IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

4 Strony: V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
eGPU na Dellu Latitude E6410
koziolek10
dodano 11-11-2013, 21:47
Nr wypowiedzi: #1





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 507
Rejestracja: 13/06/13
Nr użytkownika: 55 834
Laptop: HP 8470p



Witam,
już jutro ruszą pierwsze próby uruchomienia eGPU na moim leciwym Dellu Latitude E6410.

Co mam a co może sprawdzić problem.

Posiadam:
- Della Latitude E6410 z EC
- Radeona HD6870
- PE4H 2.4
- przejściówka EC2C - umożliwia podłączenie karty poprzez port express card
- przejściówka PM3N - umożliwia podłączenie karty poprzez port mini PCI express
- kabel mini HDMI
- SWEX - włącznik do zasilacza ATX
- oprogramowanie Setup 1.X


Braki:
brakuje mi zasilacza (chce kupić Corsair HX520W za 120zł co chyba nie jest złą opcją)
Miałby może ktoś pożyczyć zasiłkę w okolicach Okęcia albo na Wilanowie?smile.gif.

Z tego co czytałem to nie powinienem mieć problemów ze zrobieniem setupa 1.x bo inaczej raczej nie pójdzie. Potem trzymać kciuki żeby żadne blue screeny nie waliły i potem testy co z tego będzie.

Lapek w konfiguracji:
i5 m540
4gb ram
samsung 840 256gb

Budę na eGPU planuję zrobić z UPSa ale zobaczę czy wejdzie grafika i zasiłka na raz.


--------------------
HP 8470p: i5-3320m | Hynix 2x4gb 1600mhz | 320 GB 7200
Testowane EGPU: EXP GDC v6.0 | Dell DA-2 220W | EXP BOX
HP 8470p 3Dmark11 z GTX560 1.2Opt wynik 3653
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 11-11-2013, 21:48
Nr wypowiedzi: #2


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 11 618
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



do takiej grafy lepiej kup fortrona 350 za 50zł wink.gif


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | iGPU | 40" 4K |
LAPTOP: diverse + Chromebook 13

eGPU: PE4L 2.1b, AGA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koziolek10
dodano 11-11-2013, 23:06
Nr wypowiedzi: #3





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 507
Rejestracja: 13/06/13
Nr użytkownika: 55 834
Laptop: HP 8470p



według producenta 320w pobiera w stresie wiec 350W nie da rady.


--------------------
HP 8470p: i5-3320m | Hynix 2x4gb 1600mhz | 320 GB 7200
Testowane EGPU: EXP GDC v6.0 | Dell DA-2 220W | EXP BOX
HP 8470p 3Dmark11 z GTX560 1.2Opt wynik 3653
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Backspacer
dodano 11-11-2013, 23:28
Nr wypowiedzi: #4


#pcmasterrace


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 2 237
Rejestracja: 15/04/12
Nr użytkownika: 47 808
Laptop: 8470p



Ile? Chyba w snach. http://www.guru3d.com/articles_pages/radeo..._review,10.html


--------------------
Dell E5470 @ i5 6440HQ || FHD IPS || SSD Intel 1500 240GB || 16GB RAM || 2x Eizo EV2450

iPhone 7 Plus
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 12-11-2013, 9:25
Nr wypowiedzi: #5


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 11 618
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



QUOTE(koziolek10 @ 11-11-2013, 23:40) *
według producenta 320w pobiera w stresie wiec 350W nie da rady.

czytaj recenzje na guru3d i techpowerup, tam gdzie podaje sie pobory karty a nie zestawu komputerowego. sorry ale na fortronie działała nawet GTX580, GTX660Ti, GTX670 i obecnie GTX760 wiec taki radeon jak twój to dla fortrona pryszcz wink.gif


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | iGPU | 40" 4K |
LAPTOP: diverse + Chromebook 13

eGPU: PE4L 2.1b, AGA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koziolek10
dodano 12-11-2013, 10:16
Nr wypowiedzi: #6





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 507
Rejestracja: 13/06/13
Nr użytkownika: 55 834
Laptop: HP 8470p



i podpinacie zasilacz przez przejściówki do karty graficznej?

skombinowałem słabszy zasilacz i grafę v5700 żeby tylko sprawdzić czy wszystko działa.

czy jeżeli uruchomi się na jednej grafice to po zmianie grafik może być problem czy jest "zawsze ok"?


--------------------
HP 8470p: i5-3320m | Hynix 2x4gb 1600mhz | 320 GB 7200
Testowane EGPU: EXP GDC v6.0 | Dell DA-2 220W | EXP BOX
HP 8470p 3Dmark11 z GTX560 1.2Opt wynik 3653
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 12-11-2013, 11:04
Nr wypowiedzi: #7


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 11 618
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



poczytaj sobie FAQ nowiutkiego i nie testuj na takim antyku jak V5700 bo raczej nie ruszy eGPU.


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | iGPU | 40" 4K |
LAPTOP: diverse + Chromebook 13

eGPU: PE4L 2.1b, AGA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koziolek10
dodano 12-11-2013, 12:14
Nr wypowiedzi: #8





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 507
Rejestracja: 13/06/13
Nr użytkownika: 55 834
Laptop: HP 8470p



Właśnie w faqu jest napisane żeby nie łączyć przez przejściówki smile.gif


--------------------
HP 8470p: i5-3320m | Hynix 2x4gb 1600mhz | 320 GB 7200
Testowane EGPU: EXP GDC v6.0 | Dell DA-2 220W | EXP BOX
HP 8470p 3Dmark11 z GTX560 1.2Opt wynik 3653
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 12-11-2013, 12:18
Nr wypowiedzi: #9


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 11 618
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



o jakie przejsiowki ci chodzi? ja caly czas jade na przejsiowkach 2xmolex-6/8pin


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | iGPU | 40" 4K |
LAPTOP: diverse + Chromebook 13

eGPU: PE4L 2.1b, AGA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koziolek10
dodano 12-11-2013, 12:26
Nr wypowiedzi: #10





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 507
Rejestracja: 13/06/13
Nr użytkownika: 55 834
Laptop: HP 8470p



No właśnie o innych nie mówimy:]

patrzyłem na faq ale nie mogę się dopatrzeć tego żeby nie używać przejściówek... może czytanie w nocy to nie najlepszy pomysł:]


--------------------
HP 8470p: i5-3320m | Hynix 2x4gb 1600mhz | 320 GB 7200
Testowane EGPU: EXP GDC v6.0 | Dell DA-2 220W | EXP BOX
HP 8470p 3Dmark11 z GTX560 1.2Opt wynik 3653
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koziolek10
dodano 12-11-2013, 16:57
Nr wypowiedzi: #11





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 507
Rejestracja: 13/06/13
Nr użytkownika: 55 834
Laptop: HP 8470p



Jedna przejsciowka kupiona. Teraz musze zapolowac na druga i zaczne grzebac;)


--------------------
HP 8470p: i5-3320m | Hynix 2x4gb 1600mhz | 320 GB 7200
Testowane EGPU: EXP GDC v6.0 | Dell DA-2 220W | EXP BOX
HP 8470p 3Dmark11 z GTX560 1.2Opt wynik 3653
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koziolek10
dodano 13-11-2013, 13:05
Nr wypowiedzi: #12





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 507
Rejestracja: 13/06/13
Nr użytkownika: 55 834
Laptop: HP 8470p



Witam,
przypomniałem sobie o starym zasilaczu:D.



Myślę że będzie ok. Jeszcze tylko jedną przelotkę 2x molex -> 6pin i odpalam:D. Wie ktoś gdzie można ją zdobyć w okolicach okęcia/ursynowa/wilanowa?


--------------------
HP 8470p: i5-3320m | Hynix 2x4gb 1600mhz | 320 GB 7200
Testowane EGPU: EXP GDC v6.0 | Dell DA-2 220W | EXP BOX
HP 8470p 3Dmark11 z GTX560 1.2Opt wynik 3653
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 13-11-2013, 13:43
Nr wypowiedzi: #13


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 11 618
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



mocny zasilacz, przelotka w sklepie z kompami lub na allegro za 2-3 pln.


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | iGPU | 40" 4K |
LAPTOP: diverse + Chromebook 13

eGPU: PE4L 2.1b, AGA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koziolek10
dodano 13-11-2013, 13:46
Nr wypowiedzi: #14





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 507
Rejestracja: 13/06/13
Nr użytkownika: 55 834
Laptop: HP 8470p



Wczoraj dałem na wilanowie 15pln. Objechalem komputroniki i tym podobne i nie moge znalezc.


--------------------
HP 8470p: i5-3320m | Hynix 2x4gb 1600mhz | 320 GB 7200
Testowane EGPU: EXP GDC v6.0 | Dell DA-2 220W | EXP BOX
HP 8470p 3Dmark11 z GTX560 1.2Opt wynik 3653
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koziolek10
dodano 13-11-2013, 23:21
Nr wypowiedzi: #15





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 507
Rejestracja: 13/06/13
Nr użytkownika: 55 834
Laptop: HP 8470p



pierwsza próba odpalenia będzie na 8460p żonki
eGPU złożone ale jest problem. Wyskakuje mi błąd kod12 - wie ktoś o co chodzi?
start->winows->egpu->sterowniki i nie mogę uruchomić ani na internal ani external






--------------------
HP 8470p: i5-3320m | Hynix 2x4gb 1600mhz | 320 GB 7200
Testowane EGPU: EXP GDC v6.0 | Dell DA-2 220W | EXP BOX
HP 8470p 3Dmark11 z GTX560 1.2Opt wynik 3653
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nowiutki
dodano 14-11-2013, 9:47
Nr wypowiedzi: #16





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 8 887
Rejestracja: 9/03/11
Nr użytkownika: 37 490



Sprawdziłeś wszystkie metody podłączania opisane w punkcie 24 w FAQ > http://www.nhl.pl/index.php?showtopic=65173 ?


--------------------
eGPU.pl - mój blog o tematyce zewnętrznych kart graficznych do laptopów
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 14-11-2013, 9:57
Nr wypowiedzi: #17


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 11 618
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



probowales standardem dla elitebooków: start windows - klikasz f8 - pojawia sie menu o rozruchu lapka, wtedy podlaczasz pod express card działające eGPU i dajesz kontynuuj rozruch.


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | iGPU | 40" 4K |
LAPTOP: diverse + Chromebook 13

eGPU: PE4L 2.1b, AGA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koziolek10
dodano 14-11-2013, 11:04
Nr wypowiedzi: #18





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 507
Rejestracja: 13/06/13
Nr użytkownika: 55 834
Laptop: HP 8470p



@nowiutki
punkt 24 z faq

Ponieważ nie ma jednego uniwersalnego sposobu podłączania eGPU. Wypróbuj kolejno:

- włączyć zasilanie eGPU -> podłączyć do laptopa -> uruchomić laptop
Czarny ekran na lapku, coś się ładowało ale nic nie widzialem.

- włączyć zasilanie eGPU -> uruchomić laptop -> zatrzymać (klawisz F8) bootowanie -> podłączyć eGPU do laptopa -> kontynuować rozruch
Robiłem, nic nie dało (error 12)

- włączyć zasilanie eGPU -> uruchomić laptop -> wejść do Win7 -> uśpić laptopa -> podłączyć eGPU (ten sposób jest najczęściej stosowany)
Po uśpieniu czarny ekran i grafa odrazu na maksymalne obroty

- włączyć zasilanie eGPU -> uruchomić laptop -> wejść do Win7 -> i po prostu podłączyć eGPU
Robiłem, nic nie dało (error 12)


zainstalowałem najnowszą paczkę sterowników od ATI (240mb).


Dziwne po odpięciu egpu wyskoczył error 52. Akurat to nie problem bo stery zaktualizuje i będzie spokój ale coś się takiego wam działo z kompami?


@bjorm
probowales standardem dla elitebooków: start windows - klikasz f8 - pojawia się menu o rozruchu lapka, wtedy podlaczasz pod express card działające eGPU i dajesz kontynuuj rozruch.

A przy pierwszym uruchomieniu w którym momencie ładowałeś sterowniki?.


--------------------
HP 8470p: i5-3320m | Hynix 2x4gb 1600mhz | 320 GB 7200
Testowane EGPU: EXP GDC v6.0 | Dell DA-2 220W | EXP BOX
HP 8470p 3Dmark11 z GTX560 1.2Opt wynik 3653
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 14-11-2013, 11:09
Nr wypowiedzi: #19


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 11 618
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



na poczatku, stery sie ładuja z neta, pozniej restart i juz wlatuje obraz na ekran zewnętrzny i stery sa elegancko i poprawnie podpisane, bez 12errora, ale to tak w nVidii jest - w radku moze byc inaczej.


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | iGPU | 40" 4K |
LAPTOP: diverse + Chromebook 13

eGPU: PE4L 2.1b, AGA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koziolek10
dodano 14-11-2013, 11:11
Nr wypowiedzi: #20





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 507
Rejestracja: 13/06/13
Nr użytkownika: 55 834
Laptop: HP 8470p



tzn stery się załadowały ale tylko jako vga a nie radeon. dopiero po instalacji sterów ze strony ati sie pokazała ale może za krótko czekałem:/.


--------------------
HP 8470p: i5-3320m | Hynix 2x4gb 1600mhz | 320 GB 7200
Testowane EGPU: EXP GDC v6.0 | Dell DA-2 220W | EXP BOX
HP 8470p 3Dmark11 z GTX560 1.2Opt wynik 3653
Go to the top of the page
 
+Quote Post

4 Strony: V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 15-12-2018 - 1:37