Witam,
Od po?tora miesi?ca jestem posiadaczem FS Amilo Xi 1554 z Radeonem X1900 i jestem zadowolny. Sprawuje sie nie?le, chocia? w 3D Mark'06 uzyska?em 3220 punktow. U?ywam go do rysowania i modelowania w programch typu CAD/CAM i w tych zastosowaniach sie sprawdza, a i NFS Carbon hula na maksymalnych ustawieniach.
Pozdrawiam.
Sat3llite
8-03-2007, 17:50
Moze dopisz co? jeszcze ogolne wra?enie wyko?czenie, zalety, wady zawsze to jaka? info..? Jak z ATI nie grzeje sie za du?o podczas obci??enia..?
cris2105
5-05-2007, 20:41
Ja w lutym naby?em FS Amilo 1554. Wyposa?ony jest w kart? Ati 1900. Po operacji uaktualnienia sterownikow osiaga w 06 - 3492pkt. W grze Medieval II mam ustawion? rozdzielczo?? na 1920x1080 i max detali. Efekt piorunuj?cy...matryca to cudo. Pracuj? w 1920x1200. Literki ma?e ale kontrast genialny, wiec da sie wszystko przeczyta?. W internecie jednocze?nie mozna wy?wietli? dwie strony obok siebie. Minusy...kiepskie klawisze...chodzi o wra?enie pisania...chwiej? sie zbytnioJednak Cena ok. 7000PLN jest atrakcyjna na te mo?liwo?ci i pami?tajcie iz najnowszy model Alienware jest klonem tego FS, ktory zosta? podrasowany...a to o czym? ?wiadczy...Alienware to klasa sama w sobie...oczywi?cie jesli chodzi o granie na laptopie. Jedna wazna uwaga. Obowi?zkowo nale?y wybra? model z 2GB RAMu!!! A jesli nie maja (ja kuoi?em z 1GB) to od razu trzeba dokupi? kolejny 1 GB. Dopiero przy 2 GB sprzet ?miga...!
Co do grzania to zale?y od gry. Oblivion daje niez?y upa?. Medieval w ww. ustawieniach jest ok. Polecam rozwi?zania typu podk?adki pod laptop i juz stoi wy?ej o kilka cm. Wa?ne by da? mu mo?liwo?? ,,wydalania" tego ciep?a.
Bateria to ?art, zaledwie 1,3H ale w tego rodzaju sprz?cie to nie ma znaczenia...sam mam drugiego ma?ego FS i tam dziala ona 4,5h. Nie mozna mie? wszystkiego.
Wielu ludzi poleca zakupy w USA. Pytanko...gdzie naprawi? taki sprzet i za ile...a wyy?anie do USA to dobre dla posiadaj?cych rodzin?. Oczywi?cie mozna mie? szcz??cie i zero awarii. Sam mam jeszcze w szafie Sony VAIO z 1999 i dziala - zero awarii.
Pozdrawiam
Krzysiek
energhizer
5-05-2007, 21:43
Je?li mam by? szczery to 7tys za t? konfiguracj? nie jest wcale rewelacyjn? cen?. W porownaniu do GF7900 w ktora sa wyposa?one Toshiby i Dell'e to jednak brakuje tej karcie troszk?

I jesli juz to nie Alienware jest klonem tylko FS. To tak jakby? mowi?, ze Zalman jest klonem Pentagrama...
Co do zakupow za granic? podzielam, ze trzeba mie? sporo odwagi albo krewnych.
Pozdr
dominikm
6-05-2007, 12:28
Temat tego laptopa stal sie juz nieaktualny. Przynajmniej jesli chodzi o polski rynek. W piatek /04.05/ zniknely ostatnie egzemplarze z hurtowni. Scisle rzecz biorac klienci je sobie "wyrywali". Niestety mi sie nie udalo... W zwiazku z tym pzostala mi do kupienia sporo gorsza i o 2000 zl drozsza Toshiba P100-437. Jak pech to pech...
cris2105
6-05-2007, 14:50
Najlepszym podsumowaniem klasy sprz?ty byla wiec odpowied? klientow...skoro juz go nie ma, a inne sa to co? jest juz jasne! Co do dost?pno?ci to pami?tajcie, ze jest on dost?pny na rynku niemieckim za ca?kiem dobre pieni?dze (dlaczego w Polsce jest zawsze dro?ej???). Nie wiem tylko jak z gwarancj?? i jej uznawaniem w naszym kraju.
Je?li kto? chce poczyta? o tym modelu, polecam recenzj? amatora, z ktora jednak w pe?ni sie zgadzam...link ponizej
http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3567
Wszystkim posiadaczom polecam uaktualnienie wersji sterownikow ATI do wersji 7.2
Poni?ej link do opisu jak to zrobi?. dziala!!!
http://www.driverheaven.net/driverheaven-t...lity-x1900.html
W ostatniej linii wstawianego tekstu po znaku = nale?y zrobi? dwie spacje a nie jedn?!
dominikm
6-05-2007, 16:29
Dokladnie. Nie ma lepszej weryfikacji niz rynek. Z tym ze pewnie na koncu kupowali pewnie tez handlarze wiec ten laptop pojawi sie wkrotce na Allegro tyle ze 2000 zl drozej. Kurde, a prawie go mialem w rekach...Szlag by to trafil! Pol biedy zebym mogl poczekac ale niestety najdalej do srody musze kupic laptopa. A za ta kase /7000 do 9000z?/ nie ma nic ciekawego na rynku. Tylko ta nedzna Toska zostala...Ewentualnie Asus W2PC, ale to wiadomo tania chinszcyzna.
Valmaris
6-05-2007, 18:31
Chyba nie wiesz co mowisz! Wg ciebie
DELL Inspiron E1705 te? jest cienki??? Solidny sprzet o bardzo dobrej konfiguracji. Uwa?anie Asusa za tani? chi?szczyzn? te? ?wiadczy o Twojej nieznajomo?ci sprz?tu.
dominikm
6-05-2007, 19:07
Nie wiem skad ta firma z Twojego linka ma Della, bo w Polsce Della jak wiadomo sprzedaje tylko Dell Polska

Z opisu ten model wyglada rzeczywiscie super ale podejrzewam, ze to jakis niezly przekret. Cena jest nierealnie niska. Co do Asusa to moze rzeczywiscie przesadzilem ale moj przyjaciel, szef duzej firmy komputerowej i uzytkownik wielu laptopow nie byl zbyt zachwycony ta firma. Ale fakt, moj? opinie opieram na jego bo sam Asusa nigdy nie mialem.
Valmaris
6-05-2007, 19:40
Ka?dy tani laptop nie grzeszy jakosci? wykonania, nie ma sie co oszukiwa? (wyj?tkiem moze sa tu HP z serii nx). Jednak ASUS w kazdej klasie cenowej ma naprawd? dobrze zrobiony sprzet. W 4point kupowa? swego DELLa Andi i jest bardzo zadowolony. My?l?, ze sprowadzaj? sprzet z zagranicy. W Stanach takiego notebooka mozna kupi? za okolo $1500.
darrally
13-05-2007, 12:11
Mam od wczoraj Amilo Xi 1554 z Vobisu( wzi??em ostatni? sztuk?):-))
cris2105
13-05-2007, 21:39
Gratulacje. Ile Ramu? Ciekawe jaka cena? W kazdym razie witam w klubie posiadaczy. Uaktualnij sterowniki karty to wersji ATI 7.2 opis jak to zrobi? znajdziesz w necie po ang. Powy?ej poda?em linki. Ja jestem zadowolony z tej aktualizacji w?asnej roboty:-)
Pozdrawiam
Kris
Doda? darrally
Mam od wczoraj Amilo Xi 1554 z Vobisu( wzi??em ostatni? sztuk?):-))
Panowie posiadaj?cy Xi1554 mam do Was pytanie...
Jak? macie temperatur? procesora w stanie spoczynku oraz podczas obci??enia przez gry ?
U mnie temperatura procesora "na luzie" po okolo godzinnej pracy (internet, pakiet Office) wynosi 55 stopni a przy du?ym stresie np. nowe gry wzrasta nawet do 85 stopni.
Wszystkie pomiary robi?em Notebook Hardware Control 2.0 Pre-Release 06. Dodam ze 'Silent Mode' wy??czony.
Sat3llite
14-05-2007, 8:01
85 stopni..?:drool: Uwa?aj z tymi nowymi grami..
Doda? Marcin1444
85 stopni..?:drool: Uwa?aj z tymi nowymi grami..

Wcze?niej mialem Toshiba p100-387 z GF Go7600 i tam procesor w stresie mia? 75 stopni a grafika 72 stopnie...troche ch?odniej...
Wydaje mi sie, ze wysok? temperatur? powoduje X1900, ktory do najch?odniejszych nie nale?y...a poniewaz CPU jak i GPU jest na wspolnym uk?adzie ch?odzenia przek?ada sie to na temperatur?...
Ale mimo wszytko czekam na Wasze temperatury Xi1554 bo moze moj jest jaki? wybitnie gor?cy
cris2105
14-05-2007, 23:32
U mnie 68 stopni po graniu na ostro. 50 w spoczynku Temp procesora. Mozna dokupi? 3 rok gwarancji za ok. 300PLN. Moze warto? Sam sie zastanawiam...W ciagu po? roku od zakupu...w Karenie tak mi powiedzieli jak kupowa?em.
Doda? cris2105
U mnie 68 stopni po graniu na ostro. 50 w spoczynku Temp procesora.
A jakim softem dokonywa?e? pomiaru temperatury ?
cris2105
15-05-2007, 16:41
tym samym co Ty!
cris2105
15-05-2007, 16:44
Stoi laptop na podk?adkach, ktore podnosz? go o jakie? 2 cm nad powierzchni?. Nie wierz? w te cuda z wiatrakami...sa w stanie zalediwe zmniejszy? temp o jakie? 10% albo i mniej. Dlatego znalaz?em podk?adki we w?asnym domowym zakresie od jakiego? innego urz?dzenia i chyba co? daj?. Wiatrak ma 2 cm luzu.
Witam! Pytanie do szcz??liwych posiadaczy modelu F-S Amilo Xi1554. Jest szansa, ze juz wkrotce do??cze do grona szcz??liwcow posiadaj?cy ow model. Mam do was jedno pytanie, o tzw. znaki charakterystyczne dla tego modelu. Jak sprawdzi? czy zakupiony model to jest faktycznie Xi1554, czy jest taka informacja na nazwijmy to tabliczce znamionowej naklejonej na obudowie (moze jakie? foto:). Czy taka informacja znajduje sie na kartonie itd. itd, gwarancji. Chcia?bym unikn?? rozczarowania, bo model sprowadzany jest z drugiej cz??ci Polski. A czemu pytam, bo sa saabsze modele o podobnej, zbli?onej numeracji Xi1526 czy Xi1547 i parametrach. pozdrawiam
cris2105
18-07-2007, 9:13
Informacja jest na kartonie i na srebrnej naklejce pod spodem. ?atwo odczyta? i sie zorientowa?.
Witam, jestem juz po zakupie i odbiorze modelu F-S Xi1554 w wersji z 2Gb RAMU i 2x160GB HDD. Na razie notebook sprawuje sie dobrze:)
Od wczoraj ten model ale w saabszej wersji jest dost?pny - na zamowienie w Komputronik cena 5849,- z? brutto:)
Ja za moj model dalem troche, b.troche wiecej:(
To jest wydanie "lo-fi" naszego forum. Aby przejść do wersji z obrazkami, formatowaniem i innymi ozdobnikami
kliknij tutaj.