IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
Problem z Egpu EDC Beast 8.5 w HP 8470p
DnA
dodano 28-01-2020, 0:59
Nr wypowiedzi: #1





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 18
Rejestracja: 7/02/08
Nr użytkownika: 7 026



Witam,
Właśnie doszedl do mnie EDC Beast 8.5 ver. C.( Wersja na express Card) Kupiłem do tego używany RX 470. Nie wiem czy spotkaliście się z takim przypadkiem , ale po podłączeniu wszystkiego niestety nic na monitorach zewnętrznych, ani na monitorze wbudowanym się nie pojawia (czarny ekran). Wiatraki w zasilaczu i karcie graficznej kręcą się. Trzy razy wypinalem i wpinalem zasilanie. Zasilacz to Chieftec 400W, więc spokojnie powinien wystarczyć. Mój laptop to HP 8470p. Zaktualizowałem Bios w laptopie na najnowszy. Probowalem też, podłączyć EDC w momencie kiedy już byl uruchomiony Windows. Niestety nie wykrywa niczego nowego w "Graphic cards" . Z góry dzięki za pomoc


--------------------
* Hp 8470p *
Go to the top of the page
 
+Quote Post
frejr
dodano 28-01-2020, 13:51
Nr wypowiedzi: #2





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 45
Rejestracja: 27/06/13
Nr użytkownika: 55 997



Na adapterze masz przełącznik dla zasilania - są dwie pozycje. Nie pamiętam, która jest tą lepszą. Sprawdź obie.
U mnie, żeby wykryło poprawnie (korzystam z GPU Setup od nando (https://egpu.io/egpu-setup-13x/)) muszę kartę włączyć, a EC podpiąć, gdy pojawi się logo HP na ekranie.

Jeśli masz jakieś pytania, to pisz. Może uda mi się pomóc, bo mam podobną konfigurację: 8470p, EDC Beast, RX560. Działa zarówno na windowsie, jak i na linuxie. Jedynym, co się nieco rypie jest suspend i hardware acceleration na linuxie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Astarte_Corp
dodano 1-02-2020, 17:38
Nr wypowiedzi: #3





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 67
Rejestracja: 27/06/16
Nr użytkownika: 68 474
Laptop: HP EliteBook 8460p i7-2820qm/16GB/512GB SSD+1TB HDD/WWAN/EXP GDC v8.3 + GTX780



Jak w HP 8460p miałem włożony adapter EC od EXP GDC v8.3 to mi system nie bootował, Nowiutki też tak miał. Trzeba było podłączać adapter chwilę po włączeniu, a przed bootowaniem systemu. U mnie przełączniki na adapterze nie dawały żadnego rezultatu


--------------------
Gadu: 5058080
Laptop: HP EliteBook 8460p i7-2820qm/16GB/512GB SSD+2TB HDD/WWAN/PE4C 3.0 + GTX960 1.2Opt
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 21-02-2020 - 13:18