IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
Łączenie PC i laptopa w sieć - udostępnianie, PC po kablu do routera, router przez wifi do laptopa...
Jakub_Z.
nadaj 7-08-2012, 20:32
Nr wypowiedzi: #1


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 675
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 498
Laptop: Lenovo Z580A



Witam!

Przeszukiwałem forum w celu znalezienia podobnego problemu, ale niestety nie udało mi się. Zacznę może od opisania tego co chcę zrobić. Mianowicie mam w domu dwa komputery - jeden stacjonarny, drugi laptop. Internet mam radiowy 4MB, który z anteny leci do routera - z routera leci po kablu do PC - a z routera przez wifi leci do laptopa. Teraz chciałbym jakoś połączyć oba komputery tak, aby mogły między sobą wymieniać pliki. Na obu jest Windows 7.

Kompletnie się na tym nie znam, ale próbowałem już to robić przez tworzenie grupy domowej i grup roboczych, jednak nic się nie udało. Podejrzewam jeden problem, ale o tym później.

Komputery są widoczne w Sieci z poziomu Windowsa, ale gdy próbuję kliknąć zarówno na PC jak i Laptopa w tej sieci dostaję błąd "określona nazwa dostawcy sieciowego jest nieprawidłowa". Utworzenie grupy domowej i przyłączenie się do niej na PC się udało, ale laptopem nie mogę się do niej dołączyć - błąd "system windows nie może skonfigurować grupy domowej na tym komputerze". Podejrzewałem, że to przez zablokowanie przeze mnie niektórych usług windowsowskich po instalacji systemu, ale sprawdzałem teraz kilka razy - i wszystko co potrzebne do grup domowych/udostępniania działa.

Poza tym gdy na laptopie próbuję zmienić zaawansowane opcje udostępniania (zaznaczanie WŁĄCZ przy udostępnianiu drukarek) nic to nie daje, bo po zapisaniu opcje wracają do domyślnego ustawienia.

Dlatego moje pytanie brzmi: jak mam połączyć te dwa komputery najprościej, żeby to działało? Nie zależy mi na jakichkolwiek zabezpieczeniach - po prostu chcę sobie kopiować pliki z dysków i tyle wink.gif

Mam nadzieję, że jest to wszystko zrozumiałe, a za głupotę przepraszam.

Pozdro,
-JZ.


--------------------
PC 01: Intel Celeron 900MHz, 384MB RAM, GeForce 2 MMX, 40GB
PC 02: AMD Athlon 2.0GHz X2, 4GB RAM, GeForce 8600GTS, 1TB
Laptop: Lenovo Z580, i5-3210M, 8GB, GeForce GT630M, SSD Plextor M5S 128GB+HDD 750GB
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 7.0 3G [był]
Telefon: LG E960 Nexus 4 16GB
Go to the top of the page
 
+Quote Post
misieek
nadaj 8-08-2012, 5:37
Nr wypowiedzi: #2


<3 nhl.pl
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 873
Rejestracja: 17/05/09
Nr użytkownika: 19 647



QUOTE(Jakub_Z. @ 7-08-2012, 21:52) *
Witam!

Przeszukiwałem forum w celu znalezienia podobnego problemu, ale niestety nie udało mi się. Zacznę może od opisania tego co chcę zrobić. Mianowicie mam w domu dwa komputery - jeden stacjonarny, drugi laptop. Internet mam radiowy 4MB, który z anteny leci do routera - z routera leci po kablu do PC - a z routera przez wifi leci do laptopa. Teraz chciałbym jakoś połączyć oba komputery tak, aby mogły między sobą wymieniać pliki. Na obu jest Windows 7.

Kompletnie się na tym nie znam, ale próbowałem już to robić przez tworzenie grupy domowej i grup roboczych, jednak nic się nie udało. Podejrzewam jeden problem, ale o tym później.

Komputery są widoczne w Sieci z poziomu Windowsa, ale gdy próbuję kliknąć zarówno na PC jak i Laptopa w tej sieci dostaję błąd "określona nazwa dostawcy sieciowego jest nieprawidłowa". Utworzenie grupy domowej i przyłączenie się do niej na PC się udało, ale laptopem nie mogę się do niej dołączyć - błąd "system windows nie może skonfigurować grupy domowej na tym komputerze". Podejrzewałem, że to przez zablokowanie przeze mnie niektórych usług windowsowskich po instalacji systemu, ale sprawdzałem teraz kilka razy - i wszystko co potrzebne do grup domowych/udostępniania działa.

Poza tym gdy na laptopie próbuję zmienić zaawansowane opcje udostępniania (zaznaczanie WŁĄCZ przy udostępnianiu drukarek) nic to nie daje, bo po zapisaniu opcje wracają do domyślnego ustawienia.

Dlatego moje pytanie brzmi: jak mam połączyć te dwa komputery najprościej, żeby to działało? Nie zależy mi na jakichkolwiek zabezpieczeniach - po prostu chcę sobie kopiować pliki z dysków i tyle wink.gif

Mam nadzieję, że jest to wszystko zrozumiałe, a za głupotę przepraszam.

Pozdro,
-JZ.

Połączone masz dobrze, ew. by trzeba sprawdzic ustawienia routera czy nie ma izolacji AP i tak dalej.

Na komputerze ktorym udostepniasz dobrze jest wlczyc konto goscia, i wylaczyc udostepnianie chronione haslem. Na komputer z lapka wchodz po przed start ->uruchom (albo logo windowsa+r) i wpisz \\nazwakomputera\

Oczywiscie podmieniając "nazwakomputera" na fatyczna nazwe Twojego komputera na ktorym udostepniasz dane, taka jak wpisales podczas instalcji systemu - do podejrzenia we wlasciwosciach mojego komputera


--------------------
ASUS UX42VS
:: Intel Core i7-3517U
:: 6GB DDR3 1600MHz CL9
:: 128 + 24GB SSD
:: nVidia GeForce GT645 1GB GDDR5
:: w planach 14" fhd mat ips
:: BluRay RW slim
:: Windows.... no wlasnie

- recenzja w krotce
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jakub_Z.
nadaj 8-08-2012, 6:09
Nr wypowiedzi: #3


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 675
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 498
Laptop: Lenovo Z580A



Właśnie opcja z ustawieniami AP jest bardzo prawdopodobna... Mój dostawca sieci to straszliwy partacz i nawet nie zostawił mi hasła dostępu do wszystkich ustawień AP. Pytałem go o to sporo razy, wydzwaniam i powiedział, że zapomniał i wpadnie sprawdzić to w najbliższym czasie - żenada. Będę musiał dzisiaj się z nim znowu skontaktować.

Czyli to, że nie mogę na laptopie utworzyć/dołączyć do grupy roboczej, a na PC tak to nic nie znaczy i mimo to mógłbym wymieniać dane między komputerami?


--------------------
PC 01: Intel Celeron 900MHz, 384MB RAM, GeForce 2 MMX, 40GB
PC 02: AMD Athlon 2.0GHz X2, 4GB RAM, GeForce 8600GTS, 1TB
Laptop: Lenovo Z580, i5-3210M, 8GB, GeForce GT630M, SSD Plextor M5S 128GB+HDD 750GB
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 7.0 3G [był]
Telefon: LG E960 Nexus 4 16GB
Go to the top of the page
 
+Quote Post
misieek
nadaj 8-08-2012, 8:42
Nr wypowiedzi: #4


<3 nhl.pl
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 873
Rejestracja: 17/05/09
Nr użytkownika: 19 647



Jesli chcesz przez router to i On musi byc dobrze ustawiony (ew. kup nowy i sam ustaw)
Mozesz polaczyc sie kablem lub przez wifi miedzy komputerami.


--------------------
ASUS UX42VS
:: Intel Core i7-3517U
:: 6GB DDR3 1600MHz CL9
:: 128 + 24GB SSD
:: nVidia GeForce GT645 1GB GDDR5
:: w planach 14" fhd mat ips
:: BluRay RW slim
:: Windows.... no wlasnie

- recenzja w krotce
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chamelleon
nadaj 8-08-2012, 10:26
Nr wypowiedzi: #5


Stary Karczmarz
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 120
Rejestracja: 25/05/12
Z: Chwilowy brak Lokalizacji
Nr użytkownika: 48 541
Laptop: ThinkPad R61e, HP EliteBook 8460p



Powiem tak; korzystam z tego typu połączenie od mniej więcej 2004 roku i przetestowałem to na XP, Vista i na 7 i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że grupa domowa itd. to jeden wielki pic. Czasem chodzi czasem nie a czasem niby wszystko jest ustawione a i tak nie działa. Konto gościa to też jest porażka bo kompletnie nie widzę jego zastosowania.
Po pierwsze upewnij się, że oba komputery w sieci są na tym samym zakresie IP. To znaczy, że jeśli masz adresowanie na stacjonarce połączonej kablem np. 192.168.0.2 to na lapku po wifi też masz np. 192.168.0.3. Niektóre routery mają coś takiego, że po LAN'ie mają adresowanie 192.168.0.1 a po WLAN'ie mają 192.168.0.100 lub nawet 192.168.1.1 i czasem się Windows w tym gubi. Po drugie najlepiej jak jest ta sama grupa sieciowa i oba komputery mają nazwę i opis. Po trzecie jeśli używasz Windows XP to na połączeniu sieciowym zainstaluj sobie protokół NET BIOS ( w Win7 jest to ustawione automatycznie).
Jak już to będziesz miał to zastosuj się do lektury tego. Jest to poradnik, z którego korzystam od wielu lat i pomimo tego, że na Win 7 parę rzeczy jest już ustawionych to jest nadal aktualny. Obecnie na tej konfiguracji mam podłączonych 6 komputerów do głównego HOST'a i wszystko działa bez zarzutów. Tak więc jeśli wszystko skonfigurujesz według instrukcji i nadal nie będzie działać to wtedy ścigaj dostawcę internetowego ale mam nadzieję, że uda Ci się wszystko skonfigurować.


--------------------
Obecny Laptop - HP EliteBook 8460p [CPU] - IntelŸ Core™ i7-2670QM, [GPU] - IntelŸ HD Graphics 3000, [eGPU] - nVidia GeForce GTX570 @ PE4L 2.1b (3DMark11 P5500), [RAM] - Kingston 4GB 1600Mhz + Samsung 4GB 1333MHz, [SSD] - OCZ Solid 3 120GB, [HDD] - WD Blue 1TB + WD Green 2TB, [Audio] - Creative X-Fi Surround 5.1 Pro @ Logitech Z5500
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pozostałe - ThinkPad R61e
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[Poradnik] Notebook Fan Control - Kontrola Obrotów Wiatraka dla Większości Laptopów
Gorące towarki od Chamelleon'a - Czyli komputery i akcesoria w super cenach
Szybkie Aukcje - Używane Dyski HDD i SDD
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reklama
nadaj 8-08-2012, 10:26
Nr wypowiedzi: #


.









Go to the top of the page
 
Quote Post
Jakub_Z.
nadaj 8-08-2012, 11:04
Nr wypowiedzi: #6


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 675
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 498
Laptop: Lenovo Z580A



Tak jak pisałem na obu jest Windows Siódemka - wersja pro.

Co do tej metody to postaram się dzisiaj wieczorem po powrocie z pracy dokładnie to sprawdzić i przetestować. Jeżeli podziała bez potrzeby kontaktowania się z dostawcą mojej radiówki to tym lepiej. Dzięki za radę.


--------------------
PC 01: Intel Celeron 900MHz, 384MB RAM, GeForce 2 MMX, 40GB
PC 02: AMD Athlon 2.0GHz X2, 4GB RAM, GeForce 8600GTS, 1TB
Laptop: Lenovo Z580, i5-3210M, 8GB, GeForce GT630M, SSD Plextor M5S 128GB+HDD 750GB
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 7.0 3G [był]
Telefon: LG E960 Nexus 4 16GB
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jakub_Z.
nadaj 8-08-2012, 18:12
Nr wypowiedzi: #7


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 675
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 498
Laptop: Lenovo Z580A



Hmm... Mówiąc krótko napotkałem na mały problem już przy sprawdzaniu IP laptopa. Mianowicie po sprawdzeniu numeru dostaję taki wynik jak na screenie w załączniku. Nie widzę tutaj żadnego sensownego numeru IP. Ktoś wie jak to rozwiązać? Może to być przez to, że tutaj leci po wifi z routera i to dlatego. Na PC jeszcze nie sprawdzałem jak to wygląda. Z tego co widzę to jedynie 10.1.1.3 by się do czegoś nadało. Dostęp do routera uzyskuję poprzez 10.1.1.1 - pewnie PC ma 10.1.1.2 w takim razie. Ale co z tym dalej to nie wiem.

Ale w sumie we właściwościach karty mogę sobie zmienić protokół internetowy w wersji 6 i 4 i ustawić tam numery po swojemu, prawda? Czy wtedy by to coś pomogło?

Z góry przepraszam, że takie pytania zadaję - ale jak widać kompletnie się na tym nie znam. Poza tym dodam, że ogólnie ta cała sieć radiowa jest dzielona z jednego IP na kilku użytkowników. No ale na chłopski rozum myślę, że powinienem mieć jakieś IP wewnętrzne w mojej sieci domowej, tylko nie wiem jak to sprawdzić. Albo to faktycznie mój dostawca mi to ustawił odgórnie nie-wiadomo-jak.
Załączona miniaturka(i)
Załączony obrazek
 


--------------------
PC 01: Intel Celeron 900MHz, 384MB RAM, GeForce 2 MMX, 40GB
PC 02: AMD Athlon 2.0GHz X2, 4GB RAM, GeForce 8600GTS, 1TB
Laptop: Lenovo Z580, i5-3210M, 8GB, GeForce GT630M, SSD Plextor M5S 128GB+HDD 750GB
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 7.0 3G [był]
Telefon: LG E960 Nexus 4 16GB
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chamelleon
nadaj 8-08-2012, 18:24
Nr wypowiedzi: #8


Stary Karczmarz
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 120
Rejestracja: 25/05/12
Z: Chwilowy brak Lokalizacji
Nr użytkownika: 48 541
Laptop: ThinkPad R61e, HP EliteBook 8460p



Teoretycznie z IP wszystko jest ok jeśli takiego adresowania używa Twój operator. Jeśli brama lokalna to 10.1.1.1 to komputery powinny mieć 10.1.1.3, 4 ,5 itd. chyba, że w DHCP coś jest namieszane. Dawno już nie spotkałem się z tą strukturą sieci gdzie masz kilka publicznych adresów więc w tym raczej nie pomogę. Sprawdź sobie na jakiejkolwiek stronie jakie masz publiczne IP i jeśli będzie to IP bramy lokalnej to nie wiem co z tym zrobić, natomiast jeśli będzie różny od bramy lokalnej to znaczy, że jest OK i masz adresy wewnętrzne przypisywane przez DHCP i wszystko powinno działać i spokojnie możesz robić konfigurację. Dodam jeszcze, że przede wszystkim wyłącz sobie UAC bo to też może Ci blokować pewne ustawienia.


--------------------
Obecny Laptop - HP EliteBook 8460p [CPU] - IntelŸ Core™ i7-2670QM, [GPU] - IntelŸ HD Graphics 3000, [eGPU] - nVidia GeForce GTX570 @ PE4L 2.1b (3DMark11 P5500), [RAM] - Kingston 4GB 1600Mhz + Samsung 4GB 1333MHz, [SSD] - OCZ Solid 3 120GB, [HDD] - WD Blue 1TB + WD Green 2TB, [Audio] - Creative X-Fi Surround 5.1 Pro @ Logitech Z5500
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pozostałe - ThinkPad R61e
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[Poradnik] Notebook Fan Control - Kontrola Obrotów Wiatraka dla Większości Laptopów
Gorące towarki od Chamelleon'a - Czyli komputery i akcesoria w super cenach
Szybkie Aukcje - Używane Dyski HDD i SDD
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jakub_Z.
nadaj 8-08-2012, 18:57
Nr wypowiedzi: #9


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 675
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 498
Laptop: Lenovo Z580A



Cóż - wciąż jest problem. Albo namieszałem coś z usługami windy na laptopie (tylko nie wiem co - bo wszystko potrzebne do udostępniania działa) albo faktycznie dostawca internetu spartaczył. Zrobiłem najprostszym sposobem to konto Gościa zarówno na PC jak i laptopie. Siedząc przy PC można teraz przynajmniej w sieci przejrzeć co PC udostępnia przez sieć, ale już kliknięcie na laptopa wywala błąd:
QUOTE
Urządzenie zasób z udostępnionych plików i drukarek (JZ-LAPTOP) działa
w trybie online, ale nie odpowiada na próby nawiązania połączenia

Komputer zdalny nie odpowiada na połączenia nawiązywane przy użyciu
portu 445, prawdopodobnie z powodu ustawień zapory lub zasad zabezpieczeń
albo tymczasowego braku dostępności. System Windows nie może wykryć
żadnych problemów z zaporą na tym komputerze.
Skontaktuj się z usługodawcą lub właścicielem systemu zdalnego w celu
otrzymania dalszej pomocy lub spróbuj ponownie później


Wyłączenie zapory i UAC nic nie zmienia.

Natomiast siedząc na laptopie nie można przejrzeć ani zawartości udostępnianej przez laptopa, ani tym bardziej przez PC wywalając błąd:
QUOTE
XXX nie jest dostępny. możesz nie mieć uprawnień do używania tego zasobu sieciowego. Określona nazwa dostawcy sieciowego jest nieprawidłowa.


No kurna ręce opadają.


--------------------
PC 01: Intel Celeron 900MHz, 384MB RAM, GeForce 2 MMX, 40GB
PC 02: AMD Athlon 2.0GHz X2, 4GB RAM, GeForce 8600GTS, 1TB
Laptop: Lenovo Z580, i5-3210M, 8GB, GeForce GT630M, SSD Plextor M5S 128GB+HDD 750GB
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 7.0 3G [był]
Telefon: LG E960 Nexus 4 16GB
Go to the top of the page
 
+Quote Post
misieek
nadaj 8-08-2012, 19:55
Nr wypowiedzi: #10


<3 nhl.pl
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 873
Rejestracja: 17/05/09
Nr użytkownika: 19 647



Widac ze router nie nadaje adresacji DHCP, tylko jakies dalsze urzadzenie - a dalej sa izolowane by jedni userzy nie atakowali innych i kazdy mial rowny przydzial lacza... ciezko to bedzie obejsc, bo ktos tak ustawil siec..


--------------------
ASUS UX42VS
:: Intel Core i7-3517U
:: 6GB DDR3 1600MHz CL9
:: 128 + 24GB SSD
:: nVidia GeForce GT645 1GB GDDR5
:: w planach 14" fhd mat ips
:: BluRay RW slim
:: Windows.... no wlasnie

- recenzja w krotce
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chamelleon
nadaj 8-08-2012, 20:07
Nr wypowiedzi: #11


Stary Karczmarz
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 120
Rejestracja: 25/05/12
Z: Chwilowy brak Lokalizacji
Nr użytkownika: 48 541
Laptop: ThinkPad R61e, HP EliteBook 8460p



No właśnie też mnie to zdziwiło jak to wygląda. Tylko raz spotkałem się z taką konfiguracją i to dawno temu. Normalna konfiguracja to adres publiczny, który jest adresem routera, brama lokalna i adresy przypisywane przez DHCP ale będące adresami prywatnymi. Dodatkowo zastanawia mnie dlaczego cała konfiguracja jest na 8 bitach zamiast 16.
Jeśli Twój dostawca internetowy nie będzie chciał Ci pomóc z tym czy zmienić konfiguracji zawsze możesz sobie kupić prosty router za 50zł i sam skonfigurować domową sieć na prywatnych adresach IP i wtedy wszystko będzie Ci działać bo sieć będzie działać poprzez Twój router a router dostawcy będzie tylko udostępniać internet dla Twojego routera ale to już jest taka partyzantka jak się z dostawcą nie da dogadać. Minus takiej konfiguracji to trochę wyższe Pingi.


--------------------
Obecny Laptop - HP EliteBook 8460p [CPU] - IntelŸ Core™ i7-2670QM, [GPU] - IntelŸ HD Graphics 3000, [eGPU] - nVidia GeForce GTX570 @ PE4L 2.1b (3DMark11 P5500), [RAM] - Kingston 4GB 1600Mhz + Samsung 4GB 1333MHz, [SSD] - OCZ Solid 3 120GB, [HDD] - WD Blue 1TB + WD Green 2TB, [Audio] - Creative X-Fi Surround 5.1 Pro @ Logitech Z5500
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pozostałe - ThinkPad R61e
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[Poradnik] Notebook Fan Control - Kontrola Obrotów Wiatraka dla Większości Laptopów
Gorące towarki od Chamelleon'a - Czyli komputery i akcesoria w super cenach
Szybkie Aukcje - Używane Dyski HDD i SDD
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jakub_Z.
nadaj 8-08-2012, 22:32
Nr wypowiedzi: #12


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 675
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 498
Laptop: Lenovo Z580A



No cóż... Skontaktuje się z tym gościem w takim razie. Ale kto wie - może on sam nie wie jak to zrobił?


--------------------
PC 01: Intel Celeron 900MHz, 384MB RAM, GeForce 2 MMX, 40GB
PC 02: AMD Athlon 2.0GHz X2, 4GB RAM, GeForce 8600GTS, 1TB
Laptop: Lenovo Z580, i5-3210M, 8GB, GeForce GT630M, SSD Plextor M5S 128GB+HDD 750GB
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 7.0 3G [był]
Telefon: LG E960 Nexus 4 16GB
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jakub_Z.
nadaj 10-08-2012, 19:20
Nr wypowiedzi: #13


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 675
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 498
Laptop: Lenovo Z580A



OK, sprawa trochę się ruszyła ale wciąż nic z tego.

Mianowicie pod moją nieobecność w chacie był 'pan od internetu' i niby coś tam zrobił z tym routerem. Napisał mi na kartce "na lanie DCHP zamknięte!" i jeszcze "admin admin" oraz numer IP. Wnioskuję, że chodzi o DHCP i hasło+login. Ale nic mi to kompletnie nie daje, a wchodząc w ustawienia routera przez wpisanie 10.1.1.1 w przeglądarce wpisuję takowe hasło i login (jakbym nie próbował wcześniej...) i co? I nie działa.

Zaraz cholery dostanę.

Powiedział mi, że mam sobie we właściwościach karty to poustawiać i łączyć się po LANie, bo inaczej się nie da... Łoł. A ja tu nawet żadnego kabla nie mam.


--------------------
PC 01: Intel Celeron 900MHz, 384MB RAM, GeForce 2 MMX, 40GB
PC 02: AMD Athlon 2.0GHz X2, 4GB RAM, GeForce 8600GTS, 1TB
Laptop: Lenovo Z580, i5-3210M, 8GB, GeForce GT630M, SSD Plextor M5S 128GB+HDD 750GB
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 7.0 3G [był]
Telefon: LG E960 Nexus 4 16GB
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 28-07-2014 - 19:24