IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

412 Strony: V  « < 147 148 149 150 151 > »   
Reply to this topicStart new topic
Zewnętrzna karta graficzna, (DIY) ViDock, Magma Box i pochodne, czyli czym to się je
Luqart
dodano 22-09-2013, 14:59
Nr wypowiedzi: #2961





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 24 916
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



Imgur nie działa. Musiałem na zp wgrać -> http://www38.zippyshare.com/v/12516601/file.html
Jednak jest 60% utylizacji CPU.
FPS nie widać, ale miałem 40-50.
Temperaturami CPU sie nie sugerujcie grałem z prawie zatkanymi otworami.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 22-09-2013, 15:13
Nr wypowiedzi: #2962





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 343
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



particles to na mocniejsze quadyy smile.gif

moze stestuje pozniej na quadrowce 4000m

jak ten level wczytac z konsoli ?

edit
screeny luqarta


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jot23
dodano 22-09-2013, 15:15
Nr wypowiedzi: #2963





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2 596
Rejestracja: 7/08/11
Nr użytkownika: 41 471



QUOTE(Luqart @ 22-09-2013, 15:32) *
Imgur nie działa. Musiałem na zp wgrać -> http://www38.zippyshare.com/v/12516601/file.html
Jednak jest 60% utylizacji CPU.
FPS nie widać, ale miałem 40-50.
Temperaturami CPU sie nie sugerujcie grałem z prawie zatkanymi otworami.


OK, post naprawiony.
Czemu grasz z Vsync? biggrin.gif

Ciekawe, ciekawe. A jak pójdziesz dalej, na ten większy obszar z trawą? O tutaj: http://img843.imageshack.us/img843/8996/cr...30515292794.jpg, zapożyczone od kolegi henus7 z forum.pclab.pl. Ma i5-2400 3,8 GHz i kręcony gtx470. Użycie CPU bardzo wysokie.
Albo tu: http://img41.imageshack.us/img41/5138/crys...33000430394.jpg kolega DjXbeat z tego samego forum, i7-920@4,2, Radeon hd6950. Równo obciąża wszystkie 8 wątków.

Możesz też sprawdzić obciążenie CPU jak dasz wszystko na max? Ja obniżyłem wodę i cienie/cieniowanie, które też ostro po CPU dają.


--------------------
Hp Elitebook 2570p i5-3210m, Micron c400 128gb SSD, 8 GB RAM DC
Stacjonarka i3-6100, 8 GB RAM, Asus GTX950 Strix OC, Crucial mx100 128GB, Corsair VS450

było: hp 6720s (2GB RAM, t2370 1.77 GHz); Dell d820 (t7300 2,0 GHz) ; HP 8730W (QX9300, Ati firegl 5725); eGPU GTX660
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 22-09-2013, 21:43
Nr wypowiedzi: #2964





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 343
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



QUOTE(jot23 @ 22-09-2013, 15:11) *
Teraz gram tak: 1680x1050, tekstury VH, SMAA 2TX, reszta:
http://i.imgur.com/3g6kTsH.jpg.

Na mniej wymagających dla procka mapach jest ponad 35 FPS, tam gdzie procek pracuje na 75-80% jest niecałe 30, tam gdzie pracuje na ponad 80%, czasem nawet 90 i więcej, są spadki do około 20 FPS.

grafa 4000m ponizej http://www.3dmark.com/3dm11/7073452

920xm 3.3GHz x4 bez HT

map fields, poza zniszczenie wieży pogralem tak ponad 10min lekko
logowanie co 200ms, fps z frapsa
Załącznik (plik)  c333_ustawienia_1680_1050_vhigh_3.3x4rdzenie.jpg ( 188.09k ) Liczba ściągnięć: 20


screeny pozniej choc wykres pokaazuje znacznie dokladniej smile.gif



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mrogas
dodano 22-09-2013, 22:00
Nr wypowiedzi: #2965


Kierowca Tyra


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 588
Rejestracja: 14/04/10
Z: Sosnowiec
Nr użytkownika: 27 889
Laptop: Legion Y520 i7 7700HQ 1060 Max-Q 6GB 16GB DDR4 2600Mhz 256GB SSD Intel 600p NVMe



QUOTE(bjorm @ 22-09-2013, 14:51) *
zależy o co pytasz, sama rodzialka wiadomo, wieksza powierzchnia itp ale wielkiej roznicy w jakosci podswietlenia, kontrastu nie ma. ja matrycy laptopa uzywam moze w 5-10% czasu uzytku laptopa wiec mi zwisa jej jakosc. jesli masz zamiar grac na lapku (a na 14 HD+ spokojnie mozna grac, nawet na HD 12,5 fajnei sie gra) to szukaj HD+.


Właśnie bardziej się skłaniam ku HD+, bo odpowiada mi ta rozdziałka. Tylko że koło mnie jest za 1740zł a w Wawie za 1499zł paliwo do Wawy z 150zł mnie wyjdzie to i tak taniej biggrin.gif Tylko że mam jeszcze blisko za 1500zł tylko że matryca HD. Nie wiem czy nie będę obniżał rozdziałki do gier z HD+ na HD aby uzyskać więcej FPS ale wiem że wiąże się to z gorszą jakością niżeli miałbym oryginalnie HD

W ciężarówce nie wiem jeszcze jakbym miał zamontować monitor zewnętrzny żeby było komfortowo biggrin.gif

Nowiutki czy Ty masz nick na YT Polska Kielbasa? biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Backspacer
dodano 22-09-2013, 22:09
Nr wypowiedzi: #2966


#pcmasterrace


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 2 198
Rejestracja: 15/04/12
Nr użytkownika: 47 808
Laptop: 8470p



waldesik
Z ciekawości - ile wyciągasz pktów w 3dm11?


--------------------
Dell E5470 @ i5 6440HQ || FHD IPS || SSD Intel 1500 240GB || 16GB RAM || 2x Eizo EV2450

iPhone 7 Plus
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 22-09-2013, 22:11
Nr wypowiedzi: #2967





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 343
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



OC
http://www.3dmark.com/3dm11/7073452

def
http://www.3dmark.com/3dm11/7073413

na cpu nie patrz bo bez HT to jest zanizane a z HT to pozytek tylko w konwersji wideo smile.gif czyli 100% zarzynaniu proca

edit
moglbys sie luqart wykazac takim logiem smile.gif bo tutaj nvidia lepiej mi sie sprawowala niz radzio z 4k gpu score


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jot23
dodano 22-09-2013, 22:13
Nr wypowiedzi: #2968





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2 596
Rejestracja: 7/08/11
Nr użytkownika: 41 471



Na szybko: kurczę, procek pełną parą prawie pracuje w wymagających momentach. Z tego wynika że na wszystkich wątkach. I to mimo obniżenia części opcji obciążających CPU.
Przyjmując, że pod Nvidią 2 rdzenie są obciążone nieco mniej przez grę, to te screeny wyjaśniają nam, że to jednak CPU ogranicza. Porobię jeszcze podobne screeny u siebie jutro.

Z drugiej strony: czy GPU pracowałoby na ponad 90% będąc ostro ograniczanym przez CPU? Fora mówią różnie sad.gif

Dobrze by było, gdyby jakiś kolega z i7 i eGPU zrobił podobny test. Wtedy porównamy: i7+ mobilne GPU, i7 + eGPU, i5 + eGPU.

Mrogas, kiełbasa to nowiutki biggrin.gif


--------------------
Hp Elitebook 2570p i5-3210m, Micron c400 128gb SSD, 8 GB RAM DC
Stacjonarka i3-6100, 8 GB RAM, Asus GTX950 Strix OC, Crucial mx100 128GB, Corsair VS450

było: hp 6720s (2GB RAM, t2370 1.77 GHz); Dell d820 (t7300 2,0 GHz) ; HP 8730W (QX9300, Ati firegl 5725); eGPU GTX660
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mrogas
dodano 22-09-2013, 22:13
Nr wypowiedzi: #2969


Kierowca Tyra


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 588
Rejestracja: 14/04/10
Z: Sosnowiec
Nr użytkownika: 27 889
Laptop: Legion Y520 i7 7700HQ 1060 Max-Q 6GB 16GB DDR4 2600Mhz 256GB SSD Intel 600p NVMe



QUOTE(waldeksik @ 22-09-2013, 22:44) *
OC
http://www.3dmark.com/3dm11/7073452

def
http://www.3dmark.com/3dm11/7073413

na cpu nie patrz bo bez HT to jest zanizane a z HT to pozytek tylko w konwersji wideo smile.gif czyli 100% zarzynaniu proca


Po OC masz wynik ogólny jak ja na byłym Sagerze 8170 z 6990M i i7-2630QM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 22-09-2013, 22:16
Nr wypowiedzi: #2970





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 24 916
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



QUOTE(waldeksik @ 22-09-2013, 22:44) *
edit
moglbys sie luqart wykazac takim logiem smile.gif bo tutaj nvidia lepiej mi sie sprawowala niz radzio z 4k gpu score

Czym sie robi taki log?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 22-09-2013, 22:18
Nr wypowiedzi: #2971





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 343
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



QUOTE(Mrogas @ 22-09-2013, 22:46) *
Po OC masz wynik ogólny jak ja na byłym Sagerze 8170 z 6990M i i7-2630QM

no wlasnie tak "działa" 3dsmark

850/1200 ale takie rzeczy to z OV radzia
http://www.3dmark.com/3dm11/6450121
a jak testowalem to c3 sie lepiej rozpedzal, tak samo tomb raider tez sprawniej chodzil - gta4 bez roznic choc ktos pisal ze ma byc lepiej, sc2 raczej to samo choc tam cpu to podstawa

@
QUOTE
Czym sie robi taki log?

logi hwinfo sensors tylko trzeba wlaczyc frapsa wczesniej (a w nim wylaczyc najlepiej pokazywanie na osd ) i wtedy fps bedzie w hwinfo widoczne , logowanie co 200ms w opcjach hwinfo sens zmienisz bo inaczej to takie bieda z dokladnoscia


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mrogas
dodano 22-09-2013, 22:19
Nr wypowiedzi: #2972


Kierowca Tyra


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 588
Rejestracja: 14/04/10
Z: Sosnowiec
Nr użytkownika: 27 889
Laptop: Legion Y520 i7 7700HQ 1060 Max-Q 6GB 16GB DDR4 2600Mhz 256GB SSD Intel 600p NVMe



QUOTE(jot23 @ 22-09-2013, 22:46) *
Mrogas, kiełbasa to nowiutki biggrin.gif


Tak właśnie mi się skojarzyło jak teraz sprawdzałem eGPU na YT i zobaczyłem Natural Selection 2 biggrin.gif

Może uda mi się zainstalować C3 jutro u siebie i zobaczę co potrafi ten T520. A w najbliższym czasie porównam z HP 8460p smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Backspacer
dodano 22-09-2013, 22:24
Nr wypowiedzi: #2973


#pcmasterrace


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 2 198
Rejestracja: 15/04/12
Nr użytkownika: 47 808
Laptop: 8470p



A mógłbyś Waldesik zrobić jakieś testy na mniejszych detalach? Jestem ciekaw czy dalej będą takie spadki do 20fps bo jeżeli tak to nawet 920xm 3.3ghz to za mało do płynnej gry w Crysisa3.


--------------------
Dell E5470 @ i5 6440HQ || FHD IPS || SSD Intel 1500 240GB || 16GB RAM || 2x Eizo EV2450

iPhone 7 Plus
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 22-09-2013, 22:26
Nr wypowiedzi: #2974





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 343
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



QUOTE(jot23 @ 22-09-2013, 22:46) *
Na szybko: kurczę, procek pełną parą prawie pracuje w wymagających momentach. Z tego wynika że na wszystkich wątkach. I to mimo obniżenia części opcji obciążających CPU.
Przyjmując, że pod Nvidią 2 rdzenie są obciążone nieco mniej przez grę, to te screeny wyjaśniają nam, że to jednak CPU ogranicza. Porobię jeszcze podobne screeny u siebie jutro.

Z drugiej strony: czy GPU pracowałoby na ponad 90% będąc ostro ograniczanym przez CPU? Fora mówią różnie sad.gif

Dobrze by było, gdyby jakiś kolega z i7 i eGPU zrobił podobny test. Wtedy porównamy: i7+ mobilne GPU, i7 + eGPU, i5 + eGPU.

otóż to - cpu jest zarzynany choc o dziwo lapek nie dostał resetu więc 230W i więcej za dużo nie mógł brać smile.gif

sam jak gralem to fhd i medium raczej - w tym particles/czasteczki na low bo to cpu zzera
i jest raczej 30+ i wiekszy zapas (choc miejsce testowe mialem przed dojsciem do tego "posagu" obcych)

ale i tak widac mocną roznice miedzy 2GHz a 3.3Ghz w samym doczytywaniu gry (wczytytwaniu rowniez) jak i glownie obracaniu na na nowych lokacjach - wtedy gpu usage mi spadal a tak ma sie trzymac 95%+ a tutaj tragiczne spadki do 60% - to troche wyglada jak gta4 choc do niego nie krece gpu bo nie ma sensu

mozna sie tez ladnie zalamac na poczatku jak dostajemy luk i mamy ta otwarta ladownie ze slawnym rop'owymi bugami tongue.gif

edit
QUOTE
A mógłbyś Waldesik zrobić jakieś testy na mniejszych detalach? Jestem ciekaw czy dalej będą takie spadki do 20fps bo jeżeli tak to nawet 920xm 3.3ghz to za mało do płynnej gry w Crysisa3.

a co mam zmienic ? smile.gif
czesc odpowiedzi jest powyzej

a czesc to problemy problematycznych lin smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nowiutki
dodano 22-09-2013, 22:45
Nr wypowiedzi: #2975





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 8 786
Rejestracja: 9/03/11
Nr użytkownika: 37 490



QUOTE(Mrogas @ 22-09-2013, 22:33) *
Nowiutki czy Ty masz nick na YT Polska Kielbasa? biggrin.gif

Tak - taki mam nick w NS2. Wrzuciłem te kilka filmików na YT nagranych OBSem smile.gif

QUOTE(jot23 @ 22-09-2013, 22:46) *
Z drugiej strony: czy GPU pracowałoby na ponad 90% będąc ostro ograniczanym przez CPU? Fora mówią różnie sad.gif

Na pewno nie.


--------------------
eGPU.pl - mój blog o tematyce zewnętrznych kart graficznych do laptopów
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 22-09-2013, 22:51
Nr wypowiedzi: #2976





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 343
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



a jak tam farcry3 dziala bo to druga mocno obciazajaca gra ? choc chyba mniej zbugowana linami

edit
te same ustawienia tylko partciles/czasteczki na low
znow standardowy zgon na wyjsciu do misji z wiezyczka

Załącznik (plik)  c333_ustawienia_1680_1050_vhigh_3.3x4rdzenie_particles_low.jpg ( 162.35k ) Liczba ściągnięć: 11


edit2


edit3
low



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jot23
dodano 23-09-2013, 12:04
Nr wypowiedzi: #2977





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2 596
Rejestracja: 7/08/11
Nr użytkownika: 41 471



waldeksik: jak robisz te logi? Włączasz w HWInfo save report i grasz? Jak kończysz robienie tego raportu?

nowiutki: sprawdziłem C3 na tej mapie w trzech sytuacjach, na ustawieniach jak wcześniej. i5+gtx660 (wysoka wydajność CPU), i5+hd4000, i5+gtx660 (oszczędzanie energii CPU).
1) grafa cały czas >95% użycia, procek skacze od 60-100%, ale tam gdzie jest trawa trzyma prawie 100% na wszystkich wątkach
2) zdecydowanie grafa ogranicza CPU, chodzi cały czas na 100% (wszak to integra), a procek trzyma 40-50%
3) chyba nikt nie wątpi, że procek ogranicza GPU będąc w trybie oszczędzania energii? oczywiście procek chodzi na 100% cały czas, ale grafa też trzyma te >95% przez większość czasu, chwilami (wybuchy) spada do nawet 70%, ale pomimo ograniczania przez CPU, pracuje niemal pełną parą...


--------------------
Hp Elitebook 2570p i5-3210m, Micron c400 128gb SSD, 8 GB RAM DC
Stacjonarka i3-6100, 8 GB RAM, Asus GTX950 Strix OC, Crucial mx100 128GB, Corsair VS450

było: hp 6720s (2GB RAM, t2370 1.77 GHz); Dell d820 (t7300 2,0 GHz) ; HP 8730W (QX9300, Ati firegl 5725); eGPU GTX660
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 23-09-2013, 12:07
Nr wypowiedzi: #2978


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 11 277
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



QUOTE(jot23 @ 23-09-2013, 12:37) *
waldeksik: jak robisz te logi? Włączasz w HWInfo save report i grasz? Jak kończysz robienie tego raportu?

plik .csv i do excela, no właśnie bo w calcu nie mogę z csv zrobic wykresów z paroma seriami danych biggrin.gif


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | GTX 1080 Ti | 4K 40'' |
LAPTOP: HP 1020 G1 + TP YOGA S1 + DELL CHROME 13

eGPU
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 23-09-2013, 12:09
Nr wypowiedzi: #2979





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 343
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



dokladnie tak ze odpalam frapsa w ktorym wylaczone mam wyswietlanie przez niego fps na ekranie
potem hwinfo sensors only (ustawione na 200ms odczytywanie)
potem logging start

a loga sie obrabia pozniej
Załącznik (plik)  hwinfoaaaaa.jpg ( 139.72k ) Liczba ściągnięć: 58


QUOTE
1) grafa cały czas >95% użycia, procek skacze od 60-100%, ale tam gdzie jest trawa trzyma prawie 100% na wszystkich wątkach
2) zdecydowanie grafa ogranicza CPU, chodzi cały czas na 100% (wszak to integra), a procek trzyma 40-50%
3) chyba nikt nie wątpi, że procek ogranicza GPU będąc w trybie oszczędzania energii? oczywiście procek chodzi na 100% cały czas, ale grafa też trzyma te >95% przez większość czasu, chwilami (wybuchy) spada do nawet 70%, ale pomimo ograniczania przez CPU, pracuje niemal pełną parą...

zrob logi jak moje zobaczymy co wyjdzie smile.gif
1) spore uzycie gpu na 2rdzeniowce
2) smile.gif
3) wyglada jak pkt 1 - jakie to taktowanie tutaj jest ?
jaki gpu score w 3dm11 ?

QUOTE
plik .csv i do excela, no właśnie bo w calcu nie mogę z csv zrobic wykresów z paroma seriami danych

ja to otwieram w excelu od open offica,
wszystko jako tekst
potem ukrywam zbedne kolumny
kolumne z frapsem najlepiej skopiowacw calosci, wkleic do notatnika i skopiowac z notatnika i wkleic od excela bez zadnych ustawien (robi sie to z powodu smiecia ktory sie dokleja w oryginale przy otwarciu w excelu -podejrzec sobie komorki)
potem zamiana kropki na przecinek - bez tego to nie beda liczby
kolumne przed tym wszystkim wstawiam z numeracja od 1 do wiadomo ile co 1 smile.gif
oczywiscie skasowac sobie ostatni wiersz w ktorym jest powielony 1wszy wiersz

reszta juz prosta smile.gif

edit 7 czerwca 2014
Otwieranie logów z MSI Afterburnera (html rozszerzenie)
1) Zmieniamy rozszerzenie z html na csv
2) Otwieramy w openoffice/MS office, importujemy jako test (klikamy w widoku excela na pozycje 0,0 czyli w lewy górny róg z pustym polem zaznaczajac tym całosc ) - typ kolumny tekst
3) Separator - przecinek (ewentualnie inny tak żeby ładnie poprawnie oddzieliło wartości )
4) Po przejściu do importowanego pliku w excelu usuwamy zbędne wiersze (lub je ukrywamy) :
a)1-2 wiersze bo zbędne
B ) 3 wiersz ZOSTAJE
c) 4-xx - gdzie XX to wiersze z wypisanymi wszystkimi pozycjami,
kolejne wiersze usuwamy zwykle do wystąpenia na pozycji GPU usage wartosci 99 - ale to zaleznie od tego co jest w danej grze
koncowke wierszow tez usuwamy z wartosciami ponizej 99% lub wg cpu usage etc
5) Zmieniamy kropki na przecinki (ctrl+f) - bez tego nie mozna obliczac wartosci bo wszystko jest jako tekst
6) Robimy Średnia obciażenia CPU - czyli nowa kolumna a w niej =Średnia(zakres)
7) ukrywamy lub usuwamy zbędne kolumny (zostaje zwykle gpu usage, framerate, frametime, średnie obciazenie cpu z pkt 6)
8) wykresik z powyzszych opcji (nie tworzymy zadnych dodatkowych kolumn z numeracja) - LINIOWY (wybieramy Tylko linie z opcji wykresow), pozniej tylko opis wklejamy, ewentualnie legende na dole i tyle
9) zmiana kolorkow wykresow : gpu usage - zołty, cpu avg usage - niebieski, fps - czerwony, frametime - błekitny,
10) na osi y ustawiamy zakres : od zera, max na tyle ile trzeba zeby fps sie zmiescily (a drugi wykres dla czytelniejszosci na 100 ), przedział gl na 10
END smile.gif
Załącznik (plik)  ala1.jpg ( 161.05k ) Liczba ściągnięć: 13
Załącznik (plik)  a22.jpg ( 93.21k ) Liczba ściągnięć: 14


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jot23
dodano 23-09-2013, 14:23
Nr wypowiedzi: #2980





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2 596
Rejestracja: 7/08/11
Nr użytkownika: 41 471



OK, dwa testy na razie. Ze względu na uszkodzony monitor, musiałem odpalić na starszym o rozdzielczości 1280x1024.
Dwa testy:
1) Ustawienia jak na screenie

2) Ustawienia jak wcześniej (3 pierwsze opcje Very High, reszta prócz wody medium), tylko że rozdzielczość niższa:


Widać jak bardzo Particles wpływają na obciążenie CPU smile.gif

Może jutro zrobię resztę testów (tzn na hd4000, na procku w oszczędzaniu energii, oraz full low), bo nie wiem czy to dobrze że w takiej rozdzielczości testuję.


--------------------
Hp Elitebook 2570p i5-3210m, Micron c400 128gb SSD, 8 GB RAM DC
Stacjonarka i3-6100, 8 GB RAM, Asus GTX950 Strix OC, Crucial mx100 128GB, Corsair VS450

było: hp 6720s (2GB RAM, t2370 1.77 GHz); Dell d820 (t7300 2,0 GHz) ; HP 8730W (QX9300, Ati firegl 5725); eGPU GTX660
Go to the top of the page
 
+Quote Post

412 Strony: V  « < 147 148 149 150 151 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 24-06-2018 - 3:31