IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

3 Strony: V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
Tutorial: Aktywacja oemowego Windowsa 7 zainstalowanego z boxowego DVD z Windows 7
adamsky75
nadaj 29-02-2012, 17:42
Nr wypowiedzi: #41


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 17
Rejestracja: 21/02/12
Nr użytkownika: 46 776



Panowie mam problem , robilem u siebie jak w poradniku , wszystko niby przyjeło a pokazuje i tak masz 30 dni na aktywację ?

lapek to hp dv6 6b66ew
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pichu
nadaj 29-02-2012, 17:48
Nr wypowiedzi: #42


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 747
Rejestracja: 4/04/11
Z: UK
Nr użytkownika: 38 224
Laptop: Packard Bell EasyNote TK83



Kupowałeś laptopa bez systemu?? Jeśli tak to ten sposób u Ciebie nie zadziała. Jeżeli kupowałeś z systemem a nie działa to najzwyczajniej coś robisz źle. Spróbuj jeszcze raz.


--------------------
Laptop: Packard Bell EasyNote TK83
Procesor: AMD Phenom II X4 N970 @ 2.20 GHz, Pamięć: 8GB Crucial DDR3 1333Mhz, Karta graficzna: ATI Mobility Radeon™ HD 5650@5730 1GB 720/1050 1.05v Biosmodded, Karta WIFI: Intel Centrino Advanced 6230N + Bluetooth 3.0, Dysk: Crucial MX100 128GB
3Dmark06 - 9489pkt

Stacjonarka: Mobo: Asrock Z77 Extreme3, Procesor: Intel Core i7 2700k, Cooler: Arctic Freezer 7 PRO Rev.2, Pamięć: 2x4GB Team Elite 1600 + 2x4GB Corsair Vengeance PRO, Karta graficzna: 2x Radeon 7850 2GB Crossfire, Dysk SSD: 2xCrucial M4 128GB Raid-0, HDD: 2x500gb Seagate Barracuda 7200.12 Raid-0, 1TB Seagate Barracuda Green, Zasilacz: Corsair GS600, Buda: Bitfenix Shinobi
Nie pomagam na PW!! Jeżeli masz problem napisz na forum!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duzyy
nadaj 29-02-2012, 17:48
Nr wypowiedzi: #43


Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 35 032
Rejestracja: 5/06/11
Nr użytkownika: 39 799
Laptop: Może kiedyś...



A zwykła aktywacja przez internet nie działa? z HP nigdy nie miałem problemu przy formatowaniu i wpisywaniu klucza, a ostatnio robiłem dv7-6130 ew wink.gif


--------------------
ASUS A6M-Q035 -> ACER AS 5024 WLMi -> HP nx6110 -> HP 6710s -> MAXDATA ECO 4510 IW -> TOSHIBA SATELLITE L300-10B -> HP PAVILION DV7-1260ew -> SAMSUNG R720-JS01PL -> ASUS 1201NL -> FUJITSU M2010 -> SONY VPCEB3M1E(8GB PC1333 GOODRAM, i7-640m) -> ASUS Eeepc 904HD -> Samsung Galaxy Tab 10.1 -> Samsung NP-N150-HAP2 -> HP 8510w z Full HD :) -> ACER AS7551G -> HP PAVILION DV6-6b60ew -> Asus G73JH-TZ002 -> Lenovo Y580 -> MSI GT683DX -> Samsung NP530U3C-A04PL -> Asus G73JH-TZ002 -> Asus G53SW (i7-2670qm, 8GB,SSD) -> Asus EeePC 1201n -> Lenovo G580 -> ASUS MemoPad -> Lenovo u260 -> Samsung R522 -> Samsung R720 ->

Nie odpisuje na PW - jeśli masz pytania - pytaj na forum

Szukasz laptopa do gier lub wydajnego sprzętu? Wejdź tutaj!
Posiadasz laptopa Lenovo i chcesz spersonalizować OKR ? Wejdź tutaj
Moja recenzja Samsung Galaxy Tab 10.1 3G Mini wątek o Tab 10.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adamsky75
nadaj 29-02-2012, 18:02
Nr wypowiedzi: #44


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 17
Rejestracja: 21/02/12
Nr użytkownika: 46 776



jasne ze windows byl na kompie , robilem 1 metodą , więc nie robilem zadnej kopii na systemie który był , czyli teraz albo telefon do microsoftu , albo recowery zrobienie kopii i znowu instalka win 7 oem ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aldam
nadaj 7-03-2012, 7:41
Nr wypowiedzi: #45


Syndrom Młodego- diagnoza Wyleczony
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 3 827
Rejestracja: 2/10/08
Nr użytkownika: 14 662



tak


--------------------
MacBook Pro | 13.3" Retina | i5 2.6 | Intel Iris Graphics | 8GB | 128 Flash PCIe | OS X Yosemite
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reklama
nadaj 7-03-2012, 7:41
Nr wypowiedzi: #


.









Go to the top of the page
 
Quote Post
Gal_kris
nadaj 21-12-2013, 19:48
Nr wypowiedzi: #46


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2
Rejestracja: 19/12/13
Nr użytkownika: 58 586
Laptop: nc8430



Kolego

potrzebuję certyfikat do Lenovo/IBM

jeśli masz to bardzo proszę.

dla zainteresowanyc mam legalny system i problem z internetem gdzie komputer pracuje
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gal_kris
nadaj 23-12-2013, 15:11
Nr wypowiedzi: #47


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2
Rejestracja: 19/12/13
Nr użytkownika: 58 586
Laptop: nc8430



QUOTE(Gal_kris @ 21-12-2013, 20:18) *
Kolego

potrzebuję certyfikat do Lenovo/IBM

jeśli masz to bardzo proszę.

dla zainteresowanych mam legalny system i problem z internetem gdzie komputer pracuje

Panowie może ktoś mi odpowie na takie zagadnienie

jest sobie komputer polizyngowy jak wiadomo naklejka licencyjna nie upoważnia do instalacji systemu jednak jest program microsoft, który pozwala na zakup licencji na podstawie numeru z naklejki.

już teraz wiem że mimo iż mam licencję wykupioną to okazuje się że nośnik (w tym wypadku windows 7 prof) nie jest ten sam. windows 7 prof OEM nie jest taki sam jak windows 7 prof dla komputerów polizyngowych

z tym że muszę aktywować windows 7 prof OEM kluczem z windows 7 prof Refurbisher czyli dla komputerów polizyngowych, ponieważ to co na nim pracuje nie jest do odtworzenia po instalacji na nowym systemie.

tak to jest gdy microsoft utrudnia ludziom życie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
m4ciek
nadaj 17-02-2014, 7:24
Nr wypowiedzi: #48


Kapitan Gwiezdnej Floty
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 1 285
Rejestracja: 18/08/07
Z: Częstochowa / Kraków
Nr użytkownika: 2 483
Laptop: m6600



Na netbooku Acera z Win 7 Starter nie pomogło. Wywaliłem partycję recovery i miałem tylko klucz OEM. Próbowałem dwa razy - raz podałem klucz po instalacji i nie mogłem aktywować online. Potem spróbowałem nie podawać i zastosować tutejsze porady i certyfikat - nic nie dało. Musiałem zadzwonić do M$ i podać kod, potem otrzymany SMSem wpisać w systemie. Jakbym miał np. 10 komputerów do aktywacji, to dzwonienie tam jest bardzo irytujące... a numer do wysłania kodu SMSem w naszym kraju jest nieaktywny.


--------------------
Dell Precision M6600: i7-2760QM | 8 GB 1600MHz RAM | 128 GB SSD Samsung 830 | M8900 | HD+ | backlit keyboard | bluetooth | webcam / mic | swipe fingerprint reader | W7 Ultimate

[ Kupię ] Gry Game Boy / Game Boy Color / Game Boy Advance i konsole nintendo (tylko w idealnym stanie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rebelmind
nadaj 14-06-2014, 12:55
Nr wypowiedzi: #49


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 14/06/14
Nr użytkownika: 60 954
Laptop: Dell Vostro 3350



QUOTE(Pichu @ 7-06-2011, 23:18) *
Następnie przechodzimy w wierszu poleceń na dysk c:

I mając odpowiedni plik xrm-ms na dysku c: wpisujemy komendę: slmgr.vbs -ipk xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx (tutaj zamiast xów wpisujemy nasz klucz produktu)

Następnie: slmgr.vbs -ilc c:/ACER-ACRSYS-2.1.XRM-MS (na przykładzie Acera, nazwa pliku z licencją będzie w paczce z certyfikatami)

Po wykonaniu komendy trzeba poczekać na komunikat że system został aktywowany. Mam nadzieję, ze to się komuś przyda wink.gif


Dodam od siebie, że M$ musiał coś pozmieniać, bo opisany przez Ciebie proces nie kończy się aktywacją systemu. Na koniec po komendzie slmgr.vbs -ilc c:/xxxxxx.XRM-MS trzeba dodać jeszcze jedno polecenie:

slmgr -ato

Przed chwilą właśnie w ten sposób aktywowałem Win 7 HP po czytstej instalacji. Pozdrawiam i wielkie dzięki za pomoc!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mullrof
nadaj 16-06-2014, 5:59
Nr wypowiedzi: #50


i pomyślał by kto, że kartka ze tematem ślubnym kosztuje 8zł 70g
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1 679
Rejestracja: 15/12/11
Nr użytkownika: 45 204
Laptop: MSI GX60 Pro



oo dzięki wielkie ;p
od gdzieś dwóch miesięcy zabierałem się za telefon, żeby na HP takie coś aktywować bo postanowiłem wywalić zaśmiecony obraz i czysty windows zainstalować.


--------------------
Jedyny taki MSI GX60:
Matryca: FullHD, matowa. GPU: Radeon 7970m, no OC. CPU: A8 5550m ES, OC. Dźwięk: 2+1. Dyski: HDD: WD 750GB 7200rpm, SSD: Goodram C100 120GB SATA III. Sieciówki: Ethernet: Killer E2200, Wi-Fi: Killer N1103 anteny 2+1. Chłodzenie: CPU: MOD aka GT60 +10TDP pastowane Gelid GC Extreme. GPU: Pastowane Gelid GC Extreme. Klawiatura: SteelSeries no backlit. Zasilacz: 180W.
To już chyba jednak emerytura. Ale zasłużona :)
3dmark11 dla mojego GX60 to 5709 pkt bez kręcenia grafiki!!! => 3DMark Score

Do pracy natomiast używam, Dell Latitude E5530 z dwurdzeniowym i7. Sam lapek to raczej biznesowy średniak ale zaczynam doceniać tą całą biznesowość.
Żona i tak dostała lepszego - Lenovo T440S. Jestem zakochany w jego wyglądzie. Niby nie taki wydajny ale za to ma bajeczne przebiegi na baterii.

Mały tutorial zmiany biosu w GX60: http://www.youtube.com/watch?v=YqUtUW1iByw
Automatyczne wymuszanie Turbo w CPU dla laptopów MSI GX60, modyfikacja biosa oraz instrukcją wyłączenia turbo w biosie: TurboCPU & Bios settings
Go to the top of the page
 
+Quote Post
arturasu
nadaj 9-08-2014, 17:09
Nr wypowiedzi: #51


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 9/08/14
Nr użytkownika: 61 511



slmgr /ato - do aktywacji systemu po wprowadzeniu klucza oraz certyfikatu - można dodać do pierwszego postu - mi tego brakowało
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Strony: V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 1-11-2014 - 7:22