Explicit Multiadapter Unlinked, Ashes Of The Singularity |
Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )
![]() ![]() |
Explicit Multiadapter Unlinked, Ashes Of The Singularity |
![]()
Nr wypowiedzi:
|
|
Grupa: Forowicz Wypowiedzi: 23 Rejestracja: 16/01/18 Z: Wetlina/Wołosate Nr użytkownika: 72 960 ![]() |
Witam, ostatnio bawię się Explicit Multiadapter Unlinked w grze Ashes Of The Singularity. Funkcja ta teoretycznie potrafi rozdzielić zadania pomiędzy wszystkie dostępne w układzie GPU. Testowałem to na konfiguracji : Nvidia Gtx 1070 Gainward 8GB +Nvidia Gtx 670 Evga 4 GB, tutaj wyniki są bardzo obiecujące a najbardziej mi się podoba że Vram kart graficznych liczy się jako 8 GB + 4 GB nie licząc że klatek jest nieco więcej. Drugi test był z udziałem Integry, Gtx 1070 + Intel HD 4600, również przyrost Klatek, Vram zsumowany, wszystko fajnie. Postanowiłem pójść o krok dalej i skorzystać z kombinacji Gtx 1070 + Gtx 670 + Integra. Na 3 różne GPU gra się nie uruchamia, Czy to dlatego że gra nie jest zoptymalizowana pod 3 GPU czy może jest to kwestia jakiegoś skonfigurowania sterowników nvidii i intela ? Próbował ktoś odpalić to na układzie kombinowanym 3 różnych jednostek graficznych ? Znalazłem gdzieś testy z użyciem 4 GPU 2x Nvidia i 2x AMD ale jednostki te pracowały w trybie SLI/Crossfire czyli tak jakby były 2 GPU.
No i czy ktoś zna może inne gry programy benchmarki wykorzystujące EMU? chciałbym się tym pobawić nie tylko na przykładzie 1 gry z wbudowanym benchmarkiem ale nie mogę nic znaleźć. Swoją drogą ma to niesamowity potencjał . |
|
|
![]()
Nr wypowiedzi:
|
|
Grupa: Forowicz Wypowiedzi: 23 Rejestracja: 16/01/18 Z: Wetlina/Wołosate Nr użytkownika: 72 960 ![]() |
@ UP
Nikt nic ? serio nie ma żadnego innego oprogramowania korzystającego z Explicit Multiadapter Unlinked ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies | Zegar wskazuje: 5-12-2019 - 23:47 |