IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
980M - ten sterownik graficzny nie jest zgodny z tą wersją systemu Windows
MójLogin
dodano 14-09-2019, 23:21
Nr wypowiedzi: #1


486 Turbo


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 568
Rejestracja: 19/10/12
Z: Ziemia, Polska i Europa
Nr użytkownika: 51 627
Laptop: Czarny, Srebrno-czarny, Biały, Czarno-niebieski, Srebrny i Szary



Posiadam Windows 7 x64 z aktualizacjami bez syfu. Świeża instalka i zatrzymałem się na sterownikach 419.35. We wszystkich kolejnych mam komunikat jak poniżej.
Clevo p570 z jedną 980m. Komunikat jak poniżej.

Ma ktoś rozwiązanie na to?
Załączona miniaturka(i)
Załącznik (obraz)
 


--------------------

Kupię:
- stacje dyskietek wys. 17,8mm
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DDaro83
dodano 15-09-2019, 13:28
Nr wypowiedzi: #2





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 957
Rejestracja: 9/12/15
Z: Ciężkowice/Kraków
Nr użytkownika: 66 783
Laptop: ASUS UX32/ AW M17X R4



Czyżby Nvidia przestała wspierać stery pod Windows 7 skoro nowsze nie chcą zadziałać


--------------------
Praca:
Asus UX32A. I5/6GB/240GBSSD/Integra
Alienware 17 R4 I7/16GB/GtX 1060/1TB SSD
Dom:
Msi GT72 I7/8GB/180GBSSD/GTX970M
Asus G751. I7/16GB/240GB SSD/GTX970M

Hobby :-)

Kolekcja MSI GT 680=>GT70
Clevo P170EM
Asus G73
Erazer X7817
Msi GL63
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 15-09-2019, 15:30
Nr wypowiedzi: #3





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 780
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)






--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 15-09-2019, 18:11
Nr wypowiedzi: #4


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 8 533
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI GT72S



QUOTE(DDaro83 @ 15-09-2019, 13:28) *
Czyżby Nvidia przestała wspierać stery pod Windows 7 skoro nowsze nie chcą zadziałać

Wspiera na razie wszystko Pytanie czy sterownik na pewno pod win7 i czy jest 64bit


--------------------
MSI GT72S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 330W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)

Nie pomagam indywidualnie na PW Od tego jest forum
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MójLogin
dodano 17-09-2019, 12:49
Nr wypowiedzi: #5


486 Turbo


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 568
Rejestracja: 19/10/12
Z: Ziemia, Polska i Europa
Nr użytkownika: 51 627
Laptop: Czarny, Srebrno-czarny, Biały, Czarno-niebieski, Srebrny i Szary



Tak, no daj spokój ciężko się pomylić ściągając parę wersji sterownika. Mając 32GB RAM 32bit bym nie instalował.


--------------------

Kupię:
- stacje dyskietek wys. 17,8mm
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MójLogin
dodano 17-09-2019, 23:41
Nr wypowiedzi: #6


486 Turbo


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 568
Rejestracja: 19/10/12
Z: Ziemia, Polska i Europa
Nr użytkownika: 51 627
Laptop: Czarny, Srebrno-czarny, Biały, Czarno-niebieski, Srebrny i Szary



Zmodyfikowałem .inf i poszło, dawno to robiłem i nie sądziłem, że 980m w Clevo trafi w zapomnienie.
436.3 VS 419.35
https://www.3dmark.com/compare/3dm11/134870...3dm11/13463671#


--------------------

Kupię:
- stacje dyskietek wys. 17,8mm
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 19-09-2019, 13:04
Nr wypowiedzi: #7


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 8 533
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI GT72S



QUOTE(MójLogin @ 17-09-2019, 12:49) *
Tak, no daj spokój ciężko się pomylić ściągając parę wersji sterownika. Mając 32GB RAM

Chodziło mi o czysty przypadek a nie o niewiedzę
Ja sam kilka razy pobrałem 32bit lub nie pod ten system tylko dlatego że robiłem to na szybkiego lub po prostu nie zwracałem uwagi na takie "drobne" szczegóły

Zamykamy czy nie ?


--------------------
MSI GT72S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 330W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)

Nie pomagam indywidualnie na PW Od tego jest forum
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MójLogin
dodano 20-09-2019, 10:57
Nr wypowiedzi: #8


486 Turbo


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 568
Rejestracja: 19/10/12
Z: Ziemia, Polska i Europa
Nr użytkownika: 51 627
Laptop: Czarny, Srebrno-czarny, Biały, Czarno-niebieski, Srebrny i Szary



Dostałem pytanie na pw co zrobiłem. Choć i tutaj na pewno znajdzie się opis w którymś wątku jak to zrobić. Ja dla 463.3 zrobiłem tak jak poniżej.

W pliku nv_dispi do np. 970M dorzucasz swój identyfikator sprzętu, albo cały wpis jak nie ma, na zasadzie jak ja zrobiłem to dla 980M:
Identyfikator z menadżera urządzeń: PCI\VEN_10DE&DEV_13D7&SUBSYS_02701558&REV_A1
Dorzuciłem:
NVIDIA_DEV.13D7 = "NVIDIA GeForce GTX 980M"

Dla 970M zapewne będzie:
NVIDIA_DEV.13D8 = "NVIDIA GeForce GTX 970M"


A tym bardziej w plikach: nvaci, nvdmi. Brakuje pod 970M - 0270 Clevo.

Jest taki wpis:
NVIDIA_DEV.13D8.1051.1025 = "NVIDIA GeForce GTX 970M"
Dorzuć albo zastąp (zapewne):
NVIDIA_DEV.13D8.0270.1025 = "NVIDIA GeForce GTX 970M"

U mnie: NVIDIA_DEV.13D7.0270.1025 = "NVIDIA GeForce GTX 980M"


--------------------

Kupię:
- stacje dyskietek wys. 17,8mm
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 14-10-2019 - 10:49