IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
Napis Asrock zamiast logo Windowsa podczas uruchamiania, Po aktualizacji biosu
Andi T61
dodano 5-06-2019, 18:37
Nr wypowiedzi: #1


Pancerniak


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 801
Rejestracja: 9/09/14
Nr użytkownika: 61 891
Laptop: Lenovo T61



Witam. Brat posiada płytę główną Asrock 970 extreme 3. Dokonałem dziś aktualizacji biosu i podczas uruchomienia kompa najpierw oczywiście tradycyjnie jest napis Asrock i wymienione opcje wejścia do bios itp i gdy już się ładuje windows 10 a mianowicie kręci się to kółeczko to nad nim zamiast logo systemu jest napis Asrock. System normalnie się ładuje z tą tylko różnicą właśnie. Czy to normalne? Kiedyś już tego biosa aktualizowałem ale szczerze nie pamiętam czy tak było.


--------------------
T61: Intel Core 2 Duo T7300, 2 GB ram, Mobile Intel® 965 Express Chipset Family (X3100), Hdd Hitachi 160 GB 7200 rpm, WXGA+ 1440/900
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andi T61
dodano 6-06-2019, 11:34
Nr wypowiedzi: #2


Pancerniak


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 801
Rejestracja: 9/09/14
Nr użytkownika: 61 891
Laptop: Lenovo T61



Wszystko gra. Odpowiedzialna za to jest opcja w biosie pod nazwą Full logo Screen Display (czy jakoś tak). Tzn po jej wyłączeniu w ogóle nie ma loga Asrocka nawet zaraz po włączeniu kompa ale widocznie taki jest ten bios, może jeszcze coś tam jest do ustawienia.


--------------------
T61: Intel Core 2 Duo T7300, 2 GB ram, Mobile Intel® 965 Express Chipset Family (X3100), Hdd Hitachi 160 GB 7200 rpm, WXGA+ 1440/900
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 23-09-2019 - 9:09