IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

Reply to this topicStart new topic
Asusy UL50VG i UL50AG w Primakomp, Laptop dla mamusi :)
drc83
nadaj 8-03-2010, 22:52
Nr wypowiedzi: #1

cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 7
Nr użytkownika: 23 954
Laptop: Lenovo IdeaPad Y530

Zacznę od tego że na prezent będzie.
No bo mój laptop jest... yyyy, mój biggrin.gif, no i siedzę na nim często, czasem bo chcę, czasem bo muszę...
No i wymyśliłem że mamusia na urodziny dostanie własnego laptopa. Żeby sobie mogła sprawdzić pocztę, cioci głupie filmiki i obrazki powysyłać a przede wszystkim, bo potrafi przez długi czas oglądać firanki czy obrusy na allegro wink.gif

i znalazłem takie coś:
ASUS UL50AG (porównanie z cenami w innych sklepach)
ASUS UL50VG (porównanie z cenami w innych sklepach)

Nie pytam tutaj o zdanie, bo raczej już jestem zdecydowany (w tej chwili zastanawiam się jedynie który z nich - lepsza grafika nie będzie potrzebna, ale znowu srebrny ładniejszy).
W innych sklepach w jakich je znalazłem ceny są w okolicach 2700-3000zł.
I pytanie - czy ktoś oglądał te laptopy? Jeśli to jest identyczny laptop co w innych sklepach to cena jest rewelka.
No i jeśli temat niżej znalazł się laptop w sklepie Rzepy, to może ktoś natknął się na jeszcze niższą cenę w sklepie Przyjaciółki, Faktu czy Naszego OjDyr Dziennika wink.gif
Powód zmiany treści: dodałem porównania z cen w innych sklepach /tc
Go to the top of the page

+Quote Post
koncertownik
nadaj 8-03-2010, 22:58
Nr wypowiedzi: #2

Krytykant

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 003
Z: Tychy
Nr użytkownika: 12 055
Gadu: The number You are trying to reach is currently unavailable...
Laptop: Idealny - czyli brak... :)

To nie lepiej wydać mniej z podobnym efektem? Mamę chyba nie interesuje długa praca na baterii, mam rację? smile.gif
Ja bym proponował coś takiego:

http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/...01pl-w7hp.bhtml

Cena dużo niższa, wydajność wyższa, solidność i wykonanie w porządku, dobra kultura pracy, tylko przebiegi na baterii krótsze.

Edit:
Do oglądania firanek, wysyłania głupich filmików i sprawdzania poczty będzie jak znalazł. biggrin.gif

--------------------
Milcz jak do mnie mówisz!

+Quote Post
Electrohunter
nadaj 8-03-2010, 23:04
Nr wypowiedzi: #3

epny

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 751
Nr użytkownika: 24 644
Laptop: Asus G51VX-RX05

Ja może powiem trochę ze strony mamy.
Jej pewnie bardziej by się spodobał UL'ek. wink.gif
Wiem jak moja żona patrzy na notebooki.

Odnośnie cen obu UL50 to są dobre.

--------------------
Asus G51VX-RX05 | Core 2 Duo T9800 | 4GB DDR II 800MHz
RAID 0 | 2x320GB - 7200rmp | GTX260M 1024 GDDR3 | LCD 1366 x 768 | Vista 64bit

3dMark06 ust. fabryczne - 11136 | 3dMark06 średnie OC - 13463

+Quote Post
Sparc
nadaj 9-03-2010, 0:02
Nr wypowiedzi: #4

Ponboczek

Grupa: Redaktor
Wypowiedzi: 6 679
Nr użytkownika: 75
Laptop: Fujitsu-Siemens LifeBook E8310

Chyba lepiej Dell Studio w kwiatki albo ciapki wink.gif

--------------------
Some systems don't need improvement:
Jeśli nie Windows, to co? Dlaczego Linux? 8 powodów, dla których powinieneś przesiąść się na Linuksa Linux ładniejszy niż Vista Windows kontra Linux - jaki system do domu? Windows - Linux - Mac OS X na ringu Nie bój się pingwina! - 10 powodów, aby wybrać Linuksa Ile kosztuje DARMOWY upgrade do Windows 7
KDE 4.1 - panna brzydka, ale (wreszcie!) cnotliwa
Ubuntu vs Vista: Bitwa o pulpit Ubuntu Linux kontra Windows Vista Ubuntu okiem sprzedawcy komputerow Jak kompletnie zastąpić Windowsa przez Ubuntu. Część pierwsza. Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon: Krytyczna recenzja Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon - godny rywal Visty? Ubuntu Linux 8.04 LTS - najbardziej oczekiwana dystrybucja tej wiosny
Mandriva w natarciu, czyli walka o klienta trwa Mandriva 2008 Spring - ładnie, szybko, przyjemnie
SUSE w wersji Enterprise - odmienione, lepsze, nowocześniejsze OpenSUSE 10.2 - prawie jak objawienie openSUSE Linux 10.3 - powrót do źródeł? OpenSUSE 11.0 - zainstaluj, a nie pożałujesz!
Fedora 7 kontratakuje Fedora 8 - pierwsze testy wersji finalnej Kapelusze z głów - oto Fedora 9
Debian 4.0 - przełom, czy niepotrzebne innowacje? Debian 5.0 - jak zwykle opóźniony w rozwoju. I tak ma być! BSD - świat wolności niewymuszonej
Przesiadka na Maca, czyli tam. I z powrotem? Przesiadka na Maca, czyli tam i z powrotem? (czesc II) Przesiadka na Maca, czyli tam i z powrotem? (czesc III) Jabłko na biurku, czyli przesiadka na Maca (część IV) Uroki Macintosha MyApple

+Quote Post
drc83
nadaj 11-03-2010, 9:48
Nr wypowiedzi: #5

cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 7
Nr użytkownika: 23 954
Laptop: Lenovo IdeaPad Y530

QUOTE(koncertownik @ 8-03-2010, 22:48) *
To nie lepiej wydać mniej z podobnym efektem? Mamę chyba nie interesuje długa praca na baterii, mam rację? smile.gif

Chyba nie do końca - mama bardzo lubi posiedzieć sobie w lecie w ogródku. Posiedzi z lapkiem.

QUOTE(Electrohunter @ 8-03-2010, 22:54) *
Ja może powiem trochę ze strony mamy.
Jej pewnie bardziej by się spodobał UL'ek. wink.gif
Wiem jak moja żona patrzy na notebooki.

Dokładnie! smile.gif

Tak jak wspominałem, decyzja nad UeLką już zapadła. Poszedłem sam, sprawdziłem i wszystko się zgadza. W sklepie traktują je jako laptopy bez systemu a Vista tak po prostu sobie jest. Do laptopa dorzucili torbę, myszkę i zestaw czyszczący a ja jestem już szczęśliwym posiadaczem czarnego UL50.
Tak ja, jeszcze nie mamusia. Urodziny za kilkanaście dni wink.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

RSS Wersja Lo-Fi Zegar wskazuje: 3-09-2010 - 17:09