IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

3 Strony: V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
Laptop nie wykrywa karty sieciowej
wiola233
dodano 24-05-2008, 8:42
Nr wypowiedzi: #1


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 19
Rejestracja: 24/05/08
Z: UK
Nr użytkownika: 10 372
Laptop: Acer Aspire 1690



Witam. Mam taki problem. Kilka dni temu przyslano mi laptopa z Polski. W Polsce normalnie internet dzialal, nie bylo problemu. Kiedy trafil do mnie i probowalam podlaczyc intenet przez kabel nic z tego. Laptop nie wykrywa karty sieciowej.W Biosie jej nie ma.Sterowniki zainstalowalam.A w moich miejscach sieciowych gdzie jest LAN na tej ikonce jest klodka...Nie wiem czy ktos moze mi jakos pomoc czy moze karta jest uszkodzona??Probowalam wczoraj sprawdzac i robic przy pomocy kolegi, ale nic ;(
Załączona miniaturka(i)
Załącznik (obraz)
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sat3llite
dodano 24-05-2008, 10:02
Nr wypowiedzi: #2


hanys
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 761
Rejestracja: 2/12/06
Z: Białystok
Nr użytkownika: 282
Laptop: Toshiba P105-s9722



Sprawdź w menadżerze urządzeń - prawym my computer - właściwości - sprzęt - karty sieciowe .. Czy nie ma żadnych konfilktów , wykrzykników, czy sama karta nie jest wyłączona ..

Możesz również podać model karty sieciowej korzystając z programu Everest UE .. Na zaporze sieciowej wszystko okej ?

Jeżeli chodzi o te połączenie z kłódką , to służy do połączenia wifi poprzez kartę bezprzewodową ..


--------------------
Toshiba P-105 s9722: C2D T7200 | 2GB DDR II 667MHz | HDD 200GB(4200rpm) | GF 7900GS | pendrive Toshiba U3 ;-)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wiola233
dodano 24-05-2008, 14:56
Nr wypowiedzi: #3


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 19
Rejestracja: 24/05/08
Z: UK
Nr użytkownika: 10 372
Laptop: Acer Aspire 1690



QUOTE(Sat3llite @ 24-05-2008, 10:55) *
Sprawdź w menadżerze urządzeń - prawym my computer - właściwości - sprzęt - karty sieciowe .. Czy nie ma żadnych konfilktów , wykrzykników, czy sama karta nie jest wyłączona ..

Możesz również podać model karty sieciowej korzystając z programu Everest UE .. Na zaporze sieciowej wszystko okej ?

Jeżeli chodzi o te połączenie z kłódką , to służy do połączenia wifi poprzez kartę bezprzewodową ..


W menadzerze urzadzen nie ma zadnych konfliktow, wszystko jest ok, jak sie dowiedzialam dzisiaj, karta jest wykryta :/ tylko niekoniecznie musi byc z Biosie. Na zaporze sieciowej wszystko jest ok. I tym bardziej nie wiemy co jest i jak podlaczyc ten net... model karty: 1394 Net Adapter Realtek
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Arcean
dodano 24-05-2008, 15:22
Nr wypowiedzi: #4


miglanc
*****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 242
Rejestracja: 14/08/07
Nr użytkownika: 2 442
Laptop: Toshiba Qosmio



1394 Net Adapter Realtek to nie jest karta sieciowa tylko złącze Firewire. Poznasz je po tym, że jest dwa razy mniejsze od USB.
Napisz nazwy układów sieciowych widocznych w Evereście pod zakładką Sieć->Sieć PCI/PnP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wiola233
dodano 24-05-2008, 17:01
Nr wypowiedzi: #5


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 19
Rejestracja: 24/05/08
Z: UK
Nr użytkownika: 10 372
Laptop: Acer Aspire 1690



QUOTE(Arcean @ 24-05-2008, 16:15) *
1394 Net Adapter Realtek to nie jest karta sieciowa tylko złącze Firewire. Poznasz je po tym, że jest dwa razy mniejsze od USB.
Napisz nazwy układów sieciowych widocznych w Evereście pod zakładką Sieć->Sieć PCI/PnP


Wiec jak wchodze w everescie to mam tylko: Intel PRO/Wireless 2200BG 3B Network Connection...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reklama
dodano 24-05-2008, 17:01
Nr wypowiedzi: #


.









Go to the top of the page
 
Quote Post
Sat3llite
dodano 25-05-2008, 8:14
Nr wypowiedzi: #6


hanys
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 761
Rejestracja: 2/12/06
Z: Białystok
Nr użytkownika: 282
Laptop: Toshiba P105-s9722



Wrzuć raport z Everesta UE ..


--------------------
Toshiba P-105 s9722: C2D T7200 | 2GB DDR II 667MHz | HDD 200GB(4200rpm) | GF 7900GS | pendrive Toshiba U3 ;-)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wiola233
dodano 26-05-2008, 16:31
Nr wypowiedzi: #7


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 19
Rejestracja: 24/05/08
Z: UK
Nr użytkownika: 10 372
Laptop: Acer Aspire 1690



QUOTE(Sat3llite @ 25-05-2008, 9:07) *
Wrzuć raport z Everesta UE ..


Witam. Oto raport...

Załączony plik(i)
Załącznik (plik)  Report.htm ( 287.23k ) Liczba ściągnięć: 859
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Needlehole
dodano 26-05-2008, 16:50
Nr wypowiedzi: #8


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 95
Rejestracja: 19/07/07
Z: Kołobrzeg
Nr użytkownika: 2 002
Laptop: Toshiba A210-12U



Sprobuj zainstalowac nowsze sterowniki.

Jesli masz mozliwosc, to sprobuj polaczyc sie do Internetu bezprzewodowo.


--------------------







Laptop: Toshiba A210-12U - TL-52; 2GB RAM; X1200; 120GB + 80GB + 120GB; DVD-RW ; & vista home premium & ubuntu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MantisGhost
dodano 26-05-2008, 20:54
Nr wypowiedzi: #9


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 81
Rejestracja: 15/04/08
Nr użytkownika: 9 334



najpierw pobrac nowe sterowniki

sprobowac bez syfu intela (czyli odinstalowac pro wireless i obadac czy pojdzie)

jaki system operacyjny ?


P.S. needlehole troche skromnosci bo cie okradna tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
el_kojote
dodano 26-05-2008, 21:14
Nr wypowiedzi: #10


epny
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 2 443
Rejestracja: 16/01/07
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 506
Laptop: MacBook Pro 15



kurcze.... zdawało mi sie ze dodawałem tutaj posta.... no coz...

tak czy inaczej - albo nie masz zainstalowanych sterowników od chipsetu - tzn np mogl je szlag trafic - albo karta lanowa poszła w rozsypke.

na poczatek sprawdz czy nie masz wirusów; potem przeinstaluj sofcik od chipsetu płyty głownej - na poczatku załaduj ustawienia domyślne w biosie..

jezeli dalej nic - odpal jakiego linuksa z live cd i bedziesz wiedziała co działa i czy działa.

ewentualnie uruchamiasz czystego DOSa - i robisz IPCONFIG.... jezeli wyrzuci Ci karte to wina windowsa - i jezeli nie mozesz sie uporac reinstalacja systemu. jezeli w zaden wymieniony sposob nie zobaczysz karty sieciowej to serwis - ale lepiej opłaca kupic siecówke pod USB lub PCMCIA - naprawa jest kosztowna.

@needhole - jeszcze Ci brakuje "toilet paper user"....


--------------------
Aktualnie.... i na długo zostanie:
MacBook Pro 15 - CPU i7; 16GB RAM; 250 GB SSD + 500 GB w talerzach
DELL XPS 13 - CPU i7; 8GB RAM; 250 GB SSD win 8.1
Dell Latitude E6500 - P8700; 4GB RAM; NVidia Quadro NVS 160; 250GB HDD ; DVD-RW ; WiFI a/g/n, Bluetooth; 15,4"WUXGA+ (1920x1200) + Windows 7 Enterprise x64 + podświetlana klawiatura + modem HSDPA
Dell Latitude D830 - T7200; 2GB RAM; 120GB HDD; DVD-RW; WIFI a/b/g; BT; 15,4''(1680x1050) + Vista Business ; Logitech RX-1000 oddany - bardzo dobry sprzęt.
Toshiba X200-253 - T8300; 3GB RAM; Geforce M8700GT; 400GB HDD (2x200GB); DVD-RW; WIFI a/g/n; BT; 17,1''(WSXGA 1680x1050) + Vista Home Premium; X-750BF (do BF`a 2:) ) do użytku domowego.
Philips X54 - T2300; 2GB RAM; Geforce 7400Go; 100GB HDD ; DVD-RW ; WiFI a/b/g, Bluetooth; 15,4"(1280x800) + Vista Bussines
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wiola233
dodano 28-05-2008, 21:23
Nr wypowiedzi: #11


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 19
Rejestracja: 24/05/08
Z: UK
Nr użytkownika: 10 372
Laptop: Acer Aspire 1690



Dzieki bardzo za pomoc i bede probowac tak jak mi radzicie. Mam nadzieje ze cos pomoze. Na szczescie zalapalam teraz net bezprzewodowo wiec good smile.gif a o co chodzi z ta skromnosciA bo mnie okradna?? sorry ale nie zrozumialam... smile.gif kazaliscie wrzucic raport to wrzucilam, cos nie tak? smile.gif pozrawiam smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sat3llite
dodano 29-05-2008, 15:49
Nr wypowiedzi: #12


hanys
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 761
Rejestracja: 2/12/06
Z: Białystok
Nr użytkownika: 282
Laptop: Toshiba P105-s9722



Chodziło o nadmierną ilość banerków Needlehole ^^

Wiola z twojej strony wszystko okej wink.gif


--------------------
Toshiba P-105 s9722: C2D T7200 | 2GB DDR II 667MHz | HDD 200GB(4200rpm) | GF 7900GS | pendrive Toshiba U3 ;-)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wiola233
dodano 29-05-2008, 20:10
Nr wypowiedzi: #13


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 19
Rejestracja: 24/05/08
Z: UK
Nr użytkownika: 10 372
Laptop: Acer Aspire 1690



aha smile.gif no to swietnie smile.gif pozdrawiam wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wlodko
dodano 22-06-2008, 12:54
Nr wypowiedzi: #14


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 22/06/08
Nr użytkownika: 11 079
Laptop: tl90 compal



Witam szanowne grono specjalistów.
Mam do Was prośbę o pomoc.
Od kilku dni mam nowego lapka TL90 Compal.Usiłuje go podłączyć do neta za pomocą kabla sieci osiedlowej.
Na PC śmiga,że hej.Niestety na lapku nie znajduje połączenia.Wyświetla się komunikat,że powinienem skontaktować się z administratorem sieci.
W czym rzecz?? Dlaczego nie mogę uzyskać połączenia do neta??
Proszę o wyjaśnienie mi tego problemu.Przecież jeśli łącze jest to co za różnica co jest podłączone na końcu??
Compal jest nowiutki więc o uszkodzeniu sprzętu nie ma mowy.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Morthal
dodano 22-06-2008, 13:21
Nr wypowiedzi: #15


hanys
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 257
Rejestracja: 10/05/07
Z: Wrocław
Nr użytkownika: 1 258
Laptop: Compal FL90



Zapewne sieć ma włączone filtrowanie adresów MAC kart sieciowych. Więc albo musisz ich poprosić o dodanie MACa lapka do bazy, albo w menedżerze urządzeń we właściwościach karty sieciowej nadać jej taki sam adres MAC jak ma karta w PCcie.


--------------------
Compal FL90

> Intel Core 2 Duo T7300 2x2GHz
> nVidia GeForce 8600M GT 256MB GDDR2
> Kingston 2x1024 MB 667MHz
> Seagate Momentus 120 GB 7200rpm

Ostatnia recenzja: Acer Aspire 6935G

Najpierw czytaj, potem pytaj!

W drodze dwa maluchy: MSI Wind U210, HP Mini 5101.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
el_kojote
dodano 22-06-2008, 13:37
Nr wypowiedzi: #16


epny
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 2 443
Rejestracja: 16/01/07
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 506
Laptop: MacBook Pro 15



i przy okazji zerknij jakie sa stawienia sieci - DHCP znaczy:)


--------------------
Aktualnie.... i na długo zostanie:
MacBook Pro 15 - CPU i7; 16GB RAM; 250 GB SSD + 500 GB w talerzach
DELL XPS 13 - CPU i7; 8GB RAM; 250 GB SSD win 8.1
Dell Latitude E6500 - P8700; 4GB RAM; NVidia Quadro NVS 160; 250GB HDD ; DVD-RW ; WiFI a/g/n, Bluetooth; 15,4"WUXGA+ (1920x1200) + Windows 7 Enterprise x64 + podświetlana klawiatura + modem HSDPA
Dell Latitude D830 - T7200; 2GB RAM; 120GB HDD; DVD-RW; WIFI a/b/g; BT; 15,4''(1680x1050) + Vista Business ; Logitech RX-1000 oddany - bardzo dobry sprzęt.
Toshiba X200-253 - T8300; 3GB RAM; Geforce M8700GT; 400GB HDD (2x200GB); DVD-RW; WIFI a/g/n; BT; 17,1''(WSXGA 1680x1050) + Vista Home Premium; X-750BF (do BF`a 2:) ) do użytku domowego.
Philips X54 - T2300; 2GB RAM; Geforce 7400Go; 100GB HDD ; DVD-RW ; WiFI a/b/g, Bluetooth; 15,4"(1280x800) + Vista Bussines
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wiola233
dodano 18-08-2008, 17:39
Nr wypowiedzi: #17


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 19
Rejestracja: 24/05/08
Z: UK
Nr użytkownika: 10 372
Laptop: Acer Aspire 1690



Witam. To znow ja smile.gif no i niestety chyba poszla ta karta sieciowa sad.gif niestety nadal nie mam internetu przez kabel, zrobilam format c, zainstalowalam wszystkie sterowniki i nic sad.gifw dosie nie pokazuje mi jej wiec cos jest nie tak sad.gif a dziwne bo przed przyjazdem do mnie wszystko dzialalo sad.gif pozdrawiam.

QUOTE(wiola233 @ 24-05-2008, 9:35) *
Witam. Mam taki problem. Kilka dni temu przyslano mi laptopa z Polski. W Polsce normalnie internet dzialal, nie bylo problemu. Kiedy trafil do mnie i probowalam podlaczyc intenet przez kabel nic z tego. Laptop nie wykrywa karty sieciowej.W Biosie jej nie ma.Sterowniki zainstalowalam.A w moich miejscach sieciowych gdzie jest LAN na tej ikonce jest klodka...Nie wiem czy ktos moze mi jakos pomoc czy moze karta jest uszkodzona??Probowalam wczoraj sprawdzac i robic przy pomocy kolegi, ale nic ;(


pisalam w maju wiec troche od tego czasu minelo wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
el_kojote
dodano 18-08-2008, 18:01
Nr wypowiedzi: #18


epny
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 2 443
Rejestracja: 16/01/07
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 506
Laptop: MacBook Pro 15



glupie pytanie - a nie masz czasem w BIOSie karty wyłączonej?
mimo tego ze napisałas ze nie masz jej w BIOSie. sprawdz jeszcze raz. a moze fotki z ekranów w BIOSie.

moze jeszcze update BIOSu... (?)
środki zastępcze - to karta na USB - pelno na allegro lub karta na złączu PCMCIA.


--------------------
Aktualnie.... i na długo zostanie:
MacBook Pro 15 - CPU i7; 16GB RAM; 250 GB SSD + 500 GB w talerzach
DELL XPS 13 - CPU i7; 8GB RAM; 250 GB SSD win 8.1
Dell Latitude E6500 - P8700; 4GB RAM; NVidia Quadro NVS 160; 250GB HDD ; DVD-RW ; WiFI a/g/n, Bluetooth; 15,4"WUXGA+ (1920x1200) + Windows 7 Enterprise x64 + podświetlana klawiatura + modem HSDPA
Dell Latitude D830 - T7200; 2GB RAM; 120GB HDD; DVD-RW; WIFI a/b/g; BT; 15,4''(1680x1050) + Vista Business ; Logitech RX-1000 oddany - bardzo dobry sprzęt.
Toshiba X200-253 - T8300; 3GB RAM; Geforce M8700GT; 400GB HDD (2x200GB); DVD-RW; WIFI a/g/n; BT; 17,1''(WSXGA 1680x1050) + Vista Home Premium; X-750BF (do BF`a 2:) ) do użytku domowego.
Philips X54 - T2300; 2GB RAM; Geforce 7400Go; 100GB HDD ; DVD-RW ; WiFI a/b/g, Bluetooth; 15,4"(1280x800) + Vista Bussines
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sat3llite
dodano 18-08-2008, 18:31
Nr wypowiedzi: #19


hanys
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 761
Rejestracja: 2/12/06
Z: Białystok
Nr użytkownika: 282
Laptop: Toshiba P105-s9722



wada rozwiązania z usb jest taka że potrafi się zapychać .. Ale mimo wszystko będzie to chyba najrozsądniejsze i najtańsze rozwiązanie .. ;]


--------------------
Toshiba P-105 s9722: C2D T7200 | 2GB DDR II 667MHz | HDD 200GB(4200rpm) | GF 7900GS | pendrive Toshiba U3 ;-)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
el_kojote
dodano 18-08-2008, 19:06
Nr wypowiedzi: #20


epny
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 2 443
Rejestracja: 16/01/07
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 506
Laptop: MacBook Pro 15



włąsnie ściągnąłem manuala do Twojego Acera - i masz racje nie ma w BIOSie ustawienia karty sieciowej.
dla zainteresowanych link do manuala TUTAJ gorąco polecam.
pokazuje jak krok po kroku rozebrac kompa na czynniki pierwsze wink.gif szkoda ze kazdy komp nie ma takiego manuala....


--------------------
Aktualnie.... i na długo zostanie:
MacBook Pro 15 - CPU i7; 16GB RAM; 250 GB SSD + 500 GB w talerzach
DELL XPS 13 - CPU i7; 8GB RAM; 250 GB SSD win 8.1
Dell Latitude E6500 - P8700; 4GB RAM; NVidia Quadro NVS 160; 250GB HDD ; DVD-RW ; WiFI a/g/n, Bluetooth; 15,4"WUXGA+ (1920x1200) + Windows 7 Enterprise x64 + podświetlana klawiatura + modem HSDPA
Dell Latitude D830 - T7200; 2GB RAM; 120GB HDD; DVD-RW; WIFI a/b/g; BT; 15,4''(1680x1050) + Vista Business ; Logitech RX-1000 oddany - bardzo dobry sprzęt.
Toshiba X200-253 - T8300; 3GB RAM; Geforce M8700GT; 400GB HDD (2x200GB); DVD-RW; WIFI a/g/n; BT; 17,1''(WSXGA 1680x1050) + Vista Home Premium; X-750BF (do BF`a 2:) ) do użytku domowego.
Philips X54 - T2300; 2GB RAM; Geforce 7400Go; 100GB HDD ; DVD-RW ; WiFI a/b/g, Bluetooth; 15,4"(1280x800) + Vista Bussines
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Strony: V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 27-11-2014 - 5:17