IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

3 Strony: V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
SSD pod msata dla Lenovo y580
xadamux
dodano 2-01-2013, 22:39
Nr wypowiedzi: #1


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 8
Rejestracja: 2/01/13
Nr użytkownika: 53 170
Laptop: lenovo y580



Witam forumowiczów
Posiadam Lenovo y580 w wersji i73610QM z 8gb na pokładzie
Rozchodzi się o to że chce mu dorzucić dodatkowy dysk SSD - jakiś czas temu myślałem że wywale ze slotu HDD i tam umieszcze SSDka (mam na oku samsunga 830 128gb lub Vertexa 4 ) lecz z czasem rozwinął sie temat dysku SSD pod wejście msata (tudzież PCI Card), wyszedł bardzo fajny dysk Crucial 4 SSD3 i upiekłbym dwie pieczenie na jednym ogniu bo nie musiałbym wyrzucac na zewnątrz Hddka...ale o co sie rozchodzi
Moja obawa wynika z tego że gdy kupie tegoż Cruciala na msate to pytanie czy wykorzystam w pełni jego możliwości gdyż on nominalnie śmiga na przepustowości Sata III 6gb/s...ktoś powie że nawet jeśli będzie szedł na 3gb/s na msata to i tak będzie znaczny przyrost a ja na to że bardzo chciałbym wykorzystać w pełni jego możliwości a nie na pół gwizdka...
obdzwoniłem serwis w sklepie gdzie kupiłem lapka(nietety w lenovo nikt nie odbiera a chciałbym mieć też od nich poręczenie o danych przepustowości tego złącza msata w tym modelu ) i serwisant mi rzekł iż msata działa tylko na przepustowości 3 gb/s (lecz poprał to informacją gdzieś tam z netu )
Czy bardzo ucierpi mi szybkość tegoż dysku (crucial 4 ) gdy będe go mial w slocie msata ? dodam że na pełnej piździe ma on 500 MBps (odczyt) / 175 MBps (zapis) czy lepiej wywyalić ze slotu Hddka i podpiąć SSD pod pełnoprawne Sata III 6gb/s
Czy zna ktoś dokładną przepustowość złącza msata w tym lapku ?
Wychodząc do przodu jeśli sie okaże że ta przepustowość to 3 gb/s to rozglądać sie za innnym sprzetem zrobionym stricte pod tą przepustowość ? czy warto tak czy tak wejść w tego Cruciala ??
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 2-01-2013, 23:42
Nr wypowiedzi: #2


Ponboczek
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 11 127
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



nie warto wywalac hdd do kieszeni kosztem tego ze przy odczycie ciaglym osiagniesz wiecej [bo mysle ze tam gdzie hdd jest sata6 ??]

no i tym bardziej nie ma sensu brac pod sata2 ssd - w ogole to juz bezsensowny pomysl tongue.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lock22
dodano 3-01-2013, 0:30
Nr wypowiedzi: #3


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1 930
Rejestracja: 24/12/10
Nr użytkownika: 35 085
Laptop: Gigabyte P35X v3



Też miałem ten problem, ale wybrałem adata sx300 i nie żałuje. W trybie AHCI lenovo na msata puszcza pełną przepustowość sata3 6Gb/s. Radze tylko uważać z instalacją systemu, najlepiej od razu ustawić w biosie na AHCI i po problemie, ja miałem tryb Compatible i co się z tym wiąże - po zmianie na AHCI system nie odpala! konieczne są zmiany w rejestrze lub format. w trybie compatible wyciąga max przepustowość jak dla sata2 250mb/s.


--------------------
Było:
HP Pavilion dv6000 -> Samsung R720 -> MSI GX740 -> MSI GT683DX -> Dell Precision M6600 -> Lenovo Y580-> Gigabyte P35X v3
i7 4710HQ, GTX 980M 8GB GDDR5, 8GB DDR3, 128GB SSD, 1TB HDD 7200rpm, Windows 10 x64
Jest:
Gigabyte Z170-HD3P, i5-6600K @4,5GHz, SilentiumPC Grandis XE1236v2, Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming 8GB GDDR5, 16GB DDR4 3200MHz CL16, 128GB Plextor M6 Pro, 1TB WD Green 7200rpm, Thermaltake 630W, Windows 10 x64, Dell P2416D 24" 1440p FireStrike
Lenovo Yoga 3 14" i5-5200u, 4GB DDR3 1600MHz, HD5500, SSD Samsung 128GB, Windows 10 x64, 1080p
Go to the top of the page
 
+Quote Post
xadamux
dodano 3-01-2013, 0:45
Nr wypowiedzi: #4


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 8
Rejestracja: 2/01/13
Nr użytkownika: 53 170
Laptop: lenovo y580




LOck22 też miałeś probem przepustowości złącza msata ?
Czyli mam rozumieć że gdy będzie włączone AHCI to dysk będzie hulał na pełnych obrotach i nie będzie ograniczony do 250 mbs ? (zastanawima sie czy to może być prawda bo dużo inforamcji kóre na bieżąco znaduję mówi mi że msata idzie tylko na max 3gbs a nie na 6 tak jak mówisz...
a w którym momencie przy instalacji świeżego systemu mam zmienić te parametry na AHCI ? (bo w biosie to ja sie nie bawiłem jeszcze sad.gif
z tego co wiem ta A-DATA jest chyba jeszcze na Sand force a ten Crucial co poluje na niegi ma bardzo dobry controller Marvella

w specyfikacji y580 jest coś takiego podane:
SATA 3.0Gb/s, 7mm or 9.5mm high
Serial ATA, SATA 6.0Gb/s, integrated in chipset
Some: 64GB mSATA Solid State Drive (SSD), via PCIe Mini Card slot
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lock22
dodano 3-01-2013, 0:59
Nr wypowiedzi: #5


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1 930
Rejestracja: 24/12/10
Nr użytkownika: 35 085
Laptop: Gigabyte P35X v3



dowód klik! tyle nie wyciąga sata II
tryb AHCI ustawiasz w biosie przed instalacją systemu.


--------------------
Było:
HP Pavilion dv6000 -> Samsung R720 -> MSI GX740 -> MSI GT683DX -> Dell Precision M6600 -> Lenovo Y580-> Gigabyte P35X v3
i7 4710HQ, GTX 980M 8GB GDDR5, 8GB DDR3, 128GB SSD, 1TB HDD 7200rpm, Windows 10 x64
Jest:
Gigabyte Z170-HD3P, i5-6600K @4,5GHz, SilentiumPC Grandis XE1236v2, Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming 8GB GDDR5, 16GB DDR4 3200MHz CL16, 128GB Plextor M6 Pro, 1TB WD Green 7200rpm, Thermaltake 630W, Windows 10 x64, Dell P2416D 24" 1440p FireStrike
Lenovo Yoga 3 14" i5-5200u, 4GB DDR3 1600MHz, HD5500, SSD Samsung 128GB, Windows 10 x64, 1080p
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reklama
dodano 3-01-2013, 0:59
Nr wypowiedzi: #


.









Go to the top of the page
 
Quote Post
xadamux
dodano 3-01-2013, 1:05
Nr wypowiedzi: #6


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 8
Rejestracja: 2/01/13
Nr użytkownika: 53 170
Laptop: lenovo y580



nie będe sie sprzeczał bo niewiele z tego benchmarka rozumie tongue.gif wysoki jest odczyt ale reszta bardzo malutka (chyba że to dobrze i tak ma być ? smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lock22
dodano 3-01-2013, 1:09
Nr wypowiedzi: #7


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1 930
Rejestracja: 24/12/10
Nr użytkownika: 35 085
Laptop: Gigabyte P35X v3



reszta jest mało istotna, zresztą największe znaczenie mają tutaj niskie czasu dostępu - to dlatego wszystko działa tak szybko, a win8 x64 odpala mi w 5-6s.
a odczyt jest wysoki bo dysk działa na sata3, na sata2 miałby max 250mb/s.


--------------------
Było:
HP Pavilion dv6000 -> Samsung R720 -> MSI GX740 -> MSI GT683DX -> Dell Precision M6600 -> Lenovo Y580-> Gigabyte P35X v3
i7 4710HQ, GTX 980M 8GB GDDR5, 8GB DDR3, 128GB SSD, 1TB HDD 7200rpm, Windows 10 x64
Jest:
Gigabyte Z170-HD3P, i5-6600K @4,5GHz, SilentiumPC Grandis XE1236v2, Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming 8GB GDDR5, 16GB DDR4 3200MHz CL16, 128GB Plextor M6 Pro, 1TB WD Green 7200rpm, Thermaltake 630W, Windows 10 x64, Dell P2416D 24" 1440p FireStrike
Lenovo Yoga 3 14" i5-5200u, 4GB DDR3 1600MHz, HD5500, SSD Samsung 128GB, Windows 10 x64, 1080p
Go to the top of the page
 
+Quote Post
xadamux
dodano 3-01-2013, 1:14
Nr wypowiedzi: #8


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 8
Rejestracja: 2/01/13
Nr użytkownika: 53 170
Laptop: lenovo y580



no to już prawie jestem zdecydowany wrzucić tego ssdka pod msate, wybór padł na Cruciala 4 ale poczytam jeszcze i poszperam
dzięki za pomoc smile.gif jak będe go już miał i będe isntalował a coś pójdzie nie tak to sie odezwe smile.gif
jeszcze pytanie czy po instalacji A-daty jako dysku systemwego mieszałeś coś bardziej skomplikowanie w ustawieniach żeby dobrze ze sobą współpracowały oba dyski ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lock22
dodano 3-01-2013, 1:19
Nr wypowiedzi: #9


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1 930
Rejestracja: 24/12/10
Nr użytkownika: 35 085
Laptop: Gigabyte P35X v3



QUOTE(xadamux @ 3-01-2013, 1:15) *
jeszcze pytanie czy po instalacji A-daty jako dysku systemwego mieszałeś coś bardziej skomplikowanie w ustawieniach żeby dobrze ze sobą współpracowały oba dyski ?

nic nie robiłem. jedynie jak pisałem wyżej wynikł problem z ustawieniem trybu AHCI, ale to przez moje gapiostwo i instalacje systemu na Compatible - jest potem troche zabawy w rejestrze smile.gif


--------------------
Było:
HP Pavilion dv6000 -> Samsung R720 -> MSI GX740 -> MSI GT683DX -> Dell Precision M6600 -> Lenovo Y580-> Gigabyte P35X v3
i7 4710HQ, GTX 980M 8GB GDDR5, 8GB DDR3, 128GB SSD, 1TB HDD 7200rpm, Windows 10 x64
Jest:
Gigabyte Z170-HD3P, i5-6600K @4,5GHz, SilentiumPC Grandis XE1236v2, Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming 8GB GDDR5, 16GB DDR4 3200MHz CL16, 128GB Plextor M6 Pro, 1TB WD Green 7200rpm, Thermaltake 630W, Windows 10 x64, Dell P2416D 24" 1440p FireStrike
Lenovo Yoga 3 14" i5-5200u, 4GB DDR3 1600MHz, HD5500, SSD Samsung 128GB, Windows 10 x64, 1080p
Go to the top of the page
 
+Quote Post
xadamux
dodano 19-01-2013, 19:12
Nr wypowiedzi: #10


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 8
Rejestracja: 2/01/13
Nr użytkownika: 53 170
Laptop: lenovo y580



I stało sie smile.gif Dysk założony-pierwsze wrażenia on nie działa....on ZAPIERD@L@ smile.gif)
polecam zoptymalizować sobie dysk korzystając ze stronki:
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/J...rona/10921.html
i robić po kolei jak radzi autor
Powód zmiany treści: proszę nie używać wulgaryzmów /tc

Załączona miniaturka(i)
Załącznik (obraz)
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
brz3zian
dodano 23-08-2013, 12:01
Nr wypowiedzi: #11


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 7
Rejestracja: 16/09/10
Nr użytkownika: 32 182



Witam
tez zakupilem lenovo y580 z win 8 64bit i wlozylem do niego dysk msata
problem w tym ze nie moge w BIOSie ustawic dysku jako boot , na pierwszej stronie biosu komputer widzi dysk ale w bootie nie, AHCI bylo ustawione od poczatku
druga sprawa to w windowsie dysk crucial m4 256 gb ma pojemnosc 140 gb. A gdzie reszta ??
recovery mi nie chodzi, pewnie dlatego ze wsadzilem nowy dysk
a chcialbym zainstalowac surowy system , ustawic windows pod siebie i wtedy ustawic sobie recovery , tylko nie wiem czy potrzebuje plytki z windows 8 w tej wersji ktora mam w laptopie i czy wtedy klucz bedzie przypisany automatycznie i nie bedzie problemu, skad tez wziasc tego windowsa , piracka wersja bedzie ok??


Go to the top of the page
 
+Quote Post
duzyy
dodano 23-08-2013, 12:10
Nr wypowiedzi: #12


Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 42 329
Rejestracja: 5/06/11
Nr użytkownika: 39 799
Laptop: Jaki laptop?



Przecież było to tłumaczone...
Wkładasz dysk i jeśli masz system to uruchamiasz laptopa normalnie.
Ściągasz program do przenoszenia systemu np Migrate os to ssd i przenosisz.
Po wszystkim w biosie zaznaczasz aby laptop uruchamiał się z ssd. Jest taka opcja - miałem parę y580 i każdy to miał.
Zawsze też można zrobić czystą instalkę.
Pożyczasz lub ściągasz czystą kopię. Klucz sam się wpisze.
W boot trzeba go ustawić aby był widoczny...

Co do dysku nie pomogę - zobacz na innym lapku itp.


--------------------
ASUS A6M-Q035 -> ACER AS 5024 WLMi -> HP nx6110 -> HP 6710s -> MAXDATA ECO 4510 IW -> TOSHIBA SATELLITE L300-10B -> HP PAVILION DV7-1260ew -> SAMSUNG R720-JS01PL -> ASUS 1201NL -> FUJITSU M2010 -> SONY VPCEB3M1E(8GB PC1333 GOODRAM, i7-640m) -> ASUS Eeepc 904HD -> Samsung Galaxy Tab 10.1 -> Samsung NP-N150-HAP2 -> HP 8510w z Full HD :) -> ACER AS7551G -> HP PAVILION DV6-6b60ew -> Asus G73JH-TZ002 -> Lenovo Y580 -> MSI GT683DX -> Samsung NP530U3C-A04PL -> Asus G73JH-TZ002 -> Asus G53SW (i7-2670qm, 8GB,SSD) -> Asus EeePC 1201n -> Acer Extensa 5220 -> Lenovo G580 -> Lenovo u260 -> Samsung R522 -> Samsung R720 -> HP DV6-6030ew -> MSI GE620DX -> HP Probook 4330s -> HP Probook 4340s -> HP Probook 640 G1 ->

Nie odpisuje na PW - jeśli masz pytania - pytaj na forum

Szukasz laptopa do gier lub wydajnego sprzętu? Wejdź tutaj!
Posiadasz laptopa Lenovo i chcesz spersonalizować OKR ? Wejdź tutaj
Moja recenzja Samsung Galaxy Tab 10.1 3G Mini wątek o Tab 10.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
brz3zian
dodano 23-08-2013, 12:20
Nr wypowiedzi: #13


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 7
Rejestracja: 16/09/10
Nr użytkownika: 32 182



ok dzieki za szybka odpowiedz
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Se-BASS-tian
dodano 3-09-2013, 0:26
Nr wypowiedzi: #14


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2
Rejestracja: 11/09/12
Nr użytkownika: 50 880



Witajcie, nie chcę zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj. Otóż od roku posiadam Lenovo Y580. Teraz chciałbym dokupić do niego dysk SSD mSATA (na ten moment w planie mam Plextor 128GB 1,8" M5M). Tylko pytanie teraz takie, ponieważ chcę zrobić taki myk :

Dysk SSD mSATA: Na nim postawić Windows'a 7 (w sensie mieć na nim jedną partycję typowo pod Windowsa)
Dysk HDD: Mieć na nim normalne 3 partycje.

Czy da radę takie coś wykonać ? Zależy mi na szybszej pracy systemu, dlatego chciałbym go mieć na SSD. Nie jestem zbytnio w temacie konfiguracji i tego co ustawić żeby było prawidłowo, więc jeżeli ktoś wie czy bez problemu da się takie coś zrobić to byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
KingPL
dodano 3-09-2013, 5:37
Nr wypowiedzi: #15


epny
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 504
Rejestracja: 16/03/08
Z: Poznań / Eindhoven
Nr użytkownika: 8 338



Bez problemu da się tak zrobić. A jeśli to będzie czysta instalka win7, a nie klonowanie systemu z hdd, to nie ma zbytnio możliwości zrobić czegoś źle.


--------------------
Obecnie: Asus G752VY i HP Elitebook 820 G2
w przeszłości, które zgościły na dłużej ;) :
Asus F3SA / Dell XPS L702x / Dell Lattitude E6420 / HP Elitebook 8460p / HP Elitebook 2560p / Thinkpad X220 / Dell Precison m6600 / Latitude E6440 / HP Probook 650 G2 / Asus G751JT
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DARIUSZLENOVO
dodano 10-12-2013, 11:16
Nr wypowiedzi: #16


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 5
Rejestracja: 10/12/13
Nr użytkownika: 58 432



Witam!
A jak to jet w sytuacji kiedy kiedy mam fabrycznie zainstalowaną 8-semke 64 bit? Obecnie kupiłem adata 128GB SX300 i jeszcze nic nie tykałem...
W serwisie sugeruja włożyć dysk i liczyć że oprogramowanie, dysku zrobi po kilku uruchomieniach swoje - czyli przeniesie najczęściej używane plki na msata.
Tylko czy to najbardziej optymalne rozwiązanie ? Nie jestem specjalistą, po prostu użytkuję laptopa... Które rozwiązanie sugerujecie ?
Bo z tego co rozumiem, mamy 3 możliwości (komputer z zainstalowanycm windows 8):
- instaluję system od nowa (ale nie działa recovery) i instaluję całe oprogramowanie, dla mnie najmniej wygodne rozwiązanie
- przenoszę system - robię kopie tego co jest i przenoszę na msata (recovery wtedy działa?)
- i wkładam dysk i nie robię nic, a soft dysku przenosi najczęściej uzywane pliki (zakładam że działa recovery i jest to najbezpieczneijsza wersja ale najmniej wydajna wersja?)
I jeszcze takie pytanko
- czy po przestawieniu opcji w biosie, dysk jest widziany w systemie czy poprostu jest ale nie mam możliwości instalacji na nim innych programów ?

W tej chwili wszystko co mam na tym dysku zajmuje ok 80 Gb, więc najprościej było zrobić kopię 1:1 na msata, tylko czy to zadziała
i jak sie maja do tego później recovery i ukryte partycje na starym HDD? można go potem sformatować?

Może zarzucił by ktoś instrukcję dla świeżaka, krok po kroku jak to zrobić ? Tak zupełnie łopatologicznie ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duzyy
dodano 10-12-2013, 14:15
Nr wypowiedzi: #17


Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 42 329
Rejestracja: 5/06/11
Nr użytkownika: 39 799
Laptop: Jaki laptop?



Postawienie os na dysku msata lub samo przeniesienie.
Jako cache to nie warto.


--------------------
ASUS A6M-Q035 -> ACER AS 5024 WLMi -> HP nx6110 -> HP 6710s -> MAXDATA ECO 4510 IW -> TOSHIBA SATELLITE L300-10B -> HP PAVILION DV7-1260ew -> SAMSUNG R720-JS01PL -> ASUS 1201NL -> FUJITSU M2010 -> SONY VPCEB3M1E(8GB PC1333 GOODRAM, i7-640m) -> ASUS Eeepc 904HD -> Samsung Galaxy Tab 10.1 -> Samsung NP-N150-HAP2 -> HP 8510w z Full HD :) -> ACER AS7551G -> HP PAVILION DV6-6b60ew -> Asus G73JH-TZ002 -> Lenovo Y580 -> MSI GT683DX -> Samsung NP530U3C-A04PL -> Asus G73JH-TZ002 -> Asus G53SW (i7-2670qm, 8GB,SSD) -> Asus EeePC 1201n -> Acer Extensa 5220 -> Lenovo G580 -> Lenovo u260 -> Samsung R522 -> Samsung R720 -> HP DV6-6030ew -> MSI GE620DX -> HP Probook 4330s -> HP Probook 4340s -> HP Probook 640 G1 ->

Nie odpisuje na PW - jeśli masz pytania - pytaj na forum

Szukasz laptopa do gier lub wydajnego sprzętu? Wejdź tutaj!
Posiadasz laptopa Lenovo i chcesz spersonalizować OKR ? Wejdź tutaj
Moja recenzja Samsung Galaxy Tab 10.1 3G Mini wątek o Tab 10.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DARIUSZLENOVO
dodano 11-12-2013, 8:21
Nr wypowiedzi: #18


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 5
Rejestracja: 10/12/13
Nr użytkownika: 58 432



Duzyy: Dzięki za odpowiedź wink.gif a znasz może odpowiedzi na 3 kolejne które najbardziej mnei nurtują:
- czy po przeniesnieniu, bedzie działał przycisk przywracania? czasami go używam...
- czy dysk będzie widziany w systemie? można na niego instalować kolejne aplikacje?
- czy po przeniesieniu systemu mogę dowolnie zarządzać zwykłym HD? formatowanie, zmiana rozmairu partycji ?
Wczesniej nie miałem doświadczenia z laptopami, pozatym mam wrażenie że w tym właśnie modelu jest jakiś
"zabieg" producenta ze startem systemu. Normalnie ładuje się szybko, szybciej niz 7-emka, ale ostanio po defragmentacji
zewnętrznym programem (nie polecam, chyba że ja miałem pecha) start systemu trwał dobre 30 - 40 sekund. Więc zakładam,
że zostało przeniesione cos ... co nie powinno. No ale mam recovery wink.gif
A tak na powazna, właśnie stąd pytania, żeby nie było zamienił stryjek siekierke na kijek....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duzyy
dodano 11-12-2013, 9:45
Nr wypowiedzi: #19


Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 42 329
Rejestracja: 5/06/11
Nr użytkownika: 39 799
Laptop: Jaki laptop?



- nie, nie będzie działał - musisz stworzyć sobie działające OKR
-będzie, można instalować co się chce
-tak będziesz mógł tak robić - tylko zrób sobie kopię OKR smile.gif


--------------------
ASUS A6M-Q035 -> ACER AS 5024 WLMi -> HP nx6110 -> HP 6710s -> MAXDATA ECO 4510 IW -> TOSHIBA SATELLITE L300-10B -> HP PAVILION DV7-1260ew -> SAMSUNG R720-JS01PL -> ASUS 1201NL -> FUJITSU M2010 -> SONY VPCEB3M1E(8GB PC1333 GOODRAM, i7-640m) -> ASUS Eeepc 904HD -> Samsung Galaxy Tab 10.1 -> Samsung NP-N150-HAP2 -> HP 8510w z Full HD :) -> ACER AS7551G -> HP PAVILION DV6-6b60ew -> Asus G73JH-TZ002 -> Lenovo Y580 -> MSI GT683DX -> Samsung NP530U3C-A04PL -> Asus G73JH-TZ002 -> Asus G53SW (i7-2670qm, 8GB,SSD) -> Asus EeePC 1201n -> Acer Extensa 5220 -> Lenovo G580 -> Lenovo u260 -> Samsung R522 -> Samsung R720 -> HP DV6-6030ew -> MSI GE620DX -> HP Probook 4330s -> HP Probook 4340s -> HP Probook 640 G1 ->

Nie odpisuje na PW - jeśli masz pytania - pytaj na forum

Szukasz laptopa do gier lub wydajnego sprzętu? Wejdź tutaj!
Posiadasz laptopa Lenovo i chcesz spersonalizować OKR ? Wejdź tutaj
Moja recenzja Samsung Galaxy Tab 10.1 3G Mini wątek o Tab 10.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DARIUSZLENOVO
dodano 12-12-2013, 9:29
Nr wypowiedzi: #20


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 5
Rejestracja: 10/12/13
Nr użytkownika: 58 432



Dzięki serdeczne za informacje wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Strony: V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 18-01-2017 - 9:01