IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
3G na galaxy tab jak uruchomić?
Mapryl
nadaj 23-05-2012, 18:39
Nr wypowiedzi: #1


fachman
******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 471
Rejestracja: 9/03/11
Nr użytkownika: 37 483



Witam, czy ktoś może mi powiedzieć jak uruchomić 3g internet na tablecie samsung galaxy tab?
mam karte sim ale za nic nie mogę dojść jak w tym androidzie to ustawić -.-"


--------------------
HP dv7-6030ew- 17"
Playstation 3- 50"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duzyy
nadaj 23-05-2012, 19:00
Nr wypowiedzi: #2


Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 34 832
Rejestracja: 5/06/11
Nr użytkownika: 39 799
Laptop: Może kiedyś...



I sposób:
->ustawienia->komunikacja->sieć telefoni komórkowej->i tam zaznaczamy lub odznaczamy (wł. lub wył.) dane pakietowe

II sposób:
pobieramy z marketu program: Apndroid
-pobieramy i instalujemy go.
-włączamy program i w nim możemy zaznaczyć lub odznaczyć (wł. lub wył.) opcję 3G


--------------------
ASUS A6M-Q035 -> ACER AS 5024 WLMi -> HP nx6110 -> HP 6710s -> MAXDATA ECO 4510 IW -> TOSHIBA SATELLITE L300-10B -> HP PAVILION DV7-1260ew -> SAMSUNG R720-JS01PL -> ASUS 1201NL -> FUJITSU M2010 -> SONY VPCEB3M1E(8GB PC1333 GOODRAM, i7-640m) -> ASUS Eeepc 904HD -> Samsung Galaxy Tab 10.1 -> Samsung NP-N150-HAP2 -> HP 8510w z Full HD :) -> ACER AS7551G -> HP PAVILION DV6-6b60ew -> Asus G73JH-TZ002 -> Lenovo Y580 -> MSI GT683DX -> Samsung NP530U3C-A04PL -> Asus G73JH-TZ002 -> Asus G53SW (i7-2670qm, 8GB,SSD) -> Asus EeePC 1201n -> Lenovo G580 -> ASUS MemoPad -> Lenovo u260 -> Samsung R522 -> Samsung R720 ->

Nie odpisuje na PW - jeśli masz pytania - pytaj na forum

Szukasz laptopa do gier lub wydajnego sprzętu? Wejdź tutaj!
Posiadasz laptopa Lenovo i chcesz spersonalizować OKR ? Wejdź tutaj
Moja recenzja Samsung Galaxy Tab 10.1 3G Mini wątek o Tab 10.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mapryl
nadaj 23-05-2012, 19:17
Nr wypowiedzi: #3


fachman
******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 471
Rejestracja: 9/03/11
Nr użytkownika: 37 483



Mam włączone dane pakietowe i dalej nic..
Internet mam z Aero2 właśnie przyszedł.
Spróbuje II sposobu.


--------------------
HP dv7-6030ew- 17"
Playstation 3- 50"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duzyy
nadaj 23-05-2012, 19:27
Nr wypowiedzi: #4


Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 34 832
Rejestracja: 5/06/11
Nr użytkownika: 39 799
Laptop: Może kiedyś...



A poprawnie Ci rozpoznało sieć? pokazuje zasięg?

Tutaj i tutaj zobacz


--------------------
ASUS A6M-Q035 -> ACER AS 5024 WLMi -> HP nx6110 -> HP 6710s -> MAXDATA ECO 4510 IW -> TOSHIBA SATELLITE L300-10B -> HP PAVILION DV7-1260ew -> SAMSUNG R720-JS01PL -> ASUS 1201NL -> FUJITSU M2010 -> SONY VPCEB3M1E(8GB PC1333 GOODRAM, i7-640m) -> ASUS Eeepc 904HD -> Samsung Galaxy Tab 10.1 -> Samsung NP-N150-HAP2 -> HP 8510w z Full HD :) -> ACER AS7551G -> HP PAVILION DV6-6b60ew -> Asus G73JH-TZ002 -> Lenovo Y580 -> MSI GT683DX -> Samsung NP530U3C-A04PL -> Asus G73JH-TZ002 -> Asus G53SW (i7-2670qm, 8GB,SSD) -> Asus EeePC 1201n -> Lenovo G580 -> ASUS MemoPad -> Lenovo u260 -> Samsung R522 -> Samsung R720 ->

Nie odpisuje na PW - jeśli masz pytania - pytaj na forum

Szukasz laptopa do gier lub wydajnego sprzętu? Wejdź tutaj!
Posiadasz laptopa Lenovo i chcesz spersonalizować OKR ? Wejdź tutaj
Moja recenzja Samsung Galaxy Tab 10.1 3G Mini wątek o Tab 10.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mapryl
nadaj 23-05-2012, 19:49
Nr wypowiedzi: #5


fachman
******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 471
Rejestracja: 9/03/11
Nr użytkownika: 37 483



Nie no ja to mam jakiegoś pecha , albo jestem oporny na 3g smile.gif
Wpisuje wszystko tak jak w tym tutorialu z pierwszego linka ktory podales, potem probuje dac save , a on każe mi podać MCC (ang. Mobile Country Code) to wpisuje 260 , próbuje dać save a on pyta o MNC (ang. Mobile Network Code) wpisuje 17 , daje save ... tablet wraca to tego ekranu z APNs (trzeci jpg z tego tutoriala) ale nie widzi żadnej sieci.

Może musze jakiś update ściągnąc? Service Packa może ? biggrin.gif No już sam nie wiem.


--------------------
HP dv7-6030ew- 17"
Playstation 3- 50"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
E_mati
nadaj 23-05-2012, 21:24
Nr wypowiedzi: #6


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 577
Rejestracja: 25/03/09
Nr użytkownika: 18 772
Laptop: Thinkpad t61p, thinkpad x200



Ustawienia->komunikacja->sieci telef. kom -> nazwy p. dost -> dodajesz tak jak ma być, zapisujesz to, aktywujesz -> koniec ( ewentualnie restart, mi bez tego nie chciał ruszyć)


--------------------
t420 i5 2410m 8GB ram, 256gb SSD msata, 640GB HDD, lcd 1600x900, win7 pro x64
Macbook Pro 13"
Macbook pro retina 15
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mapryl
nadaj 23-05-2012, 21:45
Nr wypowiedzi: #7


fachman
******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 471
Rejestracja: 9/03/11
Nr użytkownika: 37 483



Tak się jeszcze zastanawiam.
Przy uruchamianiu taba, pojawia się czarny ekran z komunikatem żebym podał PIN karty SIM, wpisuję PIN który dostałem razem z kartą i naciskam 'unlock' - pojawia się komunikat ,że operacja się powiodła i SIM został odblokowany ale czarny ekran nadal nie znika , i ciągle mam 2 opcje do wyboru unlock lub dismiss. Jak wciskam unlock to znow mnie pyta o PIN, i znow pojawia się czarny ekran. Jak wybieram 'dismiss' (czy jakoś tak) przechodzi do pulpitu.

Też tak macie?


--------------------
HP dv7-6030ew- 17"
Playstation 3- 50"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fajfol
nadaj 24-05-2012, 7:40
Nr wypowiedzi: #8


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 50
Rejestracja: 8/12/11
Nr użytkownika: 45 013



Musisz dokonać konfiguracji sieci Aero2
Go to the top of the page
 
+Quote Post
E_mati
nadaj 25-05-2012, 10:05
Nr wypowiedzi: #9


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 577
Rejestracja: 25/03/09
Nr użytkownika: 18 772
Laptop: Thinkpad t61p, thinkpad x200



QUOTE(fajfol @ 24-05-2012, 8:47) *
Musisz dokonać konfiguracji sieci Aero2

No co ty nie powiesz?


--------------------
t420 i5 2410m 8GB ram, 256gb SSD msata, 640GB HDD, lcd 1600x900, win7 pro x64
Macbook Pro 13"
Macbook pro retina 15
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mapryl
nadaj 30-05-2012, 19:04
Nr wypowiedzi: #10


fachman
******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 471
Rejestracja: 9/03/11
Nr użytkownika: 37 483



Ok , okazało się że tablet miał SimLocka ... dry.gif
Teraz już wszystko hula.


--------------------
HP dv7-6030ew- 17"
Playstation 3- 50"
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 24-10-2014 - 15:38