IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
Problem z bootowanie setup 1.35
dragon2224
dodano 20-08-2019, 9:28
Nr wypowiedzi: #1





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 20
Rejestracja: 29/12/18
Nr użytkownika: 75 001



Witam! Mam problem z bootowaniem setupu 1.35. Folder eGPU wrzucony na partycję C, instalacja bez żadnych przeszkód, błędów. Dodany dysk V. Jednak przy restarcie i wyborze bootowania Egpu 1.35 wyskakuje komunikat, wyświetla się kilka sekund i wraca do wyboru systemu. Jakieś pomysły dlaczego się nie bootuje ? Win 10, ssd 850 evo na MBR, beast 8.5a, gtx 1060, laptop acer V3-771g. Potrzebuję przestawić prędkość pcie z 1.1 na 2.0 , a bez setupa raczej tego nie zrobię. Na zewnętrznym monitorze fps jest super, a na wbudowanym ponad 50% spadek, pokazuje, że gtx chodzi na pcie 1.1. Dzięki bardzo !!!
Załączony plik(i)
Załącznik (plik)  IMAG0475.jpg ( 665.21k ) Liczba ściągnięć: 12
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dragon2224
dodano 20-08-2019, 16:36
Nr wypowiedzi: #2





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 20
Rejestracja: 29/12/18
Nr użytkownika: 75 001



Na komputerze mam 2 dyski, ssd i hdd, łącznie 5 partycji. Chyba chodzi o to by bootowanie startowało z partycji V: ( nowo powstała podczas instalacji setupu). Partycja ta na pewno nie jest przypisana jako "1" a jako "5". Jak zmienić w setupie ( plikach ) aby bootowało z właściwej partycji , w moim przypadku "5", (hd0,5) a nie (hd0,1). Gdzie to zmienić ? Czym edytować ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 20-08-2019, 17:54
Nr wypowiedzi: #3





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 780
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



Ta v to wirtualna to nie ma nic wspolnego z twoimi partycjami.

Pood windwsem jest v poprawnie montowana?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nowiutki
dodano 20-08-2019, 18:00
Nr wypowiedzi: #4





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 8 999
Rejestracja: 9/03/11
Nr użytkownika: 37 490



Hmm jak zrobisz bcdedit /v to zobaczysz, że odpalany jest grub.exe z folderu eGPU. Skąd grub.exe "wie" do jakiej partycji V się odwołać tego już niestety nie wiem...


--------------------
eGPU.pl - mój blog o tematyce zewnętrznych kart graficznych do laptopów
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 20-08-2019, 18:05
Nr wypowiedzi: #5





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 780
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



Tworzy wirtualny naped w ramie przeciez.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dragon2224
dodano 20-08-2019, 18:21
Nr wypowiedzi: #6





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 20
Rejestracja: 29/12/18
Nr użytkownika: 75 001



Tak, partycja V jest montowana poprawnie, znaczy jest widoczna. Nie wiem dlaczego nie chce się bootować do setupu, tylko po tym ekranie, po kilku sekundach wraca z powrotem do wyboru systemu. Dziwne to , na innych laptopach: Dell, acer i partycjach MBR wszystko działa, znaczy bootuje normalnie...

Spróbuję podmienić dyski w zatokach, oraz wyjąć na chwilę HDD, a, zostawić tylko SSD z systemem. Może za dużo partycji i coś się krzaczy.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nowiutki
dodano 21-08-2019, 19:11
Nr wypowiedzi: #7





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 8 999
Rejestracja: 9/03/11
Nr użytkownika: 37 490



A czemu nie zwrócisz się do nando4, autora Setupa? W tej sprawie na pewno będzie wiedział w czym problem.


--------------------
eGPU.pl - mój blog o tematyce zewnętrznych kart graficznych do laptopów
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dragon2224
dodano 22-08-2019, 1:08
Nr wypowiedzi: #8





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 20
Rejestracja: 29/12/18
Nr użytkownika: 75 001



Problem rozwiązany, czysta instalacja win 10 pomogła. Temat do zamknięcia.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dragon2224
dodano 22-08-2019, 21:29
Nr wypowiedzi: #9





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 20
Rejestracja: 29/12/18
Nr użytkownika: 75 001



Czy wie ktoś jak zapisać ustawienia w setupie 1.35, aby za każdym razem nie trzeba było ustawiać wszystkiego od początku ? Jak zrobić by sam się włączał Win 10 z gotowymi ustawieniami ? Z góry dzięki.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nowiutki
dodano 23-08-2019, 11:51
Nr wypowiedzi: #10





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 8 999
Rejestracja: 9/03/11
Nr użytkownika: 37 490



QUOTE(dragon2224 @ 22-08-2019, 22:29) *
Czy wie ktoś jak zapisać ustawienia w setupie 1.35, aby za każdym razem nie trzeba było ustawiać wszystkiego od początku ?


Po pierwszym ręcznym ustawieniu samo się zapisuje i za każdym następnym razem wystarczy wybrać opcję auto na tym niebieskim menu.

QUOTE(dragon2224 @ 22-08-2019, 22:29) *
Jak zrobić by sam się włączał Win 10 z gotowymi ustawieniami ? Z góry dzięki.


Wygrzebałem > http://www.nhl.pl/index.php?showtopic=89494


--------------------
eGPU.pl - mój blog o tematyce zewnętrznych kart graficznych do laptopów
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dragon2224
dodano 23-08-2019, 17:28
Nr wypowiedzi: #11





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 20
Rejestracja: 29/12/18
Nr użytkownika: 75 001



Super, dzieki bardzo za odpowiedz. Mam jeszcze jedno pytanie, a w zasadzie dwa. O co chodzi w podpunkcie 2. poradnika ( niestety brak tam potrzebnego zdjęcia ), oraz drugie pytanie, czy jest jakiś sposób na wybudzenie systemu z uśpienia, aby wybudził sie normalnie. ( teraz przy nacisnieciu przycisku power laptop sie wlacza na sekunde - czarny ekran, diody się świecą się i wylącza, tak samo z gtx 1060 - podswietla sie i gasnie (taka pętla ). Nie reaguje wowczas na nic, zostaje tylko odłączenie zasilania, wyjęcie baterii ). Jeszcze raz dzieki .
Załączony plik(i)
Załącznik (plik)  1.jpg ( 127.24k ) Liczba ściągnięć: 4
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dragon2224
dodano 23-08-2019, 18:01
Nr wypowiedzi: #12





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 20
Rejestracja: 29/12/18
Nr użytkownika: 75 001



Znalazłem dwa wpisy dotyczące problemu uśpienia, i rozwiązaniem jest utworzenie pliku .bat z kolejnością działań, aby przed uspieniem odłączyć eGPU ,a po wznowieniu systemu, z powrotem go aktywować. Mam ktoś pomysł jak to poprawnie napisać i zautomatyzować ? Dzieki
Linki :
1. https://www.reddit.com/r/eGPU/comments/7u53...ting_with_egpu/

2. https://superuser.com/questions/849398/is-t...e-the-intel-gpu
Załączony plik(i)
Załącznik (plik)  21.jpg ( 197.88k ) Liczba ściągnięć: 2
Załącznik (plik)  31.jpg ( 129.43k ) Liczba ściągnięć: 2
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nowiutki
dodano 23-08-2019, 18:14
Nr wypowiedzi: #13





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 8 999
Rejestracja: 9/03/11
Nr użytkownika: 37 490



Ja napisałem sobie coś takiego:

CODE
cls
if exist "c:\Portable Program Files\devmanview\eGPUDisabled.lnk" (
   devmanview.exe /enable "NVIDIA GeForce GTX 960"
   rename "c:\Portable Program Files\devmanview\eGPUDisabled.lnk" "eGPUEnabled.lnk"
) else (
   devmanview.exe /disable "NVIDIA GeForce GTX 960"
   rename "c:\Portable Program Files\devmanview\eGPUEnabled.lnk" "eGPUDisabled.lnk"
)


Oczywiście ścieżki i oznaczenie karty graficznej musisz zmienić na własne.


--------------------
eGPU.pl - mój blog o tematyce zewnętrznych kart graficznych do laptopów
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 21-10-2019 - 11:47