IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
WiFi -ograniczony dostep ?
salleh
nadaj 4-03-2012, 19:09
Nr wypowiedzi: #1


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 92
Rejestracja: 18/07/11
Nr użytkownika: 40 859



laptop Samsung NP300E5A-A06PL
router D-Link

nie wiem co jest ale mam tak od poczatku...
router mam u siebie w pokoju, lapka rowniez,
sygnal mam 'znakomity' ale b.czesto zrywa mi polaczenia WiFi lub wyswietla komun. 'dostep ograniczony' a czasami zaiwania jak burza,

na stacjonarmym jest ok!
czyzby sieciowka czy moze konfiguracja?

pomozcie!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
voodoo21
nadaj 4-03-2012, 19:29
Nr wypowiedzi: #2


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1 317
Rejestracja: 14/10/07
Nr użytkownika: 3 448
Laptop: Lenovo Thinkpad T420 ( Nvidia 4200m )



A na routerze masz ustawione tylko hasło czy też po macku zabezpieczenie ? w kompie sprawdź czy na wifi masz autonegocjacie włączoną czy jak to tam się zwało bo wygląda jak byś miał coś na sztywno tam zostawione

A stacjonarny leci po wifi? czy kablem do routera


--------------------
Lenovo Thinkpad T420 i5 2520, 16GB, Nvidia 4200m, 128GB SSD & 256GB SSD msata 60 GB SSD, Win7 Pro,Win8 Pro
9 cell battery 1600x900 HD+ 14" +ViDock 4 Plus + ASUS GTX560 Ti DirectCUII TOP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
salleh
nadaj 4-03-2012, 19:38
Nr wypowiedzi: #3


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 92
Rejestracja: 18/07/11
Nr użytkownika: 40 859



stacjonarny leci kablem,

mam haslo na routerze,
typ zabezpieczen: wpa2

ze stacjonarnego wogole nie korzystam odkad mam lapka,

teraz wifi smiga jak talala a 1h temu nie chialo mi nawet stronki otworzyc ;/

niestety ciemna masa ze mnie ;/ co to jest ta autonegocjacja i jak to sprawdzic?


wlasnie rozlaczylo mi sciaganie pliku z Deposit Files ;/
zrobilem szybko speed test ale tu jest wszystko OK
http://www.speedtest.pl/test/36958621
Go to the top of the page
 
+Quote Post
voodoo21
nadaj 5-03-2012, 1:58
Nr wypowiedzi: #4


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1 317
Rejestracja: 14/10/07
Nr użytkownika: 3 448
Laptop: Lenovo Thinkpad T420 ( Nvidia 4200m )



jdownloadera używaj jako managera

Jak coś z nim się dzieję to najłatwiej restart ustawień i według instrukcji producenta ustawić od nowa
Wpisz w google nazwę routera to pewnie manual jakiś po PL znajdziesz


--------------------
Lenovo Thinkpad T420 i5 2520, 16GB, Nvidia 4200m, 128GB SSD & 256GB SSD msata 60 GB SSD, Win7 Pro,Win8 Pro
9 cell battery 1600x900 HD+ 14" +ViDock 4 Plus + ASUS GTX560 Ti DirectCUII TOP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
salleh
nadaj 6-03-2012, 8:55
Nr wypowiedzi: #5


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 92
Rejestracja: 18/07/11
Nr użytkownika: 40 859



zauwazylem jedna zaleznosc...
laptop traci polaczenia gdy dziala na baterii,
podlaczony do sieci 230V dziala lepiej,

o co wiec chodzi? -zwalona sieciowka?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reklama
nadaj 6-03-2012, 8:55
Nr wypowiedzi: #


.









Go to the top of the page
 
Quote Post
joker77
nadaj 6-03-2012, 13:40
Nr wypowiedzi: #6


fachman
******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 315
Rejestracja: 9/03/08
Nr użytkownika: 8 102
Laptop: Asus X55sv T9300, Inspiron mini 1012 HD, Samsung RV511



QUOTE(salleh @ 6-03-2012, 9:53) *
o co wiec chodzi? -zwalona sieciowka?


Zarządzanie energią ?


--------------------
Dell mini 1012 Crystal HD 1366x768
Programy na zlecenie
Imprezy na żywo - Oglądaj na żywo - Transmisje których nie zobaczysz w TV
Go to the top of the page
 
+Quote Post
salleh
nadaj 6-03-2012, 22:24
Nr wypowiedzi: #7


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 92
Rejestracja: 18/07/11
Nr użytkownika: 40 859



pokombinuje z tym zarzadzaniem energii ale mysle,ze to nie pomoze bo bateria pokazuje 80% i dalej zrywa polaczenia ;/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
salleh
nadaj 7-03-2012, 0:50
Nr wypowiedzi: #8


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 92
Rejestracja: 18/07/11
Nr użytkownika: 40 859



miales racje joker77

we wlasciwosciach karty sieciowej byl ptaszek w okienku "zezwalaj komputerowi na wylaczenie tego urzadzenia w celu oszczedzania energii",

teraz net mi zaiwania jak F16 ;]

dzieki, duze piwo dla Ciebie!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (2 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 30-09-2014 - 14:49