IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
Jak podłączyć dysk twardy z komputera stacjonarnego do laptopa ?
sparta334
nadaj 10-11-2010, 18:30
Nr wypowiedzi: #1


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 83
Rejestracja: 8/08/10
Nr użytkownika: 30 685



Witam chciałbym podłączyć dysk twardy 500 gb z komputera stacjonarnego do laptopa jednakże nie wiem jak to zrobić.
W internecie coś znalazłem na ten temat ale linki dawno już wygasły i ostatecznie nie wiem co trzeba kupić zapewne jakąś przejściówke czy coś w tym stylu....
Mój laptop to Asus N71Jv też ma jakieś wejście e-sata itp....
Dysk twardy zamierzam wyjąć z komputera stacjonarnego który ma na pewno powyżej 5 lat.....
Zależy mi na tym bo na tamtym dysku mam bardzo dużo zdjęć z wczasów itd.....
Czekam na odpowiedzi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kepa416
nadaj 10-11-2010, 18:38
Nr wypowiedzi: #2


bajtel
***

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 34
Rejestracja: 19/10/10
Nr użytkownika: 33 106



http://www.nhl.pl/index.php?showtopic=25397

Ale są specjalne kieszenie pod dyski 3.5' dzięki temu będziesz mógł sobie przemieszczać z nim wszędzie i bezpiecznie

http://allegro.pl/listing.php/showcat?id=6134&order=bd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sparta334
nadaj 10-11-2010, 18:49
Nr wypowiedzi: #3


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 83
Rejestracja: 8/08/10
Nr użytkownika: 30 685



O jeny to ta kieszeń jest droga... http://allegro.pl/nowosc-niezawodna-obudow...1297608120.html
Jak ją kupię to wystarczy że włożę dysk twardy do tej kieszeni podepnę e-sata do laptopa i podłącze zasilanie ?
Będzie wszystko chulało ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koncertownik
nadaj 10-11-2010, 18:50
Nr wypowiedzi: #4


postać kontrowersyjna
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 9 190
Rejestracja: 27/07/08
Z: Tychy
Nr użytkownika: 12 055
Laptop: A co to ?



Jeżeli stacjonarny jest sprawny i posiada kartę sieciową, to można skopiować przez sieć, jeśli już masz router to oba komputery podłączyć kablem do niego, będzie szybciej, a jeśli nie masz routera, to skrosowaną skrętką połączyć komputery i utworzyć połączenie sieciowe.


--------------------
Nie udzielam porad na priv! Masz pytanie? Zadaj je na forum.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sparta334
nadaj 10-11-2010, 18:53
Nr wypowiedzi: #5


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 83
Rejestracja: 8/08/10
Nr użytkownika: 30 685



Komputer dawno już nie jest sprawny jedynie co po nim zostało to dysk twardy tongue.gif
Skopiowanie ok 400-500 gb przez sieć było by samobójstwem....
Wystarczy że kupię tamtą kieszeń czy mam zainwestować w droższą ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
motomouse
nadaj 10-11-2010, 19:32
Nr wypowiedzi: #6


stary zgred
*******

Grupa: Koneser
Wypowiedzi: 2 182
Rejestracja: 1/08/06
Z: Uć
Nr użytkownika: 12
Laptop: D620 X220



QUOTE(sparta334 @ 10-11-2010, 18:47) *
Wystarczy że kupię tamtą kieszeń czy mam zainwestować w droższą ?


A jaki jest ten dysk w stacjonarnym ? I nie chodzi o pojemność, ale o markę i typ.


--------------------
Nobody expects the Spanish Inquisition!
Dell D620/Lenovo X220 happy user
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 25-10-2014 - 15:31