IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
Might and Magic X Legacy, problem
reven1010
dodano 14-12-2016, 19:12
Nr wypowiedzi: #1


Głupota powinna boleć.


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 4 143
Rejestracja: 13/06/11
Nr użytkownika: 39 959
Laptop: Dell G5



Mam problem z M&M X.
Zdjęcia

Jak wchodzę do Zaginionego miasta grafika staje się tak ciemna, że kompletnie nic nie widać. Porównanie jest an zdjęciach powyżej. Zdjęcie z dołu to zdjęcie w zaginionym mieście... Coś jest mocno nie tak. Bo rozumiem, że może być ciemno ale chyba nie aż tak.
Sprawdzałem na różnych ustawieniach grafiki i rozdzielczościach.

jakiś pomysł?


--------------------
SPRZEDAM CHEMIĘ BUDOWLANĄ HURT PW
Laptop: Dell G5 i5-8300H | 8GB DDR4 2666MHz | GTX 1060 6GB | Samsung 970 Evo 250GB NVME + 480GB Patriot Burst | Win 10 Home
PC: Ryzen 2600 @4.0GHz 1,28VCore | Grandis XE1236v2 | MSI B450 Tomahawk | Samsung 970 Evo 250GB NVME | Crucial MX300 750GB | Toshiba 2TB 7200rpm | EVGA FTW GTX 1070 8GB | 16GB DDR4 3200MHz G.Skill Ripjaws | EVGA B3 650W | Fractal Design Define C | Win 10 Home
---
Star 486-n (wciąż działa) ->Acer 3002lm -> Acer Aspire 5100 -> Asus K50AB -> Asus K53SV -> Clevo P150HM -> Thinkpad Edge E430 -> Elitebook 8460p -> HP 6730S -> Dell G5
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 14-12-2016, 19:16
Nr wypowiedzi: #2





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 741
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



i tak cały czas ? zmiana opcji graficznych sprawdzales ?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reven1010
dodano 14-12-2016, 19:18
Nr wypowiedzi: #3


Głupota powinna boleć.


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 4 143
Rejestracja: 13/06/11
Nr użytkownika: 39 959
Laptop: Dell G5



Cały czas było normalnie i w innych miastach/jaskiniach jest normalnie. A w tym Lost City ciemności egipskie. Nawet przeciwników nie widać, ani gdzie sa ściany o.O
Tak sprawdzałem na różnych ustawieniach. Choć może jakiejś kombinacji nie zrobiłem.


--------------------
SPRZEDAM CHEMIĘ BUDOWLANĄ HURT PW
Laptop: Dell G5 i5-8300H | 8GB DDR4 2666MHz | GTX 1060 6GB | Samsung 970 Evo 250GB NVME + 480GB Patriot Burst | Win 10 Home
PC: Ryzen 2600 @4.0GHz 1,28VCore | Grandis XE1236v2 | MSI B450 Tomahawk | Samsung 970 Evo 250GB NVME | Crucial MX300 750GB | Toshiba 2TB 7200rpm | EVGA FTW GTX 1070 8GB | 16GB DDR4 3200MHz G.Skill Ripjaws | EVGA B3 650W | Fractal Design Define C | Win 10 Home
---
Star 486-n (wciąż działa) ->Acer 3002lm -> Acer Aspire 5100 -> Asus K50AB -> Asus K53SV -> Clevo P150HM -> Thinkpad Edge E430 -> Elitebook 8460p -> HP 6730S -> Dell G5
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reven1010
dodano 15-12-2016, 10:40
Nr wypowiedzi: #4


Głupota powinna boleć.


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 4 143
Rejestracja: 13/06/11
Nr użytkownika: 39 959
Laptop: Dell G5



Wczoraj przewaliłem wszystkie rozdzielczości, i masę ustawień, i nic nie wydaje się przynosić poprawy. Mało tego zauważyłem, że jak mam włączony HDR to na przeciwnikach są takie błyskające biało/czarne kwadraty, jak wyłączę HDR to każdy przeciwnik wydaje się być "pod napięciem" - takie jakby wyładowania elektryczne skaczą po postaciach. Już się przestraszyłem że mój gtx 1070 szwankuje... ale przy wiedźminie 3 na full detalach nic złego się nie dzieje, żadnych artefaktów itp WTF z tą gierką.
A sprawdziłem jeszcze integralność plików i niby coś tam UPlay naprawiał ale nic to nie poprawiło. Chyba wywalę grę zachowując save'a i ściągnę jeszcze raz - może pomoże?

Ma ktoś tę grę? Chętnie prześlę mailem save'a i byłbym bardzo wdzięczny jeśli ktoś by sprawdził czy u niego jest to samo.


--------------------
SPRZEDAM CHEMIĘ BUDOWLANĄ HURT PW
Laptop: Dell G5 i5-8300H | 8GB DDR4 2666MHz | GTX 1060 6GB | Samsung 970 Evo 250GB NVME + 480GB Patriot Burst | Win 10 Home
PC: Ryzen 2600 @4.0GHz 1,28VCore | Grandis XE1236v2 | MSI B450 Tomahawk | Samsung 970 Evo 250GB NVME | Crucial MX300 750GB | Toshiba 2TB 7200rpm | EVGA FTW GTX 1070 8GB | 16GB DDR4 3200MHz G.Skill Ripjaws | EVGA B3 650W | Fractal Design Define C | Win 10 Home
---
Star 486-n (wciąż działa) ->Acer 3002lm -> Acer Aspire 5100 -> Asus K50AB -> Asus K53SV -> Clevo P150HM -> Thinkpad Edge E430 -> Elitebook 8460p -> HP 6730S -> Dell G5
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 15-12-2016, 18:49
Nr wypowiedzi: #5





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 741
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



a grasz w ogole na jakiej grafice ?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reven1010
dodano 15-12-2016, 20:25
Nr wypowiedzi: #6


Głupota powinna boleć.


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 4 143
Rejestracja: 13/06/11
Nr użytkownika: 39 959
Laptop: Dell G5



Gram na full fullów jesli chodzi Ci o ustawienia graficzne (bez HDR bo robi szopki) A jeśli chodzi Ci o karte graficzną to gtx 1070 stacjonarny


--------------------
SPRZEDAM CHEMIĘ BUDOWLANĄ HURT PW
Laptop: Dell G5 i5-8300H | 8GB DDR4 2666MHz | GTX 1060 6GB | Samsung 970 Evo 250GB NVME + 480GB Patriot Burst | Win 10 Home
PC: Ryzen 2600 @4.0GHz 1,28VCore | Grandis XE1236v2 | MSI B450 Tomahawk | Samsung 970 Evo 250GB NVME | Crucial MX300 750GB | Toshiba 2TB 7200rpm | EVGA FTW GTX 1070 8GB | 16GB DDR4 3200MHz G.Skill Ripjaws | EVGA B3 650W | Fractal Design Define C | Win 10 Home
---
Star 486-n (wciąż działa) ->Acer 3002lm -> Acer Aspire 5100 -> Asus K50AB -> Asus K53SV -> Clevo P150HM -> Thinkpad Edge E430 -> Elitebook 8460p -> HP 6730S -> Dell G5
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reven1010
dodano 16-12-2016, 13:16
Nr wypowiedzi: #7


Głupota powinna boleć.


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 4 143
Rejestracja: 13/06/11
Nr użytkownika: 39 959
Laptop: Dell G5



Urwał Nać.
Jestem geniuszem, szukam problemów gdzie ich nie ma... Wiecie co jest przyczyną? W grze należy odpalić pochodnię lub zaklęcie światła... Problem z HDRem i "elektrycznością" nadal pozostaje ale jest do przełknięcia.
Bożesz ty mój, mam nadzieję, że taki poziom durnoty nie zostanie mi na cały kolejny rok o.O
Powód zmiany treści: zmieniłem drukowane litery na pogrubienie /tc


--------------------
SPRZEDAM CHEMIĘ BUDOWLANĄ HURT PW
Laptop: Dell G5 i5-8300H | 8GB DDR4 2666MHz | GTX 1060 6GB | Samsung 970 Evo 250GB NVME + 480GB Patriot Burst | Win 10 Home
PC: Ryzen 2600 @4.0GHz 1,28VCore | Grandis XE1236v2 | MSI B450 Tomahawk | Samsung 970 Evo 250GB NVME | Crucial MX300 750GB | Toshiba 2TB 7200rpm | EVGA FTW GTX 1070 8GB | 16GB DDR4 3200MHz G.Skill Ripjaws | EVGA B3 650W | Fractal Design Define C | Win 10 Home
---
Star 486-n (wciąż działa) ->Acer 3002lm -> Acer Aspire 5100 -> Asus K50AB -> Asus K53SV -> Clevo P150HM -> Thinkpad Edge E430 -> Elitebook 8460p -> HP 6730S -> Dell G5
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 16-12-2016, 18:05
Nr wypowiedzi: #8





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 741
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



przeciez tez pierwszy screen to jest dzien a nie noc lub jakies inne cuda - tos chyba wybral jakie nijakie zdjecia do porownania


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Borciuch
dodano 18-10-2018, 10:27
Nr wypowiedzi: #9





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 125
Rejestracja: 16/05/18
Nr użytkownika: 73 767
Laptop: ASUS ROG GL703GE / Lenovo Z70-80



Gra wciąga na maxa. Pierwszy raz grałem w 2016 zapodałem poziom wojownik i w drugim akcie ogon pod siebie. Zacząłem jeszcze raz na awanturniku i pod koniec zaprzestałem bo się zrobiło banalnie łatwo. Teraz powtórka na wojowniku zaszedłem dalej niż dwa lata temu. Nie psuje sobie zabawy spoilerami, ciekawe co dalej. Wciąga na maxa laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 17-07-2019 - 12:46