IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
problem z wi-fi - światłowód
mario.79
dodano 28-07-2020, 9:46
Nr wypowiedzi: #1





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 163
Rejestracja: 15/01/09
Nr użytkownika: 17 088
Laptop: Dell Inspirion 1510



Hej. Mieszkam w domku jednorodzinnym. Mam Orange Światłowód 300 mb/s. U siebie na drugim piętrze jest ok (choć też nie tak dobrze jak po kablu) ale problem jest gdy chcę odbierać internet na pierwszym piętrze i na parterze. Co mogę kupić by wzmocnić sygnał wi-fi z Funbox 3.0 ? Niby wiadomo, że repeater ale co polecacie by to działało ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mikemanpl
dodano 28-07-2020, 9:59
Nr wypowiedzi: #2





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 691
Rejestracja: 19/04/12
Nr użytkownika: 47 880
Laptop: trefny Erazer x7849 - póki co działający



U siebie używam Netgear Orbi router+1 satelita. Nie mogę narzekać na szybkość i zasięg. Mam to ustawione tak, że satelite mam na parterze, dokładnie pod routerem, który jest na piętrze- wszystko gra. Zobacz sobie routery w konfiguracji mesh.


--------------------
Osławiony Erazer X7849 z i7-6700 i GTX 1070M
Było: Lenovo>Acer 5552G>HP dv6-6030ew>Clevo P150EM>HP Elitebook 2570p>Clevo P170SM>HP 840 G1>HP 840 G3>Macbook Pro 13 TB>Dell 7480>Xiaomi mi Notebook pro

Go to the top of the page
 
+Quote Post
mario.79
dodano 28-07-2020, 10:08
Nr wypowiedzi: #3





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 163
Rejestracja: 15/01/09
Nr użytkownika: 17 088
Laptop: Dell Inspirion 1510



dzięki, popatrzę. Nie oczekuję cudów ale myślę że uda się trochę wyciągnąć w-fi choć ze 20 z tych 300 na górze.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sylwester Cyba
dodano 28-07-2020, 11:13
Nr wypowiedzi: #4





Grupa: Administrator
Wypowiedzi: 9 909
Rejestracja: 12/07/06
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 1



Urządzenia do sieci mesh są jeszcze drogie. Repeater Wi-Fi (po polsku wzmacniacz sygnału), lub kilka, powinien wystarczyć.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mario.79
dodano 28-07-2020, 11:30
Nr wypowiedzi: #5





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 163
Rejestracja: 15/01/09
Nr użytkownika: 17 088
Laptop: Dell Inspirion 1510



masz rację. sprawdziłem ceny i chyba się wsrzymam z meshem. kupię repeater i zobaczę może będzie ok. nie potrzebuję nie wiadomo czego :-)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
salceson
dodano 28-07-2020, 12:04
Nr wypowiedzi: #6





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 129
Rejestracja: 19/02/18
Nr użytkownika: 73 249



ostatnio przedłużałem sieć w miejscu gdzie nie można wiercić na kable. kupiłem TL-PA7017P KIT używany za 150 cebulionów, podłączony na jednej fazie i przyzwoitej instalacji elektrycznej, na końcu "dumb ap" i jestem zadowolony z rezultatu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mario.79
dodano 28-07-2020, 12:09
Nr wypowiedzi: #7





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 163
Rejestracja: 15/01/09
Nr użytkownika: 17 088
Laptop: Dell Inspirion 1510



A co to znaczy podłączony na jednej fazie ? trzeba mieć tylko jedną fazę w domu ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
salceson
dodano 28-07-2020, 13:27
Nr wypowiedzi: #8





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 129
Rejestracja: 19/02/18
Nr użytkownika: 73 249



oba gniazdka mają być "na tej samej fazie", ale jak masz cień szansy to zawsze wiertarka i kabel
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 10-08-2020 - 3:35