IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
Asus S96S-Jak włączyć wentylator
Bercikzb
dodano 31-10-2010, 0:19
Nr wypowiedzi: #1


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 21
Rejestracja: 30/10/10
Nr użytkownika: 33 412
Laptop: Asus S96S C2D 2,0 GHZ/2048/120



Witam.
Jest problem z przegrzewającą się grafiką jak każdy wie.
Chodzi mi o to żeby włączyć wentylator non-stop na 100 %.
Da się tak?
Udało mi się już zbić temperature GPU z 76*C na 69*C poprzez zwolnienie procesora GPU z 500 mHz na 100 mHz w nTune ale 69*C to jak dla mnie jeszcze za dużo.

PS Asus s96s to to samo co compal LF90 ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lato
dodano 31-10-2010, 8:57
Nr wypowiedzi: #2


cichy user
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 558
Rejestracja: 1/11/08
Z: Leszno/Wroclaw/Poznan
Nr użytkownika: 15 388
Laptop: Compal JFL92



QUOTE(Bercikzb @ 31-10-2010, 2:11) *
PS Asus s96s to to samo co compal LF90 ?

Tak, to jest to samo.

tu masz reszte odnosnie sterowania wiatraczkiem w FL90


--------------------
Compal JFL 92
CPU: T8300 2.4 GHz
RAM: Kingston 2x2GB DDR2 667 Mhz
HDD: Hitachi 250 GB 5400 rpm ->
Seagate Momentus 7200.4 250GB (16MB, G-Force)
GPU: GF 8600M GT 512 MB
OS: Windows XP PRO SP3

Ucze sie na bledach wiec jak napisze cos zle, popraw mnie. Nastepnym razem bledu nie popelnie.


Go to the top of the page
 
+Quote Post
SnakeW
dodano 31-10-2010, 16:29
Nr wypowiedzi: #3


Ponboczek
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 3 592
Rejestracja: 26/07/09
Z: Sosnowiec
Nr użytkownika: 20 876
Laptop: MSI GT725



Te dwa laptopy nie są takie same, są tylko z tego samego programu zwanego VBI. ( choć może skrypt zadziałą dla FL90 )
W normalnych warunkach wiatraczek Ci się nie włączy jak grafa nie przekroczy 90 stopni ( jego aktywność jest bardziej zależna od temp. CPU )


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bercikzb
dodano 31-10-2010, 19:21
Nr wypowiedzi: #4


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 21
Rejestracja: 30/10/10
Nr użytkownika: 33 412
Laptop: Asus S96S C2D 2,0 GHZ/2048/120



Czyli co nie da się ?
A jakby tak robić żeby np zamiast prawidłowej temperatury 60*C pokazał 120 *C i wtedy wentylator by się sam włączył?
Jakiś gości pisał na forum u konkurencji że odciął niebieski kabel i kreci mu się wentylator cały czas ale gdy patrzyłem na fotkach od tego wentylatora to tam nie ma niebieskiego kabelka.Ja nie patrzyłem na moim bo jest jeszcze zaplombowany.

QUOTE(lato @ 31-10-2010, 9:49) *
tu masz reszte odnosnie sterowania wiatraczkiem w FL90


Czytałem, robiłem , nie działa
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lato
dodano 31-10-2010, 23:03
Nr wypowiedzi: #5


cichy user
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 558
Rejestracja: 1/11/08
Z: Leszno/Wroclaw/Poznan
Nr użytkownika: 15 388
Laptop: Compal JFL92



Musisz zmienic w skrypcie pole "manufactuer" poniewaz skrypt jest napisany pod fl90. Jaki manufactuer wpisac znajdziesz w NHC. POczytaj dokladnie tamten temat.


--------------------
Compal JFL 92
CPU: T8300 2.4 GHz
RAM: Kingston 2x2GB DDR2 667 Mhz
HDD: Hitachi 250 GB 5400 rpm ->
Seagate Momentus 7200.4 250GB (16MB, G-Force)
GPU: GF 8600M GT 512 MB
OS: Windows XP PRO SP3

Ucze sie na bledach wiec jak napisze cos zle, popraw mnie. Nastepnym razem bledu nie popelnie.


Go to the top of the page
 
+Quote Post
reklama
dodano 31-10-2010, 23:03
Nr wypowiedzi: #


.









Go to the top of the page
 
Quote Post
Bercikzb
dodano 1-11-2010, 10:06
Nr wypowiedzi: #6


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 21
Rejestracja: 30/10/10
Nr użytkownika: 33 412
Laptop: Asus S96S C2D 2,0 GHZ/2048/120



Zrobiłem tak jak mówicie i dalej nic.
Poziżej wrzucam kilka screenów może one coś pomogą.
HNC ,S96S.XML

S96S.CS

Go to the top of the page
 
+Quote Post
lato
dodano 1-11-2010, 12:38
Nr wypowiedzi: #7


cichy user
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 558
Rejestracja: 1/11/08
Z: Leszno/Wroclaw/Poznan
Nr użytkownika: 15 388
Laptop: Compal JFL92



NHC zakladka "INFO" "Show computer hardware details" i daj screena z informacjami "MAINBOARD"


--------------------
Compal JFL 92
CPU: T8300 2.4 GHz
RAM: Kingston 2x2GB DDR2 667 Mhz
HDD: Hitachi 250 GB 5400 rpm ->
Seagate Momentus 7200.4 250GB (16MB, G-Force)
GPU: GF 8600M GT 512 MB
OS: Windows XP PRO SP3

Ucze sie na bledach wiec jak napisze cos zle, popraw mnie. Nastepnym razem bledu nie popelnie.


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bercikzb
dodano 1-11-2010, 13:48
Nr wypowiedzi: #8


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 21
Rejestracja: 30/10/10
Nr użytkownika: 33 412
Laptop: Asus S96S C2D 2,0 GHZ/2048/120



Go to the top of the page
 
+Quote Post
lato
dodano 1-11-2010, 14:55
Nr wypowiedzi: #9


cichy user
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 558
Rejestracja: 1/11/08
Z: Leszno/Wroclaw/Poznan
Nr użytkownika: 15 388
Laptop: Compal JFL92



Chodzi mi o:



Uploaded with ImageShack.us


--------------------
Compal JFL 92
CPU: T8300 2.4 GHz
RAM: Kingston 2x2GB DDR2 667 Mhz
HDD: Hitachi 250 GB 5400 rpm ->
Seagate Momentus 7200.4 250GB (16MB, G-Force)
GPU: GF 8600M GT 512 MB
OS: Windows XP PRO SP3

Ucze sie na bledach wiec jak napisze cos zle, popraw mnie. Nastepnym razem bledu nie popelnie.


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bercikzb
dodano 1-11-2010, 16:03
Nr wypowiedzi: #10


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 21
Rejestracja: 30/10/10
Nr użytkownika: 33 412
Laptop: Asus S96S C2D 2,0 GHZ/2048/120



Go to the top of the page
 
+Quote Post
lato
dodano 1-11-2010, 16:28
Nr wypowiedzi: #11


cichy user
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 558
Rejestracja: 1/11/08
Z: Leszno/Wroclaw/Poznan
Nr użytkownika: 15 388
Laptop: Compal JFL92



Rozpakuj i wklej do ACPI, powinno dzialac.
Załączony plik(i)
Załącznik (plik)  S96S.zip ( 945bajtów ) Liczba ściągnięć: 79
 


--------------------
Compal JFL 92
CPU: T8300 2.4 GHz
RAM: Kingston 2x2GB DDR2 667 Mhz
HDD: Hitachi 250 GB 5400 rpm ->
Seagate Momentus 7200.4 250GB (16MB, G-Force)
GPU: GF 8600M GT 512 MB
OS: Windows XP PRO SP3

Ucze sie na bledach wiec jak napisze cos zle, popraw mnie. Nastepnym razem bledu nie popelnie.


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bercikzb
dodano 1-11-2010, 17:11
Nr wypowiedzi: #12


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 21
Rejestracja: 30/10/10
Nr użytkownika: 33 412
Laptop: Asus S96S C2D 2,0 GHZ/2048/120



Niestety, nie działa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lato
dodano 2-11-2010, 20:50
Nr wypowiedzi: #13


cichy user
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 558
Rejestracja: 1/11/08
Z: Leszno/Wroclaw/Poznan
Nr użytkownika: 15 388
Laptop: Compal JFL92



Eh, no coz... To nie wiem.


--------------------
Compal JFL 92
CPU: T8300 2.4 GHz
RAM: Kingston 2x2GB DDR2 667 Mhz
HDD: Hitachi 250 GB 5400 rpm ->
Seagate Momentus 7200.4 250GB (16MB, G-Force)
GPU: GF 8600M GT 512 MB
OS: Windows XP PRO SP3

Ucze sie na bledach wiec jak napisze cos zle, popraw mnie. Nastepnym razem bledu nie popelnie.


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Szymon80
dodano 13-11-2010, 20:54
Nr wypowiedzi: #14


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 10
Rejestracja: 1/05/08
Nr użytkownika: 9 760



przyzwyczaj się smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 19-12-2014 - 15:07