IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

23 Strony: V  « < 11 12 13 14 15 > »   
Reply to this topicStart new topic
ASmobile S96S, Porady, pytania, zalecenia, How-to
Morthal
nadaj 2-10-2008, 8:33
Nr wypowiedzi: #241


hanys
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 257
Rejestracja: 10/05/07
Z: Wrocław
Nr użytkownika: 1 258
Laptop: Compal FL90



QUOTE(roberto18 @ 2-10-2008, 0:58) *
Morthal odpowiedz mi jak mozesz jak wlaczyc mikrofon ktory znajduje sie na klapie, nad matryca po bokach kamery w ASmobile s96s ? smile.gif


Nie mam pojęcia, kombinuj z panelem Realteka. Albo wycisz go w aplikacji, w której nie chcesz żeby działał.


--------------------
Compal FL90

> Intel Core 2 Duo T7300 2x2GHz
> nVidia GeForce 8600M GT 256MB GDDR2
> Kingston 2x1024 MB 667MHz
> Seagate Momentus 120 GB 7200rpm

Ostatnia recenzja: Acer Aspire 6935G

Najpierw czytaj, potem pytaj!

W drodze dwa maluchy: MSI Wind U210, HP Mini 5101.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
infernovip
nadaj 4-10-2008, 9:05
Nr wypowiedzi: #242


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 16
Rejestracja: 8/08/08
Nr użytkownika: 12 421



uuuuuu kiepsko masz ciagle czarny ekran??? spruboj moze zworka zresetowac bios
jak masz czarny ekran i nic sie nie dzieje to raczej nawet naped fdd ci nic nie pomoze

teraz pytanie do kogos kto bedzie wiedzial

mam kadlubka z96s na stronie http://www.asmobile.com.tw/z9/Z96S/overview.htm w dziale download pojawil sie bios 0803
na kadlubku mam bios 0301
chcialbym zaktualizowac bios lecz po sciagnieciu nowego biosu zauwazylem ze w archiwum jest tylko 1 plik Z96S-ASUS-0803.ROM
i teraz pytanie jak zaktualizowac bios posiadajac taki plik czy juz ktos to robil???

czy mam uzyc narzedzia asus update utility 7.14.01 (mialem wersje 7.09 podajze ale wykrylo nowsza to zaktualizowalem / niby jest jeszcze nowsza wersja ale mi jej nie wykrywa wiec zostaje przy tej)???

jak prubuje znalezc bios za pomoca tego narzedzia nie znajduje nic


--------------------
Dla zainteresowanych porownaniem wynikow:
mam
FL90 ( T7700,8600m GT 256MB,1280x800,4GB ram 667 kingston,WDC WD2500BEVS-22UST0,bez czytnika linii papilarnych)
Bios: 1.18 z http://service1.marasst.com/
Nvidia official driver: 183.06
Directx 2009 marzec
Vista x64 SP2

3dmark06 1.1.0: 3845 pkt(przy sterownikach 195.62 i directx sierpien 2009 - 3752 pkt)
szczegolowo:
SM2.0 Score 1524
HDR/SM3.0 Score 1416
CPU Score 2090

temperatury
procesor 100%load max 88*C
karta graficzna max zaobserwowane 82*C
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hellix
nadaj 4-10-2008, 17:23
Nr wypowiedzi: #243


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 4/10/08
Nr użytkownika: 14 725



Witam,

Jestem posiadaczem drugiego kadłubka S96S w przeciągu 2 tygodni. Mam takie o to pytanie: Windows XP czy też Vista się wiesza na amen. Czasem po godzinie, czasem po 2. Czasem po 15 minutach. Nagły zwis i tyle. Reinstalka nic nie daje.

Czasem dochodzi do nagłego blue screena i zrzutu pamięci . Po zakupie pierwszego wydawało mi się że "trudno - zdarza się" , to po otrzymaniu drugiego nowego jestem delikatnie mówiąc poirytowany.

Dodatkowo Memtest86+ daje mi taki wynik:



Najlepsze że w pierwszym było to samo.

Po pierwszym uruchomieniu Windowsa wyłączyłem kompa i sprawdziłem memtestem. Test przeszedł bezbłędnie. Kolejne uruchomienie i pierwszy zwis. Po tym zwisie memtest wykazuje błędy jak na obrazku powyżej...

Miał ktoś takie coś? Co z tym zrobic? dwa tygodnie temu kupiłem kompa i dalej nie działa jak powinien.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
macpunto
nadaj 6-10-2008, 14:54
Nr wypowiedzi: #244


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 4
Rejestracja: 6/10/08
Nr użytkownika: 14 776
Laptop: asus s96s praca /compal fl92 dom



czesc!

ja kupilem jakies 2 miesiace temu s96s w malibu.pc

zainstalowalem win xp i zaczol sie wieszac bez powodu sad.gif
oddalem do serwisu zeby naprawili . wyslali laptopa do serwisu glownego.

odebralem i dalej sie zawiesza:( nie mam juz sily i checi oddawac znowu go do serwisu:(

zauwazylem ze laptop strasznie sie grzeje w okolicy toutchpada (po prawej stronie)

Mysle ze wina sa przegrzewajace sie pamieci.....

Pozdrawiam





Go to the top of the page
 
+Quote Post
roberto18
nadaj 6-10-2008, 23:37
Nr wypowiedzi: #245


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 17
Rejestracja: 25/09/08
Nr użytkownika: 14 384



Witam. moja nagrywarka dvd w s96s juz zaczyna szwankowac bo odczytuje co druga plyte :/ chcialbym sie dowiedziec na jaki interfejs jest naped DvD ? sprawdzalem na allegro ale jest ich kilka. chcialbym wymienic to sam bo nie bede czekal miesiaca na laptopa (tak sadze gdy go oddam do serwisu). Pozdrawiam smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrep
nadaj 9-10-2008, 13:08
Nr wypowiedzi: #246


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 9
Rejestracja: 19/02/08
Z: Kraków
Nr użytkownika: 7 452
Laptop: Był AS S96S, Jest Asus K52F-SX223, 4GB RAM



Witam nie wiem gdzie kupiłeś lapka,ale mnie w Primakompie bo tam kupiłem w Krakowie w 20 min. wymienili napęd na nowy (na gwarancji).Czytał płytki normalnie ale okropnie piszczał i trzeszczał.
Pozdrawiam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
-radi-
nadaj 9-10-2008, 16:12
Nr wypowiedzi: #247


miglanc
*****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 177
Rejestracja: 29/08/08
Z: Brzóza <=> Kielce
Nr użytkownika: 13 234
Laptop: MSI GE600



QUOTE(roberto18 @ 7-10-2008, 0:31) *
Witam. moja nagrywarka dvd w s96s juz zaczyna szwankowac bo odczytuje co druga plyte :/ chcialbym sie dowiedziec na jaki interfejs jest naped DvD ? sprawdzalem na allegro ale jest ich kilka. chcialbym wymienic to sam bo nie bede czekal miesiaca na laptopa (tak sadze gdy go oddam do serwisu). Pozdrawiam smile.gif


Najlepiej sprawdź przez Nero InfoTool wink.gif


--------------------
MSI GE600 | Intel Core i5-520M 2.4 GHz | ATI Mobility Radeon HD 5730 | 6GB RAM | WD 320GB | Win7 Prof 64bit

BIOS: E1675IMS v.10I
VGA: BR37762 v.001
EC: 1675EMS1 v.022
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sa111
nadaj 13-10-2008, 13:38
Nr wypowiedzi: #248


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 12/10/08
Nr użytkownika: 14 931
Laptop: s96sp



Witam.
Do czego możemy praktycznie wykorzystać złącze stacji dokującej znajdujące się w laptopie L696SR .
Czy może ktoś rozwiązał już problem z czterema przyciskami szybkiego startu nad klawiaturą (u mnie nie działają)?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
whiskey
nadaj 13-10-2008, 21:25
Nr wypowiedzi: #249


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 4
Rejestracja: 13/10/08
Nr użytkownika: 14 961



Czesc,

Ludzie mam problem jak cholera:/ jestem posiadaczem S96S od jakiegos miesiąca.wczoraj gdy chcialem wlaczyc kompa, ekran był caly czas czarny, nic na nim nie bylo, nawet najmniejszego błysku...i tak juz jest cały czas.dlaczego tak jest?pomozcie mi jesli mozecie, jest mi bardzo potrzebny wlasnie teraz a nie chce go do serwisu wyslac i pozegnac sie z nim na dwa tygodnie...

Pomocy.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Slavequs
nadaj 13-10-2008, 21:39
Nr wypowiedzi: #250


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 88
Rejestracja: 6/09/08
Nr użytkownika: 13 578
Laptop: Toshiba A200-1ZB



Rozumiem, że nic się nie włącza, czy tylko matryca? Inaczej - czy słychać pracujący dysk? A może bios wydaje jakieś dźwięki?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
roberto18
nadaj 14-10-2008, 11:33
Nr wypowiedzi: #251


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 17
Rejestracja: 25/09/08
Nr użytkownika: 14 384



witam. czy ktos juz aktualizowal do najnowszego biosa sposobem ktory jest opisany w 1 poscie w tym temacie ? chcialem wczoraj sobie to zrobic ale nie udalo mi sie tzn, normalnie zapisalem plytke w ultraiso, dodalem plik z nowym biosem i wypalilem plytke. przy starcie laptopa dalem zeby czytal z cd romu a pozniej naciskalem na F8. pozniej dalem configuration step by step (czy jakos tak) naciskalem enter az do napisow DOSKEY (te to naciskalem ESC) pozniej wyskoczyl mi wiersz polecen. dalem na e: , pozniej e:cd 0803 . probowalem tez innych metod typu e:cd Z96S-ASUS-0803 itp ale zawsze mi pisalo ze nie ma takieo pliku lub zla nazwa (plk z biosem w systemie nazywa sie Z96S-ASUS-0803.ROM). Pomozcie bo moja wersja biosu to 0107 i chcialbym sobie ja zauktualizowac smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
whiskey
nadaj 14-10-2008, 12:32
Nr wypowiedzi: #252


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 4
Rejestracja: 13/10/08
Nr użytkownika: 14 961



Slavequs tylko matryca sie nie włącza.procesor slychac ze pracuje.Co to moze byc?i czy to jest powazna usterka?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Slavequs
nadaj 14-10-2008, 13:01
Nr wypowiedzi: #253


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 88
Rejestracja: 6/09/08
Nr użytkownika: 13 578
Laptop: Toshiba A200-1ZB



O ile nie jest to jakaś wada seryjna, to ciężko zdiagnozować przyczyny zepsutej matrycy. Może to być inwerter, taśma lcd, poluzowane jakieś styki, zepsuty czujnik zamknięcia pokrywy, albo coś innego. Oddaj do serwisu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
whiskey
nadaj 14-10-2008, 13:05
Nr wypowiedzi: #254


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 4
Rejestracja: 13/10/08
Nr użytkownika: 14 961



dzieki. tak zrobie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sowaa
nadaj 17-10-2008, 11:36
Nr wypowiedzi: #255


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 4
Rejestracja: 17/10/08
Nr użytkownika: 15 022
Laptop: s96s



Witam
Jestem posiadaczem s96s od 3 dni, i chyba powtorze juz ktorys raz mam PROBLEM Z WYLACZANIEM I WLACZANIEM laptopa, mino tego wystepuje tez czasami niespodziwany zwis? moze udzieli ktos konkretnej odpowiedzi co nalezy zrobic ? UZYWAM VISTY ULTIMATUM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ahead
nadaj 18-10-2008, 19:39
Nr wypowiedzi: #256


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 16
Rejestracja: 2/06/08
Nr użytkownika: 10 587



Cześć! Orientuje się ktoś jak mogę zwiększyć siłę zasięgu karty wifi? Czy są jakieś urządzenia do tego celu, np USB czy coś? Jakiś czas temu miałem siłę sygnału na poziomie dostatecznym i było OK ale teraz spadło do niskiej (ciekawe czemu) i wielokrotnie tracę w ogóle połączenie... Tak się nie da pracować. Ja się na tym nie znam wcale, może Wy, przeglądałem Allegro ale tam są antenki na odpowiedni wtyk do karty Wifi na PCI a co do naszych lapków?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
whiskey
nadaj 19-10-2008, 17:51
Nr wypowiedzi: #257


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 4
Rejestracja: 13/10/08
Nr użytkownika: 14 961



Mam jeszcze jedno pytanie do posiadaczy s96s.Czy macie wbudowana karte WiFi?Bo u mnie sie okazało ze nie ma, zonk jak cholera.chyba ze moze jest tylko nie jest podpięta...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Morthal
nadaj 19-10-2008, 19:22
Nr wypowiedzi: #258


hanys
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 257
Rejestracja: 10/05/07
Z: Wrocław
Nr użytkownika: 1 258
Laptop: Compal FL90



S96S to kadłubek, a więc ma w środku to, co wsadzą sprzedawcy wink.gif Widać niedokładnie czytałeś specyfikację przed zakupem i nie masz wi-fi, ale możesz dokupić.

Tylko dokładnie sprawdź czy jej nie masz, zanim kupisz jakąś wink.gif


--------------------
Compal FL90

> Intel Core 2 Duo T7300 2x2GHz
> nVidia GeForce 8600M GT 256MB GDDR2
> Kingston 2x1024 MB 667MHz
> Seagate Momentus 120 GB 7200rpm

Ostatnia recenzja: Acer Aspire 6935G

Najpierw czytaj, potem pytaj!

W drodze dwa maluchy: MSI Wind U210, HP Mini 5101.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sowaa
nadaj 19-10-2008, 21:52
Nr wypowiedzi: #259


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 4
Rejestracja: 17/10/08
Nr użytkownika: 15 022
Laptop: s96s



na moje pytanie chyba nie usyskam odpowiedzi? prosze poratujcie
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gumipoliku
nadaj 20-10-2008, 13:26
Nr wypowiedzi: #260


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 5
Rejestracja: 20/10/08
Nr użytkownika: 15 090
Laptop: Asus S96S



Powiedz jak wygląda Twój problem z wlączaniem i wyłączaniem, bo to co nam powiedziałeś, nie wystarcza do udzielenia pełnej odpowiedzi.

A co do nagłego zawieszania to pierwszym krokiem byłoby zmiana sterowników karty graficznej.
Standardowo chyba masz 107.xx
Proponuję zainstalowanie 178.24
Go to the top of the page
 
+Quote Post

23 Strony: V  « < 11 12 13 14 15 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 24-10-2014 - 13:41