IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
Dysk twardy 2.5 cala, Czy brak śrubek to problem?
piraraq
dodano 6-05-2015, 19:12
Nr wypowiedzi: #1





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 134
Rejestracja: 25/12/12
Z: Śląskie
Nr użytkownika: 52 979
Laptop: Acer Aspire V Nitro VN7-791G



Witam,

Kiedyś potrzebowałem kilku śrubek, które znalazłem przy płycie głównej 2,5 calowego dysku twardego.
Teraz dysk ten nie chce odpalić, tzn system go widzi ale tylko w panelu zarządzania komputerem, pisze ze jest jakiś problem
z mbr ale nie potrafi go naprawić.
Pytanie zatem brzmi, czy jest możliwe ze brakujące śrubki mogą być za to odpowiedzialne?


--------------------
Poprzednio: Alienware m17x r3, 8GB, i7 2630QM, GTX 780m
Teraz: Acer Aspire V Nitro VN7-791G, i7-4710HQ 2.5 GHz, GTX 860m, 8GB, ADATA Premier Pro SP900 M.2 256GB, WD 1 TB 5200 obr., IPS
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 6-05-2015, 20:07
Nr wypowiedzi: #2


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 7 853
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI



Srubki nie mają nic wspólnego
Napraw MBR i po sprawie Miałem ostatnio właśnie problem z mbr ale naprawiłem przy pomocy płyty instalacyjnej


--------------------
MSI GT72 S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 230W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)

Nie pomagam indywidualnie na PW Od tego jest forum
Go to the top of the page
 
+Quote Post
piraraq
dodano 6-05-2015, 20:26
Nr wypowiedzi: #3





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 134
Rejestracja: 25/12/12
Z: Śląskie
Nr użytkownika: 52 979
Laptop: Acer Aspire V Nitro VN7-791G



Włożyłem ten dysk w kieszeń ponieważ nie chciał się na nim zainstalować Windows. Jako dysk w kieszeni próbowałem go naprawić w systemie, ale system podczas próby woła że jest błąd we/wy i nic nie da rady zrobić. Dysk pochodzi z martwego laptopa, który kiedyś się po prostu nie włączył.


--------------------
Poprzednio: Alienware m17x r3, 8GB, i7 2630QM, GTX 780m
Teraz: Acer Aspire V Nitro VN7-791G, i7-4710HQ 2.5 GHz, GTX 860m, 8GB, ADATA Premier Pro SP900 M.2 256GB, WD 1 TB 5200 obr., IPS
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 6-05-2015, 20:53
Nr wypowiedzi: #4


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 7 853
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI



A możesz sprawdzić ten dysk jakimś hdtune czy czymś w tym stylu?


--------------------
MSI GT72 S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 230W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)

Nie pomagam indywidualnie na PW Od tego jest forum
Go to the top of the page
 
+Quote Post
piraraq
dodano 7-05-2015, 18:45
Nr wypowiedzi: #5





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 134
Rejestracja: 25/12/12
Z: Śląskie
Nr użytkownika: 52 979
Laptop: Acer Aspire V Nitro VN7-791G



Próbowałem, ale żaden program go nie widzi.
Próbowałem nawet z programem DMDE, ten go widzi ale nie da rady się do niego dostać.
W zarządzaniu komputerem widnieje cały czas jako nieznany i jako nie zainicjowany


--------------------
Poprzednio: Alienware m17x r3, 8GB, i7 2630QM, GTX 780m
Teraz: Acer Aspire V Nitro VN7-791G, i7-4710HQ 2.5 GHz, GTX 860m, 8GB, ADATA Premier Pro SP900 M.2 256GB, WD 1 TB 5200 obr., IPS
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 21-10-2018 - 13:08