IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

3 Strony: V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
SSD pod msata dla Lenovo y580
xadamux
dodano 2-01-2013, 22:39
Nr wypowiedzi: #1


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 8
Rejestracja: 2/01/13
Nr użytkownika: 53 170
Laptop: lenovo y580



Witam forumowiczów
Posiadam Lenovo y580 w wersji i73610QM z 8gb na pokładzie
Rozchodzi się o to że chce mu dorzucić dodatkowy dysk SSD - jakiś czas temu myślałem że wywale ze slotu HDD i tam umieszcze SSDka (mam na oku samsunga 830 128gb lub Vertexa 4 ) lecz z czasem rozwinął sie temat dysku SSD pod wejście msata (tudzież PCI Card), wyszedł bardzo fajny dysk Crucial 4 SSD3 i upiekłbym dwie pieczenie na jednym ogniu bo nie musiałbym wyrzucac na zewnątrz Hddka...ale o co sie rozchodzi
Moja obawa wynika z tego że gdy kupie tegoż Cruciala na msate to pytanie czy wykorzystam w pełni jego możliwości gdyż on nominalnie śmiga na przepustowości Sata III 6gb/s...ktoś powie że nawet jeśli będzie szedł na 3gb/s na msata to i tak będzie znaczny przyrost a ja na to że bardzo chciałbym wykorzystać w pełni jego możliwości a nie na pół gwizdka...
obdzwoniłem serwis w sklepie gdzie kupiłem lapka(nietety w lenovo nikt nie odbiera a chciałbym mieć też od nich poręczenie o danych przepustowości tego złącza msata w tym modelu ) i serwisant mi rzekł iż msata działa tylko na przepustowości 3 gb/s (lecz poprał to informacją gdzieś tam z netu )
Czy bardzo ucierpi mi szybkość tegoż dysku (crucial 4 ) gdy będe go mial w slocie msata ? dodam że na pełnej piździe ma on 500 MBps (odczyt) / 175 MBps (zapis) czy lepiej wywyalić ze slotu Hddka i podpiąć SSD pod pełnoprawne Sata III 6gb/s
Czy zna ktoś dokładną przepustowość złącza msata w tym lapku ?
Wychodząc do przodu jeśli sie okaże że ta przepustowość to 3 gb/s to rozglądać sie za innnym sprzetem zrobionym stricte pod tą przepustowość ? czy warto tak czy tak wejść w tego Cruciala ??
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 2-01-2013, 23:42
Nr wypowiedzi: #2


Ponboczek
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 11 275
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



nie warto wywalac hdd do kieszeni kosztem tego ze przy odczycie ciaglym osiagniesz wiecej [bo mysle ze tam gdzie hdd jest sata6 ??]

no i tym bardziej nie ma sensu brac pod sata2 ssd - w ogole to juz bezsensowny pomysl tongue.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lock22
dodano 3-01-2013, 0:30
Nr wypowiedzi: #3


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1 930
Rejestracja: 24/12/10
Nr użytkownika: 35 085
Laptop: Gigabyte P35X v3



Też miałem ten problem, ale wybrałem adata sx300 i nie żałuje. W trybie AHCI lenovo na msata puszcza pełną przepustowość sata3 6Gb/s. Radze tylko uważać z instalacją systemu, najlepiej od razu ustawić w biosie na AHCI i po problemie, ja miałem tryb Compatible i co się z tym wiąże - po zmianie na AHCI system nie odpala! konieczne są zmiany w rejestrze lub format. w trybie compatible wyciąga max przepustowość jak dla sata2 250mb/s.


--------------------
Było:
HP Pavilion dv6000 -> Samsung R720 -> MSI GX740 -> MSI GT683DX -> Dell Precision M6600 -> Lenovo Y580-> Gigabyte P35X v3
i7 4710HQ, GTX 980M 8GB GDDR5, 8GB DDR3, 128GB SSD, 1TB HDD 7200rpm, Windows 10 x64
Jest:
SPC Alea S25W, MSI Z270M Mortar, i5-6600K @4,5GHz, SilentiumPC Grandis XE1236v2, MSI GTX 1070 Gaming X 8GB GDDR5, 16GB DDR4 3200MHz CL16, 128GB Plextor M6 Pro, 1TB WD Green 7200rpm, Thermaltake 630W, Windows 10 x64, Dell P2416D 24" 1440p FireStrike
Lenovo Yoga 3 14" i5-5200u, 4GB DDR3 1600MHz, HD5500, SSD Samsung 128GB, Windows 10 x64, 1080p
Go to the top of the page
 
+Quote Post
xadamux
dodano 3-01-2013, 0:45
Nr wypowiedzi: #4


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 8
Rejestracja: 2/01/13
Nr użytkownika: 53 170
Laptop: lenovo y580




LOck22 też miałeś probem przepustowości złącza msata ?
Czyli mam rozumieć że gdy będzie włączone AHCI to dysk będzie hulał na pełnych obrotach i nie będzie ograniczony do 250 mbs ? (zastanawima sie czy to może być prawda bo dużo inforamcji kóre na bieżąco znaduję mówi mi że msata idzie tylko na max 3gbs a nie na 6 tak jak mówisz...
a w którym momencie przy instalacji świeżego systemu mam zmienić te parametry na AHCI ? (bo w biosie to ja sie nie bawiłem jeszcze sad.gif
z tego co wiem ta A-DATA jest chyba jeszcze na Sand force a ten Crucial co poluje na niegi ma bardzo dobry controller Marvella

w specyfikacji y580 jest coś takiego podane:
SATA 3.0Gb/s, 7mm or 9.5mm high
Serial ATA, SATA 6.0Gb/s, integrated in chipset
Some: 64GB mSATA Solid State Drive (SSD), via PCIe Mini Card slot
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lock22
dodano 3-01-2013, 0:59
Nr wypowiedzi: #5


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1 930
Rejestracja: 24/12/10
Nr użytkownika: 35 085
Laptop: Gigabyte P35X v3



dowód klik! tyle nie wyciąga sata II
tryb AHCI ustawiasz w biosie przed instalacją systemu.


--------------------
Było:
HP Pavilion dv6000 -> Samsung R720 -> MSI GX740 -> MSI GT683DX -> Dell Precision M6600 -> Lenovo Y580-> Gigabyte P35X v3
i7 4710HQ, GTX 980M 8GB GDDR5, 8GB DDR3, 128GB SSD, 1TB HDD 7200rpm, Windows 10 x64
Jest:
SPC Alea S25W, MSI Z270M Mortar, i5-6600K @4,5GHz, SilentiumPC Grandis XE1236v2, MSI GTX 1070 Gaming X 8GB GDDR5, 16GB DDR4 3200MHz CL16, 128GB Plextor M6 Pro, 1TB WD Green 7200rpm, Thermaltake 630W, Windows 10 x64, Dell P2416D 24" 1440p FireStrike
Lenovo Yoga 3 14" i5-5200u, 4GB DDR3 1600MHz, HD5500, SSD Samsung 128GB, Windows 10 x64, 1080p
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reklama
dodano 3-01-2013, 0:59
Nr wypowiedzi: #


.









Go to the top of the page
 
Quote Post
xadamux
dodano 3-01-2013, 1:05
Nr wypowiedzi: #6


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 8
Rejestracja: 2/01/13
Nr użytkownika: 53 170
Laptop: lenovo y580



nie będe sie sprzeczał bo niewiele z tego benchmarka rozumie tongue.gif wysoki jest odczyt ale reszta bardzo malutka (chyba że to dobrze i tak ma być ? smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lock22
dodano 3-01-2013, 1:09
Nr wypowiedzi: #7


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1 930
Rejestracja: 24/12/10
Nr użytkownika: 35 085
Laptop: Gigabyte P35X v3



reszta jest mało istotna, zresztą największe znaczenie mają tutaj niskie czasu dostępu - to dlatego wszystko działa tak szybko, a win8 x64 odpala mi w 5-6s.
a odczyt jest wysoki bo dysk działa na sata3, na sata2 miałby max 250mb/s.


--------------------
Było:
HP Pavilion dv6000 -> Samsung R720 -> MSI GX740 -> MSI GT683DX -> Dell Precision M6600 -> Lenovo Y580-> Gigabyte P35X v3
i7 4710HQ, GTX 980M 8GB GDDR5, 8GB DDR3, 128GB SSD, 1TB HDD 7200rpm, Windows 10 x64
Jest:
SPC Alea S25W, MSI Z270M Mortar, i5-6600K @4,5GHz, SilentiumPC Grandis XE1236v2, MSI GTX 1070 Gaming X 8GB GDDR5, 16GB DDR4 3200MHz CL16, 128GB Plextor M6 Pro, 1TB WD Green 7200rpm, Thermaltake 630W, Windows 10 x64, Dell P2416D 24" 1440p FireStrike
Lenovo Yoga 3 14" i5-5200u, 4GB DDR3 1600MHz, HD5500, SSD Samsung 128GB, Windows 10 x64, 1080p
Go to the top of the page
 
+Quote Post
xadamux
dodano 3-01-2013, 1:14
Nr wypowiedzi: #8


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 8
Rejestracja: 2/01/13
Nr użytkownika: 53 170
Laptop: lenovo y580



no to już prawie jestem zdecydowany wrzucić tego ssdka pod msate, wybór padł na Cruciala 4 ale poczytam jeszcze i poszperam
dzięki za pomoc smile.gif jak będe go już miał i będe isntalował a coś pójdzie nie tak to sie odezwe smile.gif
jeszcze pytanie czy po instalacji A-daty jako dysku systemwego mieszałeś coś bardziej skomplikowanie w ustawieniach żeby dobrze ze sobą współpracowały oba dyski ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lock22
dodano 3-01-2013, 1:19
Nr wypowiedzi: #9


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1 930
Rejestracja: 24/12/10
Nr użytkownika: 35 085
Laptop: Gigabyte P35X v3



QUOTE(xadamux @ 3-01-2013, 1:15) *
jeszcze pytanie czy po instalacji A-daty jako dysku systemwego mieszałeś coś bardziej skomplikowanie w ustawieniach żeby dobrze ze sobą współpracowały oba dyski ?

nic nie robiłem. jedynie jak pisałem wyżej wynikł problem z ustawieniem trybu AHCI, ale to przez moje gapiostwo i instalacje systemu na Compatible - jest potem troche zabawy w rejestrze smile.gif


--------------------
Było:
HP Pavilion dv6000 -> Samsung R720 -> MSI GX740 -> MSI GT683DX -> Dell Precision M6600 -> Lenovo Y580-> Gigabyte P35X v3
i7 4710HQ, GTX 980M 8GB GDDR5, 8GB DDR3, 128GB SSD, 1TB HDD 7200rpm, Windows 10 x64
Jest:
SPC Alea S25W, MSI Z270M Mortar, i5-6600K @4,5GHz, SilentiumPC Grandis XE1236v2, MSI GTX 1070 Gaming X 8GB GDDR5, 16GB DDR4 3200MHz CL16, 128GB Plextor M6 Pro, 1TB WD Green 7200rpm, Thermaltake 630W, Windows 10 x64, Dell P2416D 24" 1440p FireStrike
Lenovo Yoga 3 14" i5-5200u, 4GB DDR3 1600MHz, HD5500, SSD Samsung 128GB, Windows 10 x64, 1080p
Go to the top of the page
 
+Quote Post
xadamux
dodano 19-01-2013, 19:12
Nr wypowiedzi: #10


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 8
Rejestracja: 2/01/13
Nr użytkownika: 53 170
Laptop: lenovo y580



I stało sie smile.gif Dysk założony-pierwsze wrażenia on nie działa....on ZAPIERD@L@ smile.gif)
polecam zoptymalizować sobie dysk korzystając ze stronki:
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/J...rona/10921.html
i robić po kolei jak radzi autor
Powód zmiany treści: proszę nie używać wulgaryzmów /tc

Załączona miniaturka(i)
Załącznik (obraz)
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
brz3zian
dodano 23-08-2013, 12:01
Nr wypowiedzi: #11


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 7
Rejestracja: 16/09/10
Nr użytkownika: 32 182



Witam
tez zakupilem lenovo y580 z win 8 64bit i wlozylem do niego dysk msata
problem w tym ze nie moge w BIOSie ustawic dysku jako boot , na pierwszej stronie biosu komputer widzi dysk ale w bootie nie, AHCI bylo ustawione od poczatku
druga sprawa to w windowsie dysk crucial m4 256 gb ma pojemnosc 140 gb. A gdzie reszta ??
recovery mi nie chodzi, pewnie dlatego ze wsadzilem nowy dysk
a chcialbym zainstalowac surowy system , ustawic windows pod siebie i wtedy ustawic sobie recovery , tylko nie wiem czy potrzebuje plytki z windows 8 w tej wersji ktora mam w laptopie i czy wtedy klucz bedzie przypisany automatycznie i nie bedzie problemu, skad tez wziasc tego windowsa , piracka wersja bedzie ok??


Go to the top of the page
 
+Quote Post
duzyy
dodano 23-08-2013, 12:10
Nr wypowiedzi: #12


Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 42 329
Rejestracja: 5/06/11
Nr użytkownika: 39 799
Laptop: Jaki laptop?



Przecież było to tłumaczone...
Wkładasz dysk i jeśli masz system to uruchamiasz laptopa normalnie.
Ściągasz program do przenoszenia systemu np Migrate os to ssd i przenosisz.
Po wszystkim w biosie zaznaczasz aby laptop uruchamiał się z ssd. Jest taka opcja - miałem parę y580 i każdy to miał.
Zawsze też można zrobić czystą instalkę.
Pożyczasz lub ściągasz czystą kopię. Klucz sam się wpisze.
W boot trzeba go ustawić aby był widoczny...

Co do dysku nie pomogę - zobacz na innym lapku itp.


--------------------
ASUS A6M-Q035 -> ACER AS 5024 WLMi -> HP nx6110 -> HP 6710s -> MAXDATA ECO 4510 IW -> TOSHIBA SATELLITE L300-10B -> HP PAVILION DV7-1260ew -> SAMSUNG R720-JS01PL -> ASUS 1201NL -> FUJITSU M2010 -> SONY VPCEB3M1E(8GB PC1333 GOODRAM, i7-640m) -> ASUS Eeepc 904HD -> Samsung Galaxy Tab 10.1 -> Samsung NP-N150-HAP2 -> HP 8510w z Full HD :) -> ACER AS7551G -> HP PAVILION DV6-6b60ew -> Asus G73JH-TZ002 -> Lenovo Y580 -> MSI GT683DX -> Samsung NP530U3C-A04PL -> Asus G73JH-TZ002 -> Asus G53SW (i7-2670qm, 8GB,SSD) -> Asus EeePC 1201n -> Acer Extensa 5220 -> Lenovo G580 -> Lenovo u260 -> Samsung R522 -> Samsung R720 -> HP DV6-6030ew -> MSI GE620DX -> HP Probook 4330s -> HP Probook 4340s -> HP Probook 640 G1 ->

Nie odpisuje na PW - jeśli masz pytania - pytaj na forum

Szukasz laptopa do gier lub wydajnego sprzętu? Wejdź tutaj!
Posiadasz laptopa Lenovo i chcesz spersonalizować OKR ? Wejdź tutaj
Moja recenzja Samsung Galaxy Tab 10.1 3G Mini wątek o Tab 10.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
brz3zian
dodano 23-08-2013, 12:20
Nr wypowiedzi: #13


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 7
Rejestracja: 16/09/10
Nr użytkownika: 32 182



ok dzieki za szybka odpowiedz
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Se-BASS-tian
dodano 3-09-2013, 0:26
Nr wypowiedzi: #14


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2
Rejestracja: 11/09/12
Nr użytkownika: 50 880



Witajcie, nie chcę zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj. Otóż od roku posiadam Lenovo Y580. Teraz chciałbym dokupić do niego dysk SSD mSATA (na ten moment w planie mam Plextor 128GB 1,8" M5M). Tylko pytanie teraz takie, ponieważ chcę zrobić taki myk :

Dysk SSD mSATA: Na nim postawić Windows'a 7 (w sensie mieć na nim jedną partycję typowo pod Windowsa)
Dysk HDD: Mieć na nim normalne 3 partycje.

Czy da radę takie coś wykonać ? Zależy mi na szybszej pracy systemu, dlatego chciałbym go mieć na SSD. Nie jestem zbytnio w temacie konfiguracji i tego co ustawić żeby było prawidłowo, więc jeżeli ktoś wie czy bez problemu da się takie coś zrobić to byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
KingPL
dodano 3-09-2013, 5:37
Nr wypowiedzi: #15


epny
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 513
Rejestracja: 16/03/08
Z: Poznań / Eindhoven
Nr użytkownika: 8 338



Bez problemu da się tak zrobić. A jeśli to będzie czysta instalka win7, a nie klonowanie systemu z hdd, to nie ma zbytnio możliwości zrobić czegoś źle.


--------------------
Obecnie: Asus G752VY i HP Elitebook 820 G2
w przeszłości, które zgościły na dłużej ;) :
Asus F3SA / Dell XPS L702x / Dell Lattitude E6420 / HP Elitebook 8460p / HP Elitebook 2560p / Thinkpad X220 / Dell Precison m6600 / Latitude E6440 / HP Probook 650 G2 / Asus G751JT
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DARIUSZLENOVO
dodano 10-12-2013, 11:16
Nr wypowiedzi: #16


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 5
Rejestracja: 10/12/13
Nr użytkownika: 58 432



Witam!
A jak to jet w sytuacji kiedy kiedy mam fabrycznie zainstalowaną 8-semke 64 bit? Obecnie kupiłem adata 128GB SX300 i jeszcze nic nie tykałem...
W serwisie sugeruja włożyć dysk i liczyć że oprogramowanie, dysku zrobi po kilku uruchomieniach swoje - czyli przeniesie najczęściej używane plki na msata.
Tylko czy to najbardziej optymalne rozwiązanie ? Nie jestem specjalistą, po prostu użytkuję laptopa... Które rozwiązanie sugerujecie ?
Bo z tego co rozumiem, mamy 3 możliwości (komputer z zainstalowanycm windows 8):
- instaluję system od nowa (ale nie działa recovery) i instaluję całe oprogramowanie, dla mnie najmniej wygodne rozwiązanie
- przenoszę system - robię kopie tego co jest i przenoszę na msata (recovery wtedy działa?)
- i wkładam dysk i nie robię nic, a soft dysku przenosi najczęściej uzywane pliki (zakładam że działa recovery i jest to najbezpieczneijsza wersja ale najmniej wydajna wersja?)
I jeszcze takie pytanko
- czy po przestawieniu opcji w biosie, dysk jest widziany w systemie czy poprostu jest ale nie mam możliwości instalacji na nim innych programów ?

W tej chwili wszystko co mam na tym dysku zajmuje ok 80 Gb, więc najprościej było zrobić kopię 1:1 na msata, tylko czy to zadziała
i jak sie maja do tego później recovery i ukryte partycje na starym HDD? można go potem sformatować?

Może zarzucił by ktoś instrukcję dla świeżaka, krok po kroku jak to zrobić ? Tak zupełnie łopatologicznie ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duzyy
dodano 10-12-2013, 14:15
Nr wypowiedzi: #17


Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 42 329
Rejestracja: 5/06/11
Nr użytkownika: 39 799
Laptop: Jaki laptop?



Postawienie os na dysku msata lub samo przeniesienie.
Jako cache to nie warto.


--------------------
ASUS A6M-Q035 -> ACER AS 5024 WLMi -> HP nx6110 -> HP 6710s -> MAXDATA ECO 4510 IW -> TOSHIBA SATELLITE L300-10B -> HP PAVILION DV7-1260ew -> SAMSUNG R720-JS01PL -> ASUS 1201NL -> FUJITSU M2010 -> SONY VPCEB3M1E(8GB PC1333 GOODRAM, i7-640m) -> ASUS Eeepc 904HD -> Samsung Galaxy Tab 10.1 -> Samsung NP-N150-HAP2 -> HP 8510w z Full HD :) -> ACER AS7551G -> HP PAVILION DV6-6b60ew -> Asus G73JH-TZ002 -> Lenovo Y580 -> MSI GT683DX -> Samsung NP530U3C-A04PL -> Asus G73JH-TZ002 -> Asus G53SW (i7-2670qm, 8GB,SSD) -> Asus EeePC 1201n -> Acer Extensa 5220 -> Lenovo G580 -> Lenovo u260 -> Samsung R522 -> Samsung R720 -> HP DV6-6030ew -> MSI GE620DX -> HP Probook 4330s -> HP Probook 4340s -> HP Probook 640 G1 ->

Nie odpisuje na PW - jeśli masz pytania - pytaj na forum

Szukasz laptopa do gier lub wydajnego sprzętu? Wejdź tutaj!
Posiadasz laptopa Lenovo i chcesz spersonalizować OKR ? Wejdź tutaj
Moja recenzja Samsung Galaxy Tab 10.1 3G Mini wątek o Tab 10.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DARIUSZLENOVO
dodano 11-12-2013, 8:21
Nr wypowiedzi: #18


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 5
Rejestracja: 10/12/13
Nr użytkownika: 58 432



Duzyy: Dzięki za odpowiedź wink.gif a znasz może odpowiedzi na 3 kolejne które najbardziej mnei nurtują:
- czy po przeniesnieniu, bedzie działał przycisk przywracania? czasami go używam...
- czy dysk będzie widziany w systemie? można na niego instalować kolejne aplikacje?
- czy po przeniesieniu systemu mogę dowolnie zarządzać zwykłym HD? formatowanie, zmiana rozmairu partycji ?
Wczesniej nie miałem doświadczenia z laptopami, pozatym mam wrażenie że w tym właśnie modelu jest jakiś
"zabieg" producenta ze startem systemu. Normalnie ładuje się szybko, szybciej niz 7-emka, ale ostanio po defragmentacji
zewnętrznym programem (nie polecam, chyba że ja miałem pecha) start systemu trwał dobre 30 - 40 sekund. Więc zakładam,
że zostało przeniesione cos ... co nie powinno. No ale mam recovery wink.gif
A tak na powazna, właśnie stąd pytania, żeby nie było zamienił stryjek siekierke na kijek....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duzyy
dodano 11-12-2013, 9:45
Nr wypowiedzi: #19


Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 42 329
Rejestracja: 5/06/11
Nr użytkownika: 39 799
Laptop: Jaki laptop?



- nie, nie będzie działał - musisz stworzyć sobie działające OKR
-będzie, można instalować co się chce
-tak będziesz mógł tak robić - tylko zrób sobie kopię OKR smile.gif


--------------------
ASUS A6M-Q035 -> ACER AS 5024 WLMi -> HP nx6110 -> HP 6710s -> MAXDATA ECO 4510 IW -> TOSHIBA SATELLITE L300-10B -> HP PAVILION DV7-1260ew -> SAMSUNG R720-JS01PL -> ASUS 1201NL -> FUJITSU M2010 -> SONY VPCEB3M1E(8GB PC1333 GOODRAM, i7-640m) -> ASUS Eeepc 904HD -> Samsung Galaxy Tab 10.1 -> Samsung NP-N150-HAP2 -> HP 8510w z Full HD :) -> ACER AS7551G -> HP PAVILION DV6-6b60ew -> Asus G73JH-TZ002 -> Lenovo Y580 -> MSI GT683DX -> Samsung NP530U3C-A04PL -> Asus G73JH-TZ002 -> Asus G53SW (i7-2670qm, 8GB,SSD) -> Asus EeePC 1201n -> Acer Extensa 5220 -> Lenovo G580 -> Lenovo u260 -> Samsung R522 -> Samsung R720 -> HP DV6-6030ew -> MSI GE620DX -> HP Probook 4330s -> HP Probook 4340s -> HP Probook 640 G1 ->

Nie odpisuje na PW - jeśli masz pytania - pytaj na forum

Szukasz laptopa do gier lub wydajnego sprzętu? Wejdź tutaj!
Posiadasz laptopa Lenovo i chcesz spersonalizować OKR ? Wejdź tutaj
Moja recenzja Samsung Galaxy Tab 10.1 3G Mini wątek o Tab 10.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DARIUSZLENOVO
dodano 12-12-2013, 9:29
Nr wypowiedzi: #20


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 5
Rejestracja: 10/12/13
Nr użytkownika: 58 432



Dzięki serdeczne za informacje wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Strony: V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 21-02-2017 - 18:01