IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

8 Strony: V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
Problem z Dyskiem, wrzuć S.M.A.R.T dysku
Ireneusz
dodano 24-11-2014, 23:55
Nr wypowiedzi: #41


epny
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 149
Rejestracja: 23/12/10
Z: Śląsk
Nr użytkownika: 35 069
Laptop: Dell Vostro 3500



OCZ-VERTEX4 z problemami jest więc dla jasności daj zrzut z CrystalDisk ,
Bardzo Proszę wszystkich o nie zamieszczanie zrzutów z HD Tune bo niby to samo pokazuje ale wolę CrystalDisk rolleyes.gif


--------------------
Proszę o nie spamowanie skrzynki PW zapytaniami co Kupić czy Problemami ze Sprzętem/Oprogramowaniem < od tego jest Forum .



Go to the top of the page
 
+Quote Post
kristok
dodano 25-11-2014, 23:49
Nr wypowiedzi: #42


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 698
Rejestracja: 9/06/09
Z: Katowice|Majdan Nepryski
Nr użytkownika: 20 024
Laptop: Alienware M14 R2



Dobra, zamieszczam raz jeszcze.

Przy OCZ pozostało mu tylko 97% "życia"?smile.gif co jest..
Załączona miniaturka(i)
Załącznik (obraz)
 


--------------------
DELL D600 sold
DELL XPS M1330 T9300/8400GS/4GB/320GB/LED sold
LG P310 P8400/9600GT 512 DDR3/4GB/320GB/LED sold
DELL M2400 T9600/FX370M/4GB/250GB/LED/BACKLIGHT KEY sold
DELL Alienware m14x r2 i7-3610QM/GT 650M 2GB DDR5/16GB DDR3 1600MHz/256 GB SSD/LED 1600x900 ach:)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ireneusz
dodano 26-11-2014, 10:55
Nr wypowiedzi: #43


epny
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 149
Rejestracja: 23/12/10
Z: Śląsk
Nr użytkownika: 35 069
Laptop: Dell Vostro 3500



Dysk SSD się zurzywa poprzez zapis/odczyt ale 97% to stan dysku a nie zurzycia,
kilka lat bez problemów taki dysk pociągnie jeszcze i prędzej się go pozbędziesz niż padnie.


--------------------
Proszę o nie spamowanie skrzynki PW zapytaniami co Kupić czy Problemami ze Sprzętem/Oprogramowaniem < od tego jest Forum .



Go to the top of the page
 
+Quote Post
kristok
dodano 27-11-2014, 22:35
Nr wypowiedzi: #44


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 698
Rejestracja: 9/06/09
Z: Katowice|Majdan Nepryski
Nr użytkownika: 20 024
Laptop: Alienware M14 R2



A czy jakieś rozwiązanie proponujecie?
Styki przeczyszczone, system przeskanowany w poszukiwaniu złośliwego oprogramowania i nic.. Dalej tak samo jak było


--------------------
DELL D600 sold
DELL XPS M1330 T9300/8400GS/4GB/320GB/LED sold
LG P310 P8400/9600GT 512 DDR3/4GB/320GB/LED sold
DELL M2400 T9600/FX370M/4GB/250GB/LED/BACKLIGHT KEY sold
DELL Alienware m14x r2 i7-3610QM/GT 650M 2GB DDR5/16GB DDR3 1600MHz/256 GB SSD/LED 1600x900 ach:)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ireneusz
dodano 27-11-2014, 22:48
Nr wypowiedzi: #45


epny
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 149
Rejestracja: 23/12/10
Z: Śląsk
Nr użytkownika: 35 069
Laptop: Dell Vostro 3500



Wirtualnie nie pomogę, trzeba by diagnostykę przeprowadzić bo problem widać sprzętowy,
OCZ-VERTEX4 zanotował problemy w komunikacji a to wskazuje na płytę główną.


--------------------
Proszę o nie spamowanie skrzynki PW zapytaniami co Kupić czy Problemami ze Sprzętem/Oprogramowaniem < od tego jest Forum .



Go to the top of the page
 
+Quote Post
reklama
dodano 27-11-2014, 22:48
Nr wypowiedzi: #


.









Go to the top of the page
 
Quote Post
Andi T61
dodano 3-12-2014, 18:38
Nr wypowiedzi: #46


Pancerniak
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 684
Rejestracja: 9/09/14
Nr użytkownika: 61 891
Laptop: Lenovo T61



Witam. Znajomy prosi mnie o pomoc bo laptop wnuczka się muli. Dostarczył mi lapka, zrobiłem smarta i proszę o poradę. W hd tune są dwa czerwone kwadraciki obok siebie. Czy konieczna jest wymiana na nowy czy da się coś zrobić jednak i jeszcze pożyje trochę? Szczerze to nie zauważyłem żeby się strasznie mulił ale odinstalowałem kupę zbędnych programów, może to też miało wpływ na jego działanie.
Załączona miniaturka(i)
Załącznik (obraz)
 


--------------------
T61: Intel Core 2 Duo T7300, 2 GB ram, Mobile Intel® 965 Express Chipset Family (X3100), Hdd Hitachi 160 GB 7200 rpm, WXGA+ 1440/900
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 3-12-2014, 18:44
Nr wypowiedzi: #47


Ponboczek
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 11 658
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



przydaloby sie remapa zrobic z bootwalnego pena/plyty w mhdd (hirens boot to ma)


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andi T61
dodano 3-12-2014, 18:56
Nr wypowiedzi: #48


Pancerniak
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 684
Rejestracja: 9/09/14
Nr użytkownika: 61 891
Laptop: Lenovo T61



A prosiłbym bardziej po polsku wink.gif Co to ten remap? Dane po takim czymś zostaną utracone? Sorry, że tak pytam ale nie orientuję się zbytnio wink.gif


--------------------
T61: Intel Core 2 Duo T7300, 2 GB ram, Mobile Intel® 965 Express Chipset Family (X3100), Hdd Hitachi 160 GB 7200 rpm, WXGA+ 1440/900
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ireneusz
dodano 3-12-2014, 20:39
Nr wypowiedzi: #49


epny
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 149
Rejestracja: 23/12/10
Z: Śląsk
Nr użytkownika: 35 069
Laptop: Dell Vostro 3500



Dysk nie jest w złym stanie ale Zerowanie dysku zalecam bo są niestabilne sektory i może to skutkować utratą danych czy zwiechami Windows,
tu poradnik jak to zrobić KLIK , przed tą operacją kopia cennych danych bo wszystko zniknie !
po tej operacji Windows trzeba będzie od nowa zainstalować


--------------------
Proszę o nie spamowanie skrzynki PW zapytaniami co Kupić czy Problemami ze Sprzętem/Oprogramowaniem < od tego jest Forum .



Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 3-12-2014, 21:00
Nr wypowiedzi: #50


Ponboczek
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 11 658
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



remap nie kasuje danych bo to nie erase - on tylko usunie dane z miejsc juz i tak zwalonych


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ireneusz
dodano 3-12-2014, 21:03
Nr wypowiedzi: #51


epny
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 149
Rejestracja: 23/12/10
Z: Śląsk
Nr użytkownika: 35 069
Laptop: Dell Vostro 3500



Windows lepiej przeinstalować i jeśli jest Partycja Recovery to będzie to szybka operacja.


--------------------
Proszę o nie spamowanie skrzynki PW zapytaniami co Kupić czy Problemami ze Sprzętem/Oprogramowaniem < od tego jest Forum .



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andi T61
dodano 3-12-2014, 21:04
Nr wypowiedzi: #52


Pancerniak
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 684
Rejestracja: 9/09/14
Nr użytkownika: 61 891
Laptop: Lenovo T61



Ok, to będę musiał się zapytać znajomka czy jest gotowy na nowy system. A jeszcze zapytam o program HD Regenerator, podobno naprawia bad sektory i nie usuwa danych, słyszał ktoś o nim bądź używał?


--------------------
T61: Intel Core 2 Duo T7300, 2 GB ram, Mobile Intel® 965 Express Chipset Family (X3100), Hdd Hitachi 160 GB 7200 rpm, WXGA+ 1440/900
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ireneusz
dodano 3-12-2014, 21:11
Nr wypowiedzi: #53


epny
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 149
Rejestracja: 23/12/10
Z: Śląsk
Nr użytkownika: 35 069
Laptop: Dell Vostro 3500



HD Regenerator odpuś bo w rękach amatora więcej zaszkodzi niż naprawi,
dysk nie jest w krytycznym stanie i wystarczy kopia cennych danych co jakiś czas,
można spokojnie pracować na tym dysku jak Windows się nie wysypuje czy pliki uszkadzają i nic nie naprawiać jeśli znajomy go potrzebuje.


--------------------
Proszę o nie spamowanie skrzynki PW zapytaniami co Kupić czy Problemami ze Sprzętem/Oprogramowaniem < od tego jest Forum .



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andi T61
dodano 3-12-2014, 21:18
Nr wypowiedzi: #54


Pancerniak
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 684
Rejestracja: 9/09/14
Nr użytkownika: 61 891
Laptop: Lenovo T61



Ok, wielkie dzięki za podpowiedzi i radę smile.gif Jeśli będzie chciał to mu zrobię może to zerowanie, jeśli nie to niech korzysta dalej jeśli nie będzie przeszkadzał.


--------------------
T61: Intel Core 2 Duo T7300, 2 GB ram, Mobile Intel® 965 Express Chipset Family (X3100), Hdd Hitachi 160 GB 7200 rpm, WXGA+ 1440/900
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ermenegildo
dodano 17-12-2014, 1:19
Nr wypowiedzi: #55


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1 161
Rejestracja: 2/11/12
Z: Mazury
Nr użytkownika: 51 874
Laptop: HP EliteBook 850 G2



Zwracam się z prośbą o ocenę stanu dysku: http://tufotki.pl/v8N7Y

Z góry dzięki!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
EB4U
dodano 17-12-2014, 2:24
Nr wypowiedzi: #56


aka Pan Okoliczny
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 5 626
Rejestracja: 5/01/14
Z: UK
Nr użytkownika: 58 820
Laptop:  + HP



Co tu oceniać ? W CDI status jest jasno podany i tylko to sie liczy.

Jesli zacznie wyświetlać ci na zółto, to musisz pomysleć nad zmianą dysku, a jesli na czerwono, to może być już na to za późno i zadne interpretacje ci tu raczej nie pomogą, bo nawet jeśli dowiesz się, co dana wartość oznacza, to i tak wiele sie nie da z reguły zrobić.

Tu jest wszystko jasno i po krótce opisane:
http://crystalmark.info/software/CrystalDi...althStatus.html
Go to the top of the page
 
+Quote Post
teski87
dodano 14-02-2015, 12:43
Nr wypowiedzi: #57


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 4
Rejestracja: 25/06/12
Nr użytkownika: 49 154



Robiłem dwa testy w HD Tune. Skąd taka różnica w nich? Zwłaszcza ten pierwszy mnie zastanawia skąd takie skoki

1:

2:

3:
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilovkatie
dodano 14-02-2015, 13:53
Nr wypowiedzi: #58


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 27
Rejestracja: 23/01/15
Nr użytkownika: 63 595



Dwa zdjęcia do waszej oceny. Dysk ma tydzień. Zaczął chrupać 3 dni temu. Nie przeszkadzało by mi to ale pojawiły sie freezy w grach, 1-2s, po przeniesieniu gier na dysk SSD - freezy znikają.





Pozdrawiam, ilovkatie
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sawka23
dodano 24-02-2015, 16:55
Nr wypowiedzi: #59


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 115
Rejestracja: 1/12/14
Nr użytkownika: 62 920
Laptop: MSI GT73VR 7RE Titan



Witam,

Prosze o pomoc z dyskiem, wydaje mi sie ze mam freezy w grach takie 1 sekundowe jakby doczytywanie, chcialbym sie upewnic ze z dyskiem jest wszystko ok.
Zamieszczam screen z CrystalDisk info



Prosze o instrukcje co dalej
Go to the top of the page
 
+Quote Post
boniu
dodano 24-02-2015, 17:07
Nr wypowiedzi: #60


Alergik
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1 522
Rejestracja: 10/02/10
Z: Szczecin
Nr użytkownika: 26 113
Laptop: Clevo P751ZM



@up
Dysk sprawny tyko dość często parkuje głowicę.


--------------------
PC | i7-6700K @ 4.7GHz 1.37V | H115i ML140 PushPull | MSI Z170A M7 | 16GB 3000 CL15 | GTX1080 SeaHawk X (+150|+500) | 950 Pro 512GB + 850 Evo 1TB | RM750x | 780T | Dell U2414H | Logitech G700s | Logitech G933 | wrzesień 2016
Go to the top of the page
 
+Quote Post

8 Strony: V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 25-07-2017 - 14:40