IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
Assassin's Creed Origin na Lenovo Y700, Czy będzie dałać płynnie na wysokich?
MarcinRM
dodano 27-12-2017, 16:41
Nr wypowiedzi: #1





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 502
Rejestracja: 26/10/15
Z: Łódzkie
Nr użytkownika: 66 298
Laptop: Lenovo Y700



Cześć.
Mam wielką chęć kupić Assassin's Creed Origin, więc moje pytanie do Was jest takie: Czy będzie działać ta gra płynnie na wysokich, lub chociaż na średnich przy FullHD?
Mój laptop:
Lenovo Y700 15'
i7-6700HQ, GTX960m 4GB vRAMu, 8GB RAM, 1TB HDD, Win 8.1 PRO

Może ktoś się udzieli kto posiada grę i danego laptopa, albo kto ma podobne podzespoły w komputerze smile.gif .
Jestem fanem AC, więc jest to obowiązkowa pozycja na mojej liście, ale jeśli gra ma klatkować, bądź działać kiepsko, to sobie odpuszczę sad.gif .
Pozdrawiam smile.gif


--------------------
Mój laptop:
Lenovo Y700 15' (zakupiony w grudniu 2015r.)
i7-6700HQ, GTX960m 4GB vRAMu, 8GB RAM, 1TB HDD, Win 10 PRO


Pisz poprawnie po polsku, to nie boli!
Używaj językowych "łamańcow", takich jak: ą, ć, ę, ł, ń, ó, ś i ż.
Jest różnica, gdy robisz komuś ŁASKĘ, a LASKĘ.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
GTrelaPL
dodano 27-12-2017, 16:51
Nr wypowiedzi: #2





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 762
Rejestracja: 8/01/15
Nr użytkownika: 63 417
Laptop: ROG G551JM



Zależy czy płynnie dla Ciebie to 60 fps czy już 30 wystarczy.

Tu masz odpowiedź na Twoje pytanie - https://www.youtube.com/watch?v=HcavhFgu6vg

A ode mnie dwie propozycje ustawień dla 30 fpsów:

1. Poprzez nvidia inspector lub MSI Afterburner podkręcasz kartę +135 MHz rdzeń i +300 MHz pamięci karty graficznej i wychodzi 1080p w detalach średnie + oczywiście najwyższe tekstury i filtrowanie x16 - 4 gb ramu karty na to Ci pozwoli

2. Bez podkręcania te same detale, ale w rozdzielczości 900p ( 1600x900 ).

Pozdro wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MarcinRM
dodano 27-12-2017, 17:08
Nr wypowiedzi: #3





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 502
Rejestracja: 26/10/15
Z: Łódzkie
Nr użytkownika: 66 298
Laptop: Lenovo Y700



Dzięki GTrelaPL smile.gif
Sądzę, że stałe 30FPSów mi wystarczy smile.gif


--------------------
Mój laptop:
Lenovo Y700 15' (zakupiony w grudniu 2015r.)
i7-6700HQ, GTX960m 4GB vRAMu, 8GB RAM, 1TB HDD, Win 10 PRO


Pisz poprawnie po polsku, to nie boli!
Używaj językowych "łamańcow", takich jak: ą, ć, ę, ł, ń, ó, ś i ż.
Jest różnica, gdy robisz komuś ŁASKĘ, a LASKĘ.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
GTrelaPL
dodano 27-12-2017, 17:44
Nr wypowiedzi: #4





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 762
Rejestracja: 8/01/15
Nr użytkownika: 63 417
Laptop: ROG G551JM



To śmiało możesz kupować tym bardziej, że jesteś fanem AC smile.gif Dla poprawy humoru na nowych konsolach AC Origins też nie jest na ultra detalach, więc pograsz w niewiele gorszej jakości, a na pewno w lepszej niż na Xbox One S wink.gif

Nie pamiętam jak Twój Lenovo radzi sobie z temperaturami, ale gdybyś podkręcał kartę graficzną to na pewno temperatury CPU i GPU się zwiększą. Jeśli zacznie występować górna granica i będziesz miał obniżenie taktowania GPU to w opcjach zasilania ( zarządzanie energią procesora ) maksymalny stan procesora ustaw na 99%. Wtedy procesor będzie chodził bez trybu turbo i będą o wiele niższe temperatury przez co GPU będzie działało ciągle na maksymalnych obrotach. Brak trybu turbo w ogóle nie wpływa na ilość fpsów w grach do 30 klatek. Tylko jak będziesz grał w jakieś multi np CS GO tryb turbo CPU ma znaczenie.

Jeszcze jedna istotna rzecz. Grasz na W8.1 a ten właśnie Windows ma problemy z większością gier na laptopach z optimusem, czyli między innymi Twoim. Większość gier nie działa w trybie Full Screen, a Full Screen bez ramki przez co masz na wstępie mniej fpsów w grze. Aby to sprawdzić jak odpalisz daną grę, wciśnij klawisz fn + zwiększenie głośności ( któryś z F11/F12). Jeśli w lewym górnym rogu pojawi Ci się pasek głośności tzn, że gra nie działa w prawdziwym Full Screen, nawet jeśli w opcjach gry jest tak zapisane wink.gif

Mam nadzieje, że to Ci pomoże.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
MarcinRM
dodano 27-12-2017, 17:49
Nr wypowiedzi: #5





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 502
Rejestracja: 26/10/15
Z: Łódzkie
Nr użytkownika: 66 298
Laptop: Lenovo Y700



QUOTE(GTrelaPL @ 27-12-2017, 16:44) *
Jeszcze jedna istotna rzecz. Grasz na W8.1 a ten właśnie Windows ma problemy z większością gier na laptopach z optimusem, czyli między innymi Twoim. Większość gier nie działa w trybie Full Screen, a Full Screen bez ramki przez co masz na wstępie mniej fpsów w grze. Aby to sprawdzić jak odpalisz daną grę, wciśnij klawisz fn + zwiększenie głośności ( któryś z F11/F12). Jeśli w lewym górnym rogu pojawi Ci się pasek głośności tzn, że gra nie działa w prawdziwym Full Screen, nawet jeśli w opcjach gry jest tak zapisane wink.gif

Z tym mam kłopot już od dawna, ale zauważyłem, że tylko w FIFA 18 i COD WW2 taki problem wyskakuję, SP TFbW czy CupHead działaja na full ekranie smile.gif
Dziękuję, kupuję AC <3

Pozdrawiam serdecznie. smile.gif


--------------------
Mój laptop:
Lenovo Y700 15' (zakupiony w grudniu 2015r.)
i7-6700HQ, GTX960m 4GB vRAMu, 8GB RAM, 1TB HDD, Win 10 PRO


Pisz poprawnie po polsku, to nie boli!
Używaj językowych "łamańcow", takich jak: ą, ć, ę, ł, ń, ó, ś i ż.
Jest różnica, gdy robisz komuś ŁASKĘ, a LASKĘ.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 17-07-2019 - 12:58