mini wątek o Tab 10.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Platun
dodano 18-01-2016, 9:34
Nr wypowiedzi: #8


Kawasaki zx 10r


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 229
Rejestracja: 10/06/11
Nr użytkownika: 39 919
Laptop: Alienware m18x



Nie da rady kombinowałem wszystkimi znanymi mi sposobami jeszcze tylko przychodzi mi do głowy opcja ręcznego wrzucenia sterowników gdzieś do windowsa ale nie mam pojęcia czy tak się da i gdzie to wrzucić.. Tak więc albo będzie jakaś poprawka do Win10 (bo przed aktualizacją wszystko działało) albo Win7 zawita znów na pokładzie...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maklakiewicz
dodano 14-10-2017, 9:25
Nr wypowiedzi: #9





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 385
Rejestracja: 5/04/15
Nr użytkownika: 64 387



Odświeżam. Trafiłem ostatnio na taki sam problem. Jak go rozwiązałeś?


--------------------
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
alienware m17x r3 / i7 2860qm / 8gb
alienware m17x r4 / i7 3610qm / 8gb / 7970m
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
SPRZEDAM: -- m17x R4 -- m17x R3 -- HP 840 G2 -- HP 8710p --
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Był: XPS 13 9343 // Elitebook 840 G2 // HP 8710p // Dell Inspiron 700m
Go to the top of the page
 
+Quote Post
analyzer64
dodano 21-10-2017, 20:59
Nr wypowiedzi: #10





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 307
Rejestracja: 7/01/11
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 35 531
Laptop: Prodesk 600 G2 DM



QUOTE(maklakiewicz @ 14-10-2017, 11:25) *
Odświeżam. Trafiłem ostatnio na taki sam problem. Jak go rozwiązałeś?

Podaj ID tej karty z menedżera urządzeń.


--------------------
HP Prodesk 600 G2 Mini
Intel Core i5-6500T, 2x8Gb SODIMM DDR4 PC4-17000, SSD Crucial MX500 250Gb, Philips 245C. OS: Windows 10 Pro x64
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maklakiewicz
dodano 23-10-2017, 18:13
Nr wypowiedzi: #11





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 385
Rejestracja: 5/04/15
Nr użytkownika: 64 387



Karta ta sama co u autora. Jakie ID dokładnie Cię interesuje?


--------------------
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
alienware m17x r3 / i7 2860qm / 8gb
alienware m17x r4 / i7 3610qm / 8gb / 7970m
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
SPRZEDAM: -- m17x R4 -- m17x R3 -- HP 840 G2 -- HP 8710p --
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Był: XPS 13 9343 // Elitebook 840 G2 // HP 8710p // Dell Inspiron 700m
Go to the top of the page
 
+Quote Post
analyzer64
dodano 24-10-2017, 9:26
Nr wypowiedzi: #12





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 307
Rejestracja: 7/01/11
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 35 531
Laptop: Prodesk 600 G2 DM



W szczegółach jest coś takiego jak "identyfikatory sprzętu"


--------------------
HP Prodesk 600 G2 Mini
Intel Core i5-6500T, 2x8Gb SODIMM DDR4 PC4-17000, SSD Crucial MX500 250Gb, Philips 245C. OS: Windows 10 Pro x64
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maklakiewicz
dodano 24-10-2017, 14:38
Nr wypowiedzi: #13





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 385
Rejestracja: 5/04/15
Nr użytkownika: 64 387





--------------------
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
alienware m17x r3 / i7 2860qm / 8gb
alienware m17x r4 / i7 3610qm / 8gb / 7970m
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
SPRZEDAM: -- m17x R4 -- m17x R3 -- HP 840 G2 -- HP 8710p --
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Był: XPS 13 9343 // Elitebook 840 G2 // HP 8710p // Dell Inspiron 700m
Go to the top of the page
 
+Quote Post
analyzer64
dodano 24-10-2017, 21:34
Nr wypowiedzi: #14





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 307
Rejestracja: 7/01/11
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 35 531
Laptop: Prodesk 600 G2 DM



Odinstaluj sterowniki, zrób restart i spróbuj tych:
http://www.station-drivers.com/index.php?o...110&lang=en

Instaluj poprzez ręczne wyszukanie sterownika i wskazanie ścieżki do nich.


--------------------
HP Prodesk 600 G2 Mini
Intel Core i5-6500T, 2x8Gb SODIMM DDR4 PC4-17000, SSD Crucial MX500 250Gb, Philips 245C. OS: Windows 10 Pro x64
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Robinson
dodano 24-07-2018, 12:15
Nr wypowiedzi: #15





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 35
Rejestracja: 8/06/13
Nr użytkownika: 55 785
Laptop: Samsung NP530U3C-A04PL



QUOTE(Platun @ 18-01-2016, 10:34) *
Tak więc albo będzie jakaś poprawka do Win10 (bo przed aktualizacją wszystko działało) albo Win7 zawita znów na pokładzie...

I jak? Wróciłeś do Win 7 czy jednak dałeś radę?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 14-11-2019 - 7:42