IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

12 Strony: V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
Dell - Kupno za granica
funio
dodano 15-01-2008, 21:44
Nr wypowiedzi: #21


miglanc
*****

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 166
Rejestracja: 3/08/07
Z: 60km od Wawy
Nr użytkownika: 2 251
Laptop: Dell Vostro 3550



Odnośnie systemu VISTA jak i XP nie ma teoretycznej możliwości zmiany na PL tak mów Dell i Microsoft. No ale w rzeczywistości jest inaczej robimy tak "pożyczamy" Vistę PL czy XP PL od kumpla instalujemy przy instalacji wpisujemy nasz kod nie ważne czy laptop z UK, USA, Niemcy ważny kod pod nim smile.gif w przypadku Visty automatycznie zostanie wybrany system na jakiego mamy licencję. Następnie przeprowadzamy aktywację nie raz jest ok przez net, nie raz gada do nas automat, ale gdy coś jest nie tak i jest połączenie z operatorem MS i mówimy że instalujemy ponownie system od nowa na laptopie operator odpowiada że ok i daje nas na automat smile.gif gdzie kończymy aktywację i cieszymy się z legalnego systemu w wersji PL. Działa sprawdzone na około 20 laptopach na niektórych kilka razy nawet instalowałem wtedy zapytanie było dodatkowe czy to kolejna 3 czy 4 aktywacja itp.


--------------------
LENOVO E320 | B960 | LCD: 13.3" | RAM: 8GB | HDD: 500GB | Windows 7 HP 64bit |
oraz
DELL Inspiron M301Z | Athlon K145| 2GB | 250GB | W7HP |
Wcześniej
DELL VOSTRO 3550 | DELL VOSTRO 3450 | Lenovo SL 300 | ASUS N50VN-FP031C |Benq S41 | Dell XPS 1330 | Dell VOstro 1700 |
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Valmaris
dodano 15-01-2008, 22:07
Nr wypowiedzi: #22


hanys
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 8 728
Rejestracja: 22/01/07
Z: Gdańsk
Nr użytkownika: 536
Laptop: HP Probook 4330s; Eee PC 901



System działa ale legalny nie jest - gdyby wpadła Ci kontrola to spokojnie mogą powiedzieć, że korzystasz z pirata.


--------------------
HP Probook 4330s - Core i3
Eee PC 901 - recenzja - Intel Atom inside ;)
Motorola XOOM 3G - Nvidia Tegra 2
Desktop do gier - Core 2 Duo






Go to the top of the page
 
+Quote Post
funio
dodano 15-01-2008, 22:36
Nr wypowiedzi: #23


miglanc
*****

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 166
Rejestracja: 3/08/07
Z: 60km od Wawy
Nr użytkownika: 2 251
Laptop: Dell Vostro 3550



Tzn z XP mieliśmy kontrole i było ok z Vistą nie jeszcze także nie odpowiem na to pytanie. Jeżeli jest licencja i kod jest wpisany to niby jest ok aż tak się nie czepiają.


--------------------
LENOVO E320 | B960 | LCD: 13.3" | RAM: 8GB | HDD: 500GB | Windows 7 HP 64bit |
oraz
DELL Inspiron M301Z | Athlon K145| 2GB | 250GB | W7HP |
Wcześniej
DELL VOSTRO 3550 | DELL VOSTRO 3450 | Lenovo SL 300 | ASUS N50VN-FP031C |Benq S41 | Dell XPS 1330 | Dell VOstro 1700 |
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Valmaris
dodano 15-01-2008, 22:44
Nr wypowiedzi: #24


hanys
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 8 728
Rejestracja: 22/01/07
Z: Gdańsk
Nr użytkownika: 536
Laptop: HP Probook 4330s; Eee PC 901



Kontrola może była kiepska smile.gif


--------------------
HP Probook 4330s - Core i3
Eee PC 901 - recenzja - Intel Atom inside ;)
Motorola XOOM 3G - Nvidia Tegra 2
Desktop do gier - Core 2 Duo






Go to the top of the page
 
+Quote Post
funio
dodano 15-01-2008, 23:03
Nr wypowiedzi: #25


miglanc
*****

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 166
Rejestracja: 3/08/07
Z: 60km od Wawy
Nr użytkownika: 2 251
Laptop: Dell Vostro 3550



Jak to kontrola naklejka jest uruchomili programik wpisali kod z naklejki i porównali kod sprawdzili w MS czy był aktywowany okazało się ze był i tyle odnośnie systemu. A tak naprawdę to Vista nie kosztuje majątku i można PL sobie kupić jeżeli chodzi o firmy i mieć wtedy 100% pewność.


--------------------
LENOVO E320 | B960 | LCD: 13.3" | RAM: 8GB | HDD: 500GB | Windows 7 HP 64bit |
oraz
DELL Inspiron M301Z | Athlon K145| 2GB | 250GB | W7HP |
Wcześniej
DELL VOSTRO 3550 | DELL VOSTRO 3450 | Lenovo SL 300 | ASUS N50VN-FP031C |Benq S41 | Dell XPS 1330 | Dell VOstro 1700 |
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yarro
dodano 17-01-2008, 14:33
Nr wypowiedzi: #26


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 3
Rejestracja: 14/01/08
Nr użytkownika: 6 139



dobry patent z tym przeinstalowaniem!
Dzwoniłem do HP servis powiedzieli że gwarancja na sprzęt jest honorowana tyle że czas naprawy może trwać dłużej niż 14 dni bo nie mają obowiązku trzymać na magazynie części do modeli nie sprzedawanych w polsce.
Vista Ultimate jest wielojęzyczna niestety inne już nie i nie ma zadnych nakładek :-) nie ma tez problemu z instalowaniem innego oprogramowania w języku polskiem wszystkie vista sa kompatybilne.
Teraz mnie zastanawia jak jest z prądem i zasilaniem (GB). czy to kwestia tylko wtyczki?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyle
dodano 17-01-2008, 14:50
Nr wypowiedzi: #27


fachman
******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 443
Rejestracja: 9/11/07
Nr użytkownika: 3 994
Laptop: ThinkPad x61



zasilacze laptopów są uniwersalne, więc istotnie to kwestia tylko wtyczki
albo kupujesz pasujący do polskiego gniazdka kabelek na linii zasilacz-ściana albo jakiś travel adapter, który pozwala połączyć wtyczkę z dowolnym gniazdkiem - twój wybór


--------------------
ThinkPad x61, Core2Duo 2.0 GHz 2 Mb, Ram 2 Gb, 120 Gb 5400 rpm, Vista HB EN
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jaskier
dodano 17-01-2008, 20:07
Nr wypowiedzi: #28


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 64
Rejestracja: 11/12/07
Nr użytkownika: 4 825
Laptop: Dell 1720



Ja dodam jeszcze od siebie jedna informacje, pewnie uzyteczna dla kogos zamawiajacego w UK - dell ma opóźnienia...mimo ze pisze ze nie ma albo ze juz nie ma to sa...i to duze...srednio na laptopa serii Inspiron czeka sie 4 tygodnie i support bezradnie rozkłada rece,wiec niestety zamawiajac w dell.co.uk nie mozna czekac na ostatnia chwile,czyli nie polecam zamawiac na tydzien przed tym,jak wasz znajomy wraca do Polski...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
funio
dodano 17-01-2008, 23:35
Nr wypowiedzi: #29


miglanc
*****

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 166
Rejestracja: 3/08/07
Z: 60km od Wawy
Nr użytkownika: 2 251
Laptop: Dell Vostro 3550



Dzięki za info miałem sprowadzić Della XPS 1330 z USA ale minus to brak gwarancji a właśnie z UK jest może parę groszy drożej ale nie dużo 200-300zł ale i gwarancja jest wink.gif na szczęście znajoma mieszka tam na stałe więc może poczekać.. A ile może kosztować przesyłka z UK do Polski...??
Na allegro pojawiło się sporo laptopów dokładnie model co mnie interesuje XPS 1330 i to w niezłej cenie minus to brak gwarancji co daje od ceny jakies 700zł a że przeglądam je dłuższy czas to widzę że po kilka miesięcy stoją i tylko cena się zmienia na niższąsmile.gif


--------------------
LENOVO E320 | B960 | LCD: 13.3" | RAM: 8GB | HDD: 500GB | Windows 7 HP 64bit |
oraz
DELL Inspiron M301Z | Athlon K145| 2GB | 250GB | W7HP |
Wcześniej
DELL VOSTRO 3550 | DELL VOSTRO 3450 | Lenovo SL 300 | ASUS N50VN-FP031C |Benq S41 | Dell XPS 1330 | Dell VOstro 1700 |
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jaskier
dodano 18-01-2008, 1:14
Nr wypowiedzi: #30


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 64
Rejestracja: 11/12/07
Nr użytkownika: 4 825
Laptop: Dell 1720



przykładowo : http://www.expressbox.co.uk/index.php/cennik
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bysiek
dodano 18-01-2008, 1:48
Nr wypowiedzi: #31


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 3
Rejestracja: 15/12/07
Nr użytkownika: 5 028



Witam.

Odnosnie opoznien Dell w UK to sa, ale nie na wszystkie modele. 8 stycznia wieczorem zamowilem laptopa Dell Vostro 1500 na stronie producenta, a 14 stycznia juz go kurier przywiozl do znajomych w Anglii. Wiec trwalo to niecaly tydzien.

Pozdrawiam.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Torwald
dodano 18-01-2008, 14:52
Nr wypowiedzi: #32


net addict
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 641
Rejestracja: 16/10/07
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 3 476
Laptop: Vostro 1500



Opoznienia sa na konkretne modele i ZAWSZE jest o tym informacja na stronie konfiguracji lapka.
XPS ma opoznienia, ale na Vostro nie ma praktycznie zadnych, czeka sie ok. tygodnia.


--------------------
Vostro 1500:
  • T7700 (2,4GHz, FSB 800MHz, 4MB L2 cache)
  • 2x2GB RAM (DDR2 - 667MHz)
  • 8600M GT (Core: 475@651MHz, GDDR2: 400@497MHz) || 3DMark 06: 4626 pkt
  • WXGA+ (1440x900) TrueBright
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tito
dodano 18-01-2008, 15:07
Nr wypowiedzi: #33


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 57
Rejestracja: 11/12/07
Nr użytkownika: 4 823
Laptop: Dell Inspiron 1520



QUOTE(funio @ 17-01-2008, 23:35) *
miałem sprowadzić Della XPS 1330 z USA ale minus to brak gwarancji

Ja kupiłem 1520 w USA i cieszę się trzyletnią gwarancją NBD, z której zresztą miałem okazję skorzystać już dwukrotnie i za każdym razem ku mojemu zaskoczeniu serwis trwał zgodnie z nazwą jeden dzień roboczy.
Więcej tu: http://www.nhl.pl/index.php?showtopic=6058
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jaskier
dodano 18-01-2008, 16:00
Nr wypowiedzi: #34


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 64
Rejestracja: 11/12/07
Nr użytkownika: 4 825
Laptop: Dell 1720



Torwald zdziwił bys sie...jako ze sie ostatnio rozpedziłem z tym zamawianiem lapkow z UK dla znajomych jak i dla siebie wiem,ze mimo ze nie ma przy konfiguracji lapka ani slowa o opoznieniach ETA jest obecnie podawana na 12 lutego ,a 1 laptop,zamowiony 6 stycznia dalej ma status pre-production i ETA na 31 stycznia...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Torwald
dodano 22-01-2008, 12:09
Nr wypowiedzi: #35


net addict
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 641
Rejestracja: 16/10/07
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 3 476
Laptop: Vostro 1500



A jaki to model ?


--------------------
Vostro 1500:
  • T7700 (2,4GHz, FSB 800MHz, 4MB L2 cache)
  • 2x2GB RAM (DDR2 - 667MHz)
  • 8600M GT (Core: 475@651MHz, GDDR2: 400@497MHz) || 3DMark 06: 4626 pkt
  • WXGA+ (1440x900) TrueBright
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jaskier
dodano 22-01-2008, 16:48
Nr wypowiedzi: #36


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 64
Rejestracja: 11/12/07
Nr użytkownika: 4 825
Laptop: Dell 1720



generanie zamawialem inspiriony 1720 i jednego vostro 1500.acz ten juz doszedl (mimo ze byl zamawiany jako jeden z ostatnich ) - Inspiriony tez dojda na dniach,wiec cos ruszylo ....musieli miec jakis niespodziwany zastoj ,bo tak jak pisze, o opoznieniach nic nie pisali,a i tak na inspiriona 1720, 1 zamowionego przeze mnie czekam do dzis od 6 stycznia i jeszcze do adresata w Anglii nie dotarl...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
porthos
dodano 27-01-2008, 6:37
Nr wypowiedzi: #37


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 61
Rejestracja: 3/08/07
Nr użytkownika: 2 247



Panowie jedna prosba/pytanie??

Jak majac service tag lapka(vostro 1500) zakupionego w stanach sprawdzic czy nie jest to czasem refurbished/odswiezany sprzet??
dzwonilem do pomocy techniczenej dell pl i pan powiedzial mi ze z tego co widac na stronce z "system information" i z ich wiedzy (dell polska) nie mozna jednoznacznie stwierdzic czy sprzet jest nowy; i nie ma takiej mozliwosci (sprawdzenia tego) w europejskiej bazie :/
wczesniej czytalem ze majac Service tag sprzetu wiadomo o sprzecie wszystko. A ja majac w/w ST wiem kiedy sprzet wyslany i ze niezalezna jednostka firmy dell Americas; podana jest tez konfiguracja i ze 1rok NBD, ale wciaz ne mam pewnosci czy sprzet nowy czy refurbished :/
sprzet jest w drodze do mnie a ja wciaz (nieufna bestia) mimo zapewnien posrednika ze to nowka nie mam pelnego przekonania :/
Pomozcie gdzie sprawdzic majac service tag ze ten sprzet nie ma wczesniejszej historii z przed daty wysylki z dell USA?? czy jesli bylby to odswiezany sprzet widacby to bylo na stronce z "System information" na dell USA?? a moze jak juz bede mial go fizycznie bedzie mozna jakos sprawdzic czy to nie odswiezany sprzet?? ma ktos jakies doswiadczenea??

Pozdrawiam
Porthos
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jarlaxle
dodano 30-01-2008, 13:00
Nr wypowiedzi: #38


bajtel
***

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 30
Rejestracja: 26/01/08
Nr użytkownika: 6 598



Ktoś może wie, czy w Dellu UK są jakieś promocje / rabaty / kupony na pierwszy u nich zakup? Nie chodzi mi o stronkę z kuponami, tylko słyszałem coś, że klient ma rabat na pierwszy zakup. Po zarejestrowaniu konta podobno dostaje się kupon zniżkowy.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
motomouse
dodano 30-01-2008, 13:25
Nr wypowiedzi: #39


stary zgred
*******

Grupa: Koneser
Wypowiedzi: 2 182
Rejestracja: 1/08/06
Z: Uć
Nr użytkownika: 12
Laptop: D620 X220



QUOTE(porthos @ 27-01-2008, 5:37) *
Jak majac service tag lapka(vostro 1500) zakupionego w stanach sprawdzic czy nie jest to czasem refurbished/odswiezany sprzet??


Wyślij mi ten ServiceTag na PM, to Ci powiem.


--------------------
Nobody expects the Spanish Inquisition!
Dell D620/Lenovo X220 happy user
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jaskier
dodano 30-01-2008, 13:46
Nr wypowiedzi: #40


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 64
Rejestracja: 11/12/07
Nr użytkownika: 4 825
Laptop: Dell 1720



QUOTE(jarlaxle @ 30-01-2008, 13:00) *
Ktoś może wie, czy w Dellu UK są jakieś promocje / rabaty / kupony na pierwszy u nich zakup? Nie chodzi mi o stronkę z kuponami, tylko słyszałem coś, że klient ma rabat na pierwszy zakup. Po zarejestrowaniu konta podobno dostaje się kupon zniżkowy.


W sumie mam 2 konta na dell Uk i nigdy takowego nie dostalem...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

12 Strony: V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 16-08-2017 - 15:14