IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Closed TopicStart new topic
[K] Router do Huawei E3372, Tanio :)
Andi T61
dodano 15-08-2019, 12:37
Nr wypowiedzi: #1


Pancerniak


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 801
Rejestracja: 9/09/14
Nr użytkownika: 61 891
Laptop: Lenovo T61



Witam. Przymierzam się do zakupu routera do tego Hułałeja, w niedużych pieniążkach. Jakby ktoś coś miał to proszę o info tu lub na priv. Pozdrawiam.


--------------------
T61: Intel Core 2 Duo T7300, 2 GB ram, Mobile Intel® 965 Express Chipset Family (X3100), Hdd Hitachi 160 GB 7200 rpm, WXGA+ 1440/900
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jakubd
dodano 15-08-2019, 23:50
Nr wypowiedzi: #2


jdtech.pl


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 426
Rejestracja: 15/12/07
Nr użytkownika: 5 006
Laptop: Envy 17, 8510p, 5101, HDX Dragon, Dell M2010



Podaj budżet i szybkości jakich oczekujesz. No i czy zamierzasz się bawić w alternatywny soft do routerów, czy to poza twoimi chęciami.
Najtaniej i najmniej stabilnie: Edimax 6408, używki chodzą jako odpady po Cyfrowym Polsacie
Można także TP-Link MR3420, ale jak v1 lub v2 to koniecznie zmiana firmware na starego Gargoyle albo ten minimalistyczny wynalazek z eko.one.pl - ale to ograniczy wydajność.
A na bogato to masz Dovado Tiny AC za 179 - to już klasa sama w sobie i masz AC.

I mnóstwo rozwiązań pośrednich.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andi T61
dodano 16-08-2019, 9:19
Nr wypowiedzi: #3


Pancerniak


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 801
Rejestracja: 9/09/14
Nr użytkownika: 61 891
Laptop: Lenovo T61



Budżet 30, 40 zł max wink.gif Także kieruje się w stronę MR3420 v2 - ta wersja z tego co jest podane na stronie producenta wspiera E3372 więc chyba Gargoyle niepotrzebny? Przy V1 to rozumiem. Widziałem też te edimaxy. Szczerze bliżej mi do TP Linka ale w ostateczności mogę spróbować i tego dziadostwa. Nic innego w tych pieniądzach nie przychodzi mi do głowy.
Co do alternatywnego softu. Aktualnie walczyłem z Sagemcom Fast 2704 właśnie na takim sofcie ale to już jest tak stary router, że jakoś tracę nadzieję na powodzenie tej operacji i chyba szkoda mi nerwów.
Jeśli chodzi o prędkości to miło by było jakby były takie jak na samym modemie.


--------------------
T61: Intel Core 2 Duo T7300, 2 GB ram, Mobile Intel® 965 Express Chipset Family (X3100), Hdd Hitachi 160 GB 7200 rpm, WXGA+ 1440/900
Go to the top of the page
 
+Quote Post
salceson
dodano 16-08-2019, 10:14
Nr wypowiedzi: #4





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 55
Rejestracja: 19/02/18
Nr użytkownika: 73 249



za pięć dych kupiłem na alledrogo WNDR4300 v1 (dużo "flaszu" można wgrywać pierdoły) używka z gwarancją. przy małych budżetach ale odrobinie chęci to OpenWrt jest dobrym kierunkiem, pamiętając o wydajności prądowej portu usb w ruterach i czasami o konieczności oddalenia modemu (na przedłużce) od "rutra".
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andi T61
dodano 31-08-2019, 21:09
Nr wypowiedzi: #5


Pancerniak


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 801
Rejestracja: 9/09/14
Nr użytkownika: 61 891
Laptop: Lenovo T61



Kupiony na alledrogo TP Link 3420 v2 także zamykamy temacik.


--------------------
T61: Intel Core 2 Duo T7300, 2 GB ram, Mobile Intel® 965 Express Chipset Family (X3100), Hdd Hitachi 160 GB 7200 rpm, WXGA+ 1440/900
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tomek K
dodano 1-09-2019, 16:38
Nr wypowiedzi: #6





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 110
Rejestracja: 24/05/10
Z: Łódź
Nr użytkownika: 28 847



QUOTE(Andi T61 @ 31-08-2019, 22:09) *
Kupiony na alledrogo TP Link 3420 v2 także zamykamy temacik.



miałem go, rozłączał mi połączenie po lte
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andi T61
dodano 2-09-2019, 0:59
Nr wypowiedzi: #7


Pancerniak


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 801
Rejestracja: 9/09/14
Nr użytkownika: 61 891
Laptop: Lenovo T61



No zobaczę jak będzie.


--------------------
T61: Intel Core 2 Duo T7300, 2 GB ram, Mobile Intel® 965 Express Chipset Family (X3100), Hdd Hitachi 160 GB 7200 rpm, WXGA+ 1440/900
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tomek K
dodano 2-09-2019, 8:07
Nr wypowiedzi: #8





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 110
Rejestracja: 24/05/10
Z: Łódź
Nr użytkownika: 28 847



QUOTE(Andi T61 @ 2-09-2019, 1:59) *
No zobaczę jak będzie.


ja musiałem kombinować z zewnętrznym hubem aktywnym, aż się wkurzyłem i kupiłem router mobilny, lana nie miałem ale przynajmniej połączenie dobre (wtedy to było w centrum Krakowa)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andi T61
dodano 2-09-2019, 10:10
Nr wypowiedzi: #9


Pancerniak


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 801
Rejestracja: 9/09/14
Nr użytkownika: 61 891
Laptop: Lenovo T61



To w takim razie proszę o nie zamykanie tematu jeszcze. Dam znać jak będzie u mnie chodził.

Tomek, a Ty korzystałeś z tego samego modemu? Huawei E3372h, wersja nie HiLink?


--------------------
T61: Intel Core 2 Duo T7300, 2 GB ram, Mobile Intel® 965 Express Chipset Family (X3100), Hdd Hitachi 160 GB 7200 rpm, WXGA+ 1440/900
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tomek K
dodano 2-09-2019, 11:34
Nr wypowiedzi: #10





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 110
Rejestracja: 24/05/10
Z: Łódź
Nr użytkownika: 28 847



ja korzystałem z ZTE MF821, generalnie niektóre modemy wymagają 5v 1a, u mnie niestety ten router nie utrzymywał tej wartości.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andi T61
dodano 2-09-2019, 12:04
Nr wypowiedzi: #11


Pancerniak


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 801
Rejestracja: 9/09/14
Nr użytkownika: 61 891
Laptop: Lenovo T61



Tak zerknąłem na stronę producenta routera i przy tym modemie ZTE, z którego korzystałeś jest gwiazdka i zapis: "Jeżeli występują problemy z kompatybilnością modemu, prosimy o kontakt ze wsparciem technicznym" Może dlatego takie problemy występowały? Jak do mnie dojdzie to napiszę jak się sprawuje z tym hułałejem.


--------------------
T61: Intel Core 2 Duo T7300, 2 GB ram, Mobile Intel® 965 Express Chipset Family (X3100), Hdd Hitachi 160 GB 7200 rpm, WXGA+ 1440/900
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jakubd
dodano 2-09-2019, 12:28
Nr wypowiedzi: #12


jdtech.pl


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 426
Rejestracja: 15/12/07
Nr użytkownika: 5 006
Laptop: Envy 17, 8510p, 5101, HDX Dragon, Dell M2010



E3372 potrzebuje od czasu do czasu więcej mocy, ale jak jest normalny sygnał LTE nie powinno być problemu. MF821 jest bardzo prądożerny w porównaniu do E3372.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andi T61
dodano 2-09-2019, 12:50
Nr wypowiedzi: #13


Pancerniak


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 801
Rejestracja: 9/09/14
Nr użytkownika: 61 891
Laptop: Lenovo T61



Panowie a powiedzcie czy słaby zasięg sprawia, że modem pobiera więcej energii? Czy to bez znaczenia? Ogólnie mieszkam na wsi i korzystam z anteny zewnętrznej. Przy normalnie ustawionej antenie mam zasięg full ale ostatnio przekręciłem antenę pod tv (mam na jednym maszcie tv i internetową) i zasięg internetu jest słabszy, dwie kreski zazwyczaj. Modem grzeje się jak szalony.


--------------------
T61: Intel Core 2 Duo T7300, 2 GB ram, Mobile Intel® 965 Express Chipset Family (X3100), Hdd Hitachi 160 GB 7200 rpm, WXGA+ 1440/900
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jakubd
dodano 2-09-2019, 22:24
Nr wypowiedzi: #14


jdtech.pl


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 426
Rejestracja: 15/12/07
Nr użytkownika: 5 006
Laptop: Envy 17, 8510p, 5101, HDX Dragon, Dell M2010



Tak, słabszy sygnał wymaga większej ilości energii.
To normalne, że modem jest ciepły, ale póki go nie zawiniesz w koc to nie powinno być problemu - niech będzie wokół niego przewiew i to wystarczy.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andi T61
dodano 9-09-2019, 19:04
Nr wypowiedzi: #15


Pancerniak


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 801
Rejestracja: 9/09/14
Nr użytkownika: 61 891
Laptop: Lenovo T61



Routerek chodzi już kilka dni i sprawuje się dobrze. Mam nadal słaby zasięg, także czasami przez to prawdopodobnie jakieś zwiechy netu się pojawiają ale ogólnie jestem zadowolony. Przestawię antenkę i powinno być jeszcze lepiej. Można zamykać.


--------------------
T61: Intel Core 2 Duo T7300, 2 GB ram, Mobile Intel® 965 Express Chipset Family (X3100), Hdd Hitachi 160 GB 7200 rpm, WXGA+ 1440/900
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Closed TopicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 17-10-2019 - 13:07