IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
Aktualizacja Biosu GF 9600GT, Zmiana biosu
Tom@sz80
nadaj 11-12-2011, 0:26
Nr wypowiedzi: #1


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 12
Rejestracja: 22/02/10
Nr użytkownika: 26 473
Laptop: Acer aspire 6930G



Witam posiadam lapka Acer 6930G i karte GF9600GT DDR3. Chciał bym wymienić bios na najnowszy ze zmianą taktowania. Może ktoś podpowie? System Vista 32bit.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tom@sz80
nadaj 12-12-2011, 18:34
Nr wypowiedzi: #2


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 12
Rejestracja: 22/02/10
Nr użytkownika: 26 473
Laptop: Acer aspire 6930G



Ok próbuje zmienić bios ale coś mi nie wychodzi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pichu
nadaj 12-12-2011, 22:46
Nr wypowiedzi: #3


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 747
Rejestracja: 4/04/11
Z: UK
Nr użytkownika: 38 224
Laptop: Packard Bell EasyNote TK83



Bios masz od tej samej karty czy od innej?? Musisz go wgrać z parametrem force. Odpal nvflash /? i będziesz miał dostępne komendy. Po za tym na twoim miejscu bym uważał bo możesz łatwo uwalić kartę. PCI Subsystem id nowego biosu nie zgadza się z twoim aktualnym id.


--------------------
Laptop: Packard Bell EasyNote TK83
Procesor: AMD Phenom II X4 N970 @ 2.20 GHz, Pamięć: 8GB Crucial DDR3 1333Mhz, Karta graficzna: ATI Mobility Radeon™ HD 5650@5730 1GB 720/1050 1.05v Biosmodded, Karta WIFI: Intel Centrino Advanced 6230N + Bluetooth 3.0, Dysk: Crucial MX100 128GB
3Dmark06 - 9489pkt

Stacjonarka: Mobo: Asrock Z77 Extreme3, Procesor: Intel Core i7 2700k, Cooler: Arctic Freezer 7 PRO Rev.2, Pamięć: 2x4GB Team Elite 1600 + 2x4GB Corsair Vengeance PRO, Karta graficzna: HIS ATI Radeon 7850 2GB, Dysk SSD: 2xCrucial M4 128GB Raid-0, HDD: 2x500gb Seagate Barracuda 7200.12 Raid-0, 1TB Seagate Barracuda Green, Zasilacz: Corsair GS600, Buda: Bitfenix Shinobi

Nie pomagam na PW!! Jeżeli masz problem napisz na forum!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tom@sz80
nadaj 13-12-2011, 0:10
Nr wypowiedzi: #4


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 12
Rejestracja: 22/02/10
Nr użytkownika: 26 473
Laptop: Acer aspire 6930G



Mam oba biosy pobrany i oryginalny z karty tylko podkręcony i oba nie idą.Może ktoś ma odnośnik do biosów?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pichu
nadaj 13-12-2011, 1:47
Nr wypowiedzi: #5


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 747
Rejestracja: 4/04/11
Z: UK
Nr użytkownika: 38 224
Laptop: Packard Bell EasyNote TK83



Pójdzie, jeżeli wgrasz z parametrem force. Nvflasha najnowszego masz poniżej, działa w wierszu poleceń pod windowsem. Pamiętaj tylko aby odpalić wiersz poleceń jako administrator w systemach z rodziny windows vista / windows 7

http://www.techpowerup.com/downloads/2005/...or_Windows.html

nvflash -4 -5 -6 tk.rom

Więcej biosów masz tu:

http://www.techpowerup.com/vgabios/index.p...=&memSize=0


--------------------
Laptop: Packard Bell EasyNote TK83
Procesor: AMD Phenom II X4 N970 @ 2.20 GHz, Pamięć: 8GB Crucial DDR3 1333Mhz, Karta graficzna: ATI Mobility Radeon™ HD 5650@5730 1GB 720/1050 1.05v Biosmodded, Karta WIFI: Intel Centrino Advanced 6230N + Bluetooth 3.0, Dysk: Crucial MX100 128GB
3Dmark06 - 9489pkt

Stacjonarka: Mobo: Asrock Z77 Extreme3, Procesor: Intel Core i7 2700k, Cooler: Arctic Freezer 7 PRO Rev.2, Pamięć: 2x4GB Team Elite 1600 + 2x4GB Corsair Vengeance PRO, Karta graficzna: HIS ATI Radeon 7850 2GB, Dysk SSD: 2xCrucial M4 128GB Raid-0, HDD: 2x500gb Seagate Barracuda 7200.12 Raid-0, 1TB Seagate Barracuda Green, Zasilacz: Corsair GS600, Buda: Bitfenix Shinobi

Nie pomagam na PW!! Jeżeli masz problem napisz na forum!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reklama
nadaj 13-12-2011, 1:47
Nr wypowiedzi: #


.









Go to the top of the page
 
Quote Post
Tom@sz80
nadaj 17-12-2011, 17:02
Nr wypowiedzi: #6


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 12
Rejestracja: 22/02/10
Nr użytkownika: 26 473
Laptop: Acer aspire 6930G



Poszło bez problemu wgrałem najnowszy bios z ustawieniami:
GPU Clock- 600
Memory-850
Shader-1600
Temperatura-100
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clyde
nadaj 17-12-2011, 21:54
Nr wypowiedzi: #7


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1 809
Rejestracja: 11/07/10
Nr użytkownika: 29 930



Na przyszłość (żeby nie wymuszać flasha bo to grozi zgonem karty) skorzystałbym z programu NiBiTor 6.03, w którym w zakładce Adv. info możesz zmienić wartości Sub System ID nowego VBIOSu (tak jak wskazywał komunikat błędu w DOS) i wtedy spokojnie flahował kartę. smile.gif


--------------------
Laptopy: P157HM, P157EM, P570WM
3DMark11: K5000M, GTX680M, GTX780M
3DMark13: K5000M
Catzilla Kitty: K5000M
SPECviewperf11: K5000M

Zeitgeist-Pieniądz rządzi światem
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tom@sz80
nadaj 25-12-2011, 18:46
Nr wypowiedzi: #8


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 12
Rejestracja: 22/02/10
Nr użytkownika: 26 473
Laptop: Acer aspire 6930G



Dla zainteresowanych wymianą biosu w grafice jest jeszcze lepszy sposób. Extrema Tuner HD1030 .Sam sprawdziłem na W7 64 bit.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 2-09-2014 - 0:23