IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

140 Strony: V  « < 67 68 69 70 71 > »   
Reply to this topicStart new topic
Dell Vostro 3700, Czy warto ?
pretor
nadaj 19-08-2010, 18:45
Nr wypowiedzi: #1361


Użytkownik Forum
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 523
Rejestracja: 3/04/10
Nr użytkownika: 27 603
Laptop: Dell Vostro 3700 (i5 520M, 4GB DDR3, 500GB HDD, GT330M)



QUOTE(tomek___ @ 19-08-2010, 18:43) *
Witam.
Czy warto kupić Vostro w konfiguracji:

Intel® Core™ i5-430M
320GB SATA, 7200 obr./min
3072MB DDR3
GT330M

za 3000 zl na tej aukcji http://allegro.pl/item1180969918_dell_vost...at_lp_win7.html
Jak by nie patrzeć to jest tańszy o 350 zł niż w x-kom i jest jeszcze do tego system... Cena wydaje się być okazyjna, a sprzedający 0 negatywów



Nie widzę nigdzie słowa "nowy", co w przypadku allegro może mieć znaczenie. Najlepiej zadzwoń i zapytaj, czy to oryginalnie zapakowany sprzęt bezpośrednio od polskiego oddziału della. Czytałem i zerkałem na kilka takich podobnych tematów i zawsze gdzieś był jakiś haczyk. Cenowo to korzystna oferta.


--------------------
Nie dyskutuję z idiotami, ponieważ mogą sprowadzić dyskusję do swojego poziomu i pokonać doświadczeniem.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tomek___
nadaj 19-08-2010, 18:45
Nr wypowiedzi: #1362


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 13
Rejestracja: 17/08/09
Nr użytkownika: 21 304



Już znalazłem odpowiedź w innym temacie. Laptopy nowe ale z QWERTY UK
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dudek92
nadaj 19-08-2010, 19:04
Nr wypowiedzi: #1363


bajtel
***

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 38
Rejestracja: 8/07/10
Nr użytkownika: 29 887
Laptop: Samsung R580



QUOTE(pretor @ 19-08-2010, 19:57) *
Nie widzę nigdzie słowa "nowy", co w przypadku allegro może mieć znaczenie.


stan:
NOWY - Fabrycznie zapakowany z kompletem dodatków
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mp18
nadaj 19-08-2010, 19:47
Nr wypowiedzi: #1364


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 133
Rejestracja: 20/05/09
Nr użytkownika: 19 696
Laptop: Dell Studio 1749



Bardzo dobra okazja do kupna, jeśli ktoś zwlekał. Fajny sprzęt za małem pieniądze.


--------------------
Obecnie:
Dell Studio 1749 (1749-0558) - Intel Core i3 330M/17,3 cala LED/4 GB DDR3/320 GB SATA II 7200/ATI HD5650 1024 DDR3
Przeszłość:
Samsung R522 (NP-R522-JS01PL) - Core 2 Duo T6500 2,1 GHz/15,6 cala LED/3072 MB DDR2/320 GB SATA/ATI HD4650 1024 DDR3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pretor
nadaj 19-08-2010, 20:07
Nr wypowiedzi: #1365


Użytkownik Forum
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 523
Rejestracja: 3/04/10
Nr użytkownika: 27 603
Laptop: Dell Vostro 3700 (i5 520M, 4GB DDR3, 500GB HDD, GT330M)



QUOTE(tomek___ @ 19-08-2010, 19:57) *
Już znalazłem odpowiedź w innym temacie. Laptopy nowe ale z QWERTY UK


Czym to się rożni od tych z polskiego oddziału ? Tak z ciekawości. Gdy wchodzę na dell.com i dalej w zakładkę na temat swojego sprzętu to w zestawieniu mam klawiaturę: US qwerty. Czyżby tylko przestawieniem w szyku klawiszy małpy i cudzysłowu ? Czy mogą być problemy z gwarancją ? Autoryzowany partner w Polsce, a ściąga laptopy z UK.


QUOTE(dudek92 @ 19-08-2010, 20:16) *

stan:
NOWY - Fabrycznie zapakowany z kompletem dodatków



Rzeczywiście jest słowo NOWY. Przepraszam, nie zauważyłem.


--------------------
Nie dyskutuję z idiotami, ponieważ mogą sprowadzić dyskusję do swojego poziomu i pokonać doświadczeniem.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reklama
nadaj 19-08-2010, 20:07
Nr wypowiedzi: #


.









Go to the top of the page
 
Quote Post
Jaroslav
nadaj 19-08-2010, 20:27
Nr wypowiedzi: #1366


cielepa
*

Grupa: Zablokowano
Wypowiedzi: 15
Rejestracja: 17/08/10
Nr użytkownika: 31 002



QUOTE(pretor @ 19-08-2010, 21:19) *
Czym to się rożni od tych z polskiego oddziału ?

Może tym że nie piszczą :-)
Może warto aby ktoś to kupił i sprawdził...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
_apsik
nadaj 19-08-2010, 21:29
Nr wypowiedzi: #1367


hanys
********

Grupa: Koneser
Wypowiedzi: 7 892
Rejestracja: 26/01/08
Nr użytkownika: 6 580



QUOTE(tomek___ @ 19-08-2010, 18:43) *
Witam.
Czy warto kupić Vostro w konfiguracji:

za 3000 zl na tej aukcji http://allegro.pl/item1180969918_dell_vost...at_lp_win7.html
Jak by nie patrzeć to jest tańszy o 350 zł niż w x-kom i jest jeszcze do tego system... Cena wydaje się być okazyjna, a sprzedający 0 negatywów


zadzwonic do sprzedawcy poprosic o service tag i zadzwonic do dell pl z zapytaniem o "przeszlosc" tego notebook.to ze stoi w opisie -nowy fabrycznie zapakowany moze odnosic sie rowniez do sprzetu pochodzacego z dystrybucji dell outlet.


QUOTE(kwapi @ 19-08-2010, 18:52) *
Haa wiem o jakie piski teraz chodzi, taa bardzo denerwujące ale zauważyłem to teraz tylko na baterii, obciążonym w połowie (wskaźnik cpu ~50%). Nie przeczę denerwuje biggrin.gif na kablu jest o wiele ciszej, nie słychać już w takim stopniu pisków, żeby miały denerwować. Zwyczajne użytkowanie klawiatury i nie słyszę prawie nic. Ale racja, teraz i ja słyszę piski biggrin.gif dołączam do tych którzy mówią, że są...


jak juz kiedys pisalem -cpu whining(pisk) wystepuje tylko i wylacznie podczas przejscia do stanu spoczynku(minimalnego obciazenia cpu) tzn. cpu przechodzi na C1 status a wiec na najwyzszy stopien energioszczedzania.to ze u ciebie wystepuje pod obciazeniem cpu 50% jest wiec niemozliwe.musi byc wiec inna przyczyna tego pisku w twoim przypadku,ktorego wczesniej nie slyszales a teraz po przeczytaniu wypowiedzi w watku nagle odkryles.

jak juz napisal wczesniej @ncf -wyprobowac inne opcje energetyczne w systemie.


--------------------
Dell XPS M1530 Crimson Red
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lolo12
nadaj 19-08-2010, 22:24
Nr wypowiedzi: #1368


fachman
******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 397
Rejestracja: 6/04/08
Nr użytkownika: 9 065



Ciekawostka :/

Na razie używam lapka głównie jako stacjonarki, czyli jest na zasilaniu nonstop, po 2 miesiącach poziom zużycia baterii wyniosił (wear leverl) 2%, czyli bardzo dobrze.

Gdzies tam (pclab.pl chyba) wyczytałem, że aby accu zachował najlepsze parametry to należy go przechowywać naładowanego do 30-40% w ciemnym zimnym mijescu ;p.
i raz na jakiś czas podpinać i ładować i rozładować, tak żeby był używany od czasu to czasu, i wtedy nawet po długim czasie zachowuje dobre parametry.

Jak przeczytałem tak zrobiłem....
Dzisiaj wyciągam accu z szafki, wpinam do lapka, ładuje i ... poziom zużycia acc (wear level) 7% sad.gif

Moze lepiej jest jednak trzymać go cały czas w lapku, niezależnie czy sie siedzi na zasilaniu czy na accu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
endrow
nadaj 19-08-2010, 22:40
Nr wypowiedzi: #1369


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 19/08/10
Nr użytkownika: 31 080
Laptop: dell vostro 3700



Witam;
a ja mam pytanko do uzytkownikow della jako 2dniowy nowicjusz - czy wgrywaliscie po kupnie bios,chipset itd. tzn sterowniki ze strony della i czy wszystko poszlo gladko (moj pierwszy laptop heh i nie chcialbym cos spieprzyc)
pozdr;
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aq100
nadaj 20-08-2010, 0:27
Nr wypowiedzi: #1370


bajtel
***

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 49
Rejestracja: 20/06/10
Nr użytkownika: 29 472
Laptop: Dell Vostro 3700, core i5 520M



QUOTE(sixsixsix @ 19-08-2010, 11:02) *
@aq100, o ile sie myle to do Ciebie przyjezdzal serwisant w sprawie obudowy. Mowiles mu cos o piskach?


Tak, mówiłem mu o piskach, stwierdził, że to może być dysk twardy, dzisiaj się przysłuchiwałem komputerowi i te piski jednak z dysku nie idą, tylko z okolic procesora czy płyty głównej w pobliżu procesora. Serwisant mi nic nie pomoże jeżeli było zlecenie na źle spasowaną obudowę. Trzeba zrobić nowe zgłoszenie odnośnie pisków do Della. Ja na razie się powstrzymam do czasu aż ktoś potwierdzi, że np wymiana płyty głównej pomaga albo coś innego, bo w ciągu ostatnich dni mi już 2 razy przekładali wszystkie bebechy z jednej obudowy do drugiej (zlecenie na złe spasowanie obudowy) i nie chcę, żeby mi znowu to rozbierali całkowicie i coś wymieniali bo później komputer mi się nie będzie kupy trzymał i nie wiadomo czy to pomoże na te piski.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sparc
nadaj 20-08-2010, 1:12
Nr wypowiedzi: #1371


Ponboczek
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 896
Rejestracja: 23/08/06
Nr użytkownika: 75
Laptop: ThinkPad T420



QUOTE(pretor @ 17-08-2010, 21:03) *
Obudowa sama nie pęka, tu trzeba być obiektywnym.

Może pękać z powodu niewłaściwego materiału jak w niektórych ThinkPadach albo wadliwej konstrukcji jak w starych MacBookach (był program wymiany).


QUOTE(darek3000 @ 18-08-2010, 23:54) *
@kogi22 a czy mozna zażądac zwrotu pieniedzy jak piszczy (i bedzi to słyszalne po np: 1 miesiącu) jak radzą niektórzy czy serwis powie że tak musi byc i nic nie możesz z tym zrobić bo wówczas trzeba przestrzegac przed kupnem , (poza sprzedawcami na tym forum ktorzy mając zarobek bedą starali sie go reklamować i wciskac na siłę)

Można.
http://www.federacja-konsumentow.org.pl/stories.php?topic=10


--------------------
Some systems don't need improvement
Go to the top of the page
 
+Quote Post
brehtacz
nadaj 20-08-2010, 9:10
Nr wypowiedzi: #1372


Laptop changer ...
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 526
Rejestracja: 9/09/08
Nr użytkownika: 13 712
Laptop: XPS L702x / Thinkpad T61



QUOTE(Komputerowiec @ 20-08-2010, 9:55) *
Śledzę ten wątek od jakiegoś już czasu i muszę przyznać że mój entuzjazm w stosunku do produktów firmy Dell (a konkternie Vostro) gwałtownie maleje... W żadnym z wątków poświęconych produktom innych firm nie ma tylu wpisów o awariach, serwisie etc.. I nie wygląda to na działanie konkurencji. Zresztą czego spodziewać się po sprzęcie za nieco ponad 3000 zl pretendującym do miana super-hiper ? Ceny NORMALNEGO (czyli bezawaryjnego) laptopa zaczynają od 6000 zł za konfigurację z i5-520 i konkretnym monitorem (14-15,6"). Prawda jest taka: za psie pieniądze pise mięso jedzą... Uważam że lepiej (choćby dla spokoju ducha) kupić jakiś markowy sprzęt w którym producent montuje wyprodukowane przez siebie podzespoły chociażby z tego powodu że sam sprawuje kontrolę nad procesem ich produkcji i przypadłości typu piski się później nie pojawiają...

A lyzka na to ... Pomysl dobrze zanim cos napiszesz. Przytaczasz przyklady cenowe danego modelu z dolnej granicy cenowej. Tak samo jest z drozszymi? Nie. Znaczy to tylko tyle ze sugerujesz sie wypowiedziami ludzi ktorzy zaplacili tyle za lapka, cos im nie gralo i napisali tu. Do wypowiedzi na forum trzeba podchodzic z dystansem ... nie trzeba byloby gdyby 100% ludzi ktorzy kupili wypowiedzialo sie.

Przykladowo ja wydalem na Vostro ~5k PLN. Trafil sie jeden babol ktory serwis naprawil/wymienil dnia nastepnego. Do dzis nie mam z nim ZADNYCH problemow.

Poruszane tu problemy sa raczej wyjatkiem i dlatego sa naglosnione, u innych producentow sa norma wiec kupujacy wie czego sie spodziewac i dlatego nie pisze o tym.

Fakt, pisalem nawet o tym, kontrola jakosci u skosnookich kuleje, gdyby tylko poprawili ja nie bylo by takich problemow. Sami placa za to muszac wysylac technikow do naprawienia bledow.
Powód zmiany treści: Komputerowiec vel Jaroslav został wyrzucony z forum - proszę nie ciągnąć dalej tematu /sc


--------------------
Moj laptop jest jak moje majtki. Wsadzaja do niego rece Ci ktorym na to pozwole.

IBM T42 > Lenovo T61 > HP dv7 > DELL Studio 1747 > DELL Studio 1749 > DELL Vostro 3700 >> DELL XPS L702X (i7 - 2630|8G Ram|1TB (2X500GB)|17,3")
Go to the top of the page
 
+Quote Post
darek3000
nadaj 20-08-2010, 10:14
Nr wypowiedzi: #1373


bajtel
***

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 36
Rejestracja: 18/08/10
Nr użytkownika: 31 047



a Panowie jak jest z wiatrakiem w VOSTRO , czy chodzi ciągle czy wyłącza się jeżeli np: pisałbym w Wordzie więc komp nie byłby obciążony?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
brehtacz
nadaj 20-08-2010, 10:31
Nr wypowiedzi: #1374


Laptop changer ...
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 526
Rejestracja: 9/09/08
Nr użytkownika: 13 712
Laptop: XPS L702x / Thinkpad T61



QUOTE(darek3000 @ 20-08-2010, 11:26) *
a Panowie jak jest z wiatrakiem w VOSTRO , czy chodzi ciągle czy wyłącza się jeżeli np: pisałbym w Wordzie więc komp nie byłby obciążony?

Wiatrak chodzi caly czas, na mniejszych lub wiekszych obrotach w zaleznosci od obciazenia.


--------------------
Moj laptop jest jak moje majtki. Wsadzaja do niego rece Ci ktorym na to pozwole.

IBM T42 > Lenovo T61 > HP dv7 > DELL Studio 1747 > DELL Studio 1749 > DELL Vostro 3700 >> DELL XPS L702X (i7 - 2630|8G Ram|1TB (2X500GB)|17,3")
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sixsixsix
nadaj 20-08-2010, 11:02
Nr wypowiedzi: #1375


fachman
******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 354
Rejestracja: 7/05/10
Nr użytkownika: 28 429



szkoda ze nie mozna jakos recznie wlaczyc czegos w stylu "silent mode", bo komp sie w ogole nie grzeje przy pracy w przegladarce, a wentylator chodzi na najnizszych obrotach caly czas.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
brehtacz
nadaj 20-08-2010, 11:16
Nr wypowiedzi: #1376


Laptop changer ...
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 526
Rejestracja: 9/09/08
Nr użytkownika: 13 712
Laptop: XPS L702x / Thinkpad T61



To mialoby sens pod warunkiem ze przegladasz proste, statyczne strony bez przykladowego flasha


--------------------
Moj laptop jest jak moje majtki. Wsadzaja do niego rece Ci ktorym na to pozwole.

IBM T42 > Lenovo T61 > HP dv7 > DELL Studio 1747 > DELL Studio 1749 > DELL Vostro 3700 >> DELL XPS L702X (i7 - 2630|8G Ram|1TB (2X500GB)|17,3")
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sixsixsix
nadaj 20-08-2010, 11:30
Nr wypowiedzi: #1377


fachman
******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 354
Rejestracja: 7/05/10
Nr użytkownika: 28 429



tak, ale chcialbym miec wieksza kontrole, np zeby chlodzenie uaktywnialo sie przy 60C na procesorze. zreszta wiesz, ze tereaz nawet patrzac sie w pulipt wentyalor chodzi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kwapi
nadaj 20-08-2010, 12:47
Nr wypowiedzi: #1378


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 81
Rejestracja: 14/06/10
Nr użytkownika: 29 356
Laptop: Vostro 3700 i5-430M GoldenEye :D



Sory ja się nie zgodzę, zwykłe patrzenie w pulpit, przeglądanie stron, komunikatory, to żaden wiatrak w moim nie chodzi tak, żeby był słyszalny, klawiatura głośniejszy produkuje hałas wink.gif czasowe przyśpieszenia się zdarzają ale to pewnie z uwagi na wersję biosu, moja to A00 bodajże. Jeśli zaczynam coś grzebać na dysku, odpalać filmik na necie do ładowania lub z hdd, bawię się programami obróbka zdjęć, filmów, nagrywanie, to wtedy wskakuje na kolejny poziom. Na idle albo minimalnym wykorzystaniu proca, nie pracuje wogóle, nie czuć nawet najmniejszego powiewu ani nie słychać nic, same talerze dysków i minimalny popisk:(tych cewek bodajże?). Może trafił mi się także zaj* egzemplarz poprostu wink.gif ale taka jest moja opinia:p pozdrawiam biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pretor
nadaj 20-08-2010, 12:59
Nr wypowiedzi: #1379


Użytkownik Forum
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 523
Rejestracja: 3/04/10
Nr użytkownika: 27 603
Laptop: Dell Vostro 3700 (i5 520M, 4GB DDR3, 500GB HDD, GT330M)



Co prawda tylko raz, ale miałem tak, że nie kręcił się wiatraczek, chyba przy pierwszej wersji biosu. Nie tylko Ty masz zaj* egzemplarz. wink.gif Wpływ na to może mieć temperatura otoczenia, możliwe, że także wersja biosu i aktywność użytkownika.


--------------------
Nie dyskutuję z idiotami, ponieważ mogą sprowadzić dyskusję do swojego poziomu i pokonać doświadczeniem.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sixsixsix
nadaj 20-08-2010, 13:32
Nr wypowiedzi: #1380


fachman
******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 354
Rejestracja: 7/05/10
Nr użytkownika: 28 429



u mnie jak chce zostawic wlaczaonego lapka na noc, wszystko powylaczane tylko sie cos sciaga, to nie ma opcji zeby wentylator nie chodzil
Go to the top of the page
 
+Quote Post

140 Strony: V  « < 67 68 69 70 71 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 23-08-2014 - 16:18