IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

2 Strony: V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
Test Asus X56Ta, dostarczył X-KOM
Sylwester Cyba
nadaj 27-10-2008, 12:35
Nr wypowiedzi: #1

Koordynator Notebookcheck.pl

Grupa: Administrator
Wypowiedzi: 6 183
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 1
Gadu: 1383975

Kurier podrzucił nam Asusa X56Ta.
http://www.x-kom.pl/index.php?show_prod=37059

Komputer będzie testowany jako pierwszy z dostarczonej trójki.

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
tarzan007
nadaj 27-10-2008, 16:03
Nr wypowiedzi: #2

bajtel

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 40
Nr użytkownika: 12 549

Nareszcie dokładnie ten model o jaki mi chodziło wink.gif Jestem strasznie ciekaw matrycy ale przede wszystkim co PUMA ZM-82 pokaże w testach. Chłopaki zróbcie ten test szybko to postawie browara wink.gif I chętnie usłysze wnioski które nasuwają się przy pierwszym dotyku wink.gif (są opinie że jednak klawiatura numeryczna nie była dobrym pomysłem, ponieważ touchpad nie jest przesunięty w lewo tak jak w 17" i przez to przeszkadza w pisaniu troszkę...)

+Quote Post
pejczer
nadaj 6-11-2008, 14:58
Nr wypowiedzi: #3

cielepa
*

Wypowiedzi: 12
Nr użytkownika: 11 696

No ja też jestem bardzo ciekawy wyników tego testu - zamierzam takiego sprzęta nabyć. Cena co by nie mówić dość atrakcyjna i jak się ZM-82 nie wyłoży na testach to ten ASUS będzie całkiem ciekawą alternatywą dla "nieco" droższych Intelowskich odpowiedników...

+Quote Post
maciek_maciek
nadaj 6-11-2008, 21:40
Nr wypowiedzi: #4

cielepa
*

Wypowiedzi: 23
Nr użytkownika: 14 989

Kiedy można się spodziewać recenzji?

+Quote Post
CYBERNAUTA
nadaj 8-11-2008, 18:58
Nr wypowiedzi: #5

karlus

Wypowiedzi: 148
Nr użytkownika: 11 988
Laptop: MSI PR-201

Asusy i Acery ogólnie bardzo mi się nie podobają, ale ponieważ nic taniego z dobrą grafą nie można znalezc wśród 13"-14" również zainteresowałem się tym modelem.

Czekam na tescik :-)

--------------------
Pozdrawiam

Nowy MSI PR-201 in da house :)

+Quote Post
Reklama
nadaj 8-11-2008, 18:58
Nr wypowiedzi: #

.

Quote Post
hoodedman
nadaj 9-11-2008, 12:38
Nr wypowiedzi: #6

karlus

Wypowiedzi: 72
Nr użytkownika: 1 769

przeciez to jest 15"
w zasadzie nie wiedze w tym laptopie niczego ciekawego. No moze tylko to ze nie dali systemu i mozna samodzielnie zkupic licencje na viste 64bit a nie wpychana wszedzie gdzie sie da beznadziejna 32bitowa ktora nie widzi 4B ramu

--------------------
notebook ASUS G60J 16" (i7 720Q, 4GB DDR3, 1TB HDD, GTX260 1GB, wbudowana karta Creative Advanced EAX HD 4.0, win7 64bit) legalny office 2007 i corel X4
Creative ProGamer G550
32" fullHD Samsung

+Quote Post
qleague
nadaj 9-11-2008, 16:18
Nr wypowiedzi: #7

cielepa
*

Wypowiedzi: 17
Nr użytkownika: 15 504

mnie osobiście nie podoba się te lakiery- wszystko się swieci i błyszczy, widać kazdy odcisk palca i teraz może wygląda fajnie, ale za kilka lat będzie według mnie trochę kiczowate. zdecydowanie bardziej odpowiada mi surowa bryła compala, czy lenovo.
ale jak chce się mieć taniego lapka z sensowną grafiką to trzeba isć na ustępstwa (bo compali już nigdzie nie ma w Łodzi, a lenovo się przecenia)

+Quote Post
CYBERNAUTA
nadaj 10-11-2008, 11:24
Nr wypowiedzi: #8

karlus

QUOTE(hoodedman @ 9-11-2008, 14:23) *
przeciez to jest 15"

Wiem, chodziło mi o to, że naprzebierałem się w ofertach 13-14" i już mam trochę dośc, dlatego powoli przekonuję się do laptopów 15", takich jak ten lub Asus N50Vn http://www.nhl.pl/index.php?showtopic=1499...mp;#entry135285

Choć to co mi się najbardziej nie podoba w Asusach to połączenie czarnej klawiatury z aluminiowo-metaliczną otoczką wacko.gif

Na oba teściory czekam z wypiekiem na twarzy wink.gif

--- EDIT ---

A prospos X56TA i tej aukcji http://www.allegro.pl/item479275608_asus_x...b_ati_3650.html , może mi ktoś wytłumaczyć to?
Pamięć RAM 3072MB
Ilość gniazd (zajęte / wolne) - 1 / 1 SO-DIMM

To jest pojedyńcza kość 3gb??

Wypowiedź została zmodyfikowana przez CYBERNAUTA dnia 10-11-2008, 13:08

--------------------
Pozdrawiam

+Quote Post
przemu
nadaj 11-11-2008, 3:20
Nr wypowiedzi: #9

bajtel

Wypowiedzi: 39
Z: Kraków
Nr użytkownika: 8 655
Gadu: 9588877
Laptop: Asus M50VM

Logicznie rozumując - ktoś po prostu popełnił błąd.
Kości 3GB na oczy nie widziałem. Zapewne jest 2 i 1 GB moduł.

--------------------
-=mtbikes.info - rowery=-

Najlepszy wortal rowerowy! Zapraszam!

+Quote Post
DonMisiek
nadaj 13-11-2008, 11:09
Nr wypowiedzi: #10

cielepa
*

Wypowiedzi: 15
Nr użytkownika: 15 632

Kiedy można się spodziewać testu ?
Laptop ogólnie ciekawy i nie drogi. Dlatego myślę, że jest dobrą alternatywą tylko gdyby dawali do tej ceny jego jeszcze OS eh smile.gif

+Quote Post
Sylwester Cyba
nadaj 14-11-2008, 19:34
Nr wypowiedzi: #11

Koordynator Notebookcheck.pl

Grupa: Administrator
Wypowiedzi: 6 183
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 1
Gadu: 1383975

Test X56Ta został udostępniony dla Czytelników.
http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Asus-X56Ta.12555.0.html

--------------------

+Quote Post
CYBERNAUTA
nadaj 14-11-2008, 20:20
Nr wypowiedzi: #12

karlus

Dzięki smile.gif

Szkoda kurcze, że z tą matrycą nie jest najlepiej. Przynajmniej jeden ból głowy mniej. Wygląda na to, że wsród Asusów moim ulubieńcem pozostanie na ten rok N50VN.

--------------------
Pozdrawiam

+Quote Post
mati_z
nadaj 15-11-2008, 21:55
Nr wypowiedzi: #13

cielepa
*

Wypowiedzi: 4
Nr użytkownika: 15 721
Laptop: ASUS X56Ta

Jako, że jest to mój pierwszy post wypadałoby się przywitać. Tak więc WITAM WSZYSTKICH smile.gif
Chciałbym podziękować za test X56Ta. Niedawno zamówiłem tego laptopa na allegro i mam nadzieję, że nie będę tego żałował. Na zdjęciach zauważyłem, że model ten nie posiada czytnika linii papilarnych chociaż zdjęciach na aukcji sklepu x-kom jest. Czy w takim razie zamiast czytnika został zastosowany smart logon?

+Quote Post
CYBERNAUTA
nadaj 16-11-2008, 0:11
Nr wypowiedzi: #14

karlus

QUOTE(mati_z @ 15-11-2008, 23:40) *
Na zdjęciach zauważyłem, że model ten nie posiada czytnika linii papilarnych chociaż zdjęciach na aukcji sklepu x-kom jest.

Jeśli X-KOM tego samego notebooka dostarczył do testów, czytnik linii papilarnych musiał gdzieś po drodze magicznie wyparować rolleyes.gif
Dziwne, prawda? blush.gif

Sam bym dał się nabrać bo na zdjęciach aukcyjnych (oraz na fotkach ze strony www X-KOM) ów czytnik faktycznie jest, natomiast w specfikacji sprzedawca nie zaznaczył wyraźnie że go nie ma co może wprowadzać w błąd (tak jak w przypadku najlepszych kart graficznych wg Sprzetkomu, który to nota bene o dziwo ma zdjęcia tego modelu bez czytnika). Zresztą jak tak sprawdzam to na wielu róznych stronkach i portalach jest ten czytnik na zdjątkach.

Najlepiej byłoby gdyby sprzedawca osobiście się wypowiedział w tej kwestii, pewnie to jakas pomyłka we wstawieniu grafik albo są dwie wersje i otrzymałeś nie taką..

--------------------
Pozdrawiam

+Quote Post
mati_z
nadaj 16-11-2008, 1:11
Nr wypowiedzi: #15

cielepa
*

Tzn. ja jeszcze nie otrzymałem bo dopiero zamówiłem wink.gif Skoro już wspomniałeś o zdjęciach tego asusa na aukcjach Sprzetkomu to przy powiększeniu można zauważyć jakby ten czytnik został wymazany (może w paincie biggrin.gif).
A tak w ogóle to dzięki za zainteresowanie smile.gif

Mam jeszcze jedno pytanko. W nagłówku testu zostało napisane:
"Jakiś czas temu zrobiło się na naszym forum głośno o Asusach z kartą Mobility Radeon 3650. Przez pewien czas były to najtańsze dostępne laptopy markowe z tak wydajną grafiką."
Moje pytanie brzmi: czy teraz za tą cenę można dostać coś lepszego? Ja szukałem i jakoś nic nie znalazłem.

+Quote Post
CYBERNAUTA
nadaj 16-11-2008, 13:24
Nr wypowiedzi: #16

karlus

Skoro już wspomniałeś o zdjęciach tego asusa na aukcjach Sprzetkomu to przy powiększeniu można zauważyć jakby ten czytnik został wymazany (może w paincie ).

Też to zauważyłem i nawet wczoraj edytowałem poprzedniego posta próbując to dopisać ale cosik się chyba nie udało smile.gif
W każdym razie jak się okazało Sprzetkom zadbał o to by nie było niedomówień i nawet w specyfikacji wyraznie zaznaczył iż czytnika papilotów NIE ma.

Mam jeszcze jedno pytanko. W nagłówku testu zostało napisane:
"Jakiś czas temu zrobiło się na naszym forum głośno o Asusach z kartą Mobility Radeon 3650. Przez pewien czas były to najtańsze dostępne laptopy markowe z tak wydajną grafiką."
Moje pytanie brzmi: czy teraz za tą cenę można dostać coś lepszego? Ja szukałem i jakoś nic nie znalazłem.

Też szukałem i konkurencją było cokolwiek w zbliżonej cenie co posiadało GF8600M GT ale nie masz się co przejmować gdyż w swoim przedziale cenowym decyzja o zakupie X56TA wydaje się słuszna. Jak wynika z testu sprzęt jest okej, mnie tylko ta nienajlepsza matryca zniechęciła bo w końcu przeznaczeniem lapka mają być także gry.

Jak się po zakupie za długo nad tym myśli, można dostać zawrotu głowy. Więc teraz nie ma to tamto - ciesz się z dobrego zakupu smile.gif

--------------------
Pozdrawiam

+Quote Post
mati_z
nadaj 16-11-2008, 14:07
Nr wypowiedzi: #17

cielepa
*

Widziałem tą matrycę (niestety nie podczas gry) i nie jest taka tragiczna smile.gif Miałem okazję przyjrzeć się wcześniej temu sprzętowi bo kolega kolegi ma prawie taki sam (x56ta-ap024). Poza tym GF 8600 GT jest trochę słabsza.
Zaraz jak go dostanę to podzielę się moimi spostrzeżeniami. Pozdrawiam smile.gif

+Quote Post
ProxX
nadaj 18-11-2008, 8:14
Nr wypowiedzi: #18

cielepa
*

Wypowiedzi: 3
Nr użytkownika: 8 458

Też przymierzam się do kupna tego laptopa. Szukam czegoś do 2500 zł i ten model wydaje mi się najrozsądniejszy. Połączenie wydajności z niewielką ceną robi swoje. Jest to chyba najciekawsza oferta w tym przedziale cenowym.

Zamawiać będę dopiero w przyszłym tyg. tak więc czekam na wasze osobiste spostrzeżenia i jak spisuje się w różnych sytuacjach dnia codziennego smile.gif

Jako student posiadam dostęp do darmowego oprogramowania Xp i Visty, natomiast widzę, że Asus już nie wspiera tego pierwszego systemu sterownikami na oficjalnej stronie. Czy może ktoś coś szerszego o tym wie? Np. czy da się znaleźć w necie, na forum sterowniki pod Xp'ka? Póki co jeszcze nie szukałem i nie wymagam tego od was, pytam z kopyta jakby komuś obiło się o uszy.

Pozdrawiam.

+Quote Post
chudzikm16
nadaj 18-11-2008, 19:35
Nr wypowiedzi: #19

Ponboczek

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 568
Nr użytkownika: 10 508

Pod XP są, ale chyba nieoficjalne.

+Quote Post
bongokacykongo
nadaj 25-11-2008, 10:59
Nr wypowiedzi: #20

cielepa
*

Wypowiedzi: 7
Nr użytkownika: 15 834
Laptop: ASUS X57Vn-AP074

witam! chcialem sie dowiedziec jak to jest z tym laptopem; moi przedmowcy juz napisali ze w tej cenie takiego sprzetu sie nie dostanie; rozmawialem wczoraj z gosciem z pewnego sklepu i stwierdzil on ze asusy z serii x to nic innego jak seria m produkowana dla supermarketow... ze sa niby gorzej wykonane i ze on by ich nie bral... ja jednak nic innego w tej cenie nie widze, a dokladajac sobie kasy do lapka to sie tylko w paranoje popada bo jest wiecej mozliwosci biggrin.gif wiec moje pytania: czy ten laptop to rzeczywiscie ubozsza wersja marketowa, czy sa z nim jakies problemy i czy oplaca sie dokladac kase zeby dostac cos innego (powiedzmy az 700 zl do n50vn dla troche lepszej grafiki i wykonania?)

+Quote Post

2 Strony: V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

RSS Wersja Lo-Fi Zegar wskazuje: 3-09-2010 - 16:59