IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

8 Strony: V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
Problem z Dyskiem, wrzuć S.M.A.R.T dysku
Ireneusz
dodano 1-09-2014, 12:26
Nr wypowiedzi: #1


epny
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 149
Rejestracja: 23/12/10
Z: Śląsk
Nr użytkownika: 35 069
Laptop: Dell Vostro 3500



Jeśli masz problem z dyskiem to proszę o zrzut z CrystalDiskInfo (wszystkie zakładki)

Pomogę ja lub ktoś inny z Forum rolleyes.gif


--------------------
Proszę o nie spamowanie skrzynki PW zapytaniami co Kupić czy Problemami ze Sprzętem/Oprogramowaniem < od tego jest Forum .



Go to the top of the page
 
+Quote Post
mariobros
dodano 27-09-2014, 10:55
Nr wypowiedzi: #2


fachman
******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 322
Rejestracja: 31/01/12
Z: Suchowola
Nr użytkownika: 46 284
Laptop: Clevo P370EM




Mam problem z dwoma dyskami w laptopie, system strasznie dlugo włącza się od czasu zalania klawiatury, wymieniłem na nową.
a na drugim też ID 05 ale mniej wartosci raw niż na tym pierwszym, to coś powaznego?
Wartość RAW: 10 (DEC)


--------------------
LUNA P370EM>Lunia - 17.3" FullHD NonGlare LED Chi Mei 173HGE, IntelŸ Core™ i7-3740QM 6M Cache, bis zu 3.70 GHz, 2 x ATIŸ Radeon™ HD7970M - 2GB GDDR5 - DirectX 11, Kingston 1x8 GB DDR3 1600 , 2.5" 500GB 7200rpm 16mb, WLAN KILLER™ 1103 WIRELESS GAMING
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 27-09-2014, 13:29
Nr wypowiedzi: #3


Ponboczek
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 11 721
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



ten na zlom


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
eXtreme
dodano 27-09-2014, 13:45
Nr wypowiedzi: #4


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 22
Rejestracja: 24/09/07
Z: Olsztyn/Gdańsk
Nr użytkownika: 3 113
Laptop: A210-128



Zaniepokoiło mnie cykanie dysku w nowo zakupionym laptopie. Wartość C8 nie jest zbyt wysoka?

Załącznik (obraz)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 27-09-2014, 13:51
Nr wypowiedzi: #5


Ponboczek
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 11 721
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



a jak dajesz odswiez w crystalu to tez cyknie ?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
eXtreme
dodano 27-09-2014, 13:57
Nr wypowiedzi: #6


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 22
Rejestracja: 24/09/07
Z: Olsztyn/Gdańsk
Nr użytkownika: 3 113
Laptop: A210-128



Przy samym odświeżeniu nie. Dysk cyka przeważnie jak nic specjalnego z nim nie robię, a gdy chodził skan dysku było cicho.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ireneusz
dodano 27-09-2014, 21:58
Nr wypowiedzi: #7


epny
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 149
Rejestracja: 23/12/10
Z: Śląsk
Nr użytkownika: 35 069
Laptop: Dell Vostro 3500



eXtreme dysk jest sprawny a cykanie to mechanizm tego dysku ,
nie widzę nic niepokojącego w S.M.A.R.T dysku więc musisz się tylko pogodzić z tym cykaniem ,
dysk zanotował obciążenia więc tym bym się przejmował i na przyszłość jak Laptop działa łagodniej go traktował .


--------------------
Proszę o nie spamowanie skrzynki PW zapytaniami co Kupić czy Problemami ze Sprzętem/Oprogramowaniem < od tego jest Forum .



Go to the top of the page
 
+Quote Post
mariobros
dodano 29-09-2014, 22:52
Nr wypowiedzi: #8


fachman
******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 322
Rejestracja: 31/01/12
Z: Suchowola
Nr użytkownika: 46 284
Laptop: Clevo P370EM



QUOTE(waldeksik @ 27-09-2014, 12:34) *
ten na zlom

Szkoda, może nazbieram kasy i kupię juz dysk SSD, bo tamten miał prawie 2 lata to SSD może będzie wytrwalsze.


--------------------
LUNA P370EM>Lunia - 17.3" FullHD NonGlare LED Chi Mei 173HGE, IntelŸ Core™ i7-3740QM 6M Cache, bis zu 3.70 GHz, 2 x ATIŸ Radeon™ HD7970M - 2GB GDDR5 - DirectX 11, Kingston 1x8 GB DDR3 1600 , 2.5" 500GB 7200rpm 16mb, WLAN KILLER™ 1103 WIRELESS GAMING
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fanaticguy
dodano 8-10-2014, 19:58
Nr wypowiedzi: #9


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2
Rejestracja: 8/10/14
Nr użytkownika: 62 255



Mój laptop mianowicie Lenovo Y580 się super dziwnie zawiesza. Wrzucam scan z CrystalDisk
Załączona miniaturka(i)
Załącznik (obraz)
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 8-10-2014, 20:19
Nr wypowiedzi: #10


Ponboczek
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 11 721
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



remap do zrobienia


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fanaticguy
dodano 8-10-2014, 20:29
Nr wypowiedzi: #11


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2
Rejestracja: 8/10/14
Nr użytkownika: 62 255



Zerowanie też czy nie konieczne ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 8-10-2014, 20:39
Nr wypowiedzi: #12


Ponboczek
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 11 721
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



remap tylko po co nadpisywac calosc hdd ?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
diabeelek
dodano 16-10-2014, 18:31
Nr wypowiedzi: #13


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 565
Rejestracja: 7/11/08
Z: Szczecin/Gorzów
Nr użytkownika: 15 516



Proszę o analizę.
Dysk ma co jakiś czas zwiechy i wydaje mi się, że on jest wąskim gardłem w laptopie MSI GE60 2OE


--------------------
Asus N50VN
Intel® Core™2 Duo T5800 (2.0 GHz, 2MB cache, 800 mhz FSB)
15.4” WXGA (1280x800) LED
Nvidia GeForce 9650M GT 1GB VRAM z HDMI
4 GB DDR2 800 MHz
320 GB SATA
SuperMulti DVD+/-RW DL
10/100/1000 Mbps, Wi-Fi 802.11a/g/n, Bluetooth

Zapraszam na jedyne ogólnopolskie forum Hondy Concerto
http://www.hondaconcerto.boo.pl


Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 16-10-2014, 18:41
Nr wypowiedzi: #14


Ponboczek
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 11 721
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



[code][/code]
QUOTE
mam nadzieje ze zadnego INtel rapid storage cos tam nie masz dzialajacego bo to zamula


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
diabeelek
dodano 16-10-2014, 18:45
Nr wypowiedzi: #15


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 565
Rejestracja: 7/11/08
Z: Szczecin/Gorzów
Nr użytkownika: 15 516



RST nie instalowałem. Mam tylko coś takiego i nie wiem co to może być - "składniki Intel Management Engine"

A jak SMART tego wygląda? Nie podobają mi się te skoki z HDtune


--------------------
Asus N50VN
Intel® Core™2 Duo T5800 (2.0 GHz, 2MB cache, 800 mhz FSB)
15.4” WXGA (1280x800) LED
Nvidia GeForce 9650M GT 1GB VRAM z HDMI
4 GB DDR2 800 MHz
320 GB SATA
SuperMulti DVD+/-RW DL
10/100/1000 Mbps, Wi-Fi 802.11a/g/n, Bluetooth

Zapraszam na jedyne ogólnopolskie forum Hondy Concerto
http://www.hondaconcerto.boo.pl


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ireneusz
dodano 17-10-2014, 16:37
Nr wypowiedzi: #16


epny
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 149
Rejestracja: 23/12/10
Z: Śląsk
Nr użytkownika: 35 069
Laptop: Dell Vostro 3500



S.M.A.R.T jest dobry dysku a co do HD Tune to test jest przekłamany jak to dysk systemowy ,
potraktuj system tym programem KLIK i powinien przyspieszyć .


--------------------
Proszę o nie spamowanie skrzynki PW zapytaniami co Kupić czy Problemami ze Sprzętem/Oprogramowaniem < od tego jest Forum .



Go to the top of the page
 
+Quote Post
ViS
dodano 13-11-2014, 20:23
Nr wypowiedzi: #17


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 79
Rejestracja: 25/08/13
Nr użytkownika: 56 779



Mógłby ktoś rzucić okiem na mój dysk.Narazie wydaje mi sie, ze pracuje normalnie, jedynie co podczas defragmentacji dało się słyszeć takie "chrupanie"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ireneusz
dodano 14-11-2014, 16:21
Nr wypowiedzi: #18


epny
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 149
Rejestracja: 23/12/10
Z: Śląsk
Nr użytkownika: 35 069
Laptop: Dell Vostro 3500



Stan dysku dobry a te odgłosy to mechanika dysku (normalny objaw),
jak chcesz ciszę to niestety dysk SSD bo HDD jak pracują to chałasują wink.gif


--------------------
Proszę o nie spamowanie skrzynki PW zapytaniami co Kupić czy Problemami ze Sprzętem/Oprogramowaniem < od tego jest Forum .



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Darkne
dodano 14-11-2014, 17:22
Nr wypowiedzi: #19


fachman
******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 429
Rejestracja: 28/02/11
Nr użytkownika: 37 215



Dysk zdrowy, bo chrupie równo smile.gif

Jakby cykał i strzelał to inna by była sprawa.


--------------------
XNOTE W110ER [CLEVO W110ER]
Intel Core i7-3632QM 2.2 - 3.2GHz Turbo, 6MB L3 Cache, HD 4000, RAM: 16 GB KINGSTON 1600 MHz DDR3, HDD 1TB HGST Travelstar 7K1000, 7200 RPM, 32MB cache, nVIDIAŸ GeForce GT 650M 2GB GDDR3 (N13P-GT) Optimus 1.2, WiFi: Dell Wireless 1550 Wireless-AC + BT Mini-Card
Go to the top of the page
 
+Quote Post
r0177
dodano 15-11-2014, 1:46
Nr wypowiedzi: #20


coś tam wiem...
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1 434
Rejestracja: 11/07/07
Nr użytkownika: 1 879
Laptop: EliteBook 8770w DC i 840 G3 QHD



Dla mnie to czarna magia ale powiedzcie który dysk jest w lepszej formie:




Przy drugim w HD Tune na żółto podświetlona jast pozycja 0A i B8 ale stan pokazuje OK?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

8 Strony: V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 21-08-2017 - 4:39