IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
Jak wyłączyć touchpad w Dellu Studio 1555?
Ziem
nadaj 6-07-2010, 17:38
Nr wypowiedzi: #1


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 88
Rejestracja: 28/02/08
Nr użytkownika: 7 754
Laptop: Dell Studio 1555



Witam!
Do laptopa mam cały czas podłączoną myszkę i chciałbym wyłączyć jakoś touchpad, ponieważ podczas pisania bardzo często przestawia mi kursor.
Jak to zrobić?

Z góry dziękuję.
Pozdrawiam, Ziem!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lobo
nadaj 6-07-2010, 18:19
Nr wypowiedzi: #2


hanys
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 5 197
Rejestracja: 13/11/08
Z: Gdańsk
Nr użytkownika: 15 672
Laptop: Asus K70IO;] czasami Asus x57vn



Zwykle wyłącza się przez klawisz funkcyjny plus klawisz FX, który z efów musisz sam przetestować.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ziem
nadaj 6-07-2010, 19:26
Nr wypowiedzi: #3


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 88
Rejestracja: 28/02/08
Nr użytkownika: 7 754
Laptop: Dell Studio 1555



Żaden nie ma takiej funkcji...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koncertownik
nadaj 6-07-2010, 19:35
Nr wypowiedzi: #4


postać kontrowersyjna
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 9 190
Rejestracja: 27/07/08
Z: Tychy
Nr użytkownika: 12 055
Laptop: A co to ?



W ustawieniach dla Touchpada powinno być coś takiego, że wyłącza się on po podłączeniu myszki.


--------------------
Nie udzielam porad na priv! Masz pytanie? Zadaj je na forum.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ziem
nadaj 6-07-2010, 19:59
Nr wypowiedzi: #5


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 88
Rejestracja: 28/02/08
Nr użytkownika: 7 754
Laptop: Dell Studio 1555



QUOTE(koncertownik @ 6-07-2010, 20:42) *
W ustawieniach dla Touchpada powinno być coś takiego, że wyłącza się on po podłączeniu myszki.

W menadżerze urządzeń i ustawieniach touchpada nie ma nic takiego, a dodatkowego softu do touchpada nie posiadam.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reklama
nadaj 6-07-2010, 19:59
Nr wypowiedzi: #


.









Go to the top of the page
 
Quote Post
koncertownik
nadaj 6-07-2010, 20:20
Nr wypowiedzi: #6


postać kontrowersyjna
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 9 190
Rejestracja: 27/07/08
Z: Tychy
Nr użytkownika: 12 055
Laptop: A co to ?



QUOTE(Ziem @ 6-07-2010, 21:06) *
a dodatkowego softu do touchpada nie posiadam.

I tu prawdopodobnie tkwi problem.


--------------------
Nie udzielam porad na priv! Masz pytanie? Zadaj je na forum.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
_apsik
nadaj 6-07-2010, 20:33
Nr wypowiedzi: #7


hanys
********

Grupa: Koneser
Wypowiedzi: 7 892
Rejestracja: 26/01/08
Nr użytkownika: 6 580



dell touchpad-znajdziesz w systemie programow klikajac na mysz.


--------------------
Dell XPS M1530 Crimson Red
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nethaker
nadaj 6-07-2010, 23:03
Nr wypowiedzi: #8


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 700
Rejestracja: 5/12/08
Z: 3miasto
Nr użytkownika: 16 145



W biosie pewnie jest opcja.


--------------------

IBM T60 bios 2.26 usunięta whitelist (Intel Advanced-N 6200) | T7200, 4GB DDR2, Samsung SSD PM800 64GB, 320GB 7200@ultrabay, 9 cell battery, 14.1" 1400x1050 BoeHydis mat, VX nano, W7P x64
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ziem
nadaj 7-07-2010, 8:57
Nr wypowiedzi: #9


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 88
Rejestracja: 28/02/08
Nr użytkownika: 7 754
Laptop: Dell Studio 1555



Wolałbym zrobić to jakoś z poziomu Windowsa, bez instalowania dodatkowego softu. Chyba, że bez tego się nie obędzie...

W BIOSie nie ma takiej opcji.
Właściwości myszy:

Nie ma dell touchpad...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
_apsik
nadaj 7-07-2010, 21:28
Nr wypowiedzi: #10


hanys
********

Grupa: Koneser
Wypowiedzi: 7 892
Rejestracja: 26/01/08
Nr użytkownika: 6 580



juz wyzej pisalem przeciez-dell touchpad masz pod mysza
Załączona miniaturka(i)
Załączony obrazek
Załączony obrazek
Załączony obrazek
Załączony obrazek

 


--------------------
Dell XPS M1530 Crimson Red
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ziem
nadaj 7-07-2010, 22:43
Nr wypowiedzi: #11


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 88
Rejestracja: 28/02/08
Nr użytkownika: 7 754
Laptop: Dell Studio 1555



No właśnie, że nie mam smile.gif.
Czysta instalka W7, bez żadnego softa od Della.
Czyli widzę, że bez niego się nie obędzie... A już myślałem...

Dzięki wszystkim z pomoc smile.gif!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 17-09-2014 - 10:31