IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
ACER V3 772G, Wymiana karty sieciowej
spawnmaster
dodano 13-03-2018, 18:31
Nr wypowiedzi: #1





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 286
Rejestracja: 13/03/10
Nr użytkownika: 27 035



Witam Posiadam internet 400MB i chciałem sie spytać na jaka karte mogę zmienić . bo ta moja chyba jest słaba i chyba nie ma pasma 5ghz jesli sie myle prosze napisać.
Proszę o pomoc i sugestię .
NIżej daje zdjęcie obecnej sieciówki .
Załączona miniaturka(i)
Załącznik (obraz)
Załącznik (obraz)
 


--------------------
MSI GV72

CPU : i5 7300HQ
RAM : 2x4GB 2400mhz 16cl
GPU : GTX 1050 4GB
HD : 1TB 5400obr
Go to the top of the page
 
+Quote Post
relyt
dodano 13-03-2018, 22:52
Nr wypowiedzi: #2





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 76
Rejestracja: 12/08/08
Nr użytkownika: 12 577



Sprawa jest nieco bardziej skomplikowana. Rozumiem ze masz szybki internet i chcesz uzyskać jak najszybsze połączenie wifi żeby go wykorzystać. Ale masz juz router ktory sobie poradzi z 400 mbps? Taki z gbps wan i dual band wifi w standarcie ac. Dopiero wtedy wymiana karty wifi moze coś pomóc. Ale mi sie wydaję chociaż nie jestem pewny ze zakres 5 ghz wymaga dedykowanej anteny na laptopie. A jak masz oryginalnie tylko antenę do 2.4, to 5 nie będzie działać. I zostajesz wtedy maksymalnie z wifi N maksymalnie 300-400gbps. No i laptop może miec whitelist i nie kazda karta wifi sie uruchomi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
spawnmaster
dodano 14-03-2018, 15:18
Nr wypowiedzi: #3





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 286
Rejestracja: 13/03/10
Nr użytkownika: 27 035



Czyli żeby mieć pasmo 5ghz to muszę mieć też dodatkową antenę w laptopie ? Karta wi fi ta ktora posiadam ma dwa styki na kable antenowe a musi mieć trzy żeby obsługiwać 5ghz czy dobrze rozumie ?


--------------------
MSI GV72

CPU : i5 7300HQ
RAM : 2x4GB 2400mhz 16cl
GPU : GTX 1050 4GB
HD : 1TB 5400obr
Go to the top of the page
 
+Quote Post
spawnmaster
dodano 5-04-2018, 11:00
Nr wypowiedzi: #4





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 286
Rejestracja: 13/03/10
Nr użytkownika: 27 035



A taka karta sieciowa wejdzie na to pci co mam laptopie ?


https://pl.aliexpress.com/item/Dual-Band-Wi...mp;gclsrc=
A taka karta sieciowa wejdzie na to pci co mam laptopie ?


--------------------
MSI GV72

CPU : i5 7300HQ
RAM : 2x4GB 2400mhz 16cl
GPU : GTX 1050 4GB
HD : 1TB 5400obr
Go to the top of the page
 
+Quote Post
relyt
dodano 5-04-2018, 11:33
Nr wypowiedzi: #5





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 76
Rejestracja: 12/08/08
Nr użytkownika: 12 577



Nie. Na ali jest na złącze NGFF/M.2, a u ciebie na zdjęciu mini PCI ex.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
spawnmaster
dodano 5-04-2018, 12:25
Nr wypowiedzi: #6





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 286
Rejestracja: 13/03/10
Nr użytkownika: 27 035



A dało by sie lepszą zamontować i jaka polecacie ?


--------------------
MSI GV72

CPU : i5 7300HQ
RAM : 2x4GB 2400mhz 16cl
GPU : GTX 1050 4GB
HD : 1TB 5400obr
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shly
dodano 5-04-2018, 12:36
Nr wypowiedzi: #7





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 2 050
Rejestracja: 28/05/13
Nr użytkownika: 55 643
Laptop: różnie



według tej wypowiedzi:
https://community.acer.com/en/discussion/40...772g-wi-fi-card
zadziała bez problemu taki intel:
http://allegro.pl/intel-dual-band-ac-wifi-...7274396967.html


--------------------
Aktualnie:PC: 8600K + 1060 + TP L440
Gejmingi: Asus K53SV->Lenovo Y50-70 ->Msi GE72 -> Acer Predator G9-792G ->Lenovo Y700->Alienware 15 R2->Erazer X7849 -> MSI GT72-> Lenovo Y520->Y720
Biznesiaki: TP T440P -> EB 8470P -> Elitebook 820 G1 -> TP L440
Placki: Lenovo Yoga 3 14 -> Xiaomi air 13 -> XPS 9560
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rector Orbis
dodano 31-05-2018, 0:59
Nr wypowiedzi: #8





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 598
Rejestracja: 6/08/15
Z: Gdańsk
Nr użytkownika: 65 474
Laptop: MSI GT60



relyt co to za głupoty? Zwyczajnie podłącza nową kartę dwuzakresową 2,4/5Ghz jakiegoś intela i podpina te same anteny i działa bez problemu.


--------------------
Laptop MSI GT60 - CPU: i7 3720qm, GPU: GTX880M 8GB, RAM: 12GB, SSD Samsung 850 PRO: 250GB, HDD 1TB, WLAN: Intel 7260AC Dual Band
Smartfon Samsung Galaxy Note 8 64GB | iPhone 7 Plus 32GB Matte Black
-------------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 2-06-2018, 1:02
Nr wypowiedzi: #9


majsterkowicz


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 7 741
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI



Jeśli anteny są pod oba pasana naszykwane to i 5GHz będzie działać
Mam kikak kart na zbycie ale ci i jak to musiałbym sprawdzić


--------------------
MSI GT72 S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 230W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 20-09-2018 - 21:17