IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
Problem z wykorzystaniem pamieci
kamil953
dodano 25-05-2019, 23:48
Nr wypowiedzi: #1





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 3
Rejestracja: 7/07/18
Nr użytkownika: 74 029



Mam w laptopie 8GB RAM cos co wykorzystuje 2GB to już pokazuje mi w menadżerze zadan ze wykorzystanie wynosi ~80% i taki overwatch mi zqczyna lagować, niby jest dużo małych procesów ale z nich raczej nie uzbierało by się aż 5GB, czy to normalne?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 26-05-2019, 0:29
Nr wypowiedzi: #2


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 8 524
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI GT72S



Pokaż wszystkie procecy Overwatch wygląd jak by był podwójnie włączony

Odpal sobie MS-COMFIG i w zakladce autostatrt zrób porządek


--------------------
MSI GT72S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 330W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)

Nie pomagam indywidualnie na PW Od tego jest forum
Go to the top of the page
 
+Quote Post
poprostujakub
dodano 27-05-2019, 23:26
Nr wypowiedzi: #3





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 492
Rejestracja: 19/11/10
Nr użytkownika: 34 006



W zakładce "Wydajność" masz na dole "Monitor zasobów" - tam znajdziesz szczegółowe informacje o procesach. Ja tak namierzyłem zbugowany sterownik Nvidii, przez który laptop chodził cały czas na dedyku i dodatkowo trzymał procesor na maksymalnym taktowaniu.


--------------------
Moje: Clevo P870DM: i7-6700K,MSI GTX1070, 16GB 3200 Cl18 3DM Fire Strike
Clevo P640RF: i7-6820HK@4GHz, GTX965M, 16GB 2666 || Clevo M980NU: C2Q QX9300, GTX280M/970M, 4GB 1333.
Pod moją opieką: Clevo P170SM-A: 4700MQ, GTX870M || P751ZM: i7-4790K, Dell GTX880M || P751ZM: i5-4690S, MSI GTX870M || MSI GT70 0NE: i7-3630QM, GTX680M || MSI GT680: i7-2760QM, Dell GTX765M
Był: Clevo P375SM: i7-4940MX, 2x980M.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kamil953
dodano 6-06-2019, 16:16
Nr wypowiedzi: #4





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 3
Rejestracja: 7/07/18
Nr użytkownika: 74 029



QUOTE(poprostujakub @ 27-05-2019, 23:26) *
W zakładce "Wydajność" masz na dole "Monitor zasobów" - tam znajdziesz szczegółowe informacje o procesach. Ja tak namierzyłem zbugowany sterownik Nvidii, przez który laptop chodził cały czas na dedyku i dodatkowo trzymał procesor na maksymalnym taktowaniu.

Powyłączałem co mogłem i w użyciu dalej jest 3GB, powinno być aż tyle?

Go to the top of the page
 
+Quote Post
kamil953
dodano 10-07-2019, 22:50
Nr wypowiedzi: #5





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 3
Rejestracja: 7/07/18
Nr użytkownika: 74 029



Mógłby ktoś odpowiedzieć? unsure.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T-9
dodano 10-07-2019, 23:21
Nr wypowiedzi: #6





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 1 634
Rejestracja: 15/09/10
Nr użytkownika: 32 135



Windows 64 bitowy...? Chyba jednak tak.

Posortuj wg. zużycia w monitorze zasobów bo to co dałeś to można o kant d... rozbić


--------------------
GT62VR, i7 7700HQ, 16GB 2133mhz, PM951 512gb nvme, 2TB HDD, GTX 1060 6GB, FHD ips, Win 10
8460p, T420, 850 G1
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 23-09-2019 - 10:59