IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

2 Strony: V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
Gdzie kupić HoMM3?
SonicQ
dodano 6-02-2018, 22:00
Nr wypowiedzi: #1





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 659
Rejestracja: 18/03/12
Z: Lublin
Nr użytkownika: 47 264



Stała się tragedia!
Moja wiekowa kopia H3 padła - płytka jest tak porysowana, że już jej nie czyta. Z chęcią nabył bym oryginał w złotej edycji.
Ktoś wie gdzie można by to nabyć?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 6-02-2018, 22:04
Nr wypowiedzi: #2





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26 301
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



https://www.gog.com/game/heroes_of_might_an...omplete_edition
Wrzuć HDmod https://sites.google.com/site/heroes3hd/eng/download i dodatek HotA https://drive.google.com/uc?export=download...3yQLjS4-wYSwqmr
Stwórz konto i możesz grać z 300-700-1000 ludzi online w zależności od pory dnia.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SonicQ
dodano 6-02-2018, 22:12
Nr wypowiedzi: #3





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 659
Rejestracja: 18/03/12
Z: Lublin
Nr użytkownika: 47 264



Podziękował wink.gif
Szukałem właśnie opinii o stronce - widzę pozytywy, więc chyba się skuszę.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ketyow
dodano 7-02-2018, 11:54
Nr wypowiedzi: #4





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 537
Rejestracja: 11/07/11
Nr użytkownika: 40 688
Laptop: MSI GT62VR, Lenovo Y580



Trzeba tylko dodać, że wersja na GOG nie zawiera raczej języka polskiego sama w sobie. Zresztą jak żadna elektroniczna.


--------------------
MSI GT62VR, i7-6700HQ, 16 GB, GTX 1060 6GB, Samsung SM961 512 GB + HGST 1 TB HDD, FHD + GSync

Lenovo Y580, I7 3610QM, 8 GB, GTX660M, Crucial M4 128 GB + Seagate 1 TB, FullHD

Amiga 1200, Apollo 040/40 Mhz, 32 MB RAM, AGA, WD Caviar 3GB, Philips CM8833-II

QUOTE
U mnie działa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 7-02-2018, 13:29
Nr wypowiedzi: #5





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26 301
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



QUOTE(ketyow @ 7-02-2018, 10:54) *
Trzeba tylko dodać, że wersja na GOG nie zawiera raczej języka polskiego sama w sobie. Zresztą jak żadna elektroniczna.

Zawiera.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ketyow
dodano 7-02-2018, 14:33
Nr wypowiedzi: #6





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 537
Rejestracja: 11/07/11
Nr użytkownika: 40 688
Laptop: MSI GT62VR, Lenovo Y580



Nie zawiera. Specjalnie ją właśnie z GOG zainstalowałem. W kliencie do wyboru angielski i francuski. Gry włączyć nie mogę... bo w ogóle nie działa.

Więcej info na temat języka tu:
http://imperium.heroes.net.pl/temat/4304/1


--------------------
MSI GT62VR, i7-6700HQ, 16 GB, GTX 1060 6GB, Samsung SM961 512 GB + HGST 1 TB HDD, FHD + GSync

Lenovo Y580, I7 3610QM, 8 GB, GTX660M, Crucial M4 128 GB + Seagate 1 TB, FullHD

Amiga 1200, Apollo 040/40 Mhz, 32 MB RAM, AGA, WD Caviar 3GB, Philips CM8833-II

QUOTE
U mnie działa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 7-02-2018, 14:47
Nr wypowiedzi: #7





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26 301
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



Ja mam po polsku.
Kupione dawno temu z goga.

Chociaż nigdy nie odpalałem czystej wersji Complete, bo na niej po prostu nie gram.
Więc możliwe, że samo Complete nie jest po polsku.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ketyow
dodano 7-02-2018, 14:49
Nr wypowiedzi: #8





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 537
Rejestracja: 11/07/11
Nr użytkownika: 40 688
Laptop: MSI GT62VR, Lenovo Y580



Obecnie na GOG można kupić wyłącznie wersję Complete. Podobnie nie można już kupić starych Falloutów ze wszystkimi extrasami (mi się jeszcze udało). Szkoda.

EDIT: HoMM 3 z GOG działa pod Win 10 po zainstalowaniu HD mod.


--------------------
MSI GT62VR, i7-6700HQ, 16 GB, GTX 1060 6GB, Samsung SM961 512 GB + HGST 1 TB HDD, FHD + GSync

Lenovo Y580, I7 3610QM, 8 GB, GTX660M, Crucial M4 128 GB + Seagate 1 TB, FullHD

Amiga 1200, Apollo 040/40 Mhz, 32 MB RAM, AGA, WD Caviar 3GB, Philips CM8833-II

QUOTE
U mnie działa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 7-02-2018, 15:09
Nr wypowiedzi: #9





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26 301
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



Faktycznie w Complete nie ma polskiego.
Nie trzeba HD Launchera aby odpalić grę na Win10.
Działa bez tego.
Chociaż jak ktoś chce grać na jakimś poziomie to bez tego ani rusz.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ketyow
dodano 7-02-2018, 15:43
Nr wypowiedzi: #10





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 537
Rejestracja: 11/07/11
Nr użytkownika: 40 688
Laptop: MSI GT62VR, Lenovo Y580



Teoretycznie nie trzeba - w praktyce znajdziesz na GOG całe mnóstwo dyskusji o HoMM 3 Complete nie działającym ani z Win 7, ani z Win 10. Z siódemką ten stary polski płytowy mi działał, wygląda na to, że GOG ma u siebie coś skopane. Ale widziałem, że z modem na HD tym ludziom zaczyna działać - i u mnie to samo.


--------------------
MSI GT62VR, i7-6700HQ, 16 GB, GTX 1060 6GB, Samsung SM961 512 GB + HGST 1 TB HDD, FHD + GSync

Lenovo Y580, I7 3610QM, 8 GB, GTX660M, Crucial M4 128 GB + Seagate 1 TB, FullHD

Amiga 1200, Apollo 040/40 Mhz, 32 MB RAM, AGA, WD Caviar 3GB, Philips CM8833-II

QUOTE
U mnie działa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rector Orbis
dodano 8-02-2018, 3:02
Nr wypowiedzi: #11





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 681
Rejestracja: 6/08/15
Z: Gdańsk
Nr użytkownika: 65 474
Laptop: MSI GT60



Polski jest w złotej edycji, kiedyś kupowałem w ekstra klasyce, faktem jest że ciężko dostać, ale najłatwiej jak zawsze, na allegro. Chociaż widzę że gra się wciąż ceni.
HD mod działa w zasadzie z każdą wersją trójki na windows 10, przynajmniej u mnie tak było, także z dodatkiem hota.
Zresztą nawet nie wyobrażam sobie grać bez hd moda, dodaje mnóstwo przydatnych rzeczy oszczędzając czas smile.gif


--------------------
Laptop MSI GT60 - CPU: i7 3720qm, GPU: GTX880M 8GB, RAM: 12GB, SSD Samsung 850 PRO: 250GB, HDD 1TB, WLAN: Intel 7260AC Dual Band
Smartfon Samsung Galaxy Note 8 64GB | iPhone 7 Plus 32GB Matte Black
-------------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SonicQ
dodano 8-02-2018, 9:32
Nr wypowiedzi: #12





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 659
Rejestracja: 18/03/12
Z: Lublin
Nr użytkownika: 47 264



Kurka, bez PL to kiepsko - miałem grać z młodszą siostrą siostrzenicą ;/
Będę polowa na Złotą Edycję - a jak nie to poszukam po prostu kopi H3 zwykłej, takiej jak miałem.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
arekcc7
dodano 8-02-2018, 10:19
Nr wypowiedzi: #13





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 211
Rejestracja: 25/12/14
Nr użytkownika: 63 238



QUOTE(Rector Orbis @ 8-02-2018, 2:02) *
Zresztą nawet nie wyobrażam sobie grać bez hd moda, dodaje mnóstwo przydatnych rzeczy oszczędzając czas smile.gif

Zgadzam się, te tury jednoczesne na multi to coś pięknego wink.gif


--------------------
Lenovo T430 - Intel Core i3-3120M - Intel HD 4000 - 12GB RAM - Crucial MX200 250GB - 14.1 HD+
Intel Core i5-760 4.0 GHz - Raijintek Tisis - Gigabyte GA-H55M-UD2H - MSI GeForce GTX960 2GB Armor 2X OC - 6GB RAM - KingDian s180 60GB - SilentiumPC Supremo M2 Gold 550W

Peryferia:
BenQ EW2775ZH - Asus VW223 - ISK HD9999 - DragonFly Black - Roccat Kone Pure Black Edition - Motospeed CK104

Pod opieką:
Lenovo Y50 - Intel Core i7-4720HQ 3.6 GHz OC - Nvidia GTX 960M - 8GB RAM - Samsung PM841 128GB - Samsung Display LTN156HL07401 - Intel Dual Band Wireless AC 7260
Asus G751JY - Intel Core i7-4860HQ - Nvidia GTX 980M - 16GB RAM - Crucial MX300 275GB
MacBook Pro Retina 15 (Mid 2015)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ketyow
dodano 8-02-2018, 10:58
Nr wypowiedzi: #14





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 537
Rejestracja: 11/07/11
Nr użytkownika: 40 688
Laptop: MSI GT62VR, Lenovo Y580



Jednoczesne tury? Wow, to było co naprawdę polubiłem w Age of Wonders 3. Przydałoby się w piątce, bo tam komputer potrafi się zamyślić.

A ktoś wie jak z działaniem WoG na Win 10? Będzie się gryzł z HotA?


--------------------
MSI GT62VR, i7-6700HQ, 16 GB, GTX 1060 6GB, Samsung SM961 512 GB + HGST 1 TB HDD, FHD + GSync

Lenovo Y580, I7 3610QM, 8 GB, GTX660M, Crucial M4 128 GB + Seagate 1 TB, FullHD

Amiga 1200, Apollo 040/40 Mhz, 32 MB RAM, AGA, WD Caviar 3GB, Philips CM8833-II

QUOTE
U mnie działa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 8-02-2018, 11:53
Nr wypowiedzi: #15





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26 301
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



QUOTE(ketyow @ 8-02-2018, 9:58) *
Jednoczesne tury? Wow, to było co naprawdę polubiłem w Age of Wonders 3. Przydałoby się w piątce, bo tam komputer potrafi się zamyślić.

Dlatego bez HD Launchera ta gra nabiera nowego sensu. Jednoczesne tury skracają grę i to znacznie.
QUOTE
A ktoś wie jak z działaniem WoG na Win 10? Będzie się gryzł z HotA?

W WOGa nikt nie gra na sieci, bo jest zbugowany.
Nie działa.
WOGa tworzyli fani.
HOTę tworzą programiści którzy pracowali nad Heroes 3.
Więc kompatybilność WOGa jest słaba.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rector Orbis
dodano 8-02-2018, 12:14
Nr wypowiedzi: #16





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 681
Rejestracja: 6/08/15
Z: Gdańsk
Nr użytkownika: 65 474
Laptop: MSI GT60



WOG to juz w zasadzie zapomniany dodatek, jest bardzo niezbalansowany i przesadzony, jak to bywa z fanowskimi produkcjami.
HOTA jako jedyny dodatek dodala nowy zamek do silnika gry, przez co nie trzeba bylo usuwac innego, i tak jak kolega wspomnial, tworzyli ją programiści z 3DO którzy współtworzyli podstawkę.

HOTA + HD mod to nowe oblicze homma 3 i spędziłem już dziesiątki godzin ze znajomymi w multi, piękna sprawa smile.gif


--------------------
Laptop MSI GT60 - CPU: i7 3720qm, GPU: GTX880M 8GB, RAM: 12GB, SSD Samsung 850 PRO: 250GB, HDD 1TB, WLAN: Intel 7260AC Dual Band
Smartfon Samsung Galaxy Note 8 64GB | iPhone 7 Plus 32GB Matte Black
-------------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ketyow
dodano 8-02-2018, 12:38
Nr wypowiedzi: #17





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 537
Rejestracja: 11/07/11
Nr użytkownika: 40 688
Laptop: MSI GT62VR, Lenovo Y580



Do gry po sieci może WoG się nie nadawał, ale grałem w niego całe lata i było ok. To jak się balansował zależało bardzo mocno od tego czego chcieliśmy - opcji konfiguracyjnych było przecież mnóstwo. Wystarczyło zmienić kilka i otrzymywaliśmy nową grę, w której potrzeba było całkiem nowej techniki gry, bo mechanika mocno się zmieniała. Dla mnie to był wielki plus.


--------------------
MSI GT62VR, i7-6700HQ, 16 GB, GTX 1060 6GB, Samsung SM961 512 GB + HGST 1 TB HDD, FHD + GSync

Lenovo Y580, I7 3610QM, 8 GB, GTX660M, Crucial M4 128 GB + Seagate 1 TB, FullHD

Amiga 1200, Apollo 040/40 Mhz, 32 MB RAM, AGA, WD Caviar 3GB, Philips CM8833-II

QUOTE
U mnie działa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 8-02-2018, 12:59
Nr wypowiedzi: #18





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26 301
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



QUOTE(ketyow @ 8-02-2018, 11:38) *
Do gry po sieci może WoG się nie nadawał, ale grałem w niego całe lata i było ok. To jak się balansował zależało bardzo mocno od tego czego chcieliśmy - opcji konfiguracyjnych było przecież mnóstwo. Wystarczyło zmienić kilka i otrzymywaliśmy nową grę, w której potrzeba było całkiem nowej techniki gry, bo mechanika mocno się zmieniała. Dla mnie to był wielki plus.

Właśnie to przekreśliło ten dodatek do multi.

Co do Age of Wonders. Zdecydowanie wolę dwójkę.

Ostatnio kupiłem za grosze Endless Legend.
Bardzo przyjemna turówka w świecie 4x
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nowiutki
dodano 8-02-2018, 13:16
Nr wypowiedzi: #19





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 8 999
Rejestracja: 9/03/11
Nr użytkownika: 37 490



Naprawili w rankingach już to, że jak przeciwnik po chamsku wychodził to nie dawało punktów za wina?


--------------------
eGPU.pl - mój blog o tematyce zewnętrznych kart graficznych do laptopów
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 8-02-2018, 13:21
Nr wypowiedzi: #20





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26 301
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



QUOTE(nowiutki @ 8-02-2018, 12:16) *
Naprawili w rankingach już to, że jak przeciwnik po chamsku wychodził to nie dawało punktów za wina?

Nie.
Dalej trzeba bawić się w komendy.

Ale to poprawią wink.gif Teraz Heroes 3 zdobył taką popularność, że powinno im zależeć na załataniu takich rzeczy.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Strony: V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 17-10-2019 - 13:07