IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
Starsze gry a WIN10, Steam
reven1010
dodano 8-04-2018, 17:18
Nr wypowiedzi: #1


Głupota powinna boleć.


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 4 245
Rejestracja: 12/06/11
Nr użytkownika: 39 959
Laptop: Dell G5



Cześć,
Czy Win10 zepsuł wam gierki ze STEAMa? Chodzi mi o te starsze. Chciałem sobie popykać w Crusader Kings 2 a tu kiszka bo się nie uruchamia. To samo z Legend of Grimrock 2. Gry się po prostu przestały uruchamiać. Przeinstalowałem vcredist (x64 i x86), sprawdziłem spójność plików gry, przeinstalowałem DirectXa, bawiłem się uruchamianiem w trybie zgodności i.. skończyły mi się pomysły.

Chyba zainstaluję sobie Win7...


--------------------
SPRZEDAM CHEMIĘ BUDOWLANĄ SILPAC HURT PW PRODUCENT
Laptop: Dell G5 5587 i5-8300H UC 3,7GHz UV -0,400V | FHD 120Hz | 16GB DDR4 2666MHz HyperX Impact | GTX 1060 6GB 0,880V 1800Mhz | Samsung 970 Evo 250GB NVME + 750GB Crucial MX300 | Win 10 Home
---
Star 486-n (wciąż działa) ->Acer 3002lm -> Acer Aspire 5100 -> Asus K50AB -> Asus K53SV -> Clevo P150HM -> Thinkpad Edge E430 -> Elitebook 8460p -> HP 6730S -> Dell G5
Go to the top of the page
 
+Quote Post
arekcc7
dodano 8-04-2018, 18:00
Nr wypowiedzi: #2





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 211
Rejestracja: 25/12/14
Nr użytkownika: 63 238



Albo starszą kompilację win 10 z przed roku powiedzmy, nie pamiętam która dokładnie to była. Miałem problem z nier automatą nie dało rady jej uruchomić na czystym najnowszym win 10, sterowniki wszystko było, instalnąłem starszą kompilację i od strzała ruszyła.

Ogólnie mordowałem się z samoczynnymi aktualizacjami win 10 ostatnio i udało mi się wreszcie wszystko poustawiać gpeditem, wysyłanie danych, zrytego defendera który w tle cuda nie widy robił i te chore win update, wszystko na kompilacji z lutego zeszłego roku, gra i buczy jak na razie.


--------------------
Lenovo T430 - Intel Core i3-3120M - Intel HD 4000 - 12GB RAM - Crucial MX200 250GB - 14.1 HD+
Intel Core i5-760 4.0 GHz - Raijintek Tisis - Gigabyte GA-H55M-UD2H - MSI GeForce GTX960 2GB Armor 2X OC - 6GB RAM - KingDian s180 60GB - SilentiumPC Supremo M2 Gold 550W

Peryferia:
BenQ EW2775ZH - Asus VW223 - ISK HD9999 - DragonFly Black - Roccat Kone Pure Black Edition - Motospeed CK104

Pod opieką:
Lenovo Y50 - Intel Core i7-4720HQ 3.6 GHz OC - Nvidia GTX 960M - 8GB RAM - Samsung PM841 128GB - Samsung Display LTN156HL07401 - Intel Dual Band Wireless AC 7260
Asus G751JY - Intel Core i7-4860HQ - Nvidia GTX 980M - 16GB RAM - Crucial MX300 275GB
MacBook Pro Retina 15 (Mid 2015)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reven1010
dodano 8-04-2018, 18:25
Nr wypowiedzi: #3


Głupota powinna boleć.


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 4 245
Rejestracja: 12/06/11
Nr użytkownika: 39 959
Laptop: Dell G5



Mi się chyba nie chce bawić. I tak miałem format robić więc pacnę czystego Win 7 i tak mam dalej starego 5775C więc 10tki nie muszę mieć. A w nowe gierki póki co nei gram więc DX12 mnie nie interesuje. Lub po prostu złożę jeszcze jednego kompa specjalnie pod Win7 - znaczy kupię jakiegoś Optiplexa SFF i wpakuję tam 1030/1050tkę i będzie hulało aż miło


--------------------
SPRZEDAM CHEMIĘ BUDOWLANĄ SILPAC HURT PW PRODUCENT
Laptop: Dell G5 5587 i5-8300H UC 3,7GHz UV -0,400V | FHD 120Hz | 16GB DDR4 2666MHz HyperX Impact | GTX 1060 6GB 0,880V 1800Mhz | Samsung 970 Evo 250GB NVME + 750GB Crucial MX300 | Win 10 Home
---
Star 486-n (wciąż działa) ->Acer 3002lm -> Acer Aspire 5100 -> Asus K50AB -> Asus K53SV -> Clevo P150HM -> Thinkpad Edge E430 -> Elitebook 8460p -> HP 6730S -> Dell G5
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 8-04-2018, 18:40
Nr wypowiedzi: #4


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 8 584
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI GT72S



QUOTE(reven1010 @ 8-04-2018, 19:25) *
I tak miałem format robić więc pacnę czystego Win 7

To tak jak ja Wrzuciłem modowanego win7 i pocinam teraz w Ghotic2 NK że hej smile.gif


--------------------
MSI GT72S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 330W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)

Nie pomagam indywidualnie na PW Od tego jest forum
Go to the top of the page
 
+Quote Post
derag0n
dodano 8-04-2018, 19:42
Nr wypowiedzi: #5





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 161
Rejestracja: 13/01/17
Nr użytkownika: 69 872
Laptop: MBP 13 2015 / MSI GS43VR 6RE



Modowanego? Możesz rozwinąć temat?


--------------------

MacBook Pro 13 Early 2015 i5/8GB/256GB + (Nifty + Samsung Evo Plus 256GB)
Było: Toshiba L40-17U, HP EliteBook Folio 9480m, MSI GS43VR 6RE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shly
dodano 8-04-2018, 22:51
Nr wypowiedzi: #6





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 2 670
Rejestracja: 28/05/13
Nr użytkownika: 55 643
Laptop: różnie



QUOTE(derag0n @ 8-04-2018, 20:42) *
Modowanego? Możesz rozwinąć temat?

wpisz winclub lub teamos w google
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reven1010
dodano 10-04-2018, 10:50
Nr wypowiedzi: #7


Głupota powinna boleć.


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 4 245
Rejestracja: 12/06/11
Nr użytkownika: 39 959
Laptop: Dell G5



No własnie postanowiłem, ze dziś się wezmę za reinstalację systemu. I wrzucę sobie Win7, tylko nie wiem czy po aktualce do 10tki mi przyjmie klucz... no ale się okaże. Zastanawia mnie DX12. Win7 go nie wspiera prawda? Czy on ma coś czego brak mnie zaboli?


--------------------
SPRZEDAM CHEMIĘ BUDOWLANĄ SILPAC HURT PW PRODUCENT
Laptop: Dell G5 5587 i5-8300H UC 3,7GHz UV -0,400V | FHD 120Hz | 16GB DDR4 2666MHz HyperX Impact | GTX 1060 6GB 0,880V 1800Mhz | Samsung 970 Evo 250GB NVME + 750GB Crucial MX300 | Win 10 Home
---
Star 486-n (wciąż działa) ->Acer 3002lm -> Acer Aspire 5100 -> Asus K50AB -> Asus K53SV -> Clevo P150HM -> Thinkpad Edge E430 -> Elitebook 8460p -> HP 6730S -> Dell G5
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nowiutki
dodano 10-04-2018, 11:57
Nr wypowiedzi: #8





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 9 005
Rejestracja: 9/03/11
Nr użytkownika: 37 490



QUOTE(reven1010 @ 8-04-2018, 19:18) *
Chciałem sobie popykać w Crusader Kings 2 a tu kiszka bo się nie uruchamia.


Hmmm u mnie Crusader Kings 2 bezproblemowo działa na Win10 zarówno na iGPU jak i eGPU, więc to raczej nie wina systemu...


--------------------
eGPU.pl - mój blog o tematyce zewnętrznych kart graficznych do laptopów
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reven1010
dodano 10-04-2018, 12:23
Nr wypowiedzi: #9


Głupota powinna boleć.


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 4 245
Rejestracja: 12/06/11
Nr użytkownika: 39 959
Laptop: Dell G5



Wina wina, ale nie wszystkich to spotkało. Nie wiem na jakiej zasadzie "wygrałem" tą loterię. W internecie jest mnóstwo informacji o jakiejś aktualizacji WIN10 która psuje STEAMA


--------------------
SPRZEDAM CHEMIĘ BUDOWLANĄ SILPAC HURT PW PRODUCENT
Laptop: Dell G5 5587 i5-8300H UC 3,7GHz UV -0,400V | FHD 120Hz | 16GB DDR4 2666MHz HyperX Impact | GTX 1060 6GB 0,880V 1800Mhz | Samsung 970 Evo 250GB NVME + 750GB Crucial MX300 | Win 10 Home
---
Star 486-n (wciąż działa) ->Acer 3002lm -> Acer Aspire 5100 -> Asus K50AB -> Asus K53SV -> Clevo P150HM -> Thinkpad Edge E430 -> Elitebook 8460p -> HP 6730S -> Dell G5
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 11-04-2018, 21:59
Nr wypowiedzi: #10


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 8 584
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI GT72S



QUOTE(derag0n @ 8-04-2018, 20:42) *
Modowanego? Możesz rozwinąć temat?

Winclub

Rewelacyjna sprawa Zoptymalizowany już w instalce Wycięte wszystko co i tak byś sam to musiał zrobić, dodane kilka fajnych rzeczy no i najważniejsze stabilny system że aż chce się na nim pracować Win10 to przedszkole przy nim
A najlepsze to że updatu w nim nie zobaczysz

Jest jeszcze fajna wersja gejmingowa win7 ze zmienionym interfejsem ale kurde jest ukryta a klony są niebezpieczne (z tego co wyczytałem )


--------------------
MSI GT72S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 330W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)

Nie pomagam indywidualnie na PW Od tego jest forum
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reven1010
dodano 12-04-2018, 6:59
Nr wypowiedzi: #11


Głupota powinna boleć.


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 4 245
Rejestracja: 12/06/11
Nr użytkownika: 39 959
Laptop: Dell G5



Też korzystam z WinClub'u ('a.. ?) Często, gęsto to było wybawienie. Zwłaszcza, jak ktoś przynosił kompa z Vistą i swego czasu nigdzie nie można było pobrać normalnego obrazu PL. WinClub to the rescue! Ja to teraz mam dylemat taki:
Zapomniałem, że ja robiłem aktualkę z Win8 do Win10 a nie z Win7. No i teraz nie mam klucza Win 7 więc muszę kupić tylko, że on kosztuje 500zł a to trochę ból. Klucza win10 raczej nie można wykorzystać do instalacji Win 7 prawda...?


--------------------
SPRZEDAM CHEMIĘ BUDOWLANĄ SILPAC HURT PW PRODUCENT
Laptop: Dell G5 5587 i5-8300H UC 3,7GHz UV -0,400V | FHD 120Hz | 16GB DDR4 2666MHz HyperX Impact | GTX 1060 6GB 0,880V 1800Mhz | Samsung 970 Evo 250GB NVME + 750GB Crucial MX300 | Win 10 Home
---
Star 486-n (wciąż działa) ->Acer 3002lm -> Acer Aspire 5100 -> Asus K50AB -> Asus K53SV -> Clevo P150HM -> Thinkpad Edge E430 -> Elitebook 8460p -> HP 6730S -> Dell G5
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 8-12-2019 - 5:50