IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
Egpu pytania do zestawu., Pytania do zestawu i jego funkcjonowania.
janulq669
dodano 16-01-2020, 23:27
Nr wypowiedzi: #1





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 9
Rejestracja: 16/01/20
Nr użytkownika: 76 597
Laptop: thinkpad t410



Witam. Chcialbym do swojego laptopa dolozyc egpu laptop: thinkpad t410.
riser: https://allegro.pl/oferta/riser-pci-e-16-x-...wZDk0ZWUzM2Y%3D
expresscard: https://pl.aliexpress.com/item/32823008313....rchweb201603_53
Pytanie jest proste czy takie wyjscie przez usb 3.0 bedzie dzialalo? probowalem juz przez minipci(te z dolu laptopa pod mała klapka) ale niestety nie dzialalo.
karta graficzna palit geforce gts 250(tylka taka mialem w domu)
zasilacz
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nowiutki
dodano 16-01-2020, 23:41
Nr wypowiedzi: #2





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 9 026
Rejestracja: 9/03/11
Nr użytkownika: 37 490



QUOTE(janulq669 @ 17-01-2020, 0:27) *
Pytanie jest proste czy takie wyjscie przez usb 3.0 bedzie dzialalo?


Niestety nie. Musi być "czysty" interfejs PCIe lub thunderbolt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
janulq669
dodano 18-01-2020, 10:16
Nr wypowiedzi: #3





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 9
Rejestracja: 16/01/20
Nr użytkownika: 76 597
Laptop: thinkpad t410



a to jakby zostawic ten riser ktory wyslalem powyzej to moglbym go podlaczyc do laptopa w jakis sposob? za pomoca jakiejs przejscowki?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Amiga Rulez!
dodano 19-01-2020, 10:49
Nr wypowiedzi: #4





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 59
Rejestracja: 2/01/16
Z: Kraków
Nr użytkownika: 67 021
Laptop: T430



QUOTE(janulq669 @ 18-01-2020, 10:16) *
a to jakby zostawic ten riser ktory wyslalem powyzej to moglbym go podlaczyc do laptopa w jakis sposob? za pomoca jakiejs przejscowki?


Cześć, sprawdź czy masz w laptopie mini pci-e, tam gdzie siedzi karta wi-fi cool.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
janulq669
dodano 19-01-2020, 11:03
Nr wypowiedzi: #5





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 9
Rejestracja: 16/01/20
Nr użytkownika: 76 597
Laptop: thinkpad t410



QUOTE(Amiga Rulez! @ 19-01-2020, 10:49) *
Cześć, sprawdź czy masz w laptopie mini pci-e, tam gdzie siedzi karta wi-fi cool.gif

Jest pod klawiatura. bedzie dzialalo?jak bym to w jakis sposob podlaczyl?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Amiga Rulez!
dodano 19-01-2020, 11:11
Nr wypowiedzi: #6





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 59
Rejestracja: 2/01/16
Z: Kraków
Nr użytkownika: 67 021
Laptop: T430



QUOTE(janulq669 @ 19-01-2020, 11:03) *
Jest pod klawiatura. bedzie dzialalo?jak bym to w jakis sposob podlaczyl?


Przecież masz w tym zestawie, który podlinkowałeś, mini pci-e. Podłączasz mini pci-e (z zestawu) z jednej strony do kabla USB a z drugiej do portu w którym siedzi wi-fi. Druga końcówka kabla do riser-a. Pozostaje kwestia zasilania ale chyba ta karta, którą masz nie wymaga dodatkowego zasilania więc może zadziałać ale pod warunkiem, że sam riser nie wymaga zasilania rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
janulq669
dodano 19-01-2020, 11:17
Nr wypowiedzi: #7





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 9
Rejestracja: 16/01/20
Nr użytkownika: 76 597
Laptop: thinkpad t410



QUOTE(Amiga Rulez! @ 19-01-2020, 11:11) *
Przecież masz w tym zestawie, który podlinkowałeś, mini pci-e. Podłączasz mini pci-e (z zestawu) z jednej strony do kabla USB a z drugiej do portu w którym siedzi wi-fi. Druga końcówka kabla do riser-a. Pozostaje kwestia zasilania ale chyba ta karta, którą masz nie wymaga dodatkowego zasilania więc może zadziałać rolleyes.gif

w biosie nie trzeba nic zmieniac? ruszy bez zadnych setupow tego typu? https://egpu.io/egpu-setup-13x/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Amiga Rulez!
dodano 19-01-2020, 11:25
Nr wypowiedzi: #8





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 59
Rejestracja: 2/01/16
Z: Kraków
Nr użytkownika: 67 021
Laptop: T430



QUOTE(janulq669 @ 19-01-2020, 11:17) *
w biosie nie trzeba nic zmieniac? ruszy bez zadnych setupow tego typu? https://egpu.io/egpu-setup-13x/


A tego już nie wiem. Kartę masz a koszt samego riser-a chyba nie jest aż przytłaczający, żeby nie spróbować laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
janulq669
dodano 19-01-2020, 23:21
Nr wypowiedzi: #9





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 9
Rejestracja: 16/01/20
Nr użytkownika: 76 597
Laptop: thinkpad t410



QUOTE(Amiga Rulez! @ 19-01-2020, 11:25) *
A tego już nie wiem. Kartę masz a koszt samego riser-a chyba nie jest aż przytłaczający, żeby nie spróbować laugh.gif

tylko ze on ma ta zwykła przejsciowke na pcie 1x czy jakos tak... jak bym dokupil taka przejsciowke to mialoby prawo dzialac? https://allegro.pl/oferta/adapter-przejscie...iant=6142149526
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Amiga Rulez!
dodano 20-01-2020, 12:09
Nr wypowiedzi: #10





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 59
Rejestracja: 2/01/16
Z: Kraków
Nr użytkownika: 67 021
Laptop: T430



QUOTE(janulq669 @ 19-01-2020, 23:21) *
tylko ze on ma ta zwykła przejsciowke na pcie 1x czy jakos tak... jak bym dokupil taka przejsciowke to mialoby prawo dzialac? https://allegro.pl/oferta/adapter-przejscie...iant=6142149526


Przecież masz w pierwszym zestawie mini pci-e. Jak nie zadziała weźmiesz tę drugą. Myślę, że koszt inwestycji nadal nie jest wysoki rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
janulq669
dodano 21-01-2020, 13:03
Nr wypowiedzi: #11





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 9
Rejestracja: 16/01/20
Nr użytkownika: 76 597
Laptop: thinkpad t410



QUOTE(Amiga Rulez! @ 20-01-2020, 12:09) *
Przecież masz w pierwszym zestawie mini pci-e. Jak nie zadziała weźmiesz tę drugą. Myślę, że koszt inwestycji nadal nie jest wysoki rolleyes.gif

no wlasnie problem w tym ze nie ma w tym zestawie nizej nini pcie wiec zamowilem osobno przerobilem wszystko pod tamte ciasne wejscie pod klawiatura podlaczylem wszystko pod zasilacz i drugi monitor nie reaguje swieci sie na nim tylko pomaranczowa dioda a na monitorze od laptopa normanie uruchamia sie system.. w menadzerze urzadzen nie wyswietla sie nic po za integra
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Amiga Rulez!
dodano 21-01-2020, 16:51
Nr wypowiedzi: #12





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 59
Rejestracja: 2/01/16
Z: Kraków
Nr użytkownika: 67 021
Laptop: T430



QUOTE(janulq669 @ 21-01-2020, 13:03) *
no wlasnie problem w tym ze nie ma w tym zestawie nizej nini pcie wiec zamowilem osobno przerobilem wszystko pod tamte ciasne wejscie pod klawiatura podlaczylem wszystko pod zasilacz i drugi monitor nie reaguje swieci sie na nim tylko pomaranczowa dioda a na monitorze od laptopa normanie uruchamia sie system.. w menadzerze urzadzen nie wyswietla sie nic po za integra


Riser, tak jak już pisałem, może wymagać zasilania a właściwie karta graficzna.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
janulq669
dodano 21-01-2020, 23:52
Nr wypowiedzi: #13





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 9
Rejestracja: 16/01/20
Nr użytkownika: 76 597
Laptop: thinkpad t410



QUOTE(Amiga Rulez! @ 21-01-2020, 16:51) *
Riser, tak jak już pisałem, może wymagać zasilania a właściwie karta graficzna.

mam oddzielny zasilacz do wszystkiego.. karta i riser jest podlaczony do zasilacza.. i dalej nic.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Amiga Rulez!
dodano 22-01-2020, 16:48
Nr wypowiedzi: #14





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 59
Rejestracja: 2/01/16
Z: Kraków
Nr użytkownika: 67 021
Laptop: T430



QUOTE(janulq669 @ 21-01-2020, 23:52) *
mam oddzielny zasilacz do wszystkiego.. karta i riser jest podlaczony do zasilacza.. i dalej nic.



Wrzuć zdjęcia wszystkich połączeń.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
janulq669
dodano 30-01-2020, 0:03
Nr wypowiedzi: #15





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 9
Rejestracja: 16/01/20
Nr użytkownika: 76 597
Laptop: thinkpad t410



A tak po za tematem czy do tego laptopa mozna wgl zamontowac zwykla karte graficzna? na internecie nie wiele mozna sie dowiedziec na ten temat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 21-02-2020 - 13:02