IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
teamspeak nie dziala mic, konfiguracja
PersoN
nadaj 8-08-2008, 18:00
Nr wypowiedzi: #1


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 90
Rejestracja: 17/04/08
Nr użytkownika: 9 392
Laptop: Compal FL 90



chcialem pogadac na TS i nie moge skonfigurawac mikrofonu noramlanie w rejestratorze dzwieku dziala a w tym programi nie moze upgrade sterow tylko skad je zassac ??


--------------------
Compal FL90

> Intel Core 2 Duo T8300 2x2.4GHz
> nVidia GeForce 8600M GT 256MB GDDR2
> Toshiba 160GB 5400rpm External
> Aeneon 2x2048 MB 800MHz
> ASUS Wi-Fi a/g/n
> Bluetooth 2.0 | Windows 7 x64
> Logitech RX300
Go to the top of the page
 
+Quote Post
9re9
nadaj 8-08-2008, 19:46
Nr wypowiedzi: #2


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 22
Rejestracja: 11/12/07
Nr użytkownika: 4 860
Laptop: Compal FL90, T7300



Pierwsze kolego przeedytuj swój post, bo ostatni raz taki chaos widziałem jak otrzymałem pocztówkę od 8 letniego kuzyna. (Przepraszam za tą zgryźliwość, ale tak sie zastanawiam, co znaczy "a w tym programi(e?) nie moze upgrade sterow" smile.gif

Jeżeli potrzebujesz nowszych sterowników (choć wg mnie to raczej nie rozwiąże twoich problemów) znajdziesz je np NA TEJ STRONIE (nie wiem czy te są najnowsze, ale z takich kiedyś korzystałem i TS działał).

ale zanim zainstalujesz te sterowniki, sprawdź czy masz prawidłowo skonfigurowany mikrofon. W oknie głównym programu wejdź w Settings -> Options -> na zakładce Sound Devices w polu Sound Driver zaznacz Direct Sound, a poniżej w polu Device -> Input Device zaznacz (podświetl na niebiesko) Mikrofon (Realtek HD)

Jeżeli to nie pomoże, spróbuj wybrać inne urządzenie (jeżeli w rejestratorze działa mic to powinien tez działać Podstawowy Sterownik... ) pokombinuj, poklikaj. Niema tam wielu opcji wiec metoda prób i bledów dojdziesz po 5min.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PersoN
nadaj 8-08-2008, 22:54
Nr wypowiedzi: #3


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 90
Rejestracja: 17/04/08
Nr użytkownika: 9 392
Laptop: Compal FL 90



U mnie tak to wygląda i tez nie działa
http://img370.imageshack.us/my.php?image=93589587xe6.jpg
http://img224.imageshack.us/my.php?image=beztytuuuc7.jpg

Sterowniki które mam zainstalowane aktualnie to V6.0.1.5436

ps.sory za poprzedniego posta naprawde az głupio mi ale naprawde chce jakos rozwiazac ten problem a wiem ze na tym forum znajde rozwiazanie juz niejedeno znalazlem



--------------------
Compal FL90

> Intel Core 2 Duo T8300 2x2.4GHz
> nVidia GeForce 8600M GT 256MB GDDR2
> Toshiba 160GB 5400rpm External
> Aeneon 2x2048 MB 800MHz
> ASUS Wi-Fi a/g/n
> Bluetooth 2.0 | Windows 7 x64
> Logitech RX300
Go to the top of the page
 
+Quote Post
9re9
nadaj 8-08-2008, 23:29
Nr wypowiedzi: #4


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 22
Rejestracja: 11/12/07
Nr użytkownika: 4 860
Laptop: Compal FL90, T7300



I wszytko jasne smile.gif masz wyciszony mikrofon w TS (a dokładniej sygnał musi być bardzo duży, aby go aktywować).

Na pierwszym przedstawionym przez Ciebie screenie czyli w Sound Settings górny suwaki ustaw na środek, a dolny na skrajną lewą pozycje. Klikając przycisk Activate local test możesz sprawdzić przy jakim natężeniu dźwięku mikrofon zostanie aktywowany (gdy mikrofon jest aktywny usłyszysz szum oraz to co mówisz w słuchawkach i zaświeci sie zielona kontrolka). Dolny suwak w skrajnej lewej pozycji sprawi ze mikrofon będzie cały czas aktywny. Przesuwaj dolny suwak w prawo, aż dojdziesz do momentu w którym mikrofon będzie aktywowany tylko gdy mówisz, a nie poprzez szum otoczenia.

Może sie też zdarzyć, ze pomimo poprawnej konfiguracji TS, będziesz musiał głośno mówić (lub bardzo blisko mikrofonu). by to naprawić w ustawieniach sterownika znajdź opcje Wzmocnienie wydajności mikrofonu, Microphone boost lub Mic Boost i ustaw na +20dB (lub +40dB - dostępnie w starszych sterownikach bodajże).

Jeżeli korzystasz z wbudowanego mikrofony to nie spodziewaj sie rewelacyjnych rezultatów. Po kilku próbach ustawienia tego mikrofonu, tak by bardziej było słychać mnie niż szum zrezygnowałem. Producent spaprał ten mikrofon strasznie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PersoN
nadaj 8-08-2008, 23:45
Nr wypowiedzi: #5


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 90
Rejestracja: 17/04/08
Nr użytkownika: 9 392
Laptop: Compal FL 90



dzieki stary dziala smile.gif

ps.BROWAR DLA CIEBIE


--------------------
Compal FL90

> Intel Core 2 Duo T8300 2x2.4GHz
> nVidia GeForce 8600M GT 256MB GDDR2
> Toshiba 160GB 5400rpm External
> Aeneon 2x2048 MB 800MHz
> ASUS Wi-Fi a/g/n
> Bluetooth 2.0 | Windows 7 x64
> Logitech RX300
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reklama
nadaj 8-08-2008, 23:45
Nr wypowiedzi: #


.









Go to the top of the page
 
Quote Post
Soxu
nadaj 26-09-2010, 17:51
Nr wypowiedzi: #6


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 26/09/10
Nr użytkownika: 32 493



Mam problem ;( nie dziala mi teamspeak przy włączeniu wyłancza sie i pisze "Aplikacja nie została własciwie zinicjowana (0x0150002). wacko.gif wacko.gif mellow.gif dry.gif dry.gif dry.gif dry.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 23-07-2014 - 12:44