IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
Zbook g4 - brak reakcji, migająca dioda pa przycisku zasilania
grigori
dodano 1-08-2019, 0:03
Nr wypowiedzi: #1





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 761
Rejestracja: 3/05/07
Nr użytkownika: 1 204
Laptop: Dell G5 i7-8750H- 1050Ti - SX8200 Pro 512 - 32GB RAM



Znajomy ma problem z zbookiem g4, po powrocie z 2 tygodniowego urlopu przy próbie włączenia laptop nie reaguje. Po podłączeniu zasilacza miga tylko dioda na przycisku power oraz czasami mignie dioda na caps locku. Słychać też ciche "pykanie" zsynchronizowane z migająca diodą powera.
W necie na szybko znalazłem rozwiązanie podobnego problemu i odłączyłem zasilacz i baterię, wcisnalem power na 20 sekund, podłączyłem wszystko, jednak nic z tego, wciąż to samo. Wyjąłem RAM, ale dalej to samo.

Dodam, że laptop leżał przez 2 tygodnie wyłączony i odlaczony od zasilacza.


--------------------
Acer TM 2300 7/10 -> Asus F5V 2/10 -> Acer Aspire 5730ZG 7/10 -> Lenovo Y530 7/10 -> Acer Aspire 7741G 8/10 / Samsung N150 6/10 / MSI X420 6/10 -> HP Probook 4320s 7/10 -> Samsung NP730U3E 9/10 -> HP 8470p 9/10 -> ZBook 15 G3 8/10 -> Dell G5...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 1-08-2019, 10:55
Nr wypowiedzi: #2


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 12 322
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



Niech mu da sie poladowac troche, lub innego gniazdko, czesto tak mam jak dlugo lezy bez ladowania.


--------------------
DESKTOP: HP 800 G4 | i5-8500 | 64GB RAM | 1.5TB NVMe | 40" 4K |
LAPTOP: HP X360 1030 G3, Dell Chromebook 13

eGPU: PE4L 2.1b, AGA, Mantiz Venus
Go to the top of the page
 
+Quote Post
grigori
dodano 1-08-2019, 15:29
Nr wypowiedzi: #3





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 761
Rejestracja: 3/05/07
Nr użytkownika: 1 204
Laptop: Dell G5 i7-8750H- 1050Ti - SX8200 Pro 512 - 32GB RAM



Nie rusza ani z listwy, ani bezpośrednio z gniazdka. Po całej nocy na zasilaczu też nic.


--------------------
Acer TM 2300 7/10 -> Asus F5V 2/10 -> Acer Aspire 5730ZG 7/10 -> Lenovo Y530 7/10 -> Acer Aspire 7741G 8/10 / Samsung N150 6/10 / MSI X420 6/10 -> HP Probook 4320s 7/10 -> Samsung NP730U3E 9/10 -> HP 8470p 9/10 -> ZBook 15 G3 8/10 -> Dell G5...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 1-08-2019, 16:16
Nr wypowiedzi: #4


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 12 322
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



No to serwis. Sprobuj mu wyciagnac i wsadzic ramy, ewentualnie.


--------------------
DESKTOP: HP 800 G4 | i5-8500 | 64GB RAM | 1.5TB NVMe | 40" 4K |
LAPTOP: HP X360 1030 G3, Dell Chromebook 13

eGPU: PE4L 2.1b, AGA, Mantiz Venus
Go to the top of the page
 
+Quote Post
grigori
dodano 1-08-2019, 17:13
Nr wypowiedzi: #5





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 761
Rejestracja: 3/05/07
Nr użytkownika: 1 204
Laptop: Dell G5 i7-8750H- 1050Ti - SX8200 Pro 512 - 32GB RAM



Ramy też wyciągane i wkładane w różnych konfiguracjach. Z odpieta baterią jest to samo. W takim razie leci na serwis.


--------------------
Acer TM 2300 7/10 -> Asus F5V 2/10 -> Acer Aspire 5730ZG 7/10 -> Lenovo Y530 7/10 -> Acer Aspire 7741G 8/10 / Samsung N150 6/10 / MSI X420 6/10 -> HP Probook 4320s 7/10 -> Samsung NP730U3E 9/10 -> HP 8470p 9/10 -> ZBook 15 G3 8/10 -> Dell G5...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 25-08-2019 - 1:05