IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

6 Strony: V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
500 skrzynek @notebookcheck.pl, po 6 GB
Sylwester Cyba
dodano 23-01-2008, 0:09
Nr wypowiedzi: #1





Grupa: Administrator
Wypowiedzi: 9 905
Rejestracja: 12/07/06
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 1



Uruchomiłem właśnie możliwość zakładania skrzynek Google, tyle że w domenie Notebookcheck.pl.

Co widać po wydelegowaniu subdomeny:
http://mail.notebookcheck.pl/

Skrzynek jest 500 i każda ma po 6 GB i notebookcheck.pl za @.

Celem aktywacji konta należy przekazać mi:
imię (lub nick)
nazwisko (nick powtórzony)
nazwę logowania (to co przed @)

Dane niezbędne do aktywacji poproszę na scyba@notebookcheck.pl lub przez PW (komunikator wewnętrzny forum).


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sat3llite
dodano 23-01-2008, 0:59
Nr wypowiedzi: #2





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 782
Rejestracja: 2/12/06
Z: Białystok
Nr użytkownika: 282
Laptop: Toshiba P105-s9722



Wszyscy czy jakieś datki ;-) ?


--------------------
Toshiba P-105 s9722: C2D T7200 | 2GB DDR II 667MHz | HDD 200GB(4200rpm) | GF 7900GS | pendrive Toshiba U3 ;-)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sylwester Cyba
dodano 23-01-2008, 10:14
Nr wypowiedzi: #3





Grupa: Administrator
Wypowiedzi: 9 905
Rejestracja: 12/07/06
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 1



Wszyscy. Póki co zgłosił się tylko Valmaris i ma już założoną.

/poprawka
motomouse dodany.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LLothar
dodano 23-01-2008, 10:45
Nr wypowiedzi: #4





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 1 636
Rejestracja: 21/05/07
Nr użytkownika: 1 357



a mozna skrzynke @notebookcheck.pl zalozyc jako alias do juz istniejacego konta gmail?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
motomouse
dodano 23-01-2008, 10:59
Nr wypowiedzi: #5


stary zgred


Grupa: Koneser
Wypowiedzi: 2 182
Rejestracja: 1/08/06
Z: Uć
Nr użytkownika: 12
Laptop: D620 X220



QUOTE(LLothar @ 23-01-2008, 9:45) *
a mozna skrzynke @notebookcheck.pl zalozyc jako alias do juz istniejacego konta gmail?


Jako alias pewnie nie, ale zawsze możesz włączyć @notebookcheck.pl jako dodatkowe konto do konta podstawowego - ustawienia -> konta


--------------------
Nobody expects the Spanish Inquisition!
Dell D620/Lenovo X220 happy user
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sylwester Cyba
dodano 23-01-2008, 13:07
Nr wypowiedzi: #6





Grupa: Administrator
Wypowiedzi: 9 905
Rejestracja: 12/07/06
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 1



Akcja dobiła pierwszego procenta. W systemie jest więc już pięć skrzynek.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
motomouse
dodano 23-01-2008, 13:12
Nr wypowiedzi: #7


stary zgred


Grupa: Koneser
Wypowiedzi: 2 182
Rejestracja: 1/08/06
Z: Uć
Nr użytkownika: 12
Laptop: D620 X220



QUOTE(Sylwester Cyba @ 23-01-2008, 12:07) *
W systemie jest więc już pięć skrzynek.


Może jakiś mały addressbook ;-) ?


--------------------
Nobody expects the Spanish Inquisition!
Dell D620/Lenovo X220 happy user
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Torwald
dodano 23-01-2008, 15:41
Nr wypowiedzi: #8


net addict


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 641
Rejestracja: 16/10/07
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 3 476
Laptop: Vostro 1500



To i jest kolejne konto wink.gif

PS. Gmail wyrzuca mi blad polaczenia przy probie dodania w/w konta do glownego konta Gmail...


--------------------
Vostro 1500:
  • T7700 (2,4GHz, FSB 800MHz, 4MB L2 cache)
  • 2x2GB RAM (DDR2 - 667MHz)
  • 8600M GT (Core: 475@651MHz, GDDR2: 400@497MHz) || 3DMark 06: 4626 pkt
  • WXGA+ (1440x900) TrueBright
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sylwester Cyba
dodano 23-01-2008, 15:53
Nr wypowiedzi: #9





Grupa: Administrator
Wypowiedzi: 9 905
Rejestracja: 12/07/06
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 1



Google Mail ma domyślne zablokowane odbieranie poczty przez POP3. Odblokuj w ustawieniach i poleci.
Ustawienia > Obsługa POP


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Torwald
dodano 23-01-2008, 16:58
Nr wypowiedzi: #10


net addict


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 641
Rejestracja: 16/10/07
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 3 476
Laptop: Vostro 1500



Mam odblokowane POP3 i IMAP. Z Gmail korzystam przez www, moze dlatego cos jest nie tak...


--------------------
Vostro 1500:
  • T7700 (2,4GHz, FSB 800MHz, 4MB L2 cache)
  • 2x2GB RAM (DDR2 - 667MHz)
  • 8600M GT (Core: 475@651MHz, GDDR2: 400@497MHz) || 3DMark 06: 4626 pkt
  • WXGA+ (1440x900) TrueBright
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sylwester Cyba
dodano 23-01-2008, 17:44
Nr wypowiedzi: #11





Grupa: Administrator
Wypowiedzi: 9 905
Rejestracja: 12/07/06
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 1



Gmail POP Troubleshooter zwraca, że wszystko gra i lata. Ręcznie rzeczywiście szuka certyfikatu SSL ale na serwerze w Wiedniu (notebook-check.com).

Prawdopodobnie nie zakończyła się jeszcze propagacja (48 godzin).


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
loqwa
dodano 24-01-2008, 18:09
Nr wypowiedzi: #12





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 1 373
Rejestracja: 3/01/08
Z: Strzebiń
Nr użytkownika: 5 677
Laptop: Toshiba A200 - 1M8



Dzięki za konto. Tylko co ja teraz zrobię z tymi 6GB tongue.gif tongue.gif tongue.gif


--------------------
Toshiba A200-1M8 [recenzja];
C2D T7100 1,8GHz 800MHz FSB;
Kingston 4GB (2+2) 667MHz;
ATi Radeon HD2600 256MB 500/400MHz (core/mem);
Chipset Intel PM965;
Samsung 830 64GB + HDD Hitachi 160GB 5400rpm + Samsung S2 640GB + Toshiba STOR.E STEEL 500GB
Asus GX900;
loqwa@notebookcheck.pl
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Torwald
dodano 24-01-2008, 20:04
Nr wypowiedzi: #13


net addict


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 641
Rejestracja: 16/10/07
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 3 476
Laptop: Vostro 1500



Nadal dostaje taki sam blad na Gmail przy dodawaniu konta: "There was a problem connecting to mail.notebookcheck.pl Server returned error: "Connection timed out""
Ktos wie co moze byc tego przyczyna ?


--------------------
Vostro 1500:
  • T7700 (2,4GHz, FSB 800MHz, 4MB L2 cache)
  • 2x2GB RAM (DDR2 - 667MHz)
  • 8600M GT (Core: 475@651MHz, GDDR2: 400@497MHz) || 3DMark 06: 4626 pkt
  • WXGA+ (1440x900) TrueBright
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sylwester Cyba
dodano 24-01-2008, 21:26
Nr wypowiedzi: #14





Grupa: Administrator
Wypowiedzi: 9 905
Rejestracja: 12/07/06
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 1



Nie no. Błędów jest nadal trzy, w tym "DNS lookup failed". Rekordy MX są ustawione dla notebookcheck.pl, pop.notebookcheck.pl i mail.notebookcheck.pl.

home.pl nie pozwala jednak na wrzucenie całej listy z priorytetami. Teoretycznie może występować efekt zajętości pierwszego i jedynego serwera, do którego wysyłamy zapytanie.

Polecam 'mx lookup' w wyszukiwarce.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Arcean
dodano 25-01-2008, 18:22
Nr wypowiedzi: #15





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 266
Rejestracja: 14/08/07
Nr użytkownika: 2 442



Dziękuję za konto wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dem-doo
dodano 27-01-2008, 13:36
Nr wypowiedzi: #16





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 341
Rejestracja: 9/09/07
Z: Cardiff, S. Wales
Nr użytkownika: 2 822
Laptop: Dell Inspiron 1720



QUOTE(loqwa @ 24-01-2008, 16:09) *
Dzięki za konto. Tylko co ja teraz zrobię z tymi 6GB tongue.gif tongue.gif tongue.gif

Nie chce wprowadzac nikogo w bład, ale doszły mnie słuchy, ze przy lepszej predkosci internetu mozna z konta Gmail zrobic dysk wirtualny pojawiajacy sie w moim komputerze smile.gif


--------------------
Asus F5M - AMD Sempron/GF6100/512/80GBhdd/XPsp2
Desktop - AMDx64 3800+ s969/Galaxy GF 7900GS ver zalman pci-e/1024/250GBhdd/Chieftec BH-01B-B-B-400/Logitech G15/XPsp2
ASmobile S96S - C2D T7100/1024/GF 8600GS/120GBhdd/XPsp2
Dell Inspiron 1720 - BlackJet/C2D T7300/2048/Anti-Glare/GF 8600GT/Momentus 80G/BT2.0EDR/Logitech VX Nano/Samsonite/VistaHB
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jaskier
dodano 27-01-2008, 14:06
Nr wypowiedzi: #17





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 64
Rejestracja: 11/12/07
Nr użytkownika: 4 825
Laptop: Dell 1720



Jak sie wywiesz na 100% jak to mozna zrobic to daj znac smile.gif fajna sprawa by to była smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
loqwa
dodano 27-01-2008, 14:52
Nr wypowiedzi: #18





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 1 373
Rejestracja: 3/01/08
Z: Strzebiń
Nr użytkownika: 5 677
Laptop: Toshiba A200 - 1M8



Ciekawa opcja. Jak dla mnie rewelacja bo przenoszę dużo rzeczy. Też będę szukał. Czekam na wieści kto pierwszy coś znajdzie...


--------------------
Toshiba A200-1M8 [recenzja];
C2D T7100 1,8GHz 800MHz FSB;
Kingston 4GB (2+2) 667MHz;
ATi Radeon HD2600 256MB 500/400MHz (core/mem);
Chipset Intel PM965;
Samsung 830 64GB + HDD Hitachi 160GB 5400rpm + Samsung S2 640GB + Toshiba STOR.E STEEL 500GB
Asus GX900;
loqwa@notebookcheck.pl
Go to the top of the page
 
+Quote Post
motomouse
dodano 27-01-2008, 14:55
Nr wypowiedzi: #19


stary zgred


Grupa: Koneser
Wypowiedzi: 2 182
Rejestracja: 1/08/06
Z: Uć
Nr użytkownika: 12
Laptop: D620 X220



Ale przecież tego nie trzeba szukać ;-)

http://www.viksoe.dk/code/gmail.htm

A tutaj więcej informacji : http://www.google.pl/search?q=gmail+drive


--------------------
Nobody expects the Spanish Inquisition!
Dell D620/Lenovo X220 happy user
Go to the top of the page
 
+Quote Post
loqwa
dodano 27-01-2008, 18:50
Nr wypowiedzi: #20





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 1 373
Rejestracja: 3/01/08
Z: Strzebiń
Nr użytkownika: 5 677
Laptop: Toshiba A200 - 1M8



Działa pięknie. Dzięki wielkie. Pozdrawiam


--------------------
Toshiba A200-1M8 [recenzja];
C2D T7100 1,8GHz 800MHz FSB;
Kingston 4GB (2+2) 667MHz;
ATi Radeon HD2600 256MB 500/400MHz (core/mem);
Chipset Intel PM965;
Samsung 830 64GB + HDD Hitachi 160GB 5400rpm + Samsung S2 640GB + Toshiba STOR.E STEEL 500GB
Asus GX900;
loqwa@notebookcheck.pl
Go to the top of the page
 
+Quote Post

6 Strony: V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 15-07-2020 - 13:45