IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
Konfiguracja routera, internet multimedia
Ared
nadaj 27-04-2010, 8:22
Nr wypowiedzi: #1


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 6
Rejestracja: 26/04/10
Z: Dębica
Nr użytkownika: 28 179
Laptop: Samsung R580-JS03PL



Witam mam internet z Multimedii z modemem (firma no name jakaś ich produkcja) Laptopa Samsung r580 i router Asus RT-N11 i Windows 7 64 bit.Chcę mieć internet przez wifi ale nie umiem skonfigurować routera , wchodze w router przez 192.168.1.1 podpinając modem kabel do portu wan routera z portu lan routera do komputera wklejam zdjęcia .




Go to the top of the page
 
+Quote Post
sico
nadaj 27-04-2010, 9:51
Nr wypowiedzi: #2


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 71
Rejestracja: 14/11/07
Nr użytkownika: 4 129
Laptop: TOSHIBA A200 1S9



Witaj

po pierwsze, dlaczego kupiłeś/kupiłas ten router? smile.gif

Na pierwszym zdjęciu musisz zaznaczyć opcję pierwszą.
Na drugim zaznacz home gateway
Na trzecim się nic nie zaznacza.

Na 99% trzeba tez odszukać opcje kolonowania MAC adresu i trzeba jej użyć. Najczęściej sie ona znajduje w zakładce WAN/WAN Setup itp.
Warto też założyć hasło na Wi-Fi

Pozdrawiam


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ared
nadaj 27-04-2010, 10:07
Nr wypowiedzi: #3


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 6
Rejestracja: 26/04/10
Z: Dębica
Nr użytkownika: 28 179
Laptop: Samsung R580-JS03PL



Dzięki za odpowiedż , kupiłem go bo mi polecili w x-kom a chciałem już kupić laptop z routerem.Klonowanie mac jest opcja spróbuje i napisze co i jak.Po sklonowaniu mac i zmienieniu tej opcji łączę się z wifi i nie działa próbowałem komórką to pisze brak odpowiedzi bramy.


Go to the top of the page
 
+Quote Post
sico
nadaj 27-04-2010, 13:21
Nr wypowiedzi: #4


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 71
Rejestracja: 14/11/07
Nr użytkownika: 4 129
Laptop: TOSHIBA A200 1S9



A hasło na WiFi założyłeś? Jeśli tak to jakie szyfrowanie? Laptopem próbowałeś się łączyć bezprzewodowo? czy na kablu jest internet?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ared
nadaj 27-04-2010, 14:28
Nr wypowiedzi: #5


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 6
Rejestracja: 26/04/10
Z: Dębica
Nr użytkownika: 28 179
Laptop: Samsung R580-JS03PL



Hasło założyłem klucz WEP i jest poprawne konfiguruję router podłączając kablem a bezprzewodowo jak się łacze kabel odpinam po wpisaniu hasła własnie jest ten błąd a tamto unrecronized to jak router był podpięty kablem.Mogę wkleić zdjęcie z jakiejś zakładki tam jest tyle opcjii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 21-10-2014 - 17:42