IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

8 Strony: V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
Usuwanie hasła administratora BIOS przez HP PL, zasady
bjorm
dodano 19-04-2014, 14:13
Nr wypowiedzi: #21


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 11 353
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



QUOTE(okoliczny @ 19-04-2014, 14:10) *
Miejmy nadzieję, że transakcja odbędzie się bez przyszkód.

BTW - Jako fan 2570p nie myślałeś o przejściu na 820 ? Tyle, że eGPU odpada.

rozważyłbym prrzejscie tylko dla podświetlanej klawy i dla matrycy WVA (czy jakoś tak), nie podoba mi sie design 820.
prędzej wezmę E6230 (lub E7240 ale nie wiem czy da się tam IPS po taniości wrzucic bo konstrukcja inna niż E6220 i E6230) bo tam mam podswietlenie, lepszą klawę niż 2570p i 820 G1, oraz mogę na luzie wrzucić IPS. wykonanie E6220/E6230 wydaje się lepsze niż w 820 G1, w najgorszym przyapdku na poziomie 820 G1 w co jednak nie wierzę.

eGPU nie włączane od 2 msc prawie więc chyba je sprzedam bo niepotrzebnie wartość traci. ostatnio brakuje mi jasnej matrycy z większą powierzchnią roboczą ale 14" nie przełknę ani FHD na 12,5". w sumie to nie wiem czy nie kombinuję jak koń pod górę, czekam po prostu na okazję z E6220/E6230 bo mam ochotę pomodzić trochę znowu ;]


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | GTX 1080 Ti | 4K 40'' |
LAPTOP: HP 1020 G1 + TP YOGA S1 + DELL CHROME 13

eGPU
Go to the top of the page
 
+Quote Post
EB4U
dodano 19-04-2014, 14:26
Nr wypowiedzi: #22


aka Pan Okoliczny


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 239
Rejestracja: 5/01/14
Z: UK
Nr użytkownika: 58 820
Laptop:  + HP



Fakt -ja uważam np. że nie sztuką jest wydać kupe kasy na dobry sprzęt, satysfakcje daje kupiś coś tanio/okazyjnie, poskładać do kupy, czyli dać też coś od siebie i w poczuciu dobrze spłęnionego obowiązku pójść spać smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nowiutki
dodano 19-04-2014, 14:33
Nr wypowiedzi: #23





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 8 801
Rejestracja: 9/03/11
Nr użytkownika: 37 490



QUOTE(bjorm @ 19-04-2014, 14:13) *
eGPU nie włączane od 2 msc prawie więc chyba je sprzedam bo niepotrzebnie wartość traci.


Nie poczekasz na Wiedźmina 3 ? Póki co wszystko wskazuje na to że będzie dobrze chodził na eGPU.


--------------------
eGPU.pl - mój blog o tematyce zewnętrznych kart graficznych do laptopów
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 19-04-2014, 14:37
Nr wypowiedzi: #24


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 11 353
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



to mnie właśnie najbardziej bawi kiedy szuka się sprzętu i idzie się do k"Ó"zniewskiego po 2570p za 5 tys keidy mozna go miec w mojej kofiguracji za 3,5 tys a w sklepie taki konfog to by kosztował z 8kzł. no ale co kto woli, jak ktoś lubi być dojony w imię :nowego: sprzętu to jego sprawa.

pieniądze leżą na ziemii, wystaczy popatrzeć gdzie są lub jak ich nie tracić głupio.

QUOTE(nowiutki @ 19-04-2014, 14:33) *
Nie poczekasz na Wiedźmina 3 ? Póki co wszystko wskazuje na to że będzie dobrze chodził na eGPU.

no właśnie tylko on trzyma eGPU przy mnie, ale nie wiem czy nie sprzedać teraz GTX770 póki ma sensowne ceny a pozniej kupic coś pod W3.
nie wiem też czy mnie nie pokusi nowy adapter chociaż nie wiem co miałbym z nim zyskać, nic w sumie skoro karty pod W3 nie da się samym adapterem zasilić.


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | GTX 1080 Ti | 4K 40'' |
LAPTOP: HP 1020 G1 + TP YOGA S1 + DELL CHROME 13

eGPU
Go to the top of the page
 
+Quote Post
defender
dodano 20-04-2014, 20:23
Nr wypowiedzi: #25





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 53
Rejestracja: 20/09/11
Nr użytkownika: 42 846



QUOTE(okoliczny @ 18-04-2014, 22:57) *
http://allegro.pl/hp-elitebook-2570p-i3-2-...4165175177.html

Proszę, nie trzeba było długo czekac smile.gif


A z ciekawości, nie boicie się kupować takiego sprzętu? Chodzi mi o brak zasilacza i dysku. To wygląda przynajmniej na paserkę nieumyślną :-)
Bo jak przyjdzie co do czego, to nawet umowa kupna-sprzedaży nie pomoże.

Pozdrowiam świątecznie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
EB4U
dodano 20-04-2014, 20:37
Nr wypowiedzi: #26


aka Pan Okoliczny


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 239
Rejestracja: 5/01/14
Z: UK
Nr użytkownika: 58 820
Laptop:  + HP



Komputer to nie telefon, który wyrywasz komuś z ręki, albo wyciągasz z kieszeni. Jednakże ryzyko zawsze się czai smile.gif

Braku dysku (w przeciwieństwie do braku zasilacza i hasła na BIOS) nie może być przesłanką, że przedmiot był kradziony - wszedzie w cywilizowanych krajach używane komputery (szczególnie biznesowe) spzedaje się bez dysków, bo taniej kupić nowy dysk, niż zapłacić za oprogramowanie/firmie usuwającej bezpiecznie dane z takiego dysku, taka już tam praktyka.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 28-04-2014, 21:46
Nr wypowiedzi: #27


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 11 353
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



kiedyś udało mi się znaleźć pen 1GB ale teraz takiego nie mam, czy ktoś z was próbował to robić na penie wiekszym niz 2GB?


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | GTX 1080 Ti | 4K 40'' |
LAPTOP: HP 1020 G1 + TP YOGA S1 + DELL CHROME 13

eGPU
Go to the top of the page
 
+Quote Post
EB4U
dodano 28-04-2014, 22:10
Nr wypowiedzi: #28


aka Pan Okoliczny


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 239
Rejestracja: 5/01/14
Z: UK
Nr użytkownika: 58 820
Laptop:  + HP



A to robi różnice? Ja używałem 128GB SSD z adapterem SATA -> USB, poszło bez problemu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 28-04-2014, 22:13
Nr wypowiedzi: #29


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 11 353
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



a nie miałeś napisane ze musisz mieć pendrive równy a najlepiej mniejszy niz 2GB? ja mialem to jako wyboldowane info.


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | GTX 1080 Ti | 4K 40'' |
LAPTOP: HP 1020 G1 + TP YOGA S1 + DELL CHROME 13

eGPU
Go to the top of the page
 
+Quote Post
EB4U
dodano 28-04-2014, 22:52
Nr wypowiedzi: #30


aka Pan Okoliczny


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 239
Rejestracja: 5/01/14
Z: UK
Nr użytkownika: 58 820
Laptop:  + HP



Nie pamiętam, ale raczej chyba nie. Tak, czy owak nie powinno robić różnicy, próbuj śmiało z 2GB
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 28-04-2014, 22:59
Nr wypowiedzi: #31


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 11 353
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



no wlasnie sprobowac 2GB to jest teraz nie lada wyzwanie, spróbuję na wiekszym.


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | GTX 1080 Ti | 4K 40'' |
LAPTOP: HP 1020 G1 + TP YOGA S1 + DELL CHROME 13

eGPU
Go to the top of the page
 
+Quote Post
EB4U
dodano 28-04-2014, 23:34
Nr wypowiedzi: #32


aka Pan Okoliczny


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 239
Rejestracja: 5/01/14
Z: UK
Nr użytkownika: 58 820
Laptop:  + HP



Własnie sprawdziłem - nie ma mowy nigdzie o limicie GB, nawet na zdjęciach poglądowych w instrukcji jest uzywany pen 2GB (daty plików na obrazkach 2010)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 29-04-2014, 11:19
Nr wypowiedzi: #33


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 11 353
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



QUOTE(okoliczny @ 28-04-2014, 23:35) *
Własnie sprawdziłem - nie ma mowy nigdzie o limicie GB, nawet na zdjęciach poglądowych w instrukcji jest uzywany pen 2GB (daty plików na obrazkach 2010)

no właśnie, ale ja takie info miałem co nie zmienia postaci rzeczy że spróbuję na większym penie wink.gif


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | GTX 1080 Ti | 4K 40'' |
LAPTOP: HP 1020 G1 + TP YOGA S1 + DELL CHROME 13

eGPU
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 8-05-2014, 13:06
Nr wypowiedzi: #34


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 11 353
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



jeszcze raz:

- mam zablokowane USB w BIOS - jak mogę zgrać plik wymgany przez HP do odblokowania BIOS i jak później wgrać plik przez nich odesłany, który to plik ma usunąć hasło?


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | GTX 1080 Ti | 4K 40'' |
LAPTOP: HP 1020 G1 + TP YOGA S1 + DELL CHROME 13

eGPU
Go to the top of the page
 
+Quote Post
EB4U
dodano 8-05-2014, 13:12
Nr wypowiedzi: #35


aka Pan Okoliczny


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 239
Rejestracja: 5/01/14
Z: UK
Nr użytkownika: 58 820
Laptop:  + HP



Potrzebujesz wolnego dysku 2.5" i adaptera USB->SATA (wymontuj np z przenosnego zewnetrznego HDD)
Podłącz dysk adapterem przez USB, sformatuj programem od HP wg przysłanej przez nich instrukcji, włóż dysk do kompa, odpali ci się w DOS, wygeneruj plik TXT z danymi dla HP (też wg instrukcji), wyjmij dysk, podłącz przez USB, zgraj plik i wyślij do HP.
Jak otrzymasz plik od HP do odblokowania to najlepiej wrzuć go na partycje HP Tools, czy jakoś tak, jak jej nie masz, to utwórz np. z płyt recovery, albo ściągnij odpowiedni program ze stronkii HP i wtedy dalej wg instrukcji od HP.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 8-05-2014, 13:26
Nr wypowiedzi: #36


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 11 353
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



mam juz tego pendrive z dos (wedle wytycznych HP) tylko właśnie nie mam go jak podłaczyć i z niego zbootować, mam dysk przenośny ale nie chcę go rozbebeszać, jak wygląda ta przejściówka? jak jej szuakć na allegro? bo ma być meskie sata (bo idzie zamiast hard drive) i żeńskie USB (bo idzie USB z dos HP).

pozniejsze akcje da sie zrobic bez HP tools?


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | GTX 1080 Ti | 4K 40'' |
LAPTOP: HP 1020 G1 + TP YOGA S1 + DELL CHROME 13

eGPU
Go to the top of the page
 
+Quote Post
EB4U
dodano 9-05-2014, 1:39
Nr wypowiedzi: #37


aka Pan Okoliczny


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 239
Rejestracja: 5/01/14
Z: UK
Nr użytkownika: 58 820
Laptop:  + HP



Chyba się nie do końca zrozumieliśmy, to co napisałem wyżej faktycznie jest nieco chaotyczne - pendrive olej, jeśli masz zablokowane w BIOSie bootowanie z USB, to ci sie on do niczego nie przyda

Potrzebujesz gołego dysku do laptopa, podłączasz go do innego komputera np takim oto adapterem, jako dysk zewnętrzny:

http://allegro.pl/ak99a-adapter-usb-to-ide...4215906501.html

Formatujesz go programem od HP identycznie jak byś to robił z pendrive, a gdy oproces zakończy się sukcesem dysk wsadzasz do zablokowanego kompa i z niego bootujesz, tak jak bys bootował z pendrive, tyle że bootowanie z sata praktycznie nigdy nie jest w BIOSie wyłączone. Następnie postępujesz zgodnie z instrukcjami od HP aby uzyskac plik .TXT.

Po otrzymaniu pliku do odblokowania z HP wrzucasz go z powrotem na tem sam dysk przez USB, znowu go pakujesz do zablokowanego kompa i jedziesz z koksem wg instrukcji od HP.

Mam nadzieję, że to co napisałem ma więcej sensu, niż to co napisałem wcześniej.

Jak cos to pytaj.

PS: no i zdjęcie mojego zestawu do odblokowywania
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 9-05-2014, 10:54
Nr wypowiedzi: #38


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 11 353
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



o matulu! jak ja tego nie zaczaiłem smile.gif chyba cały czas w głowie miałem to że nie może to być większe niż 2GB.
bardzo dziękuję za pomoc, taki kabel akurat mam bo był dodawany kiedyś do SSD samsunga serii 830, zostawiłem go sobie po sprzedaży S830 smile.gif


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | GTX 1080 Ti | 4K 40'' |
LAPTOP: HP 1020 G1 + TP YOGA S1 + DELL CHROME 13

eGPU
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 15-05-2014, 20:17
Nr wypowiedzi: #39


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 11 353
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



podłączyłem dysk 80GB 2,5" przez USB do laptopa lecz włączając soft od HP przy próbie formatowania pod dysk DOS, opcja ta w oknie jest szara, nie można jej zaznaczyć :/ jaką wersję programu od HP macie? 2.2.3?


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | GTX 1080 Ti | 4K 40'' |
LAPTOP: HP 1020 G1 + TP YOGA S1 + DELL CHROME 13

eGPU
Go to the top of the page
 
+Quote Post
EB4U
dodano 16-05-2014, 11:58
Nr wypowiedzi: #40


aka Pan Okoliczny


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 239
Rejestracja: 5/01/14
Z: UK
Nr użytkownika: 58 820
Laptop:  + HP



u mnie wyglada to tak:
Go to the top of the page
 
+Quote Post

8 Strony: V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 16-07-2018 - 6:47